FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Köşe Yazarları (alıntı)

Terör ve Faili mechul cinayetler

GİRİŞ katogorisi Köşe Yazarları (alıntı) forumu içinde "Terör ve Faili mechul cinayetler" başlıklı konu görüntüleniyor, "TERÖR ve FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER Türkiye’de terörle mücadele olgusu hala bilinmezliğini korumaktadır. Mücadelenin bir stratejisi yoktur; dağda teröristle çatışma şeklinde algılanan mücadelede siyaset sorumluluklarını yerine getirmediği için sonuç alınamamaktadır. Mücadelenin ..."

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 03-09-2008, 11:54 PM   #1
Uye
 
sebahat35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her an herşey değişebilir.
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Nerden: İzmir
Yaş: 30
Mesajlar: 925
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet:
Rep Gücü: 276 Rep: 27590
sebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyor
Terör ve Faili mechul cinayetler

TERÖR ve FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER

Türkiye’de terörle mücadele olgusu hala bilinmezliğini korumaktadır. Mücadelenin bir stratejisi yoktur; dağda teröristle çatışma şeklinde algılanan mücadelede siyaset sorumluluklarını yerine getirmediği için sonuç alınamamaktadır. Mücadelenin bir bilânçosu da yoktur; şehitlerimiz, ulusal kaynaklarımız, heba edilen yıllarımızın kesin bir hesabı hala ortaya çıkarılamamıştır. Mücadelenin ulusal bir boyutu hiç yoktur; her gelen siyasi iktidar siyasi çıkarlarını ön planda tutarak kara düzen misali kendine göre tedbir alma yoluna gitmektedir. Askeri boyutu hariç, olmayan bir terörle mücadele stratejisinde adli soruşturmalar dahi bir usul ve esasa bağlanmamıştır.

Otuz yıldır süren terör eylemlerinde yüzlerce karakol, bölük, tabur hatta tugay çapında askeri birlikler saldırıya uğramıştır, binlerce vatan evladı nöbet yerinde şehit olmuştur. Terör cinayetlerinin nerdeyse tamamı faili meçhuldür ama bu cinayetleri aydınlatmak için ortaya konulan bir plan ve program, bir strateji de yoktur. Bu önemli eksiklik; zaten sonucu olmayan adli soruşturmaları, tıpkı terörle mücadelemiz gibi, bir trajediye dönüştürmektedir.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER

Türkiye’de terörist eylemlerin doruğa ulaştığı yıllar 1992 ve sonrasıdır. Bu dönemde binlerce faili meçhul cinayet işlenmiş olmasına karşın bugüne kadar bu olayların üzerine gidilmemiş, ne faillerin kimliği belirlenmiş ne de belli olan yakalanmıştır. Bu trajedinin en çarpıcı örneği terörist Osman Öcalan’ın durumudur. 74 askerimizin katili olan ve Barzani himayesinde Irak’ta fırıncılık yaptığı medyaya yansıyan bu hainin yakalanması ve yargılanması için yetkililer nedense harekete geçmemektedir.

Faili meçhul cinayet demek; bir suçun kim tarafından işlediğinin belli olmaması demektir. Sadece 1992 yılında 496, 93 yılında 538, 1994 yılında ise tam 867 faili belli olmayan cinayet Güneydoğuda işlenmiş olup katillerin kimliği hala belli değildir.

Peki, bir faili meçhul cinayet nasıl çözülür, hiç düşündünüz mü? Anlatalım: 1978’den günümüze işlenen terör cinayetleri birbirinin benzeridir; günün bir vaktinde kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından bir köye, bir askeri birliğe ya da araca, bir polis noktasına ya da binasına ya da masum halka yönelik olarak yapılan bir silahlı saldırı sonrasında pek çok insan hayatını kaybetmiştir. Suç yerindeki deliller de birbirinin benzeridir; olay yerinde kalan boş kovanlar, silahlar ve saldırı esnasında öldürülenlere ve saldırganlara ait kimliği meçhul cesetler ve cesetlerin üzerlerinden çıkan dokümanlar, işte hepsi budur.

Bu delillerden yola çıkılarak elde edilmesi zorunlu olan veriler ise şunlardır; silahların balistik analizleri, boş kovanların hangi silahtan atıldığını gösterir teknik analizler, saldırganların kimlik tespitine yarayacak adli tıp analizleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve doküman incelemelerinden çıkan sonuçlar. Bu durumda eylem faillerinin tespit ve yakalanması için atılacak üç adım vardır. Birincisi; örgütün bilinen para trafiğini ortaya çıkarmak, diğeri örgütün arşiv kayıtlarına ulaşmak ve sonuncusu da kimlikleri belirlenen failleri yakalamak için harekete geçmektir.

Uluslararası bir boyut kazanmış olan örgütün para kayıtlarından fail ya da faillerin belirlenmesine yönelik birçok veri ortaya çıkacaktır; suçta kullanılan silahları sipariş eden, alan ve satanlar, örgütün lojistik desteğini sağlayan ve buna kaynak yaratanlar, örgütün iç ve dış finans kaynaklarını sağlayan yapılar gibi. PKK terör örgütüne ait arşiv kayıtları ile de; eylemleri planlayanlar, yapılması için emir verenler, eylemi yapanlar ve eyleme dolaylı destek verenlerin kimlikleri aydınlatılacaktır. Belirlenen faillerin yakalanmasıyla da örgüt hakkında henüz bilinmeyenlerin ortaya çıkarılması sağlanacak ve yeni operasyonlara kapı aralanacaktır. Peki, bu mücadele ve soruşturma stratejisi bilindiği halde faili meçhul cinayetler neden çözülememektedir?

NEDEN ÇÖZÜLEMİYOR

Faili meçhul cinayetlerin suç yerinde toplanan deliller, merkezi bir istihbarat ve analiz merkezi bulunmadığı için tek elde toplanamamaktadır; Genelkurmay’ın ayrı, polisin ayrı, jandarmanın ayrı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ayrı istihbarat değerlendirme merkezleri vardır ve her kuruluş kendi yetki alanında delil ve bilgi toplamaktadır. Toplanan deliller ve işlenmemiş haberlerden çıkarılan bilgilerin depolandığı teknik veri tabanları da birbirinden bağımsız olarak çalıştırıldığı için polis jandarmanın, jandarma polisin veri tabanlarına giriş yapamamakta, dolayısıyla bu verilere ihtiyaç duyan makamlar kısa zamanda bilgiye ulaşım sağlayamamaktadır. Örneğin; polisin kriminal laboratuarlarındaki veriler ile yine polisin trafik kayıtları verilerine jandarmanın doğrudan giriş yaparak ulaşma imkânı yoktur.

Bu durumda, suç araştırması ve kimlik tespiti konusunda çalışma yapan kolluk kuvvetlerinin “delilden yola çıkarak faile ulaşmak” şansı en aza indirgenmektedir. Bu; emniyet ve asayişten sorumlu makamların teşkilatlanma sorunudur, istenirse kısa vadede çözümler bulunabilir.

Ancak, bu sorunun da ötesinde, faili meçhul cinayetlerin çözümü için en önemli delil durumundaki örgütün para trafiği ve arşivlerine hala ulaşılmamış olması, terör olaylarının çözümünde karşılaşılan en büyük engeldir. Oysaki örgütün bir bilinmeyeni yoktur; kara para aklama yeri İsviçre’dir, örgütün para kasası buradaki banka hesaplarındadır. AB ve ABD, PKK’yı terör örgütü ilan etmiştir ve üstelik BM’nin bu tür terör örgütlerinin para kaynaklarının dondurulmasına ilişkin kararı vardır. Dolayısıyla, gerek iç hukuk gerekse uluslar arası hukuk açısından mevcut durum Türkiye’nin lehinedir ve bu durum; örgütün faaliyetlerini önlemek ve faili meçhul olayları çözebilmek için Türkiye’ye büyük bir avantaj sağlamaktadır. Hal böyle iken, polis ve jandarma doğrudan bu para trafiğine ulaşamamaktadır, çünkü yetkisi yoktur. Kolluğun bu suç delillerine ulaşması için kapıyı açması gereken siyasettir, siyasi iktidardır. Ülkeyi yöneten iradenin Türkiye’nin sahip olduğu dış politik güçleri kullanmak suretiyle yani diplomasiyle bu delillere ulaşması faili meçhul cinayetlerin çözülmesi için de şarttır.

Terör eylemlerinde kimliği meçhul cinayetleri aydınlatacak olan bir diğer delil ise, örgütün arşiv kayıtlarında yer almaktadır. 1999 yılı itibariyle bu arşivin Suriye’de yaşayan Delil kod ismindeki terörist tarafından saklandığı bizzat örgütü elebaşısı tarafından açıklanmıştır. Aradan geçen 9 dokuz yıllık süreçte önemli delil kaynağı durumundaki bu kayıtlar hala elde edilememiştir. Polis ve jandarmanın, kendi yasal yetkileri çerçevesinde, örgüt arşivine doğrudan ulaşması mümkün değildir, çünkü tıpkı para trafiğinin ele geçirilmesinde açıklandığı gibi, bu sorumluluk da siyasi iradeye düşmektedir; yönetici siyaset diplomatik yolları kullanacak, gerektiğinde özel operasyon kararları alarak kolluk kuvvetlerinin suç delillerine ulaşmasını sağlayacaktır.

Kimliği belirlenen faillere gelince, polis ve jandarmanın istihbarat gayretleriyle faili meçhul cinayetlerle bağlantılı olan suçluların birçoğunun yeri tespit edilmiştir; büyük bir kısmı AB ülkelerinde siyasi mülteci olarak varlığını ve faaliyetlerini sürdürmekte olup bir kısmı da Irak’ta Barzani himayesindedir. Diğer iki suç delillerinin elde edilmesinde açıklandığı üzere, kolluk kuvvetlerinin doğrudan bu kişileri yakalama yetkisi yoktur. Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, aranan suçluların Avrupa’da cirit attığını kamuoyuna açıklamıştır. Uluslararası anlaşmalar vardır, uluslararası polis teşkilatlarıyla işbirliğimiz vardır, sahip olduğumuz dinamikler harekete geçirilerek suçluların yakalanmasını sağlayacak olan da kendileridir ama bu görmezden gelinmektedir. Oysaki yurt dışında faaliyet gösteren suçluların yakalanmasına ilişkin işlemleri başlatarak sonuç alması gereken yine siyasi iradedir.

Olması gereken budur ama yaşadığımız gerçekler bu değildir. Son altı yıldır ülke yönetiminde söz sahibi olan siyasi zihniyet, belirtilen delillerin elde edilmesi için bir adım dahi ileri atmadığını söyleyebiliriz, çünkü bu konuda alınmış bir sonuç yoktur. Bu durumda; örgüte ait para trafiği ortaya çıkarılmaz ise, örgüte ait arşiv kayıtları ele geçirilmez ise ve kimliği belirlenmiş olan suçlular yakalanmaz ise otuz yıldır süre gelen faili meçhul cinayetlerin çözülmesi mümkün olabilir mi?

SİYASİ SORUMLULUK

Suç işlenmesini önleme görevi ülkemizin idari sistemine göre yerel mülki amirlere düşen bir görevdir. Merkezi teşkilatta bu görev İçişleri Bakanı tarafından yerine getirilir ve bir üst sorumlu ise Başbakan’dır. Suç işlendikten sonra işlenmiş suçları açığa çıkarmak ve suç işleyenleri yakalayarak adalete teslim etmek görevi ise, yerel cumhuriyet savcılıklarına düşen bir görevdir. Cumhuriyet savcıları bağımsızdır, ancak yaptıkları görev adalet işlerini ilgilendirdiği için bu alanda koordinasyonu sağlamak ve görevlerin etkin bir biçimde yapılması için gereken tedbirleri almak görevi de Adalet Bakanlığına düşer. Bu durumda, gerekli tedbirler alınmadığı için işlenen bir suçtan dolayı masum insanlarımızın zarar görmesi halinde sorumlu tutulması gereken makamlar; Kaymakam, Vali, İçişleri Bakanı, Başbakan ve Hükümet olarak sıralanır. Bu sayılan makamlar yasa ile kendilerine verilen görevi, emirleri altındaki polis ve jandarma teşkilatlarıyla yerine getirir. Sorumlu tutulan makamların da bu sayılan teşkilatların görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için çağın özelliklerine uygun personel, eğitim, silah, araç, gereç ve teknik imkânlarla donatması şarttır. Teröre bu açıdan bakıldığında; Başbakan’dan başlayıp aşağıya doğru sıralı tüm güvenlik makamlarının, önlenemeyen terör olayları karşısında sorumlu oldukları açıkça görülmektedir ama yapılmayan görevler ve taşınmayan sorumluluklar karşısında hesap sorulmasını sağlayacak bir demokratik mekanizma ülkemizde yoktur. Güngören katliamı hala hafızalarımızdaki tazeliğini korumakta olup, bu olaydan dolayı hesap veren bir sorumluya henüz rastlanılmamıştır.

SİVİL ADLİ SORUMLULUK

Alınan her türlü tedbire rağmen suç işlenmiş olması durumunda ise, harekete geçecek olan cumhuriyet savcıları da yasa ile kendilerine verilen görevleri yapabilmek için emirleri altındaki polis ve jandarmanın adli yapılarını kullanırlar. Dolayısıyla siyasi iradenin kolluk kuvvetlerini güçlendirmek için alacağı her tedbir, dolaylı olarak savcıların da görevini yapmalarını kolaylaştırır. Cumhuriyet savcıları ayrıca, bütün makam ve memurlarından ihtiyaç duydukları bilgileri ister ve gerektiğinde zor gücüyle bu bilgilere ulaşır. Askeri savcılar da sivil savcıların sahip olduğu tüm yetkiye sahiptir, farklı alanlarda aynı görevi yapar.

Mülki makamlarca alınan tüm tedbirlere rağmen önlenemeyen terör olaylarını ve buna bağlı faili meçhul cinayetleri çözme görevi; askeri ya da sivil, savcılıklara düşen bir görevdir. Sivil savcılıklar, faili meçhul dosyaların takip ve kontrolünü yerel kolluk makamlarına bırakmış olup, her üç ayda bir daimi arama kararlarına verilen sonuçsuz cevaplarla dosyalar geçiştirilmektedir. Adalet bakanlığı yetkilileri dosya ellerinde olmadığı için doğrudan müdahale edememektedir. Askeri savcılık, soruşturmayı yapan makam olmadığı için durumu izlemekle yetinmektedir. Bu durumda, vatan evlatlarının katillerini hangi makam araştıracaktır, hangi makam uluslararası düzeyde takip ve kontrol edecektir, Türkiye’de bu bilinmemektedir. Bu bilinmezin ortaya çıkardığı sorumsuzluk neticesinde katiller hükümet sözcüsünün deyimiyle Avrupa’da cirit atmaktadır. Bu trajedi hala yaşanırken, “eve dönüş yuvaya dönüş” gibi Türkiye gerçekleriyle örtüşmeyen yapay tedbirlerle ortaya çıkan siyaset yüzünden, bu faili meçhul cinayetlerin faili olup da yakalanan ama delil yokluğundan serbest bırakılanların sayısı ise bilinmemektedir. Bu bir trajedidir ve Türk milletine bu trajediyi yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur.

ASKERİ ADLİ SORUMLULUK

Bugüne kadar gerçekleştirilen terör eylemlerinin önemli bir çoğunluğunda saldırıya uğrayan kişi asker, saldırı yapılan yer karakol, nöbetçi ve devriye olduğu halde soruşturmayı yapan hep sivil savcılık olmuştur. Sivil savcılar arazinin zorluğu nedeniyle olay yerine gelemediği için suç yerinin tespiti ve delillerin toplanması işlemleri yine asker kişiler tarafından yapılmakta ama hazırlanan dosyalar sivil savcılıklara gönderilmektedir.

Askeri savcılık bugüne kadar askeri mahallere ve kişilere yönelik yapılan terör saldırıları karşısında bir hazırlık soruşturması yapmamıştır. Bu alanda askeri savcılığın soruşturma yaptığı tek bir örnek vardır, o da Dağlıca olayında görüldüğü gibi saldırıya uğrayan askeri birlik içerisinden teröristlerle işbirliği yapanların bulunduğu iddiası üzerine Van askeri savcılığınca yürütülen hazırlık soruşturmasıdır. Ancak, içinde yaşadığımız durumun özellikleri itibariyle, askeri savcılığın askeri birliklerde meydana gelen asker kişilere yönelik terör saldırılarında bir soruşturma başlatması gerekliliği ortadadır; en azından suçun vasıf ve mahiyetini belirleyebilmek için, en azından olayla ilgili verilerin askeri makamlarca bir analiz yapılmasına olanak sağlanabilmesi için, en azından faili meçhul cinayetlerle ilgili yürütülen soruşturmaların seyrini takip edip sonuca gidilmesini temin edebilmek için…

Zira böylesi bir soruşturma ile takipteki suç ve suçluların üst düzey araştırma ve soruşturma makamlarınca da izlenmesine olanak verilecek ve devletin sahip olduğu imkân ve kabiliyetlerin soruşturmada kullanılma sürecini hızlandırılmış olacaktır.

TSK ÖNCÜLÜĞÜNDE ÇÖZÜM

Türkiye’de siyaset mekanizması her zaman doğru işlememektedir. Yapılması gerekenler bir takım siyasi hesaplar yüzünden yapılmamakta, atılması gereken adımlar da yeri ve zamanı geldiğinde atılmamaktadır. Bu bir Türkiye gerçeğidir ama siyasetin aldırmazlığı yüzünden, kutsal vatan hizmeti yapan evlatlarımızın şehit düşmesi durumunda katiller hak ettikleri cezaları almamaya, söz konusu failler de hükümet sözcüsünün deyimiyle Avrupa’da cirit atmaya devam mı edecektir? Türkiye’de halkımızın çaresizliği ve şehitlerimizin kanı üzerinden oynanan oyunlara “dur” diyecek ya da görev ve sorumluluğu gereği “dur” demesi gereken bir makam yok mudur?

Türk milletine tarihin her döneminde öncülük yapmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri yıllardır işlenen faili meçhul cinayetleri çözmek ve suçluları adalete teslim edilmesini sağlamak için bir çalışma yapmak durumundadır.
Türkiye sahip olduğu güçleri, varlığı kanıtlanmış olan PKK terör örgütüne yönelik olarak kullanmalı ve adalet, geç de olsa, artık tecelli ettirilmelidir.
Türk milletinin ve şehitlerimizin vicdanı ancak katillere ve destekçilerine hesap sorulduğunu gördükten sonra huzur bulabilecektir.

Erdal SARIZEYBEK
TUSAM
__________________
SİVİL ÖRÜMCEKLER SARMIŞ DÖRT BİR YANINI
SARMIŞ AĞLA KAPLAMIŞ BU CENNET VATANI
sebahat35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 04-09-2008, 12:45 AM   #2
Uye
 
kirmizigül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 846
Blog Mesajları: 12
Cinsiyet:
Rep Gücü: 52 Rep: 5177
kirmizigül çok gurur duyuyorkirmizigül çok gurur duyuyorkirmizigül çok gurur duyuyorkirmizigül çok gurur duyuyorkirmizigül çok gurur duyuyorkirmizigül çok gurur duyuyorkirmizigül çok gurur duyuyorkirmizigül çok gurur duyuyorkirmizigül çok gurur duyuyorkirmizigül çok gurur duyuyorkirmizigül çok gurur duyuyor
Cevap: Terör ve Faili mechul cinayetler

Terörün bitmesi an meselesidir,ama birileri bitmesini istemiyor cünki rant "la kapanacak
bu vesile ile daha cok sehit vereceyiz.
kirmizigül isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2008, 02:26 AM   #3
Aktif Uye
 
Üyelik tarihi: May 2007
Mesajlar: 1.687
Cinsiyet:
Rep Gücü: 177 Rep: 17439
erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor
Cevap: Terör ve Faili mechul cinayetler

Ortalkık toz duman iken faişlimeçhul konusu ile hem nalına hem mıhına vurmak yeni siyasi oluşımcuların (GAzi asker yazarın ve bağlı olduğu O.Pamukoğlu'nun sıkça kullandığı yöntem, mücadeleleri vatan için ve görevleri gereğiydi anladık, ama gel görki şu anda yaptıklarını tasvip etmek mümkün değpil, ben bilirimle devlet meseleleri çözülmez, önce saygı ve inanç gerekli hala süren mücadelenin ortasında başedilememiş teröre yarayacak öneriler (failimeçhul vs gibi konular) ancak mücadele azmini ve inancını kırar en iyi bu mücadeleyi verdiğini iddia edenler bilmeli ama nedense yaptıkları ile söyledikleri bir biri ile çelişiyor, bu yönden bakan oldumu bilmem. Önce terör ve destekçileri pes edecek sonra dediğiniz her türlü hukuk ve araştırma yapılsın, ama önce pes edecek ve vatana ihanetden geri duracaklar. iyi forumlar.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2008, 01:53 PM   #4
Uye
 
sebahat35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her an herşey değişebilir.
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Nerden: İzmir
Yaş: 30
Mesajlar: 925
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet:
Rep Gücü: 276 Rep: 27590
sebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyor
Cevap: Terör ve Faili mechul cinayetler

Alıntı:
erkişi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ortalkık toz duman iken faişlimeçhul konusu ile hem nalına hem mıhına vurmak yeni siyasi oluşımcuların (GAzi asker yazarın ve bağlı olduğu O.Pamukoğlu'nun sıkça kullandığı yöntem, mücadeleleri vatan için ve görevleri gereğiydi anladık, ama gel görki şu anda yaptıklarını tasvip etmek mümkün değpil, ben bilirimle devlet meseleleri çözülmez, önce saygı ve inanç gerekli hala süren mücadelenin ortasında başedilememiş teröre yarayacak öneriler (failimeçhul vs gibi konular) ancak mücadele azmini ve inancını kırar en iyi bu mücadeleyi verdiğini iddia edenler bilmeli ama nedense yaptıkları ile söyledikleri bir biri ile çelişiyor, bu yönden bakan oldumu bilmem. Önce terör ve destekçileri pes edecek sonra dediğiniz her türlü hukuk ve araştırma yapılsın, ama önce pes edecek ve vatana ihanetden geri duracaklar. iyi forumlar.
erdal sarızeybek gerçekleri yazınca bu şekilde bakma eğilimine nasıl girdiniz? yandaş medyanın Tsk ya yapılan yıpratma çabaları teröre destek vermiyor da bu mu veriyor. Tsk da bir örgüt yada terör olayı varsa elbet medyanın da bir ayarı yapılması gerek. Tsk içinde şunlar bunlar var deyip pkkya taviz vermek ve ordumuzu zayıf hatta başka işlerle uğraşıyormuş gibi göstermek yanlış olan. erdal sarızeybek tusamda bu yazılarına yeni başlamadı. dilerseniz eski tarihlere gidip bakabilirsiniz. osman pamukoğlunun siyasete girmesi ise daha 1 aylık bir zamandır. yazar yukarıda siyasi davranışlarıyla bu hükümetin nasıl yanlış davrandığını ve askerin elini kolunu nasıl bağladığını anlatıyor. gerçek te budur.
__________________
SİVİL ÖRÜMCEKLER SARMIŞ DÖRT BİR YANINI
SARMIŞ AĞLA KAPLAMIŞ BU CENNET VATANI
sebahat35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2008, 11:49 PM   #5
Aktif Uye
 
Üyelik tarihi: May 2007
Mesajlar: 1.687
Cinsiyet:
Rep Gücü: 177 Rep: 17439
erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor
Cevap: Terör ve Faili mechul cinayetler

Alıntı:
sebahat35´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
erdal sarızeybek gerçekleri yazınca bu şekilde bakma eğilimine nasıl girdiniz? yandaş medyanın Tsk ya yapılan yıpratma çabaları teröre destek vermiyor da bu mu veriyor. Tsk da bir örgüt yada terör olayı varsa elbet medyanın da bir ayarı yapılması gerek. Tsk içinde şunlar bunlar var deyip pkkya taviz vermek ve ordumuzu zayıf hatta başka işlerle uğraşıyormuş gibi göstermek yanlış olan. erdal sarızeybek tusamda bu yazılarına yeni başlamadı. dilerseniz eski tarihlere gidip bakabilirsiniz. osman pamukoğlunun siyasete girmesi ise daha 1 aylık bir zamandır. yazar yukarıda siyasi davranışlarıyla bu hükümetin nasıl yanlış davrandığını ve askerin elini kolunu nasıl bağladığını anlatıyor. gerçek te budur.
E.Sarızeybek konusunda vereceğiniz ön bilgiler veya şartlanmışlık psikolojisi ile grupladığınız ve yeri gelince ordu veya Atatürk sütresine sığınarak yaptığınız ne yazık ki basit savlarınızı değerli kılmaz. gölgede kalan sizin savlarınız olur. Boy ölçer derim ben Demokraside SEÇİMLERE bu kadar bağımlılıkla savunduğunuz kişilere millet ne kadar ölçü verecek göreceğiz, erken konuşmamakta yarar var. Size şunu söyleyebilirim. Ülkkemizde sadece adı olan veya iz olmalarına rağmen kendilerini sadece kendilerinin gördüğü dev aynalarında (İP, TKP, Yaşar Nuri, hatta Haydar Baş gibi vs partiler) görenlerden olmasın sakın bu oluşumunuz! Asker veya TSKuvvaetleri görevini yapar ve her hükümet bu güne kadar isteklerini geri çevirmemiştir. Bazı yanlışlara rağmen. Millet de emeklisine değilse bile görevde olan askerine en güvenilir kuruluş ünvanını seve seve verir bilirsiniz.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2008, 11:56 PM   #6
Uye
 
sebahat35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her an herşey değişebilir.
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Nerden: İzmir
Yaş: 30
Mesajlar: 925
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet:
Rep Gücü: 276 Rep: 27590
sebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyor
Cevap: Terör ve Faili mechul cinayetler

Alıntı:
erkişi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
E.Sarızeybek konusunda vereceğiniz ön bilgiler veya şartlanmışlık psikolojisi ile grupladığınız ve yeri gelince ordu veya Atatürk sütresine sığınarak yaptığınız ne yazık ki basit savlarınızı değerli kılmaz. gölgede kalan sizin savlarınız olur. Boy ölçer derim ben Demokraside SEÇİMLERE bu kadar bağımlılıkla savunduğunuz kişilere millet ne kadar ölçü verecek göreceğiz, erken konuşmamakta yarar var. Size şunu söyleyebilirim. Ülkkemizde sadece adı olan veya iz olmalarına rağmen kendilerini sadece kendilerinin gördüğü dev aynalarında (İP, TKP, Yaşar Nuri, hatta Haydar Baş gibi vs partiler) görenlerden olmasın sakın bu oluşumunuz! Asker veya TSKuvvaetleri görevini yapar ve her hükümet bu güne kadar isteklerini geri çevirmemiştir. Bazı yanlışlara rağmen. Millet de emeklisine değilse bile görevde olan askerine en güvenilir kuruluş ünvanını seve seve verir bilirsiniz.
bana terörü, bölücülüğü engellemekle ilgili bu hükümetin ne yaptığını anlatın
__________________
SİVİL ÖRÜMCEKLER SARMIŞ DÖRT BİR YANINI
SARMIŞ AĞLA KAPLAMIŞ BU CENNET VATANI
sebahat35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 12:09 AM   #7
Aktif Uye
 
Üyelik tarihi: May 2007
Mesajlar: 1.687
Cinsiyet:
Rep Gücü: 177 Rep: 17439
erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor
Cevap: Terör ve Faili mechul cinayetler

Alıntı:
sebahat35´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bana terörü, bölücülüğü engellemekle ilgili bu hükümetin ne yaptığını anlatın
Bu hükümeti savunmayı sevmiyorum. Öncelikle belki bunu siz bilmezsiniz ama bilenler biliyor.
Mesela ne mi yaptı, En azından Güneydoğu ve Doğu anadoluda PKK yandaşlarının oyunu böldü ve bazı siyasi partiler gibi kollarına takıp meclise sokmadı. (Not: AKP de de PKK lı gibi partililer yokmu derseniz bana göre var.)

Birde soruyu bu hükümet diye sormanız yanlış Ne olursa olsun T.C Hükümeti ayrı, hükümeti oluşturan Siyasi oluşumlar ayrıdır. Hükümeti oluşturan siyasileri veya bunların icraatlarını eleştirme hakkımız var ve siyasi yönden olmalı bu, yoksa Devlet ve Millet olma ilkelerimize ters mantıkla bölücülük yaptığımızın farkında bile olmayız. Terörle mücadelede hükümetlerin görev verdiği birimler vardır, bunların görevlerini yapmalarını veya engellerini de ayrıca tartışmalıyız. Mesela bir zamanlar Özel Harekat görevi yapanları ne mazeretlerle terör örgütü ile mücadeleden geri çektik ve bunda vebal kimlerindir? bilirsiniz sanırım veya Milli hafızanız size hatırlatır belki.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 12:14 AM   #8
Uye
 
sebahat35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her an herşey değişebilir.
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Nerden: İzmir
Yaş: 30
Mesajlar: 925
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet:
Rep Gücü: 276 Rep: 27590
sebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyor
Cevap: Terör ve Faili mechul cinayetler

Alıntı:
erkişi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu hükümeti savunmayı sevmiyorum. Öncelikle belki bunu siz bilmezsiniz ama bilenler biliyor.
Mesela ne mi yaptı, En azından Güneydoğu ve Doğu anadoluda PKK yandaşlarının oyunu böldü ve bazı siyasi partiler gibi kollarına takıp meclise sokmadı. (Not: AKP de de PKK lı gibi partililer yokmu derseniz bana göre var.)
Birde soruyu bu hükümet diye sormanız yanlış Ne olursa olsun T.C Hükümeti ayrı, hükümeti oluşturan Siyasi oluşumlar ayrıdır. Hükümeti oluşturan siyasileri veya bunların icraatlarını eleştirme hakkımız var ve siyasi yönden olmalı bu, yoksa Devlet ve Millet olma ilkelerimize ters mantıkla bölücülük yaptığımızın farkında bile olmayız. Terörle mücadelede hükümetlerin görev verdiği birimler vardır, bunların görevlerini yapmalarını veya engellerini de ayrıca tartışmalıyız. Mesela bir zamanlar Özel Harekat görevi yapanları ne mazeretlerle terör örgütü ile mücadeleden geri çektik ve bunda vebal kimlerindir? bilirsiniz sanırım veya Milli hafızanız size hatırlatır belki.
altı yılda ne yaptıklarını öğrenmiş oldum. cümlelerinizi de kelime oyunları katarak çok güzel çevirebilirsiniz beyefendi, ama benim düzgün cümle kuramama gibi bir yeteneğim olmayabilir yalnız soruma cevap almak yerine de nasihat aldığımı görebiliyorum
__________________
SİVİL ÖRÜMCEKLER SARMIŞ DÖRT BİR YANINI
SARMIŞ AĞLA KAPLAMIŞ BU CENNET VATANI
sebahat35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 12:22 AM   #9
Aktif Uye
 
Üyelik tarihi: May 2007
Mesajlar: 1.687
Cinsiyet:
Rep Gücü: 177 Rep: 17439
erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor
Cevap: Terör ve Faili mechul cinayetler

Alıntı:
sebahat35´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
altı yılda ne yaptıklarını öğrenmiş oldum. cümlelerinizi de kelime oyunları katarak çok güzel çevirebilirsiniz beyefendi, ama benim düzgün cümle kuramama gibi bir yeteneğim olmayabilir yalnız soruma cevap almak yerine de nasihat aldığımı görebiliyorum
Açıkca eleştirmek için yazmadığımı belirteyim ama hep başkalarının yazı veya görüşlerini eklemek yerine dikkatli bir cevapla karşılaşmayı isterdim. Laflarımı anlam katması açısından zenginleştirebilirim, evet ama hiç bir zaman eveleme, geveleme yapmam, bunu anlamanızda yarar var. Cümle kurma yeteneğiniz olmadığını düşünmedim. sanırım? bunu demek istemiştiniz.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 12:26 AM   #10
Uye
 
sebahat35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her an herşey değişebilir.
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Nerden: İzmir
Yaş: 30
Mesajlar: 925
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet:
Rep Gücü: 276 Rep: 27590
sebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyor
Cevap: Terör ve Faili mechul cinayetler

Alıntı:
erkişi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Açıkca eleştirmek için yazmadığımı belirteyim ama hep başkalarının yazı veya görüşlerini eklemek yerine dikkatli bir cevapla karşılaşmayı isterdim. Laflarımı anlam katması açısından zenginleştirebilirim, evet ama hiç bir zaman eveleme, geveleme yapmam, bunu anlamanızda yarar var. Cümle kurma yeteneğiniz olmadığını düşünmedim. sanırım? bunu demek istemiştiniz.
kurma olacak herhalde kendimi övecek bir yapım yoktur.
__________________
SİVİL ÖRÜMCEKLER SARMIŞ DÖRT BİR YANINI
SARMIŞ AĞLA KAPLAMIŞ BU CENNET VATANI
sebahat35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Siyaset ve Terör sebahat35 Köşe Yazarları (alıntı) 0 28-08-2008 02:12 PM
AB PKK'yı Terör Listesinden Çıkardı Gülüm Haberler 6 04-04-2008 09:54 PM
Terör, Terörizm, Terörİzmİn Amacı; erkişi Vip Salonu 5 27-12-2007 09:04 PM
İşte kapatma kararı verdiren 141 neden PAM.aRt Haberler 3 17-11-2007 09:30 PM
Asala Gerçeği(Ermeni Terörü) Bay X Tarih 5 27-10-2007 02:11 AM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:23 AM .