![]() |
| |||||||
| Damak Tadı (yemek tarifleri) yemek tarifleri, türk mutfağı, türk yemekleri, fransız mutfağı, italyan mutfağı, meksika mutfağı, japon mutfağı, diyet yemekleri, deniz ürünleri, içecekler |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006 Nerden: antalya Yaş: 30
Cinsiyet: Rep Gücü: 69 Rep: 6689 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İçindekiler Ölçü Miktar Soğan 3 büyük boy 250 gram Kıyma 2 1/2 su bardağı 440 gram Ekmek ( yuvarlak) 2 adet 1100 gram Maydanoz 2 demet 120 gram Tuz 3 tatlı kaşığı 18 gram Kara Biber 2 tatlı kaşığı 4 gram Et veya kemik suyu 11 su bardağı 2200 gram Margarin 4 yemek kaşığı 40 gram Kırmızı biber 1 1/2 tatlı kaşığı 3 gram Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, kıymayla birlikte tencereye koy, kısık ateşte, bıraktığı suyu çekene değin, 15-20 dakika pişir, ocaktan al. Ekmeklerin altından birer yuvarlak kapak kes, içlerini boşalt. Maydanozu yıka, ayıkla ince ince kıy, ekmek içi, tuz ve kara biber ile birlikte kıymaya ekle, karıştır. Et suyunu ısıt, 1 1/2 su bardağını ekmeklerin üzerinde gezdir, kapalı olarak ve et suyunu ara ara serperek, 10-15 dakika pişir. Margarini tavada erit, kırmızı biber ekle bir iki kez karıştır, ekmeklerin üzerine döküp, servis yap. Alıntıdır...
__________________ |
| | |
| | #2 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 74 Rep: 7316 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Ekmek Dolması (6 Kişilik) Hımmm! Değişik bir dolma...Acıktım vallahi...Bu tarifi deneyeceğim...Yemek yapmaya bayılıyorum
__________________ Volkan gibi lav atmış,ne susmuş ne sönmüşüm. Ben bu iman uğruna çılgınlara dönmüşüm |
| | |
| | #3 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006 Nerden: antalya Yaş: 30
Cinsiyet: Rep Gücü: 69 Rep: 6689 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Ekmek Dolması (6 Kişilik) Ne güzel o zaman bende yemeğe bayılırım yapsanda yesek diyorum rabia:)
__________________ |
| | |
| | |