FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > İNSAN > Hobiler > Damak Tadı (yemek tarifleri)

Özbek Pilavı

Hobiler katogorisi Damak Tadı (yemek tarifleri) forumu içinde "Özbek Pilavı" başlıklı konu görüntüleniyor, "MALZEMELER 500 gr Amerikan pirinci 400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış) 3 adet orta boy havuç 1 adet kuzu soğan 1 su bardağı haşlanmış n ut Yarım paket margarin veya ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-11-2007, 10:18 AM   #1
Uye Grubu

DESTiNA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SEVDALAR PARMAK İZİ GİBİDİR HİÇ BİRİ BİRBİRİNE BENZEMEZ..

Rep Gücü: 136 Rep: 13259
DESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyor
Özbek Pilavı

MALZEMELER

500 gr Amerikan pirinci
400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış)
3 adet orta boy havuç
1 adet kuzu soğan
1 su bardağı haşlanmış nut
Yarım paket margarin veya tereyağı
1 kaşık biber ve domates salçası
Tuz
Karabiber
3 bardak su veya et suyu

HAZIRLANIŞI

Pirinçleri üzerine geçecek kadar bir kaşık tuz atarak sıcak suyla ıslatırız. Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavururuz, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir iki defa çeviririz, hafif sararınca üzerine 3 cm uzunluğunda ince ince doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki defa da onunla çevrilir ve üzerine haşlanmış nut konulur. Üzerini geçecek kadar su veya etsuyu ilave edilir. Tuz ve karabiber konularak önce harlı ateşte sonra pilav göz göz olunca kısık ateşe alınarak üzerine havlu kağıt peçete örtülerek demlenmeye bırakılır. Sonra çukur bir kaseye doldurulup servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. Etrafı havuç rendesi ve nutla süslenerek servis yapılır.
Sponsored Links
Alt 24-11-2007, 03:55 PM   #2
Aktif Uye
yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var .. o da SENsin...

sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor
Cevap: Özbek Pilavı

Bir gece büyükelçiliğe yemeğe gitmiştik . Özbek pilavını ilk defa orada tattım ama bana çok ağır geldi . Görünüşü ve tadı hakikaten mükemmeldi ve yapanların da ellerine sağlık ama sanırım benim damak tadım ve midem için biraz ağır bir gıda isi ve çok rahatsızlandım . Pek güzel bir anı değil belki ama başlığı görünce paylaşmak istedim .
sahrabetis isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 24-11-2007, 05:09 PM   #3
Super Aktif

Karakarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Blog Mesajları: 1
Karakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyor

Ben severim özbek pilavını. zaten sevmesem hiç iyi olmaz çünkü bizim işyerinde haftada 1 defa çıkıyor :)
Karakarizma isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 24-11-2007, 07:27 PM   #4
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Alıntı:
Nil@y´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

MALZEMELER

500 gr Amerikan pirinci
400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış)
3 adet orta boy havuç
1 adet kuzu soğan
1 su bardağı haşlanmış nut
Yarım paket margarin veya tereyağı
1 kaşık biber ve domates salçası
Tuz
Karabiber
3 bardak su veya et suyu

HAZIRLANIŞI

Pirinçleri üzerine geçecek kadar bir kaşık tuz atarak sıcak suyla ıslatırız. Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavururuz, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir iki defa çeviririz, hafif sararınca üzerine 3 cm uzunluğunda ince ince doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki defa da onunla çevrilir ve üzerine haşlanmış nut konulur. Üzerini geçecek kadar su veya etsuyu ilave edilir. Tuz ve karabiber konularak önce harlı ateşte sonra pilav göz göz olunca kısık ateşe alınarak üzerine havlu kağıt peçete örtülerek demlenmeye bırakılır. Sonra çukur bir kaseye doldurulup servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. Etrafı havuç rendesi ve nutla süslenerek servis yapılır.
Bu güzel yemeği bende taddım, çokta hoşuma gitti, kendi kültürümden bir tad olarak algıladım ve severek yedim, ta ki sizin tarifinizi okuyuncaya kadar, emeğine sağlık öncelikle ama ne olurdu şu malzemeleri daha dikkatli seçseydiniz gelin şu AMERİKAN PİRİNCİNİ kaldırın oradan, Tosya veya Terme ama ABD olmasın karışmadığı bir yemek kültürümüz olmuştu orayada pirinçle girmesin, sonra ayıkla pirincin içinden ABD yi, emeğinize sağlık konuyu ekleyen arkadaş, umarım bu pilavı sizin yaşadığınız yerdeki malzemelere göre ve siz kendi ihtiyacınız için yazmak mecburiyrtinde kalmışsınızdır. Yoksa ben istemem olursa yerli pirincimizle veya Asya pirinci olsun
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 24-11-2007, 07:59 PM   #5
Uye Grubu

DESTiNA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SEVDALAR PARMAK İZİ GİBİDİR HİÇ BİRİ BİRBİRİNE BENZEMEZ..

Rep Gücü: 136 Rep: 13259
DESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyorDESTiNA çok gurur duyuyor

Alıntı:
erkişi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu güzel yemeği bende taddım, çokta hoşuma gitti, kendi kültürümden bir tad olarak algıladım ve severek yedim, ta ki sizin tarifinizi okuyuncaya kadar, emeğine sağlık öncelikle ama ne olurdu şu malzemeleri daha dikkatli seçseydiniz gelin şu AMERİKAN PİRİNCİNİ kaldırın oradan, Tosya veya Terme ama ABD olmasın karışmadığı bir yemek kültürümüz olmuştu orayada pirinçle girmesin, sonra ayıkla pirincin içinden ABD yi, emeğinize sağlık konuyu ekleyen arkadaş, umarım bu pilavı sizin yaşadığınız yerdeki malzemelere göre ve siz kendi ihtiyacınız için yazmak mecburiyrtinde kalmışsınızdır. Yoksa ben istemem olursa yerli pirincimizle veya Asya pirinci olsun

Sayin erkisi sizden rica etsem bana bi miktar Tosya veya Terme yada Asya pirinci gonderirmisiniz?Hani burda bu saydiklarinizi bulabilecegimi sanmiyorumda o bakimdan..Gondermesseniz aksi halde kaldiramam ordan Amerikan pirincini..
Alt 24-11-2007, 08:05 PM   #6
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Alıntı:
Nil@y´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin erkisi sizden rica etsem bana bi miktar Tosya veya Terme yada Asya pirinci gonderirmisiniz?Hani burda bu saydiklarinizi bulabilecegimi sanmiyorumda o bakimdan..Gondermesseniz aksi halde kaldiramam ordan Amerikan pirincini..
Anladım, astarı yüzünden pahalıya gelecek ben vazgeçtim. Siz buyurun ülkemizde tadın bu yemeği ben seve seve malzeme tedarik ederim YERLİ MAL. İyi forumlar.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil