FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Text Reklam Estetik prefabrik Text Reklam

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > İNSAN > Mustafa Kemal Atatürk

ATATÜRK İÇİN NE YAPTIK VE YAPIYORUZ???

İNSAN katogorisi Mustafa Kemal Atatürk forumu içinde "ATATÜRK İÇİN NE YAPTIK VE YAPIYORUZ???" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bizlerin bugün şerefli,onurlu insanlar olarak yaşamasını borçlu olduğumuz Yüce ATATÜRK için yaptıklarımız sizce yeterli mi???;veya sorumu şu şekilde yöneltsem daha doğru olur ; Türkiye'mizin bugünkü kötü durumuna bakınca ATATÜRK'ün izinden ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-09-2007, 02:38 AM   #1
Banned
kemalizm

sinan_cino is on a distinguished road
ATATÜRK İÇİN NE YAPTIK VE YAPIYORUZ???

Bizlerin bugün şerefli,onurlu insanlar olarak yaşamasını borçlu olduğumuz Yüce ATATÜRK için yaptıklarımız sizce yeterli mi???;veya sorumu şu şekilde yöneltsem daha doğru olur ; Türkiye'mizin bugünkü kötü durumuna bakınca ATATÜRK'ün izinden gitmiş olduğumuzu söyleyebillir miyiz?

"Cumhuriyet'i biz kurduk;onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz!" diyerek biz Türk gençliğini işaret eden ATATÜRK'e olan borcumuz az da olsun ödeyebildik mi?

Aziz Türk Milleti'nin desteğini alarak inşa ettiği o görkemli binanın üstüne aceba tek taş bile koyabildik mi??

Hadi tartışalım...

Konu sinan_cino tarafından (18-09-2007 Saat 03:44 AM ) değiştirilmiştir.
sinan_cino isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 18-09-2007, 03:12 AM   #2
Yeni Kayıt

beyazinci72 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

beyazinci72 will become famous soon enough
Cevap: ATATÜRK İÇİN NE YAPTIK VE YAPIYORUZ???

ATATÜRKiçin ne yaptık sorusu bu dönemde yaşadıklarımızla cevabını fazlaca veriyor zaten...meçlise pkk soktuk.şehit kanıyla yıkanmış bu güzelim ülkeyi şimdi o savaştığımız devletlere parselliyoruz...........daha ne yapıcaz......bırak taş koymayı olanıda bulamıycaz yakında..
beyazinci72 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 18-09-2007, 10:14 AM   #3
Super Aktif

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

Alıntı:
beyazinci72´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ATATÜRKiçin ne yaptık sorusu bu dönemde yaşadıklarımızla cevabını fazlaca veriyor zaten...meçlise pkk soktuk.şehit kanıyla yıkanmış bu güzelim ülkeyi şimdi o savaştığımız devletlere parselliyoruz...........daha ne yapıcaz......bırak taş koymayı olanıda bulamıycaz yakında..
bunu yapan sen misin?eğer türkiyenin basında olsan bunu yaparmıydın?bence böle bakmamız lazım olaya belki buraya yazcaklarında "hayır yapmazdım"diceksin ama önemli olan gerçekten içinden ne geçtiğidir..
Kendim icin konusmam gerekirse Atatürk'ün izinden giderdim..yanii akp li milletvekillerinin yaptıgı gbi anayasadan "kemalizm"a silmek Türk halkına,Türk geleceğine yapılcak büyük bir hatadır diye düşünüp yapmazdım kendimden cok geleceği düşünürdüm..
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 18-09-2007, 10:20 PM   #4
Yeni Kayıt

beyazinci72 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

beyazinci72 will become famous soon enough

Alıntı:
sheytan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bunu yapan sen misin?eğer türkiyenin basında olsan bunu yaparmıydın?bence böle bakmamız lazım olaya belki buraya yazcaklarında "hayır yapmazdım"diceksin ama önemli olan gerçekten içinden ne geçtiğidir..
Kendim icin konusmam gerekirse Atatürk'ün izinden giderdim..yanii akp li milletvekillerinin yaptıgı gbi anayasadan "kemalizm"a silmek Türk halkına,Türk geleceğine yapılcak büyük bir hatadır diye düşünüp yapmazdım kendimden cok geleceği düşünürdüm..
bunu yapan değilim ve tabki yapmam ama gençliğin büyük bir kısmının nereye gittiği belli.İçimden geçeni yazdım ve ben böyle düşünüyorum..Tabiki Atatürkçü her türk genci geleceği düşünür.gelecek için çalışır benimde sölemek istediğim bunu düşünen ve düşünmeyen gençlerin olduğu idi..bugün anayasada değişen bir çok madde ülkeye zarar verebilecek şekilde...Sizce bu durum bu toprakların üzerine yeni taşlar koymak mı yoksa bu taşları yıkmak mı..bence yıkmak.

Konu beyazinci72 tarafından (18-09-2007 Saat 10:30 PM ) değiştirilmiştir.
beyazinci72 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 18-09-2007, 11:08 PM   #5
Super Aktif

Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

taşları yıkmak geçmişe dğru ilerlemek demektir bna göre aklımda 1000tane sey var yapılmk istenen şeylerle ilgili hepsinin gerçekleşmesi mutlaka zaman alıcaktır ama gerçekleşicektir cnkü türk gençliği yani yaşıtlarım avrupa sokak modasına uyan tipler onlar beyonce dinlio bnde dinleyim diye özenti büyüyen kimseler onlar kendilerini yetiştirmedikçe türkiyenin her yeri satılsa farkında olmazlar :s
Alt 18-09-2007, 11:09 PM   #6
Aktif Uye
yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var .. o da SENsin...

sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor

Bence 1919 - 1923 arasında meydana gelen ilerleme sadece dört yılda inanılmaz bir hızla oluşmuşken , Mustafa Kemal Atatürk öldükten sonra olası zihniyetler bizleri 1919'unda gerisine götürmüştür. Türkiye Cumhuriyeti eğer ulu öndere olan vefa borcunu biraz olsun ödeyebilse idi şu an sokaklarda Avrupai görünüşlü insanlar çok daha rahatlıkla dolaşabilir , dünya bazında itibarımız yüksek bir çıtada durur ve vatan için şehit olan kimsenin hakkı yenmeden tüm paralar yine vatan için harcanırdı . Halbuki şimdi çevrenize bakın lütfen . Dış borçtan gözümüzü açamıyoruz , okul yapacağımıza cami yapıyoruz , doğuda yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliğini batıdaki kadar temin edemiyoruz , 1960larda mini giyip dolaşan kadılarımız /analarımız şimdi cumhuriyet öncesi kapalılığına bürünüyorlar , alfabe değil kuran öğrenen çocuklar , sokakta yatan insanlar var .
Atatürk'ün bizlere emanet ettiği ülkede ; insanlar vatanı için ölüyorlardı . Vatan altın tepside bir pasta şeklinde dilimlenerek ikram edilmiyordu . Edilmeye kalkışıldığı anda ilk kurşun atıldı . Oysa yabancılara satılan topraklara bakın , bu gidişle yakında Türkiye'ye sadece bir dilim pasta kalacak . Türk Telekom gibi içinde Türk kelimesi geçen bir kurum bile Türklerin elinde değil .
Şimdi sorarım size , iyi bakmış mıyız ülkeye ? Yerinde rahat uyuyor mudur o canlar ?
sahrabetis isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19-09-2007, 01:42 AM   #7
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Alıntı:
sahrabetis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence 1919 - 1923 arasında meydana gelen ilerleme sadece dört yılda inanılmaz bir hızla oluşmuşken , Mustafa Kemal Atatürk öldükten sonra olası zihniyetler bizleri 1919'unda gerisine götürmüştür. Türkiye Cumhuriyeti eğer ulu öndere olan vefa borcunu biraz olsun ödeyebilse idi şu an sokaklarda Avrupai görünüşlü insanlar çok daha rahatlıkla dolaşabilir , dünya bazında itibarımız yüksek bir çıtada durur ve vatan için şehit olan kimsenin hakkı yenmeden tüm paralar yine vatan için harcanırdı . Halbuki şimdi çevrenize bakın lütfen . Dış borçtan gözümüzü açamıyoruz , okul yapacağımıza cami yapıyoruz , doğuda yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliğini batıdaki kadar temin edemiyoruz , 1960larda mini giyip dolaşan kadılarımız /analarımız şimdi cumhuriyet öncesi kapalılığına bürünüyorlar , alfabe değil kuran öğrenen çocuklar , sokakta yatan insanlar var .
Atatürk'ün bizlere emanet ettiği ülkede ; insanlar vatanı için ölüyorlardı . Vatan altın tepside bir pasta şeklinde dilimlenerek ikram edilmiyordu . Edilmeye kalkışıldığı anda ilk kurşun atıldı . Oysa yabancılara satılan topraklara bakın , bu gidişle yakında Türkiye'ye sadece bir dilim pasta kalacak . Türk Telekom gibi içinde Türk kelimesi geçen bir kurum bile Türklerin elinde değil .
Şimdi sorarım size , iyi bakmış mıyız ülkeye ? Yerinde rahat uyuyor mudur o canlar ?
Atatürk sizden ne yapmanızı isterdi bilirmisiniz, benim arkama sığınıp, sığ düşüncelerinize beni dayanak yaparak savunmayın derdi. Bu ne yahu, düşünceniz ne olursa olsun, bunu fikir, ilim, kültür seviyesinde savunamıyorsanız, Atamızın sizin gibi düşündüğünü ima ile savunmak ne kadar ahlaki oluyor, ben sizin gibi düşünmüyorum ama Atatürk'ü ve Ülkemi sizden daha çok seviyorum nasıl ayırt edeceğiz sizle benim dünya görüşümüzü, gelin Ülkemiz için, geleceğimiz için ama nefsimiz ve egomuz için değil doğruyu birbirimize hoş görü ve tahammülle (öncelikle) elbirliği ile görüp isteklerimize ulaşalım Ülkemiz muassır medeniyetlerinde üzerine çıksın.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19-09-2007, 09:20 AM   #8
Super Aktif

Alıntı:
erkişi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Atatürk sizden ne yapmanızı isterdi bilirmisiniz, benim arkama sığınıp, sığ düşüncelerinize beni dayanak yaparak savunmayın derdi. Bu ne yahu, düşünceniz ne olursa olsun, bunu fikir, ilim, kültür seviyesinde savunamıyorsanız, Atamızın sizin gibi düşündüğünü ima ile savunmak ne kadar ahlaki oluyor, ben sizin gibi düşünmüyorum ama Atatürk'ü ve Ülkemi sizden daha çok seviyorum nasıl ayırt edeceğiz sizle benim dünya görüşümüzü, gelin Ülkemiz için, geleceğimiz için ama nefsimiz ve egomuz için değil doğruyu birbirimize hoş görü ve tahammülle (öncelikle) elbirliği ile görüp isteklerimize ulaşalım Ülkemiz muassır medeniyetlerinde üzerine çıksın.
3-5 kişiyle cıkacak olsaydı ülkemiz muassır medeniyetlerin üzerine birsürü Atatürkçü düşünce vardı meydanlarda,mitinglerde..Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmek için o mitinglerdeydi Atatürkçü Düşünce Dernekleri ve o yüzden mitinglerin adı CUMHURİYET Mitingi'ydi
Alt 19-09-2007, 10:21 AM   #9
Aktif Uye
yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var .. o da SENsin...

sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor

Ülkemizin muassır medeniyetler seviyesine erişmesini ve hatta sizin ( sn. erkişi) dediğiniz gibi üzerine çıkmasını herkes gibi ben de gönülden dilerim . SIĞ olduğunu düşünmediğim görüşlerimi savunurken ulu önderin ilerleme yönünde yaptıklarını düşünmeyi uygun gördüm , eğer bir yanlış yaptıysam da hala farkında değilim. Herşeyden önce yüzünü batıya çevirmiş bir önder olan Atatürk'ün gittikçe doğudaki devltlerden bile gerici tutum çevrelemek için çabalayan bir yönetime tepkisinin hoş olmayacağını tahmin etmek benim için zor olmadı . Dayanak yapma sebebim de bu düşüncemden yola çıkarak oldu . Zaten yazımın en başına bakarsanız BENCE diye başladığımı da göreceksiniz . Demek istediğim şudur ki ; kişisel fikrimi oluşturup yazarken , kendi birikimim ve düşüncemden faydalanmak en doğal hakkım . Ve benim tarih eğitimim , içinde yaşadığım toplumdan edindiğim düşünce ek olarak da mantığımla bulduğum yol bu yazıma sebep oldu . SIĞ olarak kabul etmiyorum. Fikirlerinize ve eleştirilerinize elbette saygım sonsuz ama sizin de keyif almak için ve birşeyler öğrenmek için buluştuğumuz bu güzel sitede eleştiri dozunuzu biraz daha zarifçe yapmanızı dilerim . Kimse çok ciddi konular üzerinde tartışmak için burada değil bence . Hepimiz birbirimizden birşeyler öğrenme çabasındayız ve bunu da mümkünse en zarif şekilde yapmaya çalışıyoruz . Tekrar yorumunuz için teşekkür ederim .
sahrabetis isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19-09-2007, 10:40 AM   #10
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Sizi (Sn.sahrabetis) cevabınızı eleştirirken dozu fazla bulduysanız kusura bakmayınız ama benim ülkem ve milletim için duyarlılığımdan kaynaklanmaktadır, lütfen şahsınıza almayınız, o anda eklediğiniz görüşleriniz hedef alınmıştır ki, yine hatırlatayım, doğu yu kültürsüz (doğu millet ve devletlerini) batıyı kültürlü algılamak benim kabul sınırlarım içinde değildir. Benim inancımda "ilim Çinde olsa öğreniniz" hadisi geçerlidir. Lütfen bu temel değerlere sizde ölçülü eleştiri getirin ve tabiki öncelikle SÜPERMEYDAN SEVİYELİ TARTIŞMA, PAYLAŞIM VE DESTEK forumudur. Sohbet değil ama muhabbetdende istifade etmek gerekir, sizin şiirlerinizi ve hikayelerinizi okumamız gibi. İyi forumlar.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil