![]() |
| | |||||||
İNSAN katogorisi Mustafa Kemal Atatürk forumu içinde "atatürk'e dair bir kare" başlıklı konu görüntüleniyor, "atamız çobanlarla s bet ederken..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Aktif Uye ![]() | atatürk'e dair bir kare ![]() atamız çobanlarla s bet ederken |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Nerden: Istanbul Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 85 Rep: 8381 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: atatürk'e dair bir kare O, sınıf ayrımı yapmadan, ınsanlara ınsan gıbı deger verıp saygı duyan, koyluyu efendısı ılan eden mutevazı ve bır o kadar da alcak gonullu olan dunyaya gelmıs ender ınsan ve ıdarecılerden bırı ve dunyaya esı benzerı gelmeyecek tek ınsan ve lıder..... Kelımelerın yetersız kalacagını cok ıyı bılıyorum Ataturk' u anlatmak ıcın... Nur ıcınde yatsın...
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jan 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 110 ![]() ![]() | Cevap: atatürk'e dair bir kare Mustafa Kemal , müslüman türk milletinin en karanlık günlerinde öne atılan ve ve milletine dayanarak milli mücadeleye liderlik yapan , dahi derecesinde zeki ve her türlü insanı belirli zaman ve mekanlarda yönetmesini bilen , yıkılan Osmanlının enkazı üzerinde yeni bir devlet kuran tarihi bir şahsiyettir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilk anayasasında (1924) "Devletin dini , din-i islamdır " diye yazar. Sonra yıllar geçer 1927 anayasasından bu madde çıkartılır. Laik bir rejimin temelleri kurulan idam sehpalarıyla sağlamlanır. Ve yasalarda yazılı olmasa da en katı şekilde uygulanan laiklik CHF tüzüğüne uygun olarak 1937 yılında anayasaya resmen girer. Yakın tarihimiz maalesef gerçekleri yansıtmamaktadır. İnsanlarımız çok az şey biliyor. Bu konuda çok dikkatli konuşmakta yarar var diye düşünüyorum. Çünkü " Kişi sevdiğiyle beraberdir "hadis-i şerifini ben daima hatırlarım. Benim dinimi ,Kitab'ımı ve Rabbımı sevenleri de çok severim. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |