![]() |
| | |||||||
İNSAN katogorisi Mustafa Kemal Atatürk forumu içinde "Türkçe = Zekâ (1)" başlıklı konu görüntüleniyor, "Türkçe = Zekâ (1) “Türk Dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır. M. Kemâl ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 7 Rep: 610 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Türkçe = Zekâ (1) “Türk Dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır. M. Kemâl Atatürk” Türkçe, son yıllarda dünyada üzerinde en çok araştırma yapılan dillerden bir tanesidir. Türkçenin gramer yapısının mantığa uygunluğu, dilin ezber metodu ile değil, mantık yürütülerek öğrenilmesi bilim adamlarını Türkçenin mükemmelliği konusunda hayrete düşürmektedir. Amerika’da, Viskansın Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Kemal Karpat Amerika’da dil bilim ile ilgili bölümü bulunan bütün üniversitelerde Türkçeye büyük önem verildiğini, gramatikal yapısının büyük bir hayret ve beğeni ile incelendiğini ve bir dilin nasıl bu kadar sağlam bir mantığa, mükemmeliyete sahip olabileceği düşüncesinin Türklere ve Türkçeye karşı bir hayranlık (yanı sıra kıskançlık) uyandırdığını belirtiyor. Bu ilgi ve hayranlık yalnızca Amerika’ya mahsus değil. Avrupa’da da Türkçe husûsunda ciddi çalışmalar var. Geçmiş yıllarda üç yaşına kadar olan çocuklar üzerinde yapılan bir araştırmada Ana dili Türkçe olan çocuklarda, bu yaş grubunda diğer milletlerin çocuklarına göre zekâ seviyesi, kavrayış kabiliyeti olarak daha önde oldukları tespit edilmişti. Çocuğun gelişiminde ilk üç yaşın önemi, çocuğun hayatı boyunca kat edeceği mesafenin önemli bir kısmını bu dönemde aldığı göz önünde bulundurulduğu zaman bu durumun hakikaten bir avantaj olduğunu düşünebiliriz. Kaynak: Önce Vatan Gazetesi Dr. Nazlı Rânâ GÜREL Bir alıntı. *** Devamı var!..
__________________ Aşk, bir mühür basmak ise kalbe Bende seni mühürledim kalbime. Alem-i Sır |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 7 Rep: 610 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --"Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek." Atatürk TÜRK MİLLETİ Biz, yüce TÜRK milleti Dünyadaki hiçbir milleti Ne bizden üstün, nede aşağı Görmedik görmeyeceğiz! Biz, yüce TÜRK milleti Hem Acem'i hem Arap’ı Onlara medeniyet tahtını Öğreten biz Türk’leriz! Peygamberimizin yolunda Kur'an-ı Kerim uğrunda İslâm için bu dünyada Biz, varız var olacağız! Sözüyle atalarımızın Örf, âdetiyle milletimizin EY! TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN! TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN! Alem-i Sır
__________________ Aşk, bir mühür basmak ise kalbe Bende seni mühürledim kalbime. Alem-i Sır Konu Alem-i Sır tarafından (13-12-2007 Saat 06:10 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |