![]() |
| | |||||||
Hobiler katogorisi Damak Tadı (yemek tarifleri) forumu içinde "Özbek Pilavı" başlıklı konu görüntüleniyor, "MALZEMELER 500 gr Amerikan pirinci 400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış) 3 adet orta boy havuç 1 adet kuzu soğan 1 su bardağı haşlanmış n ut Yarım paket margarin veya ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye Grubu ![]() Üyelik tarihi: Aug 2006 Nerden: Amerika
Rep Gücü: 136 Rep: 13259 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Özbek Pilavı ![]() MALZEMELER 500 gr Amerikan pirinci 400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış) 3 adet orta boy havuç 1 adet kuzu soğan 1 su bardağı haşlanmış n utYarım paket margarin veya tereyağı 1 kaşık biber ve domates salçası Tuz Karabiber 3 bardak su veya et suyu HAZIRLANIŞI Pirinçleri üzerine geçecek kadar bir kaşık tuz atarak sıcak suyla ıslatırız. Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavururuz, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir iki defa çeviririz, hafif sararınca üzerine 3 cm uzunluğunda ince ince doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki defa da onunla çevrilir ve üzerine haşlanmış n ut konulur. Üzerini geçecek kadar su veya etsuyu ilave edilir. Tuz ve karabiber konularak önce harlı ateşte sonra pilav göz göz olunca kısık ateşe alınarak üzerine havlu kağıt peçete örtülerek demlenmeye bırakılır. Sonra çukur bir kaseye doldurulup servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. Etrafı havuç rendesi ve n utla süslenerek servis yapılır.
__________________ |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007 Nerden: Aslen Gürcistan ama ANkara'da yaşıyorum Yaş: 30
Cinsiyet: Rep Gücü: 64 Rep: 6237 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Özbek Pilavı Bir gece büyükelçiliğe yemeğe gitmiştik . Özbek pilavını ilk defa orada tattım ama bana çok ağır geldi . Görünüşü ve tadı hakikaten mükemmeldi ve yapanların da ellerine sağlık ama sanırım benim damak tadım ve midem için biraz ağır bir gıda isi ve çok rahatsızlandım . Pek güzel bir anı değil belki ama başlığı görünce paylaşmak istedim . |
| | |
| | #4 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 75 Rep: 7287 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Özbek Pilavı Alıntı:
![]() | |
| | |
| | #5 | |
| Uye Grubu ![]() Üyelik tarihi: Aug 2006 Nerden: Amerika
Rep Gücü: 136 Rep: 13259 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Özbek Pilavı Alıntı:
Sayin erkisi sizden rica etsem bana bi miktar Tosya veya Terme yada Asya pirinci gonderirmisiniz?Hani burda bu saydiklarinizi bulabilecegimi sanmiyorumda o bakimdan..Gondermesseniz aksi halde kaldiramam ordan Amerikan pirincini..
__________________ | |
| | |
| | #6 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 75 Rep: 7287 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Özbek Pilavı Anladım, astarı yüzünden pahalıya gelecek ben vazgeçtim. Siz buyurun ülkemizde tadın bu yemeği ben seve seve malzeme tedarik ederim YERLİ MAL. İyi forumlar. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |