FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Hukuk

BANKA KREDİSİNE KEFİL OLMAK?

YAŞAM katogorisi Hukuk forumu içinde "BANKA KREDİSİNE KEFİL OLMAK?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Ben olayı anladım kardeşim.Yani seni dolandırmışlar.Yada onlar bir çok kişiye bunları yapıyor.Bahsi geçen banka TC. .. BANKASI sanırım.Pazartesi günü bu dilekçeyle veya adliye önünde yeni bir dilekçe yazarak suç duyurusunda ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-10-2007, 09:48 PM   #11
Kısıtlanmıs Uye
THE NOTHİNG İMPOSİBLE...

Runaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyor
Runaw@y - AİM üzeri Mesaj gönder
Cevap: BANKA KREDİSİNE KEFİL OLMAK?

Ben olayı anladım kardeşim.Yani seni dolandırmışlar.Yada onlar bir çok kişiye bunları yapıyor.Bahsi geçen banka TC. .. BANKASI sanırım.Pazartesi günü bu dilekçeyle veya adliye önünde yeni bir dilekçe yazarak suç duyurusunda bulunmalısın..
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 13-10-2007, 09:56 PM   #12
Yeni Kayıt

rustemizal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

rustemizal is on a distinguished road
rustemizal - MSN üzeri Mesaj gönder

İBRANAME..
Şimdi herhangi bir suçu ve kusuru bulunmayan bir banka ilk kulanılıp ödenmiş olan 18 milyar liralık kredinin %150 artırım yapma yetkilerinin oldugunu söylemekte ve benim imzam olmadıgı halde bana yazılı ve sözlü bir beyanda bulunmadıkları halde benimde ismimi yazarak benim kefil olarak gösterildiğim 120. milyarın 48 milyar lirasından sorumlu tutukları halde neden benden 48 milyar lalmayıp 18 milyar lira alıyor ve bana aşagıdaki ibranemeiyi imzalatıyor...

İBRANAME
T.xxxxx bankası xxxxxx şubesinden xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx PAZ. TİC. LTD ŞTİ. NE açılan ve kulandırılan 0000000000000000/123232125 krediden kaynaklanan ve içra takibine konu edilen borçtan dolayı kulanılan kredinin tasfiyesi için bankanıza yatırmış olduğum 18.000.00 bin ytl den dolayı T.xxxxx bankası xxxxxx dan HERHANGİ BİR FAİZ TAZMİNAT FER'İ HAK VE ALAÇAK TALEBİMİN OLMADIGINI HAKKIMDA YAPILAN TAKİPTEN VE TAKİP KONUSU BORCA KARŞILIK YAPTIGIM ÖDEMELERDEN DOLAYI T.xxxxx bankası xxxxxx NU GAYRİKABİLİ RUCU İBRA ETRİĞİMİ BEYAN KABUL VE TAAHÜT EDERM.....

İBRA EDEN
İMZA

Şimdi herhangi bir sucu kusuru olamayn bu banka neden bana bu ibranameyi imzalatıyor veya beni sorumlu tutugu 48 milyar liradan neden vaz gecipte 18 milyara fit oluyor?
rustemizal isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 14-10-2007, 04:42 PM   #13
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Alıntı:
rustemizal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İBRANAME..
Şimdi herhangi bir suçu ve kusuru bulunmayan bir banka ilk kulanılıp ödenmiş olan 18 milyar liralık kredinin %150 artırım yapma yetkilerinin oldugunu söylemekte ve benim imzam olmadıgı halde bana yazılı ve sözlü bir beyanda bulunmadıkları halde benimde ismimi yazarak benim kefil olarak gösterildiğim 120. milyarın 48 milyar lirasından sorumlu tutukları halde neden benden 48 milyar lalmayıp 18 milyar lira alıyor ve bana aşagıdaki ibranemeiyi imzalatıyor...

İBRANAME
T.xxxxx bankası xxxxxx şubesinden xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx PAZ. TİC. LTD ŞTİ. NE açılan ve kulandırılan 0000000000000000/123232125 krediden kaynaklanan ve içra takibine konu edilen borçtan dolayı kulanılan kredinin tasfiyesi için bankanıza yatırmış olduğum 18.000.00 bin ytl den dolayı T.xxxxx bankası xxxxxx dan HERHANGİ BİR FAİZ TAZMİNAT FER'İ HAK VE ALAÇAK TALEBİMİN OLMADIGINI HAKKIMDA YAPILAN TAKİPTEN VE TAKİP KONUSU BORCA KARŞILIK YAPTIGIM ÖDEMELERDEN DOLAYI T.xxxxx bankası xxxxxx NU GAYRİKABİLİ RUCU İBRA ETRİĞİMİ BEYAN KABUL VE TAAHÜT EDERM.....

İBRA EDEN
İMZA

Şimdi herhangi bir sucu kusuru olamayn bu banka neden bana bu ibranameyi imzalatıyor veya beni sorumlu tutugu 48 milyar liradan neden vaz gecipte 18 milyara fit oluyor?
Arkadaşım siz konuyu normal kredi gibi anlatmışsınız, konu yasal takibe intikal etmiş bir kredi için size yönelinmiş, dosya kümülatif yani önce 18,000,00YTL, sonra artırıma gidilmiş ve artırılan miktara siz kefalet etmemişsiniz ama ilk limit ve ona tekabül eden takip faiz ve masraflarına sizi sorumlu tutmuşlar, sonra sizin şahsi işinizi görmek içinde kefalet miktarınızı tahsil ederken yukarıdaki ibrayı alırlar, normal ama sen hukuka baişvuramazson dememişler sen istersen asıl borçlulara bunu ödetmek için sana kolaylaı sağlamışlar yasal yollardan.
Anladığım kadarı ile aynı yerden ikinci ticari araç kredisinide kullanmışsın. Sen asıl borçlulara ödediğin tutarı rücü etmek üzere takip açtır.

Banka rehni dilediği takdirde çözer mesela sana ikinci aracı birinci aracın rehni kalmak kaydıylada açmış olabilir, gerek görürsede çözer. Bunları bir ibra veya sözleşmeye notla hallder. Sen mağduriyetini banka yerine garantör olduğun firmaya yönelteceğine bize bankada açık aratıyorsun. Sana noterden ihtarda gelmiştir, yazmamışsın ama.

Kolay gelsin.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 14-10-2007, 08:56 PM   #14
Yeni Kayıt

SUPERMEYDAN

Alıntı:
erkişi;48970]Arkadaşım siz konuyu normal kredi gibi anlatmışsınız,
evet dogrudur ben 18 milyar liralık normal bir tüketici kredisine kefil oldum ben herhangi cari hesaba kefil olmadımki

Alıntı:
konu yasal takibe intikal etmiş bir kredi için size yönelinmiş, dosya kümülatif yani önce 18,000,00YTL, sonra artırıma gidilmiş ve artırılan miktara siz kefalet etmemişsiniz ama ilk limit ve ona tekabül eden takip faiz ve masraflarına sizi sorumlu tutmuşlar,
dosya kümülatif olması için aynı dosya üzerinden limit artışı olması gerekir ve bununda olması için cari hesap veya ticari kredi olması gerek oysaki ben 18 milyarlık bir tüketici kredisine kefil olmuşum ve benim kefil oldugum dosyanın borçu ödenip kapandıktan sonra ikinci bir dosya açılıyor ve benim ikinci dosyada imzam yok herhangi bir kefaletim yokki

Alıntı:
sonra sizin şahsi işinizi görmek içinde kefalet miktarınızı tahsil ederken yukarıdaki ibrayı alırlar, normal ama sen hukuka baişvuramazson dememişler sen istersen asıl borçlulara bunu ödetmek için sana kolaylaı sağlamışlar yasal yollardan.
asıl borçular benim kefil oldugum 18 milyar liralık borçlarını ödediklerini ve beni ikinci kulandıkları 120 milyara kefil göstermediklerini söylüyor ve benden parayı tahsil eden banka burada beni magdur eden ve benden parayı tahsil eden banka ben hangi hakla asıl borçuları dava etmem gerek?

Alıntı:
Anladığım kadarı ile aynı yerden ikinci ticari araç kredisinide kullanmışsın. Sen asıl borçlulara ödediğin tutarı rücü etmek üzere takip açtır.
ben bu bankadan 13 yıldır kredi kulanıyorum ödüyorun benim kulandıgım kredi benim kredim ve 13 yıldır ödediğim krediler gibi öderken benim kefil olmadıgım borçtan dolayı araçıma nasıl takip yapabilirtler

Alıntı:
Banka rehni dilediği takdirde çözer mesela sana ikinci aracı birinci aracın rehni kalmak kaydıylada açmış olabilir, gerek görürsede çözer
Bunları bir ibra veya sözleşmeye notla hallder.
Zaten asıl sorunda burada banka benim birinci aracımdaki rehini ikinci aracıma aktarmak adına benden bu 18 milyarı aldıktan sonra rehin takasını yapıyor benim rehin takasımı yapmayarak beni magdur ederek bu 18 milyarı ödemeye mecbur bıraktı

Alıntı:
Sen mağduriyetini banka yerine garantör olduğun firmaya yönelteceğine bize bankada açık aratıyorsun. Sana noterden ihtarda gelmiştir, yazmamışsın ama.
Kolay gelsin
Ben nasıl bir garantör oldugumu bilmiyorum fakat benim bildiğim ve yaptıgım olay ben 18 milyar liralık bir krediye kefil oldum ve kefil oldugum şahıs o borçu ödeyip kapatıyor beni magdur eden kefil oldugum şahıs benim kefil olduugm borçu ödemişken ben hangi hakkla gidip o şahsın yakasına yapışayım veya dava edeyim beni magdur eden ve benden rehin takasını 18 milyar karşılıgında yapan banka değilmidir?
Alt 14-10-2007, 09:41 PM   #15
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Bir önceki cevaplarıma cevap gibi yazdığınız için tekrar cevap yazmak mecburiyetinde kalıyorum; Önce konu size ait görüş yazanlardan sizi aman peşini bırakma diyenlere teşekkür ederken, bize aklınızdan bile geçirmediğiniz ve esirgediğiniz teşekkür için, herhalde canı olaya çok sıkkın diye geçiştireyim.
Ben size uç ve uygulanabilir şeyler söyledim. Son olarak eğer sana sözde ödediğini söyleyen asıl borçluya inanıyor bankaya inanmıyorsan senden tahsil edilen paranın dekontu ile asıl borçlunun ödedim dediği dekontu karşılaştır, aynı hesaplaramı ve ne kadar yatırmış ve para tahsil edilmiş. O zaman asıl borçlu ne kadar masum görürsün. İyi forumlar.
Alt 15-10-2007, 01:41 AM   #16
Yeni Kayıt

SUPERMEYDAN

Alıntı:
Bir önceki cevaplarıma cevap gibi yazdığınız için tekrar cevap yazmak mecburiyetinde kalıyorum; Önce konu size ait görüş yazanlardan sizi aman peşini bırakma diyenlere teşekkür ederken, bize aklınızdan bile geçirmediğiniz ve esirgediğiniz teşekkür için, herhalde canı olaya çok sıkkın diye geçiştireyim.
bu söyleminizle ilgili ufak bir enoktod anlatayım en azından sayın forumdaşlar dahi bir nebze gülmüş olsunlar... hoca bir gün düşer ve belini incitir gelenler hoca ne oldu bir yerin agrıyormu ya hocam böyle yapalım falan derken hoca garibimde acı içinde kıvranıp duruyor tabi hoca kendi acısını bildiği için ya bana bir tane damdan düşen getirin o benim halimden anlar demiş...
gerek sizin ve gerek bütün forumdaşlara ve bu forumda özgürce düşüncelerin paylaşılmasını saglayan gerek meditörlere ve gerek site yöneticilerine teşekür ediyorum...

Alıntı:
Ben size uç ve uygulanabilir şeyler söyledim. Son olarak eğer sana sözde ödediğini söyleyen asıl borçluya inanıyor bankaya inanmıyorsan senden tahsil edilen paranın dekontu ile asıl borçlunun ödedim dediği dekontu karşılaştır, aynı hesaplaramı ve ne kadar yatırmış ve para tahsil edilmiş. O zaman asıl borçlu ne kadar masum görürsün.
Sanırım ya ben derdimi anlatamıyorum veya siz yanlış okudunuz bankanın kendisi bana benim kefil oldugum 18 milyarın ödenip kapandıgını söylüyor bankanın beni sorumlu tutuğu benim kefil oldugum ilk kredinin kapanmış olsa dahi bu miktarın %150 fazlası ile yeni bir kredi açarak kulandırabilme yetkilerinin oldugu ve bu paranında yaklaşık 44 milyara yakın tekebul etiği ve benimde ikinci kulanılan kredinin 44 milyarından sorumlu oldugum söyleniyor....

ilginiz ve alakanız için teşekürler

Konu rustemizal tarafından (15-10-2007 Saat 01:51 AM ) değiştirilmiştir.
Alt 15-10-2007, 03:02 AM   #17
Aktif Uye

Senin dediğin gibi fıkraya döndü; İllede odunumun parası, oldu. Son yazımda size sizden tahsil edilen tutarın yatırıldığı hesap nosunun hangi borçluya ait hesap olduğunu kontrol edin dedim. Eğer sizin kefil olmadığınız bir borca ve sizin adınızı yazarak zorla tahsil etmişlerse ki (bu gafleti sizin yazdığınıza göre söylüyorum) yapan Şube kurumunu batırır. Şube, görevliler cezalandırılır ve BBDK bile ilgilenir? onun için doğruyu belgelerde ara sözde veya söyledilerde değil. selamlar.
Alt 14-07-2008, 10:27 PM   #18
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

1960bulent is on a distinguished road

Bende aynı durumdayım görüşmemiz mümkünmü? Adım:Bülent sevgi Telefon:0322 351 23 47
1960bulent isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil