![]() |
| | |||||||
İNSAN katogorisi Mustafa Kemal Atatürk forumu içinde "Aziz Nesin'in Atatürk'e hitabı" başlıklı konu görüntüleniyor, "Onların herşeylerini tahrip ettik. Dinleri ve felsefeleri mahvoldu. Artık hiçbir şeye inanmıyorlar. Derin bir boşluğa düştüler. Anarşi ve intihar için olgun bir hale geldiler. Louis Massignon Ne kadar anlamlı sözler ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #11 |
| Banned Üyelik tarihi: Nov 2007 Nerden: ankaralıyım, ikametgahımda burada.
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 142 ![]() ![]() | Cevap: Aziz Nesin'in Atatürk'e hitabı Onların herşeylerini tahrip ettik. Dinleri ve felsefeleri mahvoldu. Artık hiçbir şeye inanmıyorlar. Derin bir boşluğa düştüler. Anarşi ve intihar için olgun bir hale geldiler. Louis Massignon Ne kadar anlamlı sözler değil mi? Evet... İnanç çok önemlidir. Temelinde de mutlaka sevgi olmalıdır. İnanç kavrayıcı, toparlayıcı ve birleştirici olmalıdır. Kafa karıştırmamalıdır. İnsanlara ruhlarının ihtiyacı olan güveni verebilmelidir... Bunu yaptırımlarıyla değil uzlaşmacılığıyla yaratmalıdır. İnancın alternatifi hiç bir zaman inançsızlık olamaz... Aziz Nesin biliyorsunuz ki ATEİSTTİ... Bunu da her platform'da açıkça dile getirmiştir. İşte ben Burada eleştirimi koyarım arkadaş! Toplumda ön plana çıkanlar, mutlak hayran kitlesi edinirler.. Buna İDOL olma adı verilmiştir. İdollerde taklit edilirler; o zaman dikkat edilecek hususlar sorumluluk çerçevesinde yerine getirilmelidir. Herkesin inancı kendine ise ve asla zorlama yapılmaması gerekiyorsa! İnançsızlıkta kendine has yaşanılmalıdır. İfşa etmek yönlendirmektir. |
| | |
| Sponsored Links |
| | #12 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Nerden: Istanbul Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 97 Rep: 9553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aziz Nesin'in Atatürk'e hitabı Ateıst ıdı yada degıl ıdı bu adam ınsanlıga bıcok hızmet verdı, hangı gazetede, tvde cıkıpda sunu bunu yaptım dıye medyayı kosturdu? Nesın Vakfı' nda kendısı ve ogrencılerı ıle yemek yeme fırsatı bulmus ıdım, yemek terbıyesını oyle vermıskı ogrencılerıne sofrada bır ekmek kırıntısını dahı bırakmıyorlar. Bırakın bu ıslerı atesıtse ateıst gelın sızde ateıst olun demıs mı, yada ateıstlıge ozendırıcı neler yapmısda bu kadar tu kaka edılıyor. Yapmayın yahu! Herkezın ımanıda dınıde kendıne. Bu tarz yaklasımlarla elestırılmeyı haketmedı. Tekrar soyluyorum ben Azız Nesın' ın savundugu hıcbır dusunce ve goruse katılmıyorum, ama elestırı yapar ıkende lutfen objektıf olalım, sahısların tasıdıgı yada kendınce savundugu, dusundugu yargılara onyargıda bulunmak suruncemeden baska bıseye sebep olmaz, konu uzar gıder. Ha evet herkez bıtakım kısılerı ıdol olarak kabul edıp ızınden gıdıyor buda dogru ama Azız Nesın' ın ne sucu var burda benı IDOL yapın mı dıyor?
__________________ |
| | |
| | #13 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 142 ![]() ![]() | Cevap: Aziz Nesin'in Atatürk'e hitabı Alıntı:
İyi günle temenni ederim. | |
| | |
| | #14 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Nerden: Istanbul Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 97 Rep: 9553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aziz Nesin'in Atatürk'e hitabı Agresıflıgı kabul edebılırım ama saldırganlıgı asla, bu konuyu daha fazla uzatmayacagım cunkı sanırım sız saldırganlasacaksınız...Kı bana saldırgan dıyebılıyosunuz....
__________________ |
| | |
| | #15 |
| SİTE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 6
Cinsiyet: Rep Gücü: 368 Rep: 35829 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aziz Nesin'in Atatürk'e hitabı Arkadaşlar Aziz Nesinin burda güzel bir örneği verilmiş.Ama adamın yaptığı işlere,yazdığı hikayelere,şiirlere,öykülere,oyunlara..bakıcağınız a Ateistliğinden söz ediyorsunuz.Lütfen arkadaşlar özgür bir ülkede yaşıyoruz.Herkes dilediğini ifade edebilir ama saygı,sevgi çerçevesi içinde kimseye saldırmadan,kimse kimsenin fikrine,aklına müdahale edemez,hakkıda yoktur zaten.Herkes istediği dine,fikre...inanabilir kimsede bunu eleştiremez ve Aziz Nesin gibi önemli bir yazarın geride bıraktığı güzel,anlamlı,ibret alınıcak yazıları okuyup ders çıkarmak varken işi dahada zorlaştırmayın.Lütfen rica ediyorum kimse kimseyede hakaret etmesin.Teşekkürler..
__________________ Her Hakkım Saklıdır® |l|lllll|lll||ll||lll| 569076912008 SÜPERMEYDAN DİĞER KONULARIM İÇİN TIKLAYIN www.aktifbir.com |
| | |
| | #16 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 142 ![]() ![]() | Cevap: Aziz Nesin'in Atatürk'e hitabı Aziz Nesin biliyorsunuz ki ATEİSTTİ... Bunu da her platform'da açıkça dile getirmiştir. İşte ben Burada eleştirimi koyarım arkadaş! Toplumda ön plana çıkanlar, mutlak hayran kitlesi edinirler.. Buna İDOL olma adı verilmiştir. İdollerde taklit edilirler; o zaman dikkat edilecek hususlar sorumluluk çerçevesinde yerine getirilmelidir. Herkesin inancı kendine ise ve asla zorlama yapılmaması gerekiyorsa! İnançsızlıkta kendine has yaşanılmalıdır. İfşa etmek yönlendirmektir. "Bırakın bu ıslerı atesıtse ateıst gelın sızde ateıst olun demıs mı, yada ateıstlıge ozendırıcı neler yapmısda bu kadar tu kaka edılıyor. Yapmayın yahu!" iletinizin bu kısmı fazlasıyla agresif hatta saldırgan olması nedeniyle size cvp vermek istemiyorum... İyi günle temenni ederim. Agresıflıgı kabul edebılırım ama saldırganlıgı asla, bu konuyu daha fazla uzatmayacagım cunkı sanırım sız saldırganlasacaksınız...Kı bana saldırgan dıyebılıyosunuz.... Lütfen rica ediyorum kimse kimseyede hakaret etmesin.Teşekkürler.. El insaf ya valla!!! |
| | |
| | #17 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007 Nerden: Aslen Gürcistan ama ANkara'da yaşıyorum Yaş: 30
Cinsiyet: Rep Gücü: 64 Rep: 6237 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aziz Nesin'in Atatürk'e hitabı Elbetteki burası özgür iradenin korunması için çalışıldığı bir platform ve herkse fikirlerini beyan etmekte de özgür . Hakaret ya da belli bir çıtanın altına düşen seviye sözkonusu olduğunda zaten idare tarafında ilgili isimlere uyarılar yapılmaktadır . O konuda kimsenin en ufak bir tereddütü dahi olmasın . Aziz Nesin üstada gelecek olursak ; elbette onun inancına dair hepimizin bildiği bir gerçek var fakat yaptığı olumlu şeyleri , sürekli üreten beynini , cesur kalemini ve herşeye rağmen ısrarla savunduğundan vazgeçmeyen güçlü iradesini de gözardı etmemeliyiz diye düşünüyorum . Bizler , insanları inançları ile değil insanlığa yaptıkları hizmetler ve çevresine kazandırdıkları ile değerlendirebiliriz . İnanç boyutu tanrı ile kulu arasındadır . Kimsenin tek bir kelime ile dahi olsa yargılama hakkı olduğunu düşünmüyorum . Lütfen yazdıklarımı kimse yanlış anlamasın , sizler de fikrinizi yazdını ben de samimiyetle yazıyorum . Işıklar içinde yatsın , bence büyük biriydi ... |
| | |
| | #18 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 142 ![]() ![]() | Cevap: Aziz Nesin'in Atatürk'e hitabı sizdemi? Ve şu yazıya verdiğiniz cvp bumu olmalıydı? Aziz Nesin biliyorsunuz ki ATEİSTTİ... Bunu da her platform'da açıkça dile getirmiştir. İşte ben Burada eleştirimi koyarım arkadaş! Toplumda ön plana çıkanlar, mutlak hayran kitlesi edinirler.. Buna İDOL olma adı verilmiştir. İdollerde taklit edilirler; o zaman dikkat edilecek hususlar sorumluluk çerçevesinde yerine getirilmelidir. Herkesin inancı kendine ise ve asla zorlama yapılmaması gerekiyorsa! İnançsızlıkta kendine has yaşanılmalıdır. İfşa etmek yönlendirmektir. |
| | |
| | #19 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 142 ![]() ![]() | Cevap: Aziz Nesin'in Atatürk'e hitabı ARKADAŞLAR! ltf ve çok rica ediyorum ya ne demek istediğimi algılayın, yada beni yargılamayın! Fatih TERİM, oldukça başarılı Milli takım teknik direktörü idi... Ama oldukça kilolu ve elinde sigarası her maçta olumsuz görüntüler veriyordu.. Tarkan yetenekli bir şarkıcı idi... Ama k.çı açık fotoları basında çıktı.. Hatırlayın o günleri ve basını! Bunlar örnek insanlar ve bu yaptıkları yanlış anlaşılır diye feryat, figan yayın yapmadılarmı? Sonuç; biri kilo verdi ve sigarayı bıraktı, diğeri ise bir daha böyle bir olaya malzeme olmadı! Şimdi benim düşüncemin bunlardan ne farkı var? Bu foruma sizlerden geç katıldım diye! ve siz kendi düşüncelerinizi söylerken özgür, benimse LİNÇ edilmemmi gerekiyor? Yazılanlara bakın ALLAHAŞKINA sizle aynı görüşü paylaşmam zorunlulukmu? |
| | |
| | #20 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 142 ![]() ![]() | Cevap: Aziz Nesin'in Atatürk'e hitabı Ayrıca: Bırakın bu işleri sözü ile lafa girmek; agresif ve hazımsız bir yapıyımı temsil ediyor? Yoksa meselenin uygar bir ortamda barışçı ve anlayış içinde çözümünümü ifade ediyor? |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |