![]() |
| | |||||||
İNSAN katogorisi Mustafa Kemal Atatürk forumu içinde "10 Kasım Atatürk'ü anma Defterimiz" başlıklı konu görüntüleniyor, "Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim. Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 250 Rep: 24222 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 10 Kasım Atatürk'ü anma Defterimiz Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim. Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur. Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır. Lütfen! Tüm süpermeydan forum Üyeleri Ulu Önder Atatürk'ü anma başlığında duygu ve düşüncelerini yazarak katkıda bulunsunlar.
__________________ Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 75 Rep: 7287 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 10 Kasım Atatürk'ü anma Defterimiz Atamızı anma defterimize en uygun yazının atamızın bize hitaben kaleme aldığı kendi güzel sözleri olur. Bu sözlerin bir kısmını eklemek istiyorum. Konuyu açan arkadaşımızın duyarlılığına ve emeğine minnettarız. ATATÜRK DİYORKİ; Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz. Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım. Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar. Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız. Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir. Gerçi bize milliyetçi derler. Ama, biz öyle milliyetçileriz ki, işbirliği eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz. Onların milliyetlerinin bütün icaplarını tanırız. Bizim milliyetçiliğimiz herhalde hodbince ve mağrurca bir milliyetçilik değildir. Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar. Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır. Bir dinin tabiî olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir. Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. ................ Alıntıdır. |
| | |
| | #3 |
| SİTE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 6
Cinsiyet: Rep Gücü: 368 Rep: 35829 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 10 Kasım Atatürk'ü anma Defterimiz Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, ebediyete gidişinin 69. yılında, her zaman olduğu gibi yokluğunu yüreğimizde hissediyor, minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz. ATATÜRK, eserleri, duygu ve düşünceleri ile çağları aşarak sonsuza kadar yaşayacaktır.
__________________ Her Hakkım Saklıdır® |l|lllll|lll||ll||lll| 569076912008 SÜPERMEYDAN DİĞER KONULARIM İÇİN TIKLAYIN www.aktifbir.com |
| | |
| | #4 |
| Uye Grubu ![]() Üyelik tarihi: Aug 2006 Nerden: Amerika
Rep Gücü: 136 Rep: 13259 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 10 Kasım Atatürk'ü anma Defterimiz Olumunun 69. Yil donumunde Mustafa Kemal Ataturk'u saygiyla aniyoruz.... ATATÜRK'E GÖRE ATATÜRK ![]() İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! *** Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir. *** Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir. *** Ben, manevî miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım, ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü müşkülât önünde, belki gâyelere tamamen eremediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Zaman süratle dönüyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur. *** Benim, Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar. *** Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerini inkâr edenler ve beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz to humlar o kadar özlü ve kuvvetlidirler ki bu fikirler, Hint'ten, Mısır'dan döner dolaşır gene gelir, verimli neticeleri kalpleri doldurur. *** Hayatımın bütün devrelerinde olduğu gibi, son zamanların buhranları ve felâketleri arasında da bir dakika geçmemiştir ki, her türlü huzur ve istirahatimi, her nevi şahsî duygularımı milletin kurtuluşu ve mutluluğu adına feda etmekten zevk duymayayım. Gerek askerî hayatımın ve gerek siyasî hayatımın bütün devir ve bölümlerini işgal eden mücadelelerimde daima hareket kuralım, millî iradeye dayanarak milletin ve vatanın muhtaç olduğu gayelere yürümek olmuştur.
__________________ |
| | |
| | #5 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: 10 Kasım Atatürk'ü anma Defterimiz ATAM EMANETİNİN BEKÇİSİYİZ VE İZİNDEYİZ SENİ UNUTMAYACAĞIZ,UNUTTURMAYACAĞIZ,UNUTANLARADA HATIRLATACAĞIZ. RUH'UN ŞA'D OLSUN ATAM.... SENİ ÖZLEMLE HASRETLE ANIYOR ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUM.... SANA TEKRAR SÖZ VERİYORUM KANIMIN SON DAMLASINA KADAR VATANIMI MİLLETİMİ KORUYACAĞIMA AND İÇERİM ATAM..... |
| | |
| | #6 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: 10 Kasım Atatürk'ü anma Defterimiz Dünya onu yazdı Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 69'uncu yılı... 10 kasım 1938'de Türk ulusu yasa boğulurken kuşkusuz dünyada da bu olay büyük yankı buldu... İşte 11 Kasım 1938 yılında dünya Atatürk'ün ardından bu sözleri söylüyordu... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:http://www9.gazetevatan.com/haberdet...6&Categoryid=1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:Ataturk Today.com Konu sheytan tarafından (10-11-2007 Saat 10:48 AM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #7 |
| Banned | Cevap: 10 Kasım Atatürk'ü anma Defterimiz Her sabah uyandığımda, senin bizlere armağan ettiğin vatanın güzelliğini, bu gün dahada içimde anladım.Sen olmasaydın, eğer şuan ne halde, ne yapıyor olacaktık?Sonsuz acılar içinde mi kalacaktık?İnanıyorum ki öyle olacaktı.... Seninle, konuşuyorum ve bizleri bir şekilde duyduğuna eminim.Keşke şuan yanına gelebilseydim.Güzel gözlerine bakarak, seni çok sevdiğimizi sana söyleyebilseydim..... Ama olsun.Sen ölmedin,Ölmeyeceksin,Hep Baki kalacaksın..... Sen, kalbimizde,beynimizde,içimizdesin..... SENİ ÇOK SEVİYORUZ ATAM........ |
| | |
| | #8 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Nerden: Istanbul Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 97 Rep: 9553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 10 Kasım Atatürk'ü anma Defterimiz Kurdugun Cumhurıyet, senın manevı degerlerınle dahada ılerılere gıdecektır, bızler her daım senın yaptıklarının, dusuncelerının, ıdeallerının arkasında senın ızındeyız, Cumhurıyetı bıze sen hedıye ettın, bızım sana hedıyemız ıse daha ılerılere tasımak ve ılkelerının onculugunde basta kendımız sonra evlatlarımız ebedıyete kadar devam ettırmek olacak... Rahat Uyu Atam! Mekanın Cennet Bahcesı Olsun...
__________________ |
| | |
| | #9 |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 244 Rep: 24042 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 10 Kasım Atatürk'ü anma Defterimiz "Efendiler, Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık, Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için, mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre uygun yapmak, yürümek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatiyle, ecnebilerin planlarıyla yükseltilebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir... ... "Bilelim ki, Ulusal Benliğini Bilmeyen Uluslar, Başka Uluslara Yem Olurlar.." 6.Mart.1922 - Büyük Millet Meclisi. Atamız 100 yıl sonrasını bile görmüş ve kimsenin erişemediği Medeniyet seviyesini bizlere Bahşetmiştir ama bugünki durumumuz ve geldiğimiz nokta hem bizlerin hemde Atamızın ruhunu çok incitmektedir! Atamızı çok özlüyoruz... ![]() 69 değil 69000 yıl geçsede içimizde,kanımızda,ruhumuzdasın ATAM sen rahat uyu şu anda Cumhuriyet'inin yılmaz bekçileri olarak bizlere güvendin bu Vatan'ı emanet ettin ve biz bu emanetine gücümüz yettiği kadar değil ölene kadar sahip çıkmaya devam edecez...
__________________ |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |