![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Köşe Yazarları (alıntı) forumu içinde "‘Bursa Nutku’ uydurma" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: Asker77 ´isimli üyeden Alıntı elbette söyleyemem tipki siz irticacilarin türkiyeyi bir iran yapmak istediklerini söyleyemeceginiz gibi.. ama bu belgeler Islami bir kitleye yüklenmis olsa bu sormus oldugunuzu sormayacaginizdan adim ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #11 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: İzmir Yaş: 30
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 276 Rep: 27590 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ‘Bursa Nutku’ uydurma Alıntı:
ergenekon beni de rahatsız ediyor 1.neden ; . ergenekon yurdun adı. Ergenekon türklüğün destanı. 2.neden ise pkk terör örgütü eylemcileri teröristleri mecliste nutuk atarken emekli paşalarımızın hapiste olması.. 3.neden; daha suçları ispat edilmemişken boyalı basının onları suçlu ilan etmeleri 4.neden daha soruşturma sürerekn darbeci damgalamaları yapıldıktan sonra iddaname ortaya cıkınca bu konuda sesleri soluklarının kesilmesi bende ergenokuncuyum. Türklüğün destanını sonuna kadar savunuyorum. ERGENEKON YURDUN ADI.
__________________ SİVİL ÖRÜMCEKLER SARMIŞ DÖRT BİR YANINI SARMIŞ AĞLA KAPLAMIŞ BU CENNET VATANI | |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #12 | ||
| Banned Üyelik tarihi: Aug 2008 Nerden: BAFRA / SAMSUN
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 360 ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ‘Bursa Nutku’ uydurma Alıntı:
2. Cevap = O cok deger verdiginiz bazi emekli generallerin PKK ve diger baska derin güclerle ittifak icinde oldugunu belgeleri ile kanitlanmistir eger bunu da görmezlikten geliyorsaniz " istediginizi görme gibi bir lüksünüz var " 3.Cevap = suclari ispat edilmemis sucsuz binlerce insan mahkum edilmis. Bunlar gibi resimlerle, belgelerle sabitlenmis CETECiLER MAFYA BOZUNTULARI degiller 4.Cevap Darbeci olduklarini kendileride biliyor Konusacak fazla sey olmadigindan olabilir ayrica konu Bursa Nutku ile ilgili ben bir kaynaga rastlamadim. Alıntı:
Atatürk Araştırma Merkezi Burada böyle bir Nutuk varsa arkadaslar bulsun ben bulamadim.. | ||
| | |
| | #13 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: ıstanbul yedıtepe Yaş: 35
Blog Mesajları: 28
Cinsiyet: Rep Gücü: 418 Rep: 41661 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ‘Bursa Nutku’ uydurma Bursa Nutku Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği! asker77 den alıntı... eger gercekten Atatürk e aitse ki ben ihtimal dahi vermiyorum cünkü ! bu yazilani 20-25 senedir PKK lilar yapiyor zaten. Türk adaletine güvenmiyor, kendini ezilmis sayiyor ve kendilerine ait olduklarini düsündükleri bölgeyi ayri devlet olarak görmek istiyorlar. ve her türlü eylemi tasli sopali, bombali yapiyorlar. tam onlarin uyguladigi bir seneryo yani... o zamanın sartlarıyla bugünün sartları bır degıl efendım..pkk nın yaptıgıyla o zamankı türk halkının kurtuluş savasını bır tutamazsınız.. şubat 1933'te bursa ulucami'de toplanan 100 kadar irticacı camilerde türkçe ezan okunmasına karşı bir ayaklanma girişiminde bulunurlar. ayaklanma kısa sürede bastırılır. atatürk bursa'ya gider. çekirge yolu üzerinde bulunan bir köşkte akşam yemeği yenildiği sırasında bir kişi atatürk'e ayaklanmayla ilgili olarak şöyle diyecek olur: "bursa gençliği olayı hemen bastıracaktı, fakat zabıta ve adliyeye olan güveninden ötürü..." atatürk hemen konuşmakta olan kişinin sözünü keser ve yukarıdakı konusmayı yapar..
__________________ Eftelya |
| | |
| | #14 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: ıstanbul yedıtepe Yaş: 35
Cinsiyet: Rep Gücü: 418 Rep: 41661 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ‘Bursa Nutku’ uydurma Bursa Nutku’nun uydurma olduğuna dair iddialar eskiden beri söylenir. Hem Atatürkçü kesimden hem de karşıt görüşten bazı kalemler bu nutkun uydurma olduğunu zaman zaman dillendirmişlerdir. Mustafa Armağan’ın “Küller Altında Yakın Tarih” te bu konuyu detaylarıyla işler. Armağan’ın anlatımına göre yurt gezisine çıkmış olan Atatürk’e İzmir’deyken acil bir telgraf ulaştırılır. Telgrafta Bursa’da ezanın Arapça okunmasını isteyen bir grubun “valiliği bastığı” yazmaktadır. Gezisini iptal eden Atatürk, Bursa’ya ulaşıp yetkililerden bilgi alınca anlar ki, ortada büyütülecek bir olay yoktur. Zaten daha sonra da Anadolu Ajansı’na, büyütülecek bir şey olmadığına dair yatıştırıcı bir demeç verir. Olay şudur: Ulu Cami’deki cemaat, cuma namazından çıkışta topluca Evkaf Müdürlüğü’ne gidip, “Niye İstanbul’da ezan Arapça okunuyor da Bursa’da okunmuyor?” diye sorar, ardından da dertlerini anlatmak için vilayete giderler. Halkın talebini mülkî amirine bildirmesi ve izahat istemesi gayet normal bir davranış olmalı, değil mi? Ama telaşa kapılan vilayet görevlileri olayı garnizon komutanına, polise vs. bildirirler. Cemaatin ‘elebaşıları’ yakalanır. Ankara’ya “rejime isyan var” tarzında çekilen telgraf Atatürk’e ulaştırılır o da duyar duymaz Bursa’ya gelir. “Buraya kadar her şey normal.” diyor Armağan. O gece (6 Şubat 1933) Atatürk’ün, şimdi müze yapılan Çelik Palas yakınındaki ahşap köşkte akşam yemeğini müteakip bir konuşma yaptığı iddia edilir. [Armağan “İşte meşhur Bursa Nutku bu konuşmada geçmiştir bir rivayete göre.” dedikten sonra “Bir rivayete göre diyorum, çünkü gerçekten de nutku rivayet eden bir kişidir” diye ekliyor.] İlginç olan o akşam toplantıya katılanlar 15 kişi civarında olmasına rağmen kimse bu konuşmadan bahsetmez. Yani bu konuşma, tam 15 yıl sonra 1947′de bir hatıra defterinde geçene kadar kimsenin bilmediği bir metindir. Ayrıca Atatürk’ün her sözünün anında gazetelere yazıldığı bir ortamda bu nutuk hiçbir basın organında da geçmez. “Şüpheler de bu noktada toplanıyor zaten” diyor ve devam ediyor Armağan: Hadisenin cereyan ettiği günlerde ne İstanbul, ne de Bursa basınında tek kelime ile olsun söz edilmeyen -ki o zamanlar Gazi’nin her sözü anında “zaptedilirdi”- bu konuşmadan, o toplantıya katılan zevat da haberdar olmadıklarını söylemiş (bunlar arasında Kılıç Ali, TTK Başkanı Yusuf Hikmet Bayur gibi devrin önde gelen ricali de vardır) ve yıllar sonra bu konuşmayı tekzip etmişlerdir. Sonuç olarak, katılanların inkar ettikleri, nöbetçi defterinde kaydı bulunmayan, devrin gazetelerinde işaret dahi edilmeyen, Gazi’nin Anadolu Ajansına verdiği beyanatta bahsedilmeyen (”ehemmiyeti haiz olmayan bir hadise” deniliyordu bu beyanatta) böyle bir nutkun mevsukiyeti çok su götürmektedir. Hatta bazılarına göre bu “nutuk”, Stalin’in Komsollar’a (Komünist Gençliğe) Hitabından alınmış ve Atatürk’e aitmiş gibi gösterilmiştir. (Age.S.79) Sonradan ‘Bursa Nutku’ adıyla meşhur olacak bu metnin ilk kez 1947′de Rıza Rüşen Yücer’in Atatürk’e Ait Birkaç Fıkra ve Hatıra adlı kitabında görülürse de, Celal Bayar tarafından 1949′da İzmir’de yapılan II. DP Büyük Kongresi’nde okutulmasına kadar yine kimsenin ilgisini çekmediğini söylüyor Armağan. Devamında da bu nutkun Bayar’ın menfaatlerine bir eldiven gibi uyduğunu, Bayar’ın nutuk vasıtası ile “Madem gerici CHP’yi adalet durdurmamakta, o halde gençlik hadiseye el koymalıdır” mantığını geçerli kıldığını, Bayar’ı ve nutku alkışlayan DP’lilerin de kendi elleri ile karşı tarafa sinsi bir silah verdiklerini anlatıyor. Nitekim 9 yıl sonra bu defa CHP yanlısı Ulus gazetesine basılmış olarak görünür Nutuk, tabi bu kez amaç, DP’yi tehdittir. Burada “Bizi ne kadar bastırırsanız bastırın gençlik bu nutka dayanarak kanun-nizam tanımadan rejimi korumak adına idareye el koyacaktır” mesajı gizli olduğunu söyleyen Armağan, tartışma alevlenince Cumhuriyet Savcısı’nın Ulus gazetesi hakkında soruşturma açtığını, DP’nin bu nutku daha önce okuttuğunun ortaya çıkması üzerine de Menderes’in baskısıyla savcılığın takipsizlik kararı verdiğini aktararak hadisenin kapanmış göründüğünü “ancak silahın elden ele dolaşmaya devam ettiğini” söylüyor. Zaten daha sonra aynı silah Demirel’e doğruluyor. Yargıtay Başkanı’nın 1966 Adalet Yılı açış konuşmasında Bursa Nutku’nu okuması üzerine tartışmalar yine hararetleniyor; bunun üzerine de Demirel, nutkun Atatürk’e aidiyetinin ‘şüpheli’ olduğunu söyleyerek tartışma başlatıyor. Demirel’in “Karışıklıklara yol gösteren, devlet anlayışının, kanun hâkimiyetinin, asayiş ve inzibat fikrinin yıkılmasını tavsiye” eden bu metnin Atatürk’e aidiyetinin ispatını istediğini, bunun üzerine bir bilirkişi heyeti kurularak konunun Senato’da araştırılmasının gündeme geldiğini ve TTK’dan rapor istendiğini aktaran Armağan, bu nutuk etrafında koparılan irtica fırtınasının günün birinde kendiliğinden dindiğini söylüyor. Ama şunu da belirtmeden geçemiyor Armağan “müsait bir hava boşluğu bulup yeniden gündeme sürüklene kadar”dır bu sakinlik. Halen de bu nutuk zaman zaman gündeme geliyor; aslına baklırsa çoğunlukla da savcılıklarda “suç metni” olarak. kaynak küller altında yakın tarıh
| | |
| | #15 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 276 Rep: 27590 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ‘Bursa Nutku’ uydurma Alıntı:
ne kanıtlanmış. nerde kanıtlanmış ? tutuklu yargılanmayı bekliyorlar. yargılama süreci bittikten sonra suçsuz olan paşalar ve gazeteciler savcılar hakkında soruşturma başlatacaklardır. şemdinli savcısı Ferhat Sarıkaya nerede ise o savcılar da orada olacakalrdır. bekleyeim ve görelim. kimse kimseyi suçu ispat edilmedikçe suçlu ilan etme hakkına sahip olmamasına rağmen bu şekilde davrananlar da cezalarını bulmadıkça aynı tas aynı hamam devam eder. netice olarak yalama basın yayın kuruluşlarına itibar etmemek gerekiyor. bu olay umraniye davası olarak geçmektedir. kaldi ki medya ergenekon adını kullanmamalıydı, suçlu olsalar dahi bu adı kullanmak bu destanı bu tarihi karalamaktır. küçük çocuklar tv karşısında ergenekon adını duyunca bunun bir terör örgütü olarak öğrenmemelri gerekirdi. ümraniye davasıdır bunun adı . bu dava sürecinde kirli işler yapmış bir takım insanların arasına Vatanseverler katılmıştır, bu olay TSK yı karalama kampanyasıdır.
__________________ SİVİL ÖRÜMCEKLER SARMIŞ DÖRT BİR YANINI SARMIŞ AĞLA KAPLAMIŞ BU CENNET VATANI | |
| | |
| | #16 | |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet: Rep Gücü: 586 Rep: 58391 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ‘Bursa Nutku’ uydurma Alıntı:
__________________ ağaç olsam hüzün dökülüyor yapraklarımdan yağmura koşsam hüzün boşanıyor üstüme ... | |
| | |
| | #17 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: Fatihin fethi istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 142 Rep: 14152 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ‘Bursa Nutku’ uydurma Oldu olacak Atatürk de aslında Ergenokondu desinler tam olsun.
__________________ Pier lotide bir çay bardağı kırılmış, gördün mü ? |
| | |
| | #18 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 418 Rep: 41661 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ‘Bursa Nutku’ uydurma her alanda her mevkııde vardır vatansevmezler...hatta ülkeyı yonetenler ıcınde bıle olabılır.. Mustafa Kemalın soyledıklerını ıyı anlamak lazım hatta üzerınde gunlerce düşünmek.. ergenekona gelınce ısmının yanlış oldugu hakknda sebahatle hemfıkırım..artık herkesın maskesı dusmelı..faili mechul cınayetler ıslendı bu ülkede bombalar sucsuz ınsanları öldürdü..ortalık bır sekılde karıstırılmaya calısılıyor.ben cocuklarım ıcın temız bır türkıye ıstıyorum..O yüzden soruşturma o 'yukarı'ya kadar uzanmazsa, yarın öbür gün benzer şeylerin ülkemizde yaşanmayacağının hiçbir garantisi yok.
| | |
| | #19 | |||
| Banned Üyelik tarihi: Aug 2008 Nerden: BAFRA / SAMSUN
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 360 ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ‘Bursa Nutku’ uydurma Alıntı:
Tesekkürler Eftelya arkadasim. demek oluyor ki Rahmetli Atatürk e bile söylemedigi sözleri hakkinda söyledi deniyor ve birileri burada oldugu gibi Böyle sey söylenmistir vardir efendim gibi naralar atabiliyor.. aydinlatici bilgin icin tekrar tesekkürler! Eftelya Alıntı:
sucu ispatedilinceye kadar her insan sucsuzdur. O zaman Ergenekoncu olmayi birakin Sonucu bekleyin Ergenekon Avukati bilmiyorsaniz ögrenin Sususluk Savcisi idi. yani nasil baglanti varsa gerisini siz düsünün Alıntı:
Bu Ergenekonculari temizlemek icin ile de Rahmetli Atatürk adini anmasaniz olmayacak.. | |||
| | |
| | #20 | |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |