FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Hukuk

kıdem tazminatı hakkında

YAŞAM katogorisi Hukuk forumu içinde "kıdem tazminatı hakkında" başlıklı konu görüntüleniyor, "ben 19 aydır bir yerde ssk lı makina mühendisi olarak çalışmaktayım. ancak askerlik görevim nedeniyle işimi bırakmak zorundayım. bunun için kıdem tazminatı alabiliyormuyum? yada çalıştıgım şirket ödememe gibi bir durumla ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26-05-2007, 07:25 PM   #1
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

kitex is on a distinguished road
kıdem tazminatı hakkında

ben 19 aydır bir yerde ssk lı makina mühendisi olarak çalışmaktayım. ancak askerlik görevim nedeniyle işimi bırakmak zorundayım. bunun için kıdem tazminatı alabiliyormuyum? yada çalıştıgım şirket ödememe gibi bir durumla karşıma çıkabilirmi? ince ayrıntıları ile yardımcı olursanız sevinirim...

bana askerlik sülüsünle muhasebeciye gidersem tazminat alabileceğimi sölediler. fakat sülüsden başka askerlik şubesinin gönderdiği başka bir belge ile muhasebeye başvursam bu kıdem tazminatını alabilirmiyim???

yalnız bu sülüsten başka bir belge olduğu için askerliğimi tecil ettirme ihtimalim olacağı için şirketim bunu öne sürerek askerlik sülüsümümü bekler?

hadi kabul oldu diyelim ben bu tazminatı aldım fakat sülüsüm gelmeden askerliğimi tekrar tecil ettirdim daha sonra bu aldığım tazminat için bir sorun yaşarmıyım.?

açıklamalarınızı bekliyorum

saygılar...
kitex isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 26-05-2007, 07:55 PM   #2
Uye

atmaca34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor
Cevap: kıdem tazminatı hakkında

askere gideceğine dair her hangi bir belgeyle tazminat alabilirsin fakat sadece
kıdem tazminatı ihbar tazminatı alamazsın buda demek oluyorki sadece 47 günlük bir maaş olur

İş Kanunu (1475 sayılı)

(Bu madde halen yürürlüktedir.)

MADDE 14 — Bu Kanuna tabi işçilerin hizmet akitlerinin :

İşveren tarafından bu Kanunun 17 nci maddesinin II numaralı bendinde gösterilen sebepler dışında,
İşçi tarafından bu Kanunun 16 ncı maddesi uyarınca,

Muvazzaf askerlik hizmeti dolayısıyla,

Bağlı bulundukları kanunla kurulu kurum veya sandıklardan yaşlılık, emeklilik veya malullük aylığı yahut toptan ödeme almak amacıyla;

Feshedilmesi veya kadının evlendiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde kendi arzusu ile sona erdirmesi veya işçinin ölümü sebebiyle son bulması hallerinde işçinin işe başladığı tarihten itibaren hizmet aktinin devamı süresince her geçen tam yıl için işverence işçiye 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir. Bir yıldan artan süreler için de aynı oran üzerinden ödeme yapılır.
atmaca34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 26-05-2007, 08:11 PM   #3
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

kitex is on a distinguished road

nasıl yani 45 günlük, bana 2,5-3 milyar civarında alabileceğimi sölemişlerdi, peki bu maaş hangi esaslara dayanıor? kısacası brüt 1150 görünen bir maaşım var bunun üzüerindenmi yoksa anlaştıgım maaş üzerindenmi? biraz farklıda, neyse maaş bordrosunda farklı görünüyor anlayacağınız!
kitex isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26-05-2007, 09:16 PM   #4
Uye

atmaca34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor

dostum 47 günlük maaşını hesapla daha sonra gelir vegisi %20 sanırım çıkart alacağın rakam ortada daha nediyim
atmaca34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil