FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Hukuk

miras paylaşımı lütfen yardımcı olun

YAŞAM katogorisi Hukuk forumu içinde "miras paylaşımı lütfen yardımcı olun" başlıklı konu görüntüleniyor, "tapusu dedemin üzerine olan 1968 yılında alınmış bir arsamız ve üzerinde iki daireden oluşan binamız var bu arsa ve ev babam ve dedemin beraber kazandığı paralarla alınmış ve yapılmış bir ..."

Anketimiz: miras paylaşımı yardım ederseniz sevinirim
hukuk 0 0%
miras paylaşımı 0 0%
veraset 0 0%
Katılımcı sayısı: 0. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-03-2007, 04:09 AM   #1
tiyalak
Misafir..

miras paylaşımı lütfen yardımcı olun

tapusu dedemin üzerine olan 1968 yılında alınmış bir arsamız ve üzerinde iki daireden oluşan binamız var bu arsa ve ev babam ve dedemin beraber kazandığı paralarla alınmış ve yapılmış bir arsa dedem 3 yıl önce öldü ve mirasçı olarak babam halam dedemin ikinci eşi (nikahlı) ve ondan olma bir amcamız var halam yıllar önce öldü ve onun iki çocuğu var. halamın çocukları miras haklarını istiyorlar ve bizimde bu parayı karşılayacak durumumuz yok ben 36 yaşındayım ve bu evde doğdum büyüdüm ve halen ikamet etmekteyim bu konuda ne yapabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim.

Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 25-10-2007, 01:48 PM   #2
Banned
THE NOTHİNG İMPOSİBLE...

Runaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyor
Runaw@y - AİM üzeri Mesaj gönder
Cevap: miras paylaşımı lütfen yardımcı olun

Mülkiyeti sattınızmı? Satıldıysa, eşit olarak para bölünür.Satılmadıysa para isteme durumları yok.Çünkü ancak mirasçıların çoğunluğu satılmasını talep ederse mülk satılır ve ele geçen para eşit olarak paylaşılır.Ama ben oturuyorum diyosun.O zaman bilirkişinin belirlediği değeri mirasçılara ödersiniz olur biter.Ailevi ilişkilerinizi bilmediğim için nasıl ikna edersiniz bilemem.Ama bu devirde artık mal,mülk,para çook önemli maalesef

Konu Runaw@y tarafından (25-10-2007 Saat 05:38 PM ) değiştirilmiştir..
Runaw@y isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 02-11-2007, 12:19 AM   #3
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

ozlemMDN is on a distinguished road
Unknown Cevap: miras paylaşımı lütfen yardımcı olun

MERHABA. Bazı kişilerdne bir duyum aldım, doğru oldupuna inanmadım,bir de size sormak istedim. Evli bir erkek öldüğü zaman mirası; karısı+çocukları+KARDEŞLERİ arasında paylaştırılıyor diye birşey duydum. Bunun ne derece dopru olduğu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim. Karısını ve çocuklarını anladım da,kardeşlerine neden mirasından verilsin ki???
şimdiden teşekkürler
ozlemMDN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 02-11-2007, 01:52 AM   #4
Uye Grubu

KopiLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes doğar yasar ve ölür.Önemli olan hayatı nasıl yaşadığınızdır

Blog Mesajları: 19
KopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyor

Mirasta hayatta kalan eş, tasınmaz malların 1/4 ünü, çocuk ise geriye kalan 3/4 lük kısmını alacaktır.Eger bankada ortak hesapları varsa yarısı zaten hayatta kalan eşe ait, diğer yarısı da yukarda belirttiğim oranlarda mirasçılar arasında paylaşılacaktır diye biliyorum. Kardeslere mirastan herhangi bir pay dusmez .Tabi bunu yine en iyi Hukukcular bilir.Uyelerimiz arasında avukat varsa size daha fazla bilgi verebilir.
Alt 02-11-2007, 02:07 AM   #5
Aktif Uye

PAM.aRt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen...

PAM.aRt çok gurur duyuyorPAM.aRt çok gurur duyuyorPAM.aRt çok gurur duyuyorPAM.aRt çok gurur duyuyorPAM.aRt çok gurur duyuyorPAM.aRt çok gurur duyuyorPAM.aRt çok gurur duyuyorPAM.aRt çok gurur duyuyorPAM.aRt çok gurur duyuyorPAM.aRt çok gurur duyuyorPAM.aRt çok gurur duyuyor
PAM.aRt - MSN üzeri Mesaj gönder

mirasta: eş ve cocuklar yaşıyorlar ise dünya tersine dönse kardeşine bir milimetre yer bile düşmez
PAM.aRt isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 02-11-2007, 08:43 PM   #6
Aktif Uye
yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var .. o da SENsin...

sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor

benden duymuş olmayın ama barışşşş nickli üyemiz avukattır:)) Bence sorularınızı ona da sorabilirsiniz :)))
sahrabetis isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-11-2007, 07:16 PM   #7
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

ozlemMDN is on a distinguished road

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER.......................................
ozlemMDN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26-07-2008, 05:33 AM   #8
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

tough is on a distinguished road

dedem vefat etti. babaannem sağ,babamlar 4 kardeş. babam vefat etti.dedemden kalan 3 katlı evde babaannem ve babamın kardeşleri 10 senedir oturuyor ve biz mirastan yararlanamıyoruz. evi sattırmak istersek babaannemin sağ oluşu engel teşkil eder mi? geçmiş yılların kullanma hakkını ücret olarak talep edebilir miyiz? Satılması halinde nasıl bir paylaşım yapılır. simdiden Teşekkürler
tough isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 27-07-2008, 02:31 AM   #9
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

tough is on a distinguished road

dedem vefat etti. babaannem sağ,babamlar 4 kardeş. babam vefat etti.dedemden kalan 3 katlı evde babaannem ve babamın kardeşleri 10 senedir oturuyor ve biz mirastan yararlanamıyoruz. evi sattırmak istersek babaannemin sağ oluşu engel teşkil eder mi? geçmiş yılların kullanma hakkını ücret olarak talep edebilir miyiz? Satılması halinde nasıl bir paylaşım yapılır. simdiden Teşekkürler
tough isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 13-08-2008, 07:09 PM   #10
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

_____ is on a distinguished road

iki tane cocuga sahibim biri kız biri erkek esimi kaybettim daha sonra oglumu kaybettim iki cocugumda evli oglumun cocugu yoktu ben mirastan ne kadar pay alabilirim mallar malları esimle beraber kazanmıstık ama mallar esimin ustune yardımcı olursanız sevinirim?
_____ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil