FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Hukuk

Mahkeme kararları Cep telefonlarında

YAŞAM katogorisi Hukuk forumu içinde "Mahkeme kararları Cep telefonlarında" başlıklı konu görüntüleniyor, "Adalet Bakanlığı UYAP SMS Bilgi Sistemi'ni hayata geçiriyor. Yeni sistemle birlikte mahkeme kararları adliyeye gitmeden cep telefonuna kısa mesaj olarak gönderilecek. Mahkemeler şahitlik için ya da ifade vermek için yaptıkarı ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21-03-2008, 11:13 PM   #1
SITE ADMİN
 
YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır
 
Üyelik tarihi: Nov 2005
Nerden: Samsun/TURKEY
Yaş: 33
Mesajlar: 5.398
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet:
Rep Gücü: 295 Rep: 28733
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Mahkeme kararları Cep telefonlarında

Adalet Bakanlığı UYAP SMS Bilgi Sistemi'ni hayata geçiriyor. Yeni sistemle birlikte mahkeme kararları adliyeye gitmeden cep telefonuna kısa mesaj olarak gönderilecek.

Mahkemeler şahitlik için ya da ifade vermek için yaptıkarı tebligatları bir de kısa mesaj olarak Cep telefonuna gönderecek.

Cep telefonundan özel sorgulama da yapılabilecek. Süren bir davaya ilişkin ilgiler ya da hakkında açılmış bir dava olup olmadığı sorusuna 4060'a mesaj gönderilerek yanıt alınabilecek.

Cep telefonundan yapılacak sorgulama için şimdilik "hakkımda açılmış dava var mı?", "dava hangi aşamada?", "karar ne yönde çıktı?" gibi 400 içerik belirlendi.

Sistemde, kimse bir başkası hakkında sorgulama yapamayacak. Bilgiler kişiye özel olacak.

GSM şirketleri mesajın Adalet Bakanlığı'ndan geldiğini belirtmek için özel bir logo hazırlayacak, böylece tatsız şakaların önüne de bu şekilde geçilecek.

Sistem şimdilik sadece 2 GSM şirketinin abonelerine sunulacak. Ama ilerde tüm GSM şirketleri ve Telekom sisteme dahil edilecek.

Mahkemelerin yapacağı bilgilendirme ücretsiz olacak, ancak kişilerin merak ettikleri soruların yanıtını almak için 7 SMS bedeli yani yaklışk 1 YTL ücret ödemesi gerekecek.

CNNTurk

Uygulama 1 Nisan'da başlıyor.
__________________
Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır
YukseLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Seçenekler
Stil



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:18 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!



Search Engine Friendly URLs by vBSEO