FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Köşe Yazarları (alıntı)

‘Bursa Nutku’ uydurma

GİRİŞ katogorisi Köşe Yazarları (alıntı) forumu içinde "‘Bursa Nutku’ uydurma" başlıklı konu görüntüleniyor, "Ergenekonculara kötü haber: ‘Bursa Nutku’ uydurma Ergenekon İddianamesi gerçek bir hazine. Elini atanı geri çevirmiyor maşaallah. Türkiye’yi “işbirlikçi ve hain cenneti” olarak gören Ergenekoncuların Atatürk’ün ‘Bursa Nutku’ diye yutturulan bir ..."

Seçenekler Stil
Alt 24-08-2008, 11:23 PM   #1
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor
‘Bursa Nutku’ uydurma

Ergenekonculara kötü haber: ‘Bursa Nutku’ uydurma

Ergenekon İddianamesi gerçek bir hazine. Elini atanı geri çevirmiyor maşaallah. Türkiye’yi “işbirlikçi ve hain cenneti” olarak gören Ergenekoncuların Atatürk’ün ‘Bursa Nutku’ diye yutturulan bir metni yaygınlaştırmak için nasıl çalışacakları 1918 ve 1965. sayfalarda geçiyor.
Sayfa 222’de ise Dell marka dizüstü bilgisayardaki bir yazıda Meclis’i ‘düşük’, yani gayrimeşru gördükleri, onun seçtiği Cumhurbaşkanı’nı tanımadıkları ifade ediliyor ve okuyucular Çankaya Köşkü’nün önünde “etten duvar” örmeye davet ediliyor; üstüne üstlük bu eylemin Atatürk’ün emri olduğu söyleniyor. Emir dediği de malum Bursa Nutku.

Bursa Nutku hakkında ilk kez 11 yıl önce yazmıştım; en son yazımı yazalı da sanırım 2 yıl kadar oluyor. Ulaştığım sonuçları “Küller Altında Yakın Tarih” (Timaş) adlı kitabımda topladım. Merak edenler okuyabilirler. Hoş, zaten okuyorlar da. Nitekim yakınlarda “Sabah”tan Engin Ardıç kaynak belirtmeden bir yazı kaleme aldı, “Yeniçağ”dan Arslan Bulut da hem isim vererek yararlanan, hem de yorumumdan pek haz etmeyen örtük bir eleştiriyle çıktı ortaya. Keza bir internet sitesinde alıntılanan yazıma aklıevvel bir hukukçu tehdit dolu bir mesaj yazmış; güya yazıyı yayından kaldırıp özür dilemezse site sahibi hakkında dava açacakmış. Uğurlar ola.

İyi de Ergenekoncuların gündeme getirdiği Atatürk’ün Bursa Nutku’nun mahiyeti nedir?

Güya 1 Şubat 1933’te Bursa’da Ulu Cami’den çıkan cemaatin bir kısmı, İstanbul’da bazı camilerde Arapça ezan okunduğu halde Bursa’da neden okunmadığını valiye sormaya giderler. Emniyet Müdürü vs. paniğe kapılıp Ankara’ya, Ankara da o sırada İzmir’de bir yurt gezisinde bulunan Atatürk’e telgraf uçurup ‘Bursa’da irticaî kalkışma’nın başladığı mesajını verirler. Atatürk derhal Bursa’ya gelir. İncelemeleri sonucunda önemli bir mesele olmadığını anlar ve Anadolu Ajansı’na meselenin ‘din’ değil, ‘dil’ meselesi olduğunu belirtir.

Buraya kadar okuyup da, “Ee ne var bunda?” dediniz muhtemelen. Türkiye’de, ateş olmayan yerden duman çıkarmak hususunda emsalsiz yeteneğe sahip basın varken çok ekmek çıkar bundan.

Güya 6 Şubat gecesi Gazi, Bursa’da şimdi Atatürk Köşkü olarak bilinen binada bir konuşma yapar ve konuşmasında “Görevini yapmayan kolluk kuvvetleri karşısında Türk gençliğinin bizzat harekete geçmesi gerektiğini” ifade eder. Bu, devrimlerin bekçisi olan gençliği sokaklara dökülmeye, anarşiye, kanun ve nizam tanımazlığa çağıran kışkırtıcı bir konuşmadır.

1958’de “Ulus” gazetesinde çıktığından bu yana, tam yarım asırdır vardı-yoktu diye tartıştığımız bu sözde nutuk hakkındaki görüşüm şudur:

Atatürk’ün Bursa Nutku yoktur!

Kanıtlarımı metodolojik ve olgusal olmak üzere iki düzeyde ifade edeyim:

Metodolojik kanıtlar şunlar:

1) Nutuk, kalabalık bir topluluk önünde yapılan bir konuşmadır. Halbuki Bursa Nutku’nun 13-14 kişilik bir içki sofrasında söylendiği rivayet edilmektedir. Dolayısıyla bir kere bu bir ‘nutuk’ olamaz.

2) Atatürk gibi kanun ve hukuka son derece titizlenen bir devlet adamının gençliği sokağa dökecek ve polis, savcı, hakim vs. devlet görevlilerini dinlememeye sevk edecek bir konuşma yapması kendisiyle çelişmesi demektir. Nitekim Mahmut Goloğlu’nun dikkatimizi çektiği gibi 2,5 ay sonra meydana gelen Razgrad Olayı’nda (Bulgarlar Türk mezarlığına tecavüzde bulunmuşlardı) gençliği yatıştırıcı bir dille konuşan ve kanunlara uymaya çağıran da Atatürk’ten başkası değildi. Dolayısıyla kanunlara uyulması hususunda bu denli titiz birinin halkı sokağa dökecek Maovarî bir konuşma yapması mümkün değildir.

Olgusal açısından bakarsak Bursa Nutku’nun sahteliğini şu kanıtlardan anlayabiliriz:

1) Atatürk’ün bütün söz ve yazışmalarını toplayan resmi yayınlarda bu nutka yer verilmemiştir. Mesela “Söylev ve Demeçler”de yoktur.

2) Atatürk’ün yaptığı her konuşmanın kaydedildiği Nöbet Defteri’nde bu toplantının kaydı bulunmamaktadır.

3) Bursa Nutku bu kadar önemli bir konuşma idiyse neden o günlerde basına yansımamıştır da, ilk olarak söylendiğinden 14 yıl sonra, yazanın da pek emin olmadığı ve kimden duyduğunu belirtmediği bir kitapta karşımıza çıkmıştır?

4) Nutku aktaran Rıza Ruşen Yücer’i Atatürk’ün çevresinden kimse tanımamaktadır. Farz edelim ki, bir şekilde o grubun arasına katıldı gazetecimiz, notunu tuttu. Ancak bu nota çıkışta el konulur ve ertesi gün Atatürk’ün onayından geçerse kendisine iade edilirdi. Kaldı ki, Atatürk, içki sofrasında konuşulanlar orada kalacaktır emrini vermiştir. Bu yüzden de onun onaylamadığı sözler yok hükmünde sayılırdı. Onaylanmış olsaydı zaten birkaç gün içinde basına yansımış olurdu.

5) Nutkun gerçekliği hususunda en ciddi kanıtlardan biri, Atatürk’ün 2. yaveri Cevdet Tolgay’ın Aralık 1966’da Milliyet’te çıkan yazısıdır. Ancak bu yazıda önemli bir hata göze çarpmaktadır. Burada konuşmanın yapıldığı tarih, 6 Şubat akşamı olarak verilmektedir. Ancak Atatürk’ü Mudanya’dan İstanbul’a götüren Gülcemal vapurunun seyir defterinde o akşam 19.30’da hareket edildiği yazılıdır. Bursa-Mudanya arasının o tarihlerde 60-70 dakikada alındığı ve vapura binmeden önce selamlaşma vs. ile yarım saate yakın bir sürenin geçtiği hesaba katılırsa Atatürk’ün köşkten en erken 17.45-18.00 civarında ayrılması söz konusudur. Sofranın en az 1-1,5 saat açık kalması gerekir ki, bu durumda saat 16 civarında akşam yemeğine oturulduğu sonucu çıkar. Halbuki Atatürk’ün en yakınında bulunanlar, mesela Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Hikmet Bayur o saatlerde Atatürk’ün asla akşam yemeği yemediğini söylemişlerdir ki, bu durumda o sofranın da gerçek dışı olduğu sonucu çıkmaktadır.

Son sözü, Atatürkçülüğünden kuşku duyulmayacak bir isme, Falih Rıfkı Atay’ın 10 Nisan 1967 tarihli savcılık ifadesine bırakayım:

“Bursa Nutku diye Atatürk’ün söylediği bir nutuk yoktur… Bursa gazetecisinin yazdıkları kulak rivayetleridir. Atatürk son derece nizamcı ve devlet otoritecisi idi. Memlekette anarşi havası yaratmak kasdı vardır. Atatürk bu kasda alet edilmek istenmiştir.”

Ergenekonculara benden nasihat: Bursa Nutku’ndan size ekmek yok! Başka kapıya.
Kaynak:Zaman Pazar Keyfi. m.armagan@zaman.com.tr
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 25-08-2008, 01:52 AM   #2
Uye

carloss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yandımımın dünyası dönüp duruyor işte bende ona ayak uydurmaya çalışan meçhul bir berduş

carloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyor
Cevap: ‘Bursa Nutku’ uydurma

Zamandan ne beklenir ki başka ? Yaymaya çalışmışlardır muhakkak , doğrudur. Ama bre gafil tarih kitabı diye birşey var tarihçiler yazıyor. Ne güzel içimi döküyordum ben nerden çıktı şimdi bu ?

Zaman hadi be aman.
Alt 25-08-2008, 10:12 AM   #3
Uye

sebahat35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her an herşey değişebilir.

Blog Mesajları: 2
sebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyor

Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa Nutkunun metni
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
şu an korkulan bu nutkun hayata geçirilmessidir. bu nedenle bu nutuk uydurma da sayılabilecek ve de suç unsuru olarak gösterilmeye devam edilecektir.. uydurma olabilceğine kimse inanmaz. hem uydurma ise neden şimdi ortaya cıktı acaba. cunku irticacılar rahat etmeli ve önlerine engel Türk gençliği cıkmamalı. Atatürk gençliği aynen su an yaptığı gibi otursun uslu uslu, hiçbirşeye ses cıkarmasın , gidişata teslim olsun . verilen mesaj budur.
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 25-08-2008, 11:15 AM   #4
Banned
iNSAN OLMANIN AYRICALIGI, KARSISINDAKiNi iNSAN OLARAK GÖRMEKTiR

Asker77 sadece gerçekten hoşAsker77 sadece gerçekten hoşAsker77 sadece gerçekten hoşAsker77 sadece gerçekten hoş

ister kabul edin ister etmeyin, ister ayni fikirde olun ister karsi fikirde, sunu hepimiz biliyoruz ki kendimize uymayan fikir düsünce inanclari kendi benligimize yenilecegiz korkusuyla hakliyi bile egomuz yüzünden haksizsin demeye alistirdik..

suanki türkiye gencliginin hali budur, benim düsüncemi tasvip etmeyen benden degildir zihniyeti, ama saygi nerde kaldi, ne yapacagiz kavga, dövüs mü edecegiz neden insanlarin düsüncelerine saygi duymayi ögrenmiyoruz sizinle ayni düsüncede olmadigim icin ben "irtica" mi oluyorum, siz nekadar bu ülkenin evlatlari iseniz bende o de eksiksiz bir okadar bu ülkenin evladiyim..

konuyu acan arkadas bir alinti yapmis, alinti yapilan yeri hemen atese vermisiniz. konuyu yazan yazar kafasindan uydurmamis herhalde belgede sunmus..

Alıntı:
sebahat35´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
“ Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” .

eger yukarida NUTUK Atatürk e aitse biryerden kopyala yapistir yapmaktansa kaynak gösterin...!

eger gercekten Atatürk e aitse ki ben ihtimal dahi vermiyorum cünkü ! bu yazilani 20-25 senedir PKK lilar yapiyor zaten. Türk adaletine güvenmiyor, kendini ezilmis sayiyor ve kendilerine ait olduklarini düsündükleri bölgeyi ayri devlet olarak görmek istiyorlar. ve her türlü eylemi tasli sopali, bombali yapiyorlar.
tam onlarin uyguladigi bir seneryo yani...

simdi düsüneceksiniz buda irticaci diye
siz irticaci düsünün varin nedemekse, ne zamandan beri bu kelime kullaniliyorsa ve kimler cikardiysa :-)

bu ülkede yasamak icin illede Atatürkcü yada Dinci olmak gerekmiyor degilmi ben buyum bu sekilde kabul etmelisiniz, taki baskasinin HAK ve ÖZGÜRLÜKLERiNE karsi eylem veya söylemlerin olana kadar..

tartismak, saygi duymak insanligin geregidir, insan olmanin ayricaligidir

Asker77 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 25-08-2008, 11:24 AM   #5
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 22
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor

Alıntı:
Asker77´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

ister kabul edin ister etmeyin, ister ayni fikirde olun ister karsi fikirde, sunu hepimiz biliyoruz ki kendimize uymayan fikir düsünce inanclari kendi benligimize yenilecegiz korkusuyla hakliyi bile egomuz yüzünden haksizsin demeye alistirdik..

suanki türkiye gencliginin hali budur, benim düsüncemi tasvip etmeyen benden degildir zihniyeti, ama saygi nerde kaldi, ne yapacagiz kavga, dövüs mü edecegiz neden insanlarin düsüncelerine saygi duymayi ögrenmiyoruz sizinle ayni düsüncede olmadigim icin ben "irtica" mi oluyorum, siz nekadar bu ülkenin evlatlari iseniz bende o de eksiksiz bir okadar bu ülkenin evladiyim..

konuyu acan arkadas bir alinti yapmis, alinti yapilan yeri hemen atese vermisiniz. konuyu yazan yazar kafasindan uydurmamis herhalde belgede sunmus..

eger yukarida NUTUK Atatürk e aitse biryerden kopyala yapistir yapmaktansa kaynak gösterin...!

eger gercekten Atatürk e aitse ki ben ihtimal dahi vermiyorum cünkü ! bu yazilani 20-25 senedir PKK lilar yapiyor zaten. Türk adaletine güvenmiyor, kendini ezilmis sayiyor ve kendilerine ait olduklarini düsündükleri bölgeyi ayri devlet olarak görmek istiyorlar. ve her türlü eylemi tasli sopali, bombali yapiyorlar.

siz irticaci düsünün varin nedemekse, ne zamandan beri bu kelime kullaniliyorsa ve kimler cikardiysa :-)

bu ülkede yasamak icin illede Atatürkcü yada Dinci olmak gerekmiyor degilmi ben buyum bu sekilde kabul etmelisiniz, taki baskasinin HAK ve ÖZGÜRLÜKLERiNE karsi eylem veya söylemlerin olana kadar..

Hoşgeldiniz ...:) Ve görüyorum ki boş gelmediniz...

Biz ''HAKKI'' ''EGOLARIMIZA'' kurban ediyoruz...Ne yazık ki...

Saygılar.
Alt 25-08-2008, 11:24 AM   #6
Banned

Asker77 sadece gerçekten hoşAsker77 sadece gerçekten hoşAsker77 sadece gerçekten hoşAsker77 sadece gerçekten hoş

Alıntı:
carloss´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zamandan ne beklenir ki başka ? Yaymaya çalışmışlardır muhakkak , doğrudur. Ama bre gafil tarih kitabı diye birşey var tarihçiler yazıyor. Ne güzel içimi döküyordum ben nerden çıktı şimdi bu ?

Zaman hadi be aman.
sayin kardesim bazi kendini bilmez tarihciler kendi ülkelerini bile karalayabiliyor tipki ORHAN PAMUK gibi..

bir cok taninmis avrupali tarihciler tarihi bilgileri degistirmeye, yanlisbiligler vermeyi meslek haline getirmisler..

simdi bu tarihcilerden bir cogu türklerin Ermenilere soykirim yaptigini söyledikleri zamanda dogrumu söylemis oluyorlar...

Her tarihci Tarihi yansitmaz,....
Alt 25-08-2008, 11:34 AM   #7
Super Aktif

aliÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BEN KENİMİ BEĞENMİYORUM.... BENİ BEĞENENLERİDE BEĞENMİYORUM......

Blog Mesajları: 17
aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor

Alıntı:
Asker77´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Hey asker !!! Hoş geldın...

Biz ( ben ) Hiçbir zaman , hakk'ı egoma kurban etmem ve edemem.....

RABİA hanım da öyledir . Söyledikleri '' BİZ '' kelimesi ise tamamen , tevazu' nun eseri olduğunu biliyorum.

Saygılar....
aliÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 25-08-2008, 12:03 PM   #8
Uye

carloss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yandımımın dünyası dönüp duruyor işte bende ona ayak uydurmaya çalışan meçhul bir berduş

carloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyor

Ergenekon adı altında bulunduğu söylenen belgelerin gerçekliğine nasıl inanılacak ? Bunu da söylemek istermisiniz ?
Alt 25-08-2008, 12:20 PM   #9
Uye

sebahat35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her an herşey değişebilir.

Blog Mesajları: 2
sebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyor

Atatürk'ün Bursa Nutku uydurma DEĞİLDİR. Öyle olsa idi şimdiye kadar belgelenirdi. Burada bir belge ya da kanıt yok. Rahmetli Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Bursa nutkunu en iyi şekilde açıklamıştır.
isteyenler merak eden Ahmet Taner Klal sitesine girerek bakabilirler.
şu an buna inanmak bazılarının işine geliyor. ç
Çünkü Atatürk bugün hayatta olup bursa nutkunu okusa suclu ilan edilip hapse atılacaktı.

Kemalizm yaşatılacaktır.

Dip dalgası harekete geçti. Artık dalgalar ayrı ayrı hareket ederek birşeyin olmayacağını anladı , birlikte harekete geçti.
tusunamiler yaratarak hortumcuları, bölücü hainleri, gericileri, AByalakalarını, abd kuklalarını yıkacak büyük dalga geliyor.
Alt 25-08-2008, 12:20 PM   #10
Banned

Alıntı:
carloss´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ergenekon adı altında bulunduğu söylenen belgelerin gerçekliğine nasıl inanılacak ? Bunu da söylemek istermisiniz ?
elbette söyleyemem tipki siz irticacilarin türkiyeyi bir iran yapmak istediklerini söyleyemeceginiz gibi..

ama bu belgeler Islami bir kitleye yüklenmis olsa bu sormus oldugunuzu sormayacaginizdan adim gibi eminim, yani yine su demek oluyor, ergenekon olayi sizi rahatsiz ediyor...

Seçenekler
Stil