FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > İNSAN > Mustafa Kemal Atatürk

Türkçe = Zekâ (1)

İNSAN katogorisi Mustafa Kemal Atatürk forumu içinde "Türkçe = Zekâ (1)" başlıklı konu görüntüleniyor, "Türkçe = Zekâ (1) “Türk Dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır. M. Kemâl ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-12-2007, 05:48 PM   #1
Yeni Kayıt

Alem-i Sır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

Alem-i Sır bilinen bir isimAlem-i Sır bilinen bir isimAlem-i Sır bilinen bir isimAlem-i Sır bilinen bir isimAlem-i Sır bilinen bir isimAlem-i Sır bilinen bir isim
rose Türkçe = Zekâ (1)

Türkçe = Zekâ (1)

“Türk Dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır. M. Kemâl Atatürk”

Türkçe, son yıllarda dünyada üzerinde en çok araştırma yapılan dillerden bir tanesidir. Türkçenin gramer yapısının mantığa uygunluğu, dilin ezber metodu ile değil, mantık yürütülerek öğrenilmesi bilim adamlarını Türkçenin mükemmelliği konusunda hayrete düşürmektedir.

Amerika’da, Viskansın Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Kemal Karpat Amerika’da dil bilim ile ilgili bölümü bulunan bütün üniversitelerde Türkçeye büyük önem verildiğini, gramatikal yapısının büyük bir hayret ve beğeni ile incelendiğini ve bir dilin nasıl bu kadar sağlam bir mantığa, mükemmeliyete sahip olabileceği düşüncesinin Türklere ve Türkçeye karşı bir hayranlık (yanı sıra kıskançlık) uyandırdığını belirtiyor.

Bu ilgi ve hayranlık yalnızca Amerika’ya mahsus değil. Avrupa’da da Türkçe husûsunda ciddi çalışmalar var. Geçmiş yıllarda üç yaşına kadar olan çocuklar üzerinde yapılan bir araştırmada Ana dili Türkçe olan çocuklarda, bu yaş grubunda diğer milletlerin çocuklarına göre zekâ seviyesi, kavrayış kabiliyeti olarak daha önde oldukları tespit edilmişti. Çocuğun gelişiminde ilk üç yaşın önemi, çocuğun hayatı boyunca kat edeceği mesafenin önemli bir kısmını bu dönemde aldığı göz önünde bulundurulduğu zaman bu durumun hakikaten bir avantaj olduğunu düşünebiliriz.

Kaynak: Önce Vatan Gazetesi
Dr. Nazlı Rânâ GÜREL

Bir alıntı.

Devamı var!..
Alem-i Sır isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links
Alt 13-12-2007, 05:50 PM   #2
Yeni Kayıt

Alem-i Sır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

Alem-i Sır bilinen bir isimAlem-i Sır bilinen bir isimAlem-i Sır bilinen bir isimAlem-i Sır bilinen bir isimAlem-i Sır bilinen bir isimAlem-i Sır bilinen bir isim
rose TÜRK MİLLETİ

--"Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek." Atatürk

TÜRK MİLLETİ

Biz, yüce TÜRK milleti
Dünyadaki hiçbir milleti
Ne bizden üstün, nede aşağı
Görmedik görmeyeceğiz!

Biz, yüce TÜRK milleti
Hem Acem'i hem Arap’ı
Onlara medeniyet tahtını
Öğreten biz Türk’leriz!

Peygamberimizin yolunda
Kur'an-ı Kerim uğrunda
İslâm için bu dünyada
Biz, varız var olacağız!

Sözüyle atalarımızın
Örf, âdetiyle milletimizin
EY! TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN!
TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN!

Alem-i Sır

Konu Alem-i Sır tarafından (13-12-2007 Saat 06:10 PM ) değiştirilmiştir..
Alem-i Sır isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle

Seçenekler
Stil