FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Hukuk

Ben bu mağazayı soyan hırsızım

YAŞAM katogorisi Hukuk forumu içinde "Ben bu mağazayı soyan hırsızım" başlıklı konu görüntüleniyor, "ABD’de iki kadın, hırsızlık yaptıkları mağazanın önünde “Ben hırsızım” yazılı tabelayla bekleme cezasına çarptırıldı Attalla kent mahkemesi yargıcı Kenneth Robertson, Wal-Mart mağazasından hırsızlık yapan Lisa King Fithian ve ismi açıklanmayan ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-05-2007, 09:07 AM   #1
Uye Grubu

KopiLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes doğar yasar ve ölür.Önemli olan hayatı nasıl yaşadığınızdır

Blog Mesajları: 19
KopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyor
Ben bu mağazayı soyan hırsızım

ABD’de iki kadın, hırsızlık yaptıkları mağazanın önünde “Ben hırsızım” yazılı tabelayla bekleme cezasına çarptırıldı

Attalla kent mahkemesi yargıcı Kenneth Robertson, Wal-Mart mağazasından hırsızlık yapan Lisa King Fithian ve ismi açıklanmayan diğer bir kadın hakkında 60 gün hapis yerine, alışveriş merkezinin önünde Cumartesi günü ikişer kez 4’er saat boyunca üzerinde “Ben hırsızım” yazılı tabelalarla bekleme cezası verdi. İki kadın hırsız da mahkemenin verdiği cezayı kabul etti.

46 yaşındaki Lisa, önceki Cumartesi 11.00-15.00 saatleri arasında üzerinde “Ben hırsızım. Walmart’tan hırsızlık yaptım” yazılı tabelayla hırsızlık yaptığı alışveriş merkezinin önünde cezasının ilk 4 saatini çekti. Diğer hırsız da aynı gün 15.00-19.00 saatleri arasında tabelayı üzerine geçirerek mağazanın girişinde bekledi.

Walmart’ın müdürü Neil Hawkins, cezanın kendileri açısından çok faydalı olduğunu, müşterilerin çoğunun da veriyen cezayı “iyi fikir” olarak değerlendirdiğini söyledi. Toplum karşısında insanların bu şekilde utandırılmasının hırsızlıktan vazgeçmelerinde etkili olacağına inandığını ifade eden Hawkins, “Şimdi en azından diğerleri hırsızlık yapmadan önce iki defa düşünecekler” dedi.

vatan
KopiLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links

Seçenekler
Stil