FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Köşe Yazarları (alıntı)

Hoca, Uçkur ve Para!

GİRİŞ katogorisi Köşe Yazarları (alıntı) forumu içinde "Hoca, Uçkur ve Para!" başlıklı konu görüntüleniyor, "Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün yeni bir aşk vakası patladı. “Yeni bir” diyorum, çünkü bu onun ilk vakası değil. Şu anki evliliği de “bir aşk vakası” sonucu meydana gelmişti. Kafa ..."

Seçenekler Stil
Alt 23-08-2008, 12:15 PM   #1
SUPER MODERATOR

Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar

Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor
Hoca, Uçkur ve Para!

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün yeni bir aşk vakası patladı. “Yeni bir” diyorum, çünkü bu onun ilk vakası değil. Şu anki evliliği de “bir aşk vakası” sonucu meydana gelmişti. Kafa karıştırmayayım hocanın bir de ilk evliliği var. Hoca daha doçent iken, İlahiyat Fakültesinde ve kamu oyunda yavaş yavaş popüler olmaya başlamıştı. Televizyonlara çıkıyor, gazetelerde yorumları çıkıyordu. Bir yandan da kitapları çıkıyordu. Bir gün aniden 3 çocuğunun anası ilk eşinden ayrılmaya karar verdi. Bu durum eleştirilere konu olunca hoca şu gerekçeyi öne sürmüştü: “Eşim cahil biri, ona okuma yazmayı bile ben öğrettim, şimdi profesör oluyorum o bana ayak uyduracak bir kadın değil!” Yaşar Hoca ne hikmetse 3 çocuk yapıncaya kadar bu “uyumsuzluğun” farkına varmamıştı.

Sonra bu ayrılığın arkasında şimdiki eşi olacak hanım çıktı. Yani hoca bir başka bayanla aşk hayatı yaşıyordu.Yaşar hoca İlk eşinden ayrıldı. 3 çocukla ortada kalan kadıncağız uzun süre sinir tedavisi gördü. Sahra-i Cedit’deki evlerinde kavga kıyamet sokağa taştı. Sonuçta Hoca şimdiki eşi Canan Hanım’la evlendi. Hoca o televizyon senin bu gazete benim dolaşıyordu. Yazdığı kitapların adını ropörtajlarının arasına sıkıştırıyor, oldukça başarılı bir yöntemle kitap pazarlıyordu. Her yazdığı kitabı da kullandığı medya sayesinde olay haline getirmeyi beceriyordu. Oldukça zengin olmuş altta son model Mercedes, Sapanca’da çiftlik, belde çifte tabanca dolaşıyordu. Bu arada popülaritesini milletvekilliğine tahvil etti. CHP’den milletvekili seçildi. Orada aradığını bulamadı kendi partisini kurdu. Derken 3.üncü aşk vakası patladı. Bakalım hoca bu vartayı nasıl atlatacak?
* * *
Gelelim Erbakan Hoca’ya. Bu hocamızın uçkur vakasını duymadık. Lakin, kendisinin ve ailesinin mala mülke ve paraya olan düşkünlüğü onu izleyen herkesin malumudur. Almanya’da kurdurduğu “Millî Görüş” örgütü vasıtasıyla, gariban işçilerden “aldatarak” toplanan paraların nasıl siyasete ve holdinglere dönüştüğü biliniyor. Kendi partisinden olmayanı “patates dinli” olarak vasıflandran hocaefendinin çocuklarının yaşantısı da dillere destan olmuştu. Büyük oğlunun lüks araba merakı, çorabanının hatta donunun bile Versace olduğu yazıldı. Sonra bu hayırlı evladına boğazdan bir de villa aldığı basına yansıdı. Bu arada hocanın ağırlığınca altını olduğu da ortaya çıktı. Derken, partisinin bir trilyon parası ortadan kayboldu. Bu nedenle hakkında dava açıldı ve hoca mahkum oldu. Yani “kayıp trilyon” iç edilmişti. Şimdi bu davadan da affedildi. Gerisi teferruat o mevzulara girmiyorum.
* * *
Bir diğer meşhur hocamız da Cüppeli Ahmet’tir. O da Beykoz’da yaptırdığı meşhur külliye vakasıyla aylarca basını meşgul etmiş “manevi” bir zattır. Cüppeli hakkında ilk haberi 5 Mayıs 1997’de YENİ YÜZYIL’da “İşte irtica kalesi” başlığıyla ben yazmıştım. Hocaefendiyle ilgili detaylı bilgiyi Gazeteci.TV - 23.08.2008 11:15:11 ‘nin “özel haber” bölümünde bulabilirsiniz. Aslında Cüppeli Hoca’nın manevi olmaktan çok “oldukça maddi” bir hoca olduğu ortaya çıkmıştı. Vaaz kasetleri, cd ler, Külliyede toplanan paralar derken hoca sınıf atladı. Şimdi Cüppeli, Acarkent’te 2-3 milyon dolarlık evinde 3-4 hanımıyla oturuyor. Yani bu hoca da dünya nimetlerini ahret nimetlerine tercih etmişti. Hayyam’ın dediği gibi; “ bu dünyanın Cennet’i peşin, seninki veresiye” demiş işi bu dünyada garantiye almıştı.
* * *
Uzatmıyalım cüppeli ya da gravatlı bu tür hocaların ve onların uzantılarının dünya malına olan düşkünlüğü, sürekli öteki dünyayı vurgulayan İslam’la tezat oluşturuyor. Bu uyumsuzluğun sadece bazı hocalara mahsus olduğunu söylersek onlara haksızlık etmiş oluruz. Bu ve benzeri hocaların etkisinde kalmış, onların eğitiminden geçmiş siyasetçilerin mal mülk düşkünlüğü apaçık ortada. Muhaliflerini elitist (seçkinci), olmakla suçlayıp güya “sahiplendikleri” yığınların oylarıyla, geldikleri mevkilerde aşırı lükse meyletmeleri ibretliktir. Altta lüks arabalar, kıyılarda mal mülk edinmeler, çok lüks otellerde tatil yapmalar aslında bir açlığın sonucu değil midir? Din iman söylemiyle elde edilen devletin olanaklarını, kişisel yaşamda kullanmak hangi dinin neresine sığar?

Kısacası bunlar herkese öbür dünyayı gösterip bu dünyayı götürüyorlar.

haber3 Gazeteci.tv / Tuncer BAHÇİVAN
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 23-08-2008, 01:01 PM   #2
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
Cevap: Hoca, Uçkur ve Para!

biri ne zaman yukari cikmaya kalksa oyle yada boyle indirirrler. digerlerinin isine gelmeyeni soyledigi icin, bir Muhalefet partisi arayisinda olan Pasa da var ismini hatirlamiyorum . onun icin de daha tanimadan indirme egilimi. kotu dusunceler hemen hakim oluyor.

Nuri hoca begendigim bir insandir. ama beni ilgilendirmiyor gerisi

Malezya basbakanina da bir sekilde ayni olayi yapmislardi, adam escinsel diye devlet baskanligindan indirildi. satilmis bir kisi de kuran a el basarak kendisine el ile sarkintilik yaptigina yemin etti. malezyaya islamii fanetizmi sokan ingilizlerdir. bizim burda yapilmaya istenen gibi.
Siz hic basbakan mertebesine gelseniz. escinsellik egiliminizi gosterir msiniz.pop yildizi olsaniz tamam da, malezya anayasasinda Escinsel bir adam basbakan olamaz diye yazar.

Malezya cok ilerliyordu durdurulmasi gerekirdi. bunu inancla durdurdular. Iran ortadogunun en ileri giden ulkesi idi bircok bilimadamimiz osmanli diyoruz ama iran kokenlidir. Iran cok ileri gderken durdurdular. bugun iran japonya kadar olmasa da hindistandan daha gelismis olabilirdi.Bir islam ulkesi idi
simdi ayni sey turkiye icin gecerli. insanlari parayla satin alabilirsiniz.kendi askerinizi sokmaz iseniz, kendi inanci ile vurabilirsiniz.

siz bu oyuna inaniyormusunuz. ben inanmadim . Nuri hocaya inaniyorum . medyaya bir emir geldi indirin bu adami dedi. onlar da bunu yapiyor.
biz ayni tip siyasetcileri daha cok gorecegiz bu gidisle.
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 23-08-2008, 01:07 PM   #3
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 22
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor

Alıntı:
orkuorkun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
biri ne zaman yukari cikmaya kalksa oyle yada boyle indirirrler. digerlerinin isine gelmeyeni soyledigi icin, bir Muhalefet partisi arayisinda olan Pasa da var ismini hatirlamiyorum . onun icin de daha tanimadan indirme egilimi. kotu dusunceler hemen hakim oluyor.

Malezya basbakanina da bir sekilde ayni olayi yapmislardi, adam escinsel diye devlet baskanligindan indirildi. satilmis bir kisi de kuran a el basarak kendisine el ile sarkintilik yaptigina yemin etti. malezyaya asiri islami sokan Ingilizlerdir. bizim burda yapilmaya istenen gibi.
Siz hic basbakan mertebesine gelseniz. escinsellik egiliminizi gosterir msiniz.pop yildizi olsaniz tamam da, malezya anayasasinda Escinsel bir adam basbakan olamaz diye yazar.

Malezya cok ilerliyordu durdurulmasi gerekirdi. bunu inancla durdurdular. Iran ortadogunun en ileri giden ulkesi idi bircok bilimadamimiz osmanli diyoruz ama iran kokenlidir. Iran cok ileri gderken durdurdular. bugun iran japonya kadar olmasa da hindistandan daha gelismis olabilirdi.
simdi ayni sey turkiye icin gecerli. insanlari parayla satin alabilirsiniz.kendi askerinizi sokmaz iseniz, kendi inanci ile vurabilirsiniz.

siz bu oyuna inaniyormusunuz. ben inanmadim . Nuri hocaya inaniyorum . medyaya bir emir geldi indirin bu adami dedi. onlar da bunu yapiyor.

Hocalık vasfındaki kişilerin her yönüyle örnek teşkil etmeleri gerekir.Eğer söylenenler doğru değilse- ki öyle olmasını dileriz- böyle bir haber yapanlar büyük vebal altındadırlar.

Bir de şu aşırı islam ifadesi yanlış...İslamın aşırısı olmaz...herşeyi ölçü dahilindedir islamiyetin.Ve herşey olması gerektiği gibidir zaten...

Aşırı islam değil...İslam aşırı (islamdan uzak) demek daha doğrudur.
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 23-08-2008, 01:13 PM   #4
SUPER MODERATOR

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor

fanetizm olunca onun adina islam denilemez,iran yanliss, o muslumanlik degil bu muslumanlik degil. o zaman yanlis yapiliyor deniliyor isler yanlis gidince. isimize gelmiyor .herseyin asirisi kotudur, bu da yazar kitapta. dengeli olmak onemli.

Insallah peygamber efendimiz gelir de bugunku Islami savunalarin ne kadar yoldan ciktigini anlariz. Insanin icindedir inanc Dedikodu yapmak muslumanlik degildir.
Nuri hoca hata yaptiysa Allaha karsi gunah isler. onun cezasini kul vermez. bizi de Allahin isine karismak ilgilendirmez. Ona dedikodu derler. Ayni magazincilerin yaptiklari gibi
.hakli olup olmadigi bizi hic ilgilendirmez. eger bu ilgilendirse Bircok Inancliyim diyen adami yargilamamiz gerekir. Nuri hoca uc nokta sivri oldugu icin torpuleniyor.
Alt 23-08-2008, 01:19 PM   #5
Super Aktif

aliÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BEN KENİMİ BEĞENMİYORUM.... BENİ BEĞENENLERİDE BEĞENMİYORUM......

Blog Mesajları: 17
aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor

Kişilerin yanlış yapmaları elbetteki yanlıştır. ve saunulmamalı.
Yaşar nuri ile ilgili haber de bana göre sirada bir magazın bir haberden ibarettir, ve kendileri bana göre iyi bir magazin-ci dir, din-ci olmaktan çok.....

Yaptığı yanlışa gelince , Bence kişilerin günahlarını irdelemek ve neşretmek daha kötü ve iğreçtir. Allah o kadar rezaletimizi setrediyorsa , bizimde o sıfattan nasıbımızı almamız lazım .
Yani , Yasettarel uyup ( ayıpları gizleyen ) dan ders almamız lazım dır.
Biz bir aile olduğumuz için (süpermeydan olarak) Konuyu açan kardeşim beni yanlış anlamasın.
Sözüm , Menfaat üzeri dönen ve mürekkep döken kalemlerin, naşır-ı efkarlarına dır.
Saygılar
aliÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 23-08-2008, 01:23 PM   #6
SUPER MODERATOR
Altın Üye (haziran 2008)

Y.E.K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

Y.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyor

Bu mecra Yaşar Nuri'nin onore edilmesine kadar gidecek anlaşılan.Eskiden beri sevmedim, bana hep ikiyüzlü geldi kendileri.Daha siyasete girmezden önce bile Chp'nin taşeronu olduğunu iyi biliyordum.Trt'de İnanç Dünyası'nda etkilediği insanları kendisi gibi siyaset mecrasına sokmayı beceremedi.Chp mi onu kullandı,yoksa kendisi mi Chp'nin ne menem bişey olduğunu anladı bilinmez ama,siyaset arenasında işlerin istediği gibi yürümediği kesin :)
Y.E.K. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 23-08-2008, 01:25 PM   #7
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 22
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor

Alıntı:
fanetizm olunca onun adina islam denilemez,iran yanliss, o muslumanlik degil bu muslumanlik degil. o zaman yanlis yapiliyor deniliyor isler yanlis gidince. isimize gelmiyor .herseyin asirisi kotudur, bu da yazar kitapta. dengeli olmak onemli.

Insallah peygamber efendimiz gelir de bugunku Islami savunalarin ne kadar yoldan ciktigini anlariz. Insanin icindedir inanc Dedikodu yapmak muslumanlik degildir.
Nuri hoca hata yaptiysa Allaha karsi gunah isler. onun cezasini kul vermez. bizi de Allahin isine karismak ilgilendirmez. Ona dedikodu derler. Ayni magazincilerin yaptiklari gibi
.hakli olup olmadigi bizi hic ilgilendirmez. eger bu ilgilendirse Bircok Inancliyim diyen adami yargilamamiz gerekir. Nuri hoca uc nokta sivri oldugu icin torpuleniyor.

Bakın bir kıssa :

Çocuğun birisi, bal hastası imiş... Yatar kalkar, gezer dolaşır, bal istermiş hep... Ana-baba, çocuklarının bu bal tutkusunu önleyebilmek için her çareye başvurmuş... Hekimlere gitmişler, tedbirler uygulamışlar, ama nafile!.. Çocuk, bal diye tutturuyormuş. En sonunda, İmam-ı Âzam Ebu Hanife Hazretlerini tavsiye etmişler...

- Bir de Ona gidin!

Gitmişler...

İmam-ı Âzam; çocuğu almış karşısına, dönmüş ana-babasına;

- 40 gün sonra gelin demiş.

Anne-baba bir anlam veremese de, çaresiz geri dönmüş. 40 gün geçtikten sonra ise, tekrar varmışlar İmam-ı Âzam Hazretlerinin huzuruna. İmam-ı Âzam, şöyle bir bakmış çocuğa... Sonra, iki eliyle yanaklarını okşayıp, şöyle demiş çocuğa:

- Bundan sonra bal yeme evlâdım!

O kadar!..

Anne-baba yine şaşkın... Öyle ya, 40 gün boyunca bunun için mi beklediler?.. İmam-ı Âzam, bu sözü söylemek için 40 gün niye bekledi?.. Bunu düşüne düşüne dönmüşler evlerine. Aaa, o da ne?.. Dakka başı bal isteyen çocuk, artık bal-mal istemiyor! Bal hastası çocuk, artık bal sürmüyor ağzına!.. Merak etmişler bunun sebebini... Tekrar gitmişler İmam-ı Âzam Hazretleri?nin huzuruna. Sormuşlar;

- Ya İmam, nedir bunun hikmeti??

Gülümseyerek cevap vermiş İmam:

- Niye 40 gün bekledim?.. Çünkü 40 gün önce, ben de bal yiyordum... Bal yiyen birinin, bir başkasına ?bal yeme? demesinin hiçbir etkisi olmazdı... 40 gün önce bal yemeyi kestim... Önce kendi nefsimde denedim bal yememeyi... Kendim başarınca; sözüm de tesir etti evlâdınıza!

Yaşar Nuri Bey de(Allah'ın ayetlerini kendine göre yorumlayan, ve bir kısmını yok sayan birinin hocalığını kabul etmiyorum) bütün insanlar gibi işleiği günahlardan ötürü yalnızca Allah'a hesap verir.Ama diğer insanlardan farklı olarak,toplumda bazı kesimlerce hoca sıfatı verilmiş olması hasebiyle de bu kişilere karşı sorumludur.

Herkes islama çağıryor...Ama yaşamadığı islama...Ne kadar tesirli olacak ki?

Neyse... Biz kendimize bakalım.Yaşarlara..Nurilere değil...
Alt 23-08-2008, 01:31 PM   #8
Uye

sebahat35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her an herşey değişebilir.

Blog Mesajları: 2
sebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyor

Alıntı:

Malezya basbakanina da bir sekilde ayni olayi yapmislardi, adam escinsel diye devlet baskanligindan indirildi. satilmis bir kisi de kuran a el basarak kendisine el ile sarkintilik yaptigina yemin etti. malezyaya islamii fanetizmi sokan ingilizlerdir. bizim burda yapilmaya istenen gibi.

Malezya cok ilerliyordu durdurulmasi gerekirdi. bunu inancla durdurdular. Iran ortadogunun en ileri giden ulkesi idi bircok bilimadamimiz osmanli diyoruz ama iran kokenlidir. Iran cok ileri gderken durdurdular. bugun iran japonya kadar olmasa da hindistandan daha gelismis olabilirdi.Bir islam ulkesi idi

öyle yapıyorlar yapmaya da devam edilecek. medya işi gücü bıraktı milletin özel hayatıyla uğraşıyor. nuri hocaya magazzinci diyenler okudukları yazı ne acaba... ?
Alt 23-08-2008, 01:37 PM   #9
SUPER MODERATOR

islerin yurumemesi cok basit, komplo teorisi diyelim

Nuri hocanin yazdiklari islam dunyasinda bazi yeniliksel savunmalardir.

Cogu kisinin dusuncesine gore Nuri hocanin dusunceleri NFK yani Fethullah Gulen Hocaya ters dusmektedir, halihazirda cok guclu bir hoca vardir ve iktidarla ortak ama gorunmeden calismaktadir. o zaman bir hoca varken ikincisi kabul olmaz torpulenir.
medya yukaridan yonetilir. kesin ipini denildigi zaman keserler. bu isler boyledir.
kimin borusu buyukse onun sesi daha cok oter.

amerikada ise insanlar uluorta muhalefet yapmaz secim gunu aniden ortaya cikarlar. sadece 1-2 ay curcuna olur. guclu olani muhalefet kabul eder sadece ek dusuncelerini sunar. muhalefet bastakine karsi gelmez. agir elestirmez. bir basbakan 2 kere secilmez
o yuzden de secime kadar kimin kazancagi belli olmaz. secim biranda olacagi icin komur yardimi olmaz. komur yardimi parti adina olmaz devlet adina olur. ama ne yazik ki
turkiyede belediyenin ramazan bayram paketlerinde ak parti isaretleri vardi.
Alt 23-08-2008, 01:37 PM   #10
Super Aktif

aliÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BEN KENİMİ BEĞENMİYORUM.... BENİ BEĞENENLERİDE BEĞENMİYORUM......

Blog Mesajları: 17
aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor

Batının ve canavar siyasetin naşırı efkarları olan kitle iletiğim araçlarıda gürmüştüm ve okumuştum... Hemde magazin köşelerinde...
Yanılıyormuyum acaba ???
aliÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil