FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Köşe Yazarları (alıntı)

Atatürk’ü Putin Anladı, Çin Anladı, Biz Anlayamadık

GİRİŞ katogorisi Köşe Yazarları (alıntı) forumu içinde "Atatürk’ü Putin Anladı, Çin Anladı, Biz Anlayamadık" başlıklı konu görüntüleniyor, "Atatürk’ü Putin Anladı, Çin Anladı, Biz Anlayamadık “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür” diyen Atatürk, ulusumuzun kültür ve aydınlanma öncüsüdür. Atatürk ulusal kültürümüzün her öğesinde ulusumuzun çağdaş dünya ile bütünleşmesini Cumhuriyetle birlikte ..."

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 22-08-2008, 03:47 PM   #1
Uye
 
sebahat35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her an herşey değişebilir.
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Nerden: İzmir
Yaş: 30
Mesajlar: 925
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet:
Rep Gücü: 276 Rep: 27590
sebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyor
Atatürk’ü Putin Anladı, Çin Anladı, Biz Anlayamadık

Atatürk’ü Putin Anladı, Çin Anladı, Biz Anlayamadık





“Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür” diyen Atatürk, ulusumuzun kültür ve aydınlanma öncüsüdür. Atatürk ulusal kültürümüzün her öğesinde ulusumuzun çağdaş dünya ile bütünleşmesini Cumhuriyetle birlikte kültürümüze kazandırılan çağdaş değerlerin diğer uluslarla paylaşılmasını sağlayıcı adımlar atmış, pek çok konuda pek çok ülkeye örnek olmuştur.

Prof. Dr. Taciser ONUK Başbakanlık Atatürk Yüksek Kurumu Eski Atatürk Kültür Merkezi Başkanı

Birleşmiş Milletler Teşkilatı tarafından sadece Türk ulusu için değil, tüm insanlık için bir onur simgesi olarak tanımlanan, ulusumuz için gerçek bir aydınlanma öncüsü, bağımsızlık, barış, özgürlük, mutluluk, hukuka saygı gibi evrensel değerleri kişiliğinde bütünlemiş yüce Atatürk 20. yy’dan 21. yy’a manevi varlığını sürdüren tek liderdir.

1976 yılında UNESCO tarihinde ilk ve tek 152 ülkenin oybirliği ile onayladıkları belge şöyledir:

“Atatürk kimdir; Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu.”

Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti, her yönüyle ileriye dönük, temelinde ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık kavramları olan büyük bir toplumsal değişim, dönüşüm ve gelişim projesidir. Ulus olarak daima birlik bütünlük ve dayanışma içinde olmak salt devletimizin değil, kültürümüzün de temel özelliklerindendir. Bu anlamda Cumhuriyet toplumu oluşturan insanların duyuş, düşünüş ve davranış birliği anl***** gelen kaynaştırıcı ve birleştirici nitelikteki “kültür” temeli üzerinde yükselen bir yönetim biçimidir ve başarısı da kültürün gelişmişliği ile doğru orantılıdır.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür” diyen Atatürk, ulusumuzun kültür ve aydınlanma öncüsüdür. Atatürk ulusal kültürümüzün her öğesinde ulusumuzun çağdaş dünya ile bütünleşmesini Cumhuriyetle birlikte kültürümüze kazandırılan çağdaş değerlerin diğer uluslarla paylaşılmasını sağlayıcı adımlar atmış, pek çok konuda pek çok ülkeye örnek olmuştur.

Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefi, ulusunu kadın-erkek bütün dinamikleriyle devletin temelinde bütünleştiren ulusal kültürümüzü çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmaktır.

2002 Ocak-2006 Ocak tarihleri arasında ilk kadın başkanı olmaktan büyük onur ve gurur duyduğum AYKAKM’nin amacı milli varlığımızın, milli gücümüzün gelişmesinde ve devamında Türk kültürünün Atatürkçü düşünce, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda bilimsel yoldan incelemek, araştırmak ve bir bütünlük içerisinde tanıtmak, yaymak, yayınlamak Türk ulusu ve dünya kültürleriyle buluşturmaktır.

Bu amaçla AYKAKM’de süreli süresiz yayınlar yapıp kongre, konferans, sempozyum, panel, bilim ve eğitim projeleri gerçekleştirilmiştir.

17-21 Aralık 2002’de Ankara’da gerçekleştirdiğimiz “Cumhuriyetten Günümüze Türk Kültürünün Dünü Bugünü ve Geleceği” konulu beşinci Türk kültürü uluslararası kongre çok olumlu yankılar uyandırmıştır. Kültürümüzü oluşturan 16 konu başlığı altında ayrı kitaplar yayımlanmıştır. Atatürk’ün vasiyeti olan Türk kültürünün dünya kültürlerine etki ve katkıları ise Cumhuriyet döneminde ilk kez derinliğine ve genişliğine altıncı Türk kültürü kongresinde ele alınmıştır. Atatürk’ün ve Türk kültürünün dünyadaki etki ve katkılarının, on altı başlık altında bilimsel yoldan tüm ayrıntılarıyla dünyadaki varlığı kanıtlanmıştır. Bazı örnekler verecek olursak; Türkçe bugün dünyada en yaygın altıncı dil konumundadır. Türk şair ve yazarlarının verdiği birçok eser başka dillere çevrilmiş dünya literatürüne katkıda bulunmuştur. Türk tarihçilerinin Türk tarihiyle ilgili araştırmaları birçok ulusun tarihini aydınlatmaya yaramıştır. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde kazanılan Türk İstiklal Savaşı ve yaptığı devrimler, Gandi ve Nehru gibi önemli liderleri etkilemiş, sömürge imparatorlukları bünyesinde olan birçok ulusun özellikle de Doğu uluslarının uyanmasını ve bağımsızlıklarını kazanmalarını sağlamıştır. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti bugünkü varlığını Atatürk devrimlerinden esinlenerek korumuştur. Avrupa dışında Cumhuriyet kuran tek lider Atatürk’tür. Fransız devriminin iyi bir takipçisidir. İslam dünyasında laik demokratik devlet düzenlerinin kurulmasında Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti iyi bir örnek olmuştur. Bugün de İslam devletlerine model olarak Türkiye’yi örnek almaları önerilmektedir.

Bu bağlamda kongre döneminde çok etkilendiğim iki görüşmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. İlki Çin Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ile AYKAKM makam odasındaki görüşmemizde, Atatürk’ün Çin eğitim sistemindeki yeri, önemi ve etkisini şöyle ifade etmişti: “Çin’in gelişmesindeki en önemli etkenlerden birisi Atatürk’tür. Bizim eğitim sistemimize göre ilköğretim öğrencilerimize dünya çapında dört büyük lideri öğretiyoruz. Bunların başında Atatürk gelir. Atatürk’ü nasıl öğretiyorsunuz, diye heyecanla sorduğumda, Müsteşar, Atatürk’ü ders kitaplarındaki metinlerle tanıtıp, Türkiye’nin emperyalist saldırganlara karşı Atatürk’ün önderliğinde Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı nasıl kazandığını, tüm dünyanın ezilen halklarına da nasıl örnek olduğunu öğretiyoruz. Üzerinde önemle durduğumuz konu, onun o zor zamanlarda her türlü olanaksızlıklara karşın yılmadan nasıl böyle bir mucize yaratabildiğini, özellikle mücadele ruhu, düşünce sistemi ve beyin gücünü çocuklarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Bugün bizim eğitim sistemimizde ve felsefemizde başarı için mutlaka bir çıkış yolu, bir alternatif vardır düşüncesiyle sorunlar karşısında pes etmek yoktur, çünkü Atatürk pes etmedi ve kazandı.”

Gerçekten çok etkilenmiştim, Atatürk’ü ve düşüncelerini unutturmaya çalışan vefasız toplumun bireyi olarak çok utanmıştım.

Diğeri, kongre nedeniyle Ankara’ya gelen o dönemde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanlarından gazeteci Zorap ile görüşmemizdeki ifadesine göre; Putin Atatürk’e hayran. Atatürk’ün yaptıkları Kurtuluş Savaşı’ndaki başarıları yoktan var ettiği Türkiye Cumhuriyeti, Putin için çok önemli bir örnek. Putin’in çalışma masasının üstündeki pek çok kitap Atatürk’e ait. O Atatürk’ten, onun düşüncelerinden ve başarılarından çok etkileniyor ve yararlanıyor sözlerini unutamam.

Prof. Dr. Taciser ONUK
20.08.08-cumhuriyet


yazı kaynağı: Atatürk’ü Putin Anladı, Çin Anladı, Biz Anlayamadık... Prof. Dr. Taciser ONUK - Siyasi GIF Animasyonlar-Siyasi Yazı ve Yorumlar - Blogcu
__________________
SİVİL ÖRÜMCEKLER SARMIŞ DÖRT BİR YANINI
SARMIŞ AĞLA KAPLAMIŞ BU CENNET VATANI
sebahat35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 22-08-2008, 04:35 PM   #2
SUPER MODERATOR
 
orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Yaş: 39
Mesajlar: 1.850
Cinsiyet:
Rep Gücü: 286 Rep: 28326
orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
Cevap: Atatürk’ü Putin Anladı, Çin Anladı, Biz Anlayamadık

Turk gemilerinin hepsinde Ataturk resmi vardir. Birde cogu gemi sahibinin . Ataturk resmi mutlaka vardir.

Acenteler ,Polisler, Gumrukculer ,buyuk adamlar bazen buyukelciler bu Misafir salonuna gelir
parmagi ile isaretleyip
Ataturk fotografi icin mutlaka iyi seyleri duydugum ulkeler

cezayir,tunus,fas,romanya,ukrayna ,gurcistan,hindistan,pakistan,yemen,finlandiya,nor vec,isvec , italya,ispanya, thailand,filipinler,Japonya,guney kore,cin, guney afrika,mizambik,

ve daha unttugum bircok ulkelerde Ataturk icin iyi seyler soylediklerini kulagimla duydum, fotografi oldugu icin gemiye yalamalik olsun diye soylendigini sananlar yanilir.

biz onu turkiyede anlayamiyoruz.dunyaya bakin .
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2008, 04:41 PM   #3
Uye
 
carloss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yandımımın dünyası dönüp duruyor işte bende ona ayak uydurmaya çalışan meçhul bir berduş
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Nerden: Fatihin fethi istanbul
Mesajlar: 813
Cinsiyet:
Rep Gücü: 142 Rep: 14152
carloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyor
Cevap: Atatürk’ü Putin Anladı, Çin Anladı, Biz Anlayamadık

Temel İlkeler [değiştir]
Cumhuriyetçilik
Milliyetçilik
Halkçılık
Devletçilik
Laiklik
Devrimcilik
Sadece şu 6 ilkeyi layıkıyla anlayabilsek ve uyguluyabilseydik , bugün çok daha farklı biryerde olurduk. Ama biz onun ilkelerinin anlatmak istediklerine başka başka manalar yükledik , genişledi içi dolduruldu... Atatürk'ün milliyetçiliğinde ne vardı şimdiki milliyetçilikte neler var incelemeli. Laiklik demek dinsizlik demek oldu , laikim diyene dinsiz yaftası yapıştırıldı, anlaşılamadı. İçlerini doldurup anlamlarını değiştirdik geliştirmedik değiştirdik ... bir sürü papucumun aydını, kemalizmi başka boyutlara taşıma gafletinde bulundu hepimiz gördük , Atatürkçü'lüğü bir ayrım olarak kullanmaya çalıştık , başardıkta. Daha da bundan sonra anlayabileceğimizi sanmıyorum ...



Atatürk İlkeleri - Vikipedi

Merak edip anlamak isteyen olursa wikipedia da ilkelerinin açılımları var hoş hepimiz bunları ilkokulda öğrendik değilmi.
__________________
Pier lotide bir çay bardağı kırılmış, gördün mü ?
carloss isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2008, 04:54 PM   #4
Uye
 
sebahat35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her an herşey değişebilir.
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Nerden: İzmir
Yaş: 30
Mesajlar: 925
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet:
Rep Gücü: 276 Rep: 27590
sebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyor
Cevap: Atatürk’ü Putin Anladı, Çin Anladı, Biz Anlayamadık

Bana sorarsanız akıllı düşmanlar iyi çalışmış, heryerde herşeyde Atatürk' ü anlatmak çocukların kafasını boş bilgilerle sürekli doldurmak asıl yanlış. her şeyde olmamalı , yerinde ve zamanında yaşın alabileceği duruma göre ayarlanmalı , örneğin ilkokul cocuğu cok fazla ve cabuk sıkılabilir , hatta sürekli duyduğundan nefret bile etmeye başlayabilir, o nedenle cocuk gelişimi uzmanlarının Atatürkü anlama ve anlatma konusuna dikkat etmesi gerekir.
__________________
SİVİL ÖRÜMCEKLER SARMIŞ DÖRT BİR YANINI
SARMIŞ AĞLA KAPLAMIŞ BU CENNET VATANI
sebahat35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
ataturk, cumhuriyet

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:53 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO