FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Supermeydan Kadın > Cinsellik

arkadaşınız size eşcinsel olduğunu söylese N yapardınız?

Supermeydan Kadın katogorisi Cinsellik forumu içinde "arkadaşınız size eşcinsel olduğunu söylese N yapardınız?" başlıklı konu görüntüleniyor, "arkadaşınız size eşcinsel olduğunu söylese N yapardınız? 1)arkadaşlığımı bitiririm 2)saygı duyar arkadaşlığımı sürdürürüm 3)onu bu tercihinden vazgeçirmeye çalışırım 4)arkadaş kalırım ama eskisi gibi olmaz 4)başka bir yol (belirtiniz)..."

Anketimiz: arkadaşınız size eşcinsel olduğunu söylese N yapardınız?
arkadaşlığımı bitiririm 11 35,48%
saygı duyar arkadaş kalmaya devam ederim 8 25,81%
arkadaşlığımız bitmez ama eskisi gibide olmaz 11 35,48%
onu bu tercihinden vazgeçirmeye çalışırım 1 3,23%
başka bir yol (belirtiniz) 0 0%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 31. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-04-2008, 10:06 PM   #1
Aktif Uye

Mevt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyor
Mevt - MSN üzeri Mesaj gönder

1)arkadaşlığımı bitiririm
2)saygı duyar arkadaşlığımı sürdürürüm
3)onu bu tercihinden vazgeçirmeye çalışırım
4)arkadaş kalırım ama eskisi gibi olmaz
4)başka bir yol (belirtiniz)
Mevt isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 09-04-2008, 10:31 PM   #2
Uye

atmaca34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor
Cevap: arkadaşınız size eşcinsel olduğunu söylese N yapardınız?

avrupa yakasındaki o bayanın yaptıhı gibi yapardım

hani OHA ÇÜŞŞŞ PAÇOSS diyorya onun gibi birşey

yinede eş cinsel biri söylemeden de anlaşılır sanırım gavs
Alt 09-04-2008, 11:55 PM   #3
Banned

İNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyor

Eşcinsellik Kutsal Kitap Kuran-ı Kerim'de yasaklanmıştır. Yanlız doğuştan çift cinsiyetli doğup ameliyat
olmak zorunda kalanları ben eşcinsel sınıfına koymuyorum. Herkes dilediği gibi yaşamakta özgür
ama ben böyle olduğunu söyleyen biriyle arkadaşlığa devam edemem. İnsanları yargılamak benim haddime değil, yargılamak Allah,ın işidir. Fakat arkadaşımı ben kendi irademle kendim seçerim.
Boşuna dememişler ''bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim'' diye...
İNCİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 10-04-2008, 09:00 AM   #4
FORUM MODERATOR

SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
motordelisi

SGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyor

Alıntı:
İNCİ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eşcinsellik Kutsal Kitap Kuran-ı Kerim'de yasaklanmıştır. Yanlız doğuştan çift cinsiyetli doğup ameliyat
olmak zorunda kalanları ben eşcinsel sınıfına koymuyorum. Herkes dilediği gibi yaşamakta özgür
ama ben böyle olduğunu söyleyen biriyle arkadaşlığa devam edemem. İnsanları yargılamak benim haddime değil, yargılamak Allah,ın işidir. Fakat arkadaşımı ben kendi irademle kendim seçerim.
Boşuna dememişler ''bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim'' diye...
Güzel bir açıklama + 1000 Katılıyorum..
Alt 10-04-2008, 10:29 AM   #5
SUPER MODERATOR
Altın Üye (mayıs 2008)

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor

Bu tip durumlar bir "tercih" tir.Ve kişiler tercihlerini yapmakta özgürdürler..Sağlıklı bir ilişki tarzına tabiki yönlendirmeye çalışırım arkadaşımı.Fakat onun "cinsel tercihi" bu diye benim ona olan bakış açım değişmez.O zaten benim arkadaşım olmuşsa her türlü durumu ile olmuştur.Eğer arkadaşımsa tercihler onun,dostluğu sevgisi benimdir..Ve cinsellik kişi ye özeldir..
güney isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-04-2008, 09:59 AM   #6
Super Aktif

Karakarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Blog Mesajları: 1
Karakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyor

Benimle aynı cinsiyet'de değildir umarım.
Ama yine de her iki durumda da ben arkadaşlığıma devam ederim. hele bu kişi bu sırrını benimle paylaşacak kadar bana güveniyor ise asla ondan arkadaşlığımı esirgemem.
Alt 13-04-2008, 12:58 PM   #7
Banned
THE NOTHİNG İMPOSİBLE...

Runaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyor
Runaw@y - AİM üzeri Mesaj gönder

Atmaca34 ve İNCİ isimli üyelerin yorumlarına saygı duymakla beraber, kesinlikle katılmadığımı bildirmek istiyorum.Bende a çüş diyorum bu yorumlara.Eşcinsellik ile ilgili gerçekleri öğrenmek gerekir diye düşünüyorum...
İnci isimli üyenin yorumu zaten kendi içinde çelişkili.Karakarizma çok iyi ifade etmiş.AYRICA EŞCİNSELLİK, TERCİH DEĞİLDİR.

Cinsel yönelim nedir?

Cinsel yönelim cinselliğin dört bileşeninden biri olup herhangi cinsten birine karşı süregelen duygusal, romantik, cinsel etkileşimdir. Cinselliğin diğer üç bileşeni de biyolojik cinsiyet, cins kimliği (psikolojik açıdan dişi veya erkek olma) ve sosyal cinsiyet rolüdür (kültürel normlara dayandırılırsa erkeksi veya kadınsı olma). Genel olarak üç tür cinsel yönelim bulunmaktadır: eşcinsel, hemcinslerinden etkilenme; Heteroseksüel, diğer cinsten etkilenme; ya da biseksüel, her iki cinsten etkilenme. Eşcinsel kişiler bazen gay(gey okunur)(hem kadın hem erkek) ya da lezbiyen (sadece kadın) olarak da adlandırılır. Cinsel yönelim cinsel davranıştan farklıdır çünkü kişinin kendi düşünce ve duygularıyla ilgilidir. Kişiler cinsel yönelimlerini davranışlarıyla belli edebilirler veya etmeyebilirler.

Bir kişinin herhangi bir cinsel yöneliminin olmasına ne sebep olur?

Bilim adamları bir kişide herhangi bir cinsel yönelimin nasıl oluştuğunu tam olarak anlayamamışlardır. Cinsel yönelimin oluşmasına sebep olabilecek birçok teori ortaya atılmıştır: genetik, doğuştan hormonsal veya çocukluktaki deneyimler gibi. Fakat birçok bilim adamı cinsel yönelimin erken yaşlarda karşılaşılan karmaşık biyolojik, psikolojik ve sosyal faktörlerin birbiri ile etkileşimiyle şekillendiği görüşünde hemfikirler.

Cinsel yönelim bir seçim midir?

Hayır. Cinsel yönelim birçok insanda henüz cinselliği yaşamamışken, ergenliğin ilk dönemlerinde ortaya çıkar. Bazı insanlar uzun süre eşcinselliğini heteroseksüelliğe dönüştürmeye çok çalıştığını fakat başarısız olduğunu belirtmiştir. Bu sebeplerden dolayı psikologlar cinsel yönelimin birçok insan için istediğinde değiştirebileceği bilinçli bir seçim olmadığı görüşündeler.

Eşcinsellik bir ruh hastalığı veya duygusal sorun mudur?

Hayır. Psikologlar, psikiyatristler ve diğer ruh sağlığı uzmanları eşcinselliğin bir hastalık, ruhsal bozukluk veya duygusal sorun olmadığına karar verdiler. Son 35 yılda yapılan daha objektif çalışmalar bize eşcinselliğin duygusal veya sosyal sorunlarla ilgisi olmadığını göstermiştir. Eşcinsellik geçmişte bir hastalık olarak görülüyordu çünkü ruh sağlığı uzmanlarının ve toplumun eşcinsellik konusunda önyargılı bilgileri vardı. Bunun sebebi de birçok çalışmanın sadece terapideki eşcinselleri kapsamasıydı. Halbuki araştırmacılar terapide olmayan eşcinselleri araştırdığında eşcinselliğin bir ruh hastalığı olmadığı anlaşıldı. 1973’te Amerikan Psikiyatri Derneği yapılan yeni araştırmaları önemli buldu ve eşcinsellik terimini ruhsal ve duygusal bozukluklar listesinden çıkardı. 1975’te de Amerikan Psikoloji Derneği de bunu destekleyen kararlar aldı. Her iki dernek de eşcinsellik ile hastalık ilişkilendirilmesini sonlandırmak amacıyla ruh sağlığı uzmanlarını uyardı. Bu karar yapılan yeni araştırmalarla her iki kurum tarafından tekrar onaylandı.

Eşcinseller iyi birer ebeveyn olabilir mi?

Evet. Heteroseksüel ve eşcinsel bireylerin yetiştirdiği çocuklar üzerine yapılan araştırmalarda karşılaştırılan çocuklar arasında zeka durumu, psikolojik ve sosyal durum, arkadaş ortamındaki popülerlik, sosyal cinsiyet rol kimliği gelişimi ya da cinsel yönelim oluşumu açısından hiçbir gelişimsel fark görülememiştir. Eşcinseller hakkında diğer bir yanlış inanç da eşcinsel erkeklerin, çocuklara heteroseksüel erkeklerden daha çok cinsel tacizde bulunduğudur. Eşcinsellerin çocuklara sarkıntılık etmeye heteroseksüellerden daha yatkın olduklarına dair hiçbir kanıt yoktur.

Neden bazı insanlar eşcinsel olduklarını başkalarına söylerler?

Çünkü onların bu yanlarını başkaları ile paylaşmaları ruh sağlıkları açısından önemlidir. Gerçekte eşcinsellerin kişilik gelişim sürecinin, genelde ‘açılmak’ olarak adlandırılır, psikolojik ilerlemeyle yakından ilgisi olduğu anlaşılmıştır. Eşcinselin kişiliği yapıcı oldukça, ruh sağlığı daha iyiye gitmekte ve kendine güveni artmaktadır.

Neden bazı eşcinseller için ‘açılmak’ zordur?

Eşcinsellerin üzerlerindeki yanlış stereotiplemeler ve mazur olmayan önyargılar sebebiyle, açılmak, eşcinsellere duygusal rahatsızlık veren zorlu bir süreç haline gelebilmektedir. Eşcinseller hemcinslerinden hoşlandıklarını anladıklarında kendilerini ‘farklı’ ve ‘yalnız’ hissederler. Açıldıklarında da aile, arkadaş, iş arkadaşı ya da dini kurumlar tarafından reddedilmekten korkabilirler. Şiddet ve ayrımcılık tehdidi eşcinsellerin gelişimi için engeldir. 1989’daki ulusal bir araştırma, eşcinsel oldukları için erkeklerin %5’inin, kadınların da %10’unun küfre ve fiziksel şiddete , toplamın %47’sinin de ayrımcılığa maruz kaldığını raporlamıştır. Diğer araştırmalar da yüksek oranlarda şiddet ve ayrımcılığın varlığını belirtiyor.

Eşcinsellerin kendilerine karşı olan önyargı ve ayrımcılığı yenmelerinde nasıl yardımcı olunabilir?

Eşcinsellere karşı olumlu düşüncelere sahip kişiler en az bir tane eşcinseli yakından tanıdıklarını belirtiyorlar. Bu sebeple psikologlar eşcinsel gruba yönelik olumsuz tutumun sebebinin eşcinsellerle yaşanmış herhangi bir olayla oluşmadığına , stereotipler ve önyargılarla oluştuğuna inanıyorlar. Diğer azınlıklarda da olduğu gibi şiddet ve ayrımcılıktan korunmak çok önemli. Bazı eyaletler cinsel yönelim sebebiyle bir kişiye saldırmayı ‘nefret suçu’ sayıyor ve sekiz eyaletin de cinsel yönelim ayrımcılığına karşı yasaları bulunuyor.

Terapiyle cinsel yönelim değişebilir mi?

Hayır. Eşcinsel yönelimin bir hastalık olmamasına ve eşcinsel bireyleri heteroseksüel yönelime değiştirmenin hiçbir bilimsel gerekçesi olmamasına rağmen, bazı bireyler kendilerinin ya da başkasının(örneğin çocuklarının) cinsel yönelimini değiştirme arayışı içine girebilirler. Böyle bir terapiyi yapan bazı terapistler hastalarının cinsel yönelimini değiştirdiklerini (eşcinselden heteroseksüele) raporlamışlardır. Yakından ve detaylı inceleme bu raporların pek çok yönden şüphe yarattığını gösteriyor: pek çok yargı ruh sağlığı uzmanlarından çok cinsel yönelim hakkında ideolojik fikirlere sahip olan kurumlar tarafından öne sürülmüş; tedaviler ve getirileri zayıf belgelerle kanıtlanmış; ve tedaviden sonraki hasta takip süresi çok kısa tutulmuş. 1990’da Amerikan Psikoloji Derneği değiştirme terapisinin işe yararlılığı konusunda hiçbir bilimsel bulgunun olmadığını ve bu terapinin yarardan çok zarar verdiğini belirtmiştir. Bir kişinin cinsel yönelimini değiştirmek sadece cinselliğini değiştirme meselesi değildir. O kişinin duygusal, romantik ve cinsel hislerini, ayrıca sosyal kimliğini ve öznelliğini değiştirmeyi gerektirir. Bazı ruh sağlığı ilgilileri cinsel yönelimi değiştirmeye yeltense de diğerleri, hastalık olmayan ve tamamen insanın kişiliğine ait bu özelliğini değiştirme denemelerinin etik olup olmadığını tartışıyorlar. Eşcinsellerin hepsi cinsel yönelimlerini değiştirecek terapiye ihtiyaç duymuyor. Eşcinseller de herhangi biri gibi herhangi bir sebepten tedavi isteyebilir. Bununla birlikte açılmayla ilgili yardım veya önyargı, şiddet ve ayrımcılıkla baş etmeyle ilgili psikolojik destek isteyebilirler.

Eşcinsellik hakkında daha bilgili olmak toplum için neden önemlidir?

Tüm insanları cinsel yönelim ve eşcinsellik hakkında eğitmek önyargıları silecek gibi görünüyor. Eşcinsellik hakkında doğru bilgi özellikle cinsel kimliğini sorgulamakta olan gençler için çok önemli. Bu bilgilere ulaşmayla insanların cinsel yöneliminin değişeceği korkusu yersizdir.
Runaw@y isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 14-04-2008, 12:52 AM   #8
Uye

yavuz01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
HEP SONRASI.........

yavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyor

cinsel tarcihi onun aslında ne yapılır şuan onu kestirmek zor olsa gerek böyle bir durumu ancak yaşayınca söyleyebilirm
yavuz01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 16-04-2008, 12:40 AM   #9
Banned

İNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyorİNCİ çok gurur duyuyor

Nisa Suresi 15

Kadınlarınızdan eşcinsellik/sevicilik yapanlara karşı içinizden dört tanık getirin;
eğer tanıklık ederlerse o kadınları, ölüm canlarını alıncaya ya da
Allah kendileri için bir yol açıncaya kadar evlerde tutun.

--------------------------------------------------------------------------------

Nisa Suresi 16

Eşcinselliği içinizden iki erkek yaparsa onlara eziyet edin. Bu ikisi tövbe eder,
durumlarını düzeltirlerse onlara eziyetten vazgeçin.
Allah Tevvâb'dır, tövbeleri çok kabul eder; Rahîm'dir, merhametine sınır yoktur.

.................................................. .................................................. ...................

İNCİ isimli üyelerin yorumlarına saygı duymakla beraber,kesinlikle katılmadığımı bildirmek istiyorum.
Bende a çüş diyorum bu yorumlara. Eşcinsellik ile ilgili gerçekleri öğrenmek
gerekir diye düşünüyorum...
İnci isimli üyenin yorumu zaten kendi içinde çelişkili.

Hangi gerçek bu? Evrim teorisine göre insanlar maymundan türemiştir.Bilim adamları böyle diyor.
İslamın kitabında Adem peygamberin ise çamurdan yaratıldığını yazıyor.Bunada mı çelişki diyeceksiniz.
Şimdi biz hangi gerçeğe inanmalıyız?

Eşcinsellik hakkında bilim adamları sizin kopyaladıklarınızı söylüyor.
İslamın kitabında ise bunun yasaklandığı apaçık belli.İnkar eden şirk koşmuş olur.

Eşcinsellik bir rahatsızlık olsaydı islamın kitabında bu kadar ağır ifadeler yer alırmıydı?

Haşa bizler herşeyi bizi yaratan Allah'dan daha mı iyi biliyoruz?

Yorumuma çüş demişsiniz bu tabiriniz hiç hoş değil. Ne ben size katılmak zorundayım, ne de
siz benim düşüncelerime katılmak zorundasınız. Seviyeli yazmakla bir şey kaybetmezsiniz.
Karşıt görüşte olsanız bile daha saygılı yorum yazabilirsiniz.
İNCİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 16-04-2008, 05:38 PM   #10
Banned
THE NOTHİNG İMPOSİBLE...

Runaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyor
Runaw@y - AİM üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
İNCİ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sizinle arkadaş olanlar biraz risk altında demek ki.Arkadaşınız bu durumu size açmadan önce arkadaş, açtıktan sonrada ne üdüğü belirsiz oluyor demek ki.Arkadaşlık etmezsiniz yada edersiniz.Ama siz gerçek bir arkadaş değilsiniz o halde.Ne kadar yanlış bi düşünce tarzı.O zaman bu insanlar yansın yakılsın.Yanlızlığa mahkum edilsin.Bu durumu yaşayan insanlar demiyorum yaşamak zorunda kalanların elinde olan bir durum değil bu.Ayrıca sadece çift cinsiyetli olanlar ameliyat edilmiyor.Kadınlık hormonu fazla olanlarda ameliyat oluyor ki, zaten bu durumda olanların elinde olmadan kadınlık hormonları yüksek oluyor.DOĞUŞTAN YADA YAPI MESELESİ.Sizin arkadaşınız eşcinselse sizde mi eşcinsel olmak zorundasınız veya size bunu bulaştırır diye düşünüyor olmalısınız...Çüş kelimesini size değil farklı birine kullandım.Tüm yazılanları en baştan okuyun.Sizin gibi düşünen bir arkadaş ÇüŞ demiş....

Saygı veya kibarlık çerçevesini sizden daha iyi idrak edebileceğimi düşünüyorum.Forumun belirli bir seviyesi var ve benim kullandıklarımbu seviyeyi aşmıyor.Zira eski yöneticilerden olduğum için biliyorum.Saygılar
Runaw@y isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:44 AM .