![]() |
| |||||||
| Damak Tadı (yemek tarifleri) yemek tarifleri, türk mutfağı, türk yemekleri, fransız mutfağı, italyan mutfağı, meksika mutfağı, japon mutfağı, diyet yemekleri, deniz ürünleri, içecekler |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() | Fransız Mutfağı Dünyanın en iyi mutfakları arasında yer alan Fransız Mutfağı, iştah açıcı ve göz doldurucu olması ile dikkat çeker. Fransız Mutfağı her bölgenin özelliklerine göre farklılık gösterir.1970'lerde başlayan modern mutfak anlaşıyla doğal bitkiler ve aromalar kullanılarak hazırlanan yemekler önem kazanmıştır. Fransızlar güne kahve veya sıcak kakaonun yanında kruvasan, baget ve tost içeren bir kahvaltıyla başlar.Özellikle akşam yemekleri çok önemlidir. Başlangıç olarak alkollü bir içki alınır. Arkadan çorba veya küçük bir salata ile devam eilir. Ana yemek olarak özel soslarla hazırlanmış et veya balık yanında sebze ile servis edilir. Tatlılar son derece lezzetli ve hoş görünüşlüdür. Yemek sonrası alınan güçlü fakat miktarı az bir içkinin sindirime yardımcı olduğu düşünülür. Yemek yanında daima ekmek, soda ve şarap vardır.Şarap yemeğin bir parçası ve tamamlayıcısıdır. " Şarapsız yemek güneşsiz bir güne benzer " diye eski bir Fransız atasözü , sofrada şarabın ne kadar önemli olduğunu gösterir.
__________________ |
| | |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jun 2006
Rep Gücü: 2 Rep: 40 ![]() | Cevap: Fransız Mutfağı ELINE SAGLIK NILAY AMA BU ********LERIN MUTFAGINI REKLAM YAPMASAK DAHA IYI OLUR |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 20 ![]() | Cevap: Fransız Mutfağı alexemre ********lerin dedin fransizlarinmi demek istedin neden fransiz mutfaga kotumu bilmem ben çok i diyorum neden tepki verdim çunku bende fransiz vatandasliyim saygilarimla |
| | |
| | #4 |
| Banned Üyelik tarihi: Nov 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 10 ![]() | Cevap: Fransız Mutfağı ne alaka alex emre misin ne kicimin kenarisin irkciligini allahin forumundada gosterdiniz adi herifler banlayin benide boyle ******** insanlarlarin yazilarini birdaha okumiyim alexemre allahin cahili sen hangi diyarda yasiyorsun kopek oglu kopek dunyanin elle gosterilen mutfaklarindan fransiz mutfagini taniyormusun sen kopekci adi herif ecnebiymis kendini ne zanediyorsun sen aklima gelen tum kufurleri yazacagimda bayanlar vardir ayip olmasin bu yaziyi okursunda belki aklin basina gelir irkci adam saygisiz zaten bu yuzden geri geri kalmis kafalariniz o irkci kafaklarinizin derilerini yuzmek isterdim cikin yurt disinada insan gorun soysuz pic.. |
| | |
| | #5 | |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 20
Cinsiyet: Rep Gücü: 183 Rep: 17695 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Fransız Mutfağı Alıntı:
BANLANDIN
__________________ | |
| | |
| | #6 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jun 2006
Rep Gücü: 2 Rep: 40 ![]() | Cevap: Fransız Mutfağı Banladigin icin Tesekkur ederim ustat. Tanri Turku korusun Konu alexemre tarafından (21-11-2007 Saat 01:28 AM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | |