![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Köşe Yazarları (alıntı) forumu içinde "Taraf'ın finansörü Fethullah!" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: pusucukurt ´isimli üyeden Alıntı bu ilk yazıyı yazan Ayşenur Afacan hakknıda soruşturma açıldımı Eğer yanlış haberse soruşturma açarlardı çoktan bir soruşturma açıldımı acaba ???? Çünkü suçlamaları bayagı buyuk ve ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #21 | |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 17
Cinsiyet: Rep Gücü: 329 Rep: 32695 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Taraf'ın finansörü Fethullah! Alıntı:
Sevgili pusucukurt; Haberin sağlam olup olmaması değil amaç.... Amaç Kişilere karşı kullanılan TERBİYESİZ ve SAYGISIZ üslüp... Eleştir ama saygısıcca .... ededsizce ... terbiyesizce saldırmak olurmu ? Hadi sen söyle.... ? | |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #22 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 329 Rep: 32695 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Taraf'ın finansörü Fethullah! Alıntı:
Sevgili kardeşim ; Elbetteki yalan habere kimse prim vermez. Ama haberde daha önemli bir sorun var bizde.. Sen beni azda olsa tanırsın... Bu kadar ağır konuştuüumu gördünmü hiç ? Veya siyaset ile ilgili destekleyici yorumlarımı gördünmü hiç ? tabiki gçremezsin. Çünkü benim işim siyasetle olmaz. Bak yine ısrarla söylüyorum. Kişileri sevmeyebilirsin... taktır etmeyebilirsin... ama saldırmamalısın... Eleştirini EDEB ve TERBİYE çerçeveleri içerisinde yapmalısın... Hadi sen hakem ol. ve sen söyle Terbiyesizlik olurmu ??? | |
| | |
| | #23 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: Fatihin fethi istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 142 Rep: 14152 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Taraf'ın finansörü Fethullah! Alıntı:
Rabia hanım; Tarafın açıklamasını yayınlamışsınız doğru mu ? Yani ortada anlamadığımız yüce şahsiyetten yapılmış bir açıklama yok. Size hemen ispatlayacağım , az önce bir ekip yolladım gidip yüce büyünüzün evindeki bilgisayar , döküman ve banka hesaplarına ait detayları getirecekler..... Biraz gerçekçi olun. Hanfendi ben kendi inandığımı savunuyorum , sizde kendi inandığınızı. Fettullah gülen benim duruşumun karşısında dır sizin duruşunuzun yanında, laik düzene karşı olduğunu artık bilmeyen sağır sultan yoktur. Ama işte gelin görün ki cumhurumuz kankasıdır , dokunamıyorlar. Merak ettiğim birşey var ayrıca şimdi ; Tarafın tarafı bellidir , ulu büyüğünüzün tarafıda bellidir , şimdi tarafı finanse ediyor olmasından dolayı siz neden savunma halindesiniz. Örnek verelim komünel yazılar çıkaran bir gazete düşünelim bunu o düşünceye sahip bir insanın desteklemesi ne kadar doğal ise feto nunda tarafı desteklemesi bu kadar doğaldır. Birde dibine not olur düşüncesiyle açılmış davasının iddianemesini yapıştırm Neden sevmediğimi burdan daha iyi anlayabilirsiniz. Susmam hanfendi ben , yani henüz sustuğum görülmüş değildir. İddianame (6) XI-DEĞERLENDİRME VE HUKUKİ DURUM: Devletle uzlaşmacı ve barışçı bir politika izleyen, toplumun bütün kesimleri ile diyalog kurmakta sakınca görmeyen Fethullah GÜLEN Grubunun başta milli eğitim ve emniyet teşkilatı olmak üzere bütün devlet kadrolarına sızma çalışmaları yaptığı ve önemli ölçüde bu faaliyetlerinde muvaffak olduğu bilinmektedir. Sahip olduğu okul, yurt ve dershanelerinde yetiştirdiği iyi eğitilmiş kadroları ile Atatürk ilkeleri ve laik Cumhuriyeti ortadan kaldırarak şeriat esaslarına dayalı bir devlet kurmayı amaçlayan Fethullah GÜLEN gücünü iki kaynaktan almaktadır. 1- Oluşturmuş olduğu büyük sermaye imparatorluğu, 2- Son yıllarda dozajını gittikçe artıran ve zaman zaman teşekküle yardım boyutlarına ulaşan siyasi destek, Kısa bir sürede oluşan sermaye imparatorluğu örgüte bağlı bütün okul, yurt, dershane ve sair kuruluşların finansmanını yaparken, siyasi destek sayesinde devlet kadrolarındaki örgütlenme sağlanmakta ve örgütün önüne çıkacak engeller bertaraf edilmek istenmektedir. Tarikat okullarını övmek son zamanlarda moda haline gelmiştir. Oysa yukarıda belirttiğimiz gibi bu okullarda yetişen kadrolarla siyasi Islam’ın iktidar yapılması hedeflenmektedir. Bu itibarla tarikat okullarına destek verenler Atatürkçü olamazlar. Fethullah GÜLEN Laik Cumhuriyete karşı değilse, amacı sadece Türk toplumunu eğitime tabii tutmaksa; Neden kuvvet dengesi mevcut değilse kuvvete başvurmayın talimatını vermektedir? Neden, müritlerine “O kuvveti temsil edeceğiniz şeyleri elinize alacağınız ana kadar, Türkiye’deki devlet yapısı ölçüsüne göre bütün Anayasal müesseselerdeki güç ve kuvveti cephenize çekeceğiniz ana kadar her adım erken sayılır” demektedir. Neden, Mülkiye, Adliye ve Askeriye başta olmak üzere devlet kadrolarında teşkilatlanma isterken, ayrıca; Bu açıdan bizim ister bu dairede, ister diğer dairede arkadaşlarımızın korunması çok önemlidir. Bu koruma mevzuunda işte arz ettiğim gibi belki işin esnekliğinden istifade edilebilir, Yani sivrilmeden, mevcudiyetinizi hissettirmeden, çok ilerlere gitmek, işte bu iki müessesede olduğu gibi hayati dinamik bir kısım müesseselerde söz konusudur. Ta ilerilere gitme, böyle can damarları içinde dolaşma ve eğer dönülüp gelinecekse yara almadan hissettirmeden dönüp geriye gelme meselesi geleceğimizin adına çok esaslı hususlardır, Türkiye’de önünüzü kestiler. Yürüyemiyoruz, orada durgun sular gibi gölleşme imajı uyandıracaksınız. Zorlayacaksınız, yerinde yürüyor gibi yapacaksınız. Talimatları vermektedir. Neden, Arapça eğitimin kaldırılmasını, devletin bir yanılgısı olarak kabul etmektedir. Neden, kitaplarında İslamcı silahlı çeteler gibi tebliğ ve cihad konuları üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Neden, oluşturduğu ışık evlerinin medrese, tekke ve zaviyelerin fonksiyonlarını ifa ettiklerini defalarca söylemekte, 30 Kasım 1925 tarihinde kapatılan bu kurumların özlemini çekerek Atatürk devrimleri ile ters düşmektedir. Neden, Cumhuriyet dönemini kötülemekte ve bu dönemi kendi tarihi olarak kabul etmemektedir. Neden, “Mahmut Efendi’nin görevi, sarığın, şalvarın, cüppenin propagandasını yapmaktır. Sen de emniyet teşkilatına girecek Vali ve Kaymakam olacak insanları yetiştir” demektedir. Neden, Türkiye’de Atatürk düşmanlığının simgesi haline gelmiş bulunan ve Büyük Atatürk’e “Deccal” demek küstahlığını gösteren Said-i Nursi’nin yolundan gitmektedir. Aynı zamanda “Kürt Teali Cemiyeti’nin” mensubu olan bu şahıstan Bediüzzaman diye bahsederek bu şahsın ve risalelerinin yoğun bir şekilde propagandasını yapmaktadır. Bütün bu faaliyetlerin hedefi İslam Devletini kurmaktır. Esasında bu hedef 1996 yılı baskılı Çağ ve Nesil 5 isimli kitabın önsözünde M.Garip isimli kişi tarafından ifade edilmiştir. Ancak bu ülkenin uyanık bekçileri buna fırsat vermeyecek, Laik Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ilelebet yaşayacaktır. 12.04.1991 tarihli 3713 sayılı terörle mücadele kanununun 1 nci maddesinde: Terör, baskı, cebir ve şiddet, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yollarından biri ile Anayasada belirtilmiş Cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzenini değiştirmek, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türkiye Devleti’nin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak, yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü eylemdir. denilmiştir. Aynı kanunun 7/1 nci maddesinde ise; 3 ve 4 ncü maddeler ile TCK.nun 168, 169, 171, 313, 314 ve 315 nci maddeleri hükümleri saklı kalmak kaydıyla, bu kanunun 1 nci maddesi kaps***** giren örgütleri her ne nam altında olursa olsun kuranlar veya bunların faaliyetlerini düzenleyenler veya yönetenler cezalandırılır. denilmektedir. Fethullah GÜLEN’in oluşturduğu örgüt yukarıda izah olunduğu gibi devletin laik yapısını yıkmak amacıyla kurulmuş olup, istişare kurulu, bölge imamları, şehir imamları, semt imamları, ev imamları gibi illegal yapılanmayla bütün ülkeyi bir ağ gibi sarmıştır. Yine bu illegal yapılanmaya bağlı olarak yurt içinde ve yurt dışında legal görünüşlü şirket, okul ve vakıflara sahip bulunmaktadır. Bu legal ve illegal yapılanması ile büyük ve güçlü görünüm arz eden örgüt halk üzerinde bir manevi cebir ve baskı yaratmaktadır. Bu itibarla örgütün 3713 sayılı kanunun 1 nci maddesi delaletiyle aynı kanunun 7 nci maddesi kapsamı içinde ele alınması gerekmektedir. Bu iddianame ile örgütün başı hakkında dava açılmış olup örgütün illegal ve legal yapılanması hakkında soruşturma sürdürülmektedir. XII-NETİCE VE TALEP: Sanığa isnat edilen suç yukarıda anlatılan delillerle sabit olduğundan 2845 sayılı kanunun 9 ve 20 nci maddeleri gereğince yargılamasının yapılarak, Sanık Fethullah GÜLEN’in hareketine uyan 3713 sayılı terörle mücadele kanununun 1 nci maddesi delaletiyle aynı kanunun 7 nci maddesinin 1 nci fıkrasının 1 nci cümlesi, TCK.nun 31, 33, 40 maddeleri gereğince TECZİYESİNE, Emanette bulunan suç eşyalarının TCK.nun 36 ncı maddesi gereğince MÜSADERESİNE karar verilmesi kamu adına İDDİA olunur.22.08.2000 Nuh Mete YÜKSEL Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı (19201) Fethullah Gülen Davası İddianamesi - BELGEnet
__________________ Pier lotide bir çay bardağı kırılmış, gördün mü ? | |
| | |
| | #25 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 329 Rep: 32695 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Taraf'ın finansörü Fethullah! Emanette bulunan suç eşyalarının TCK.nun 36 ncı maddesi gereğince MÜSADERESİNE karar verilmesi kamu adına İDDİA olunur.22.08.2000 Yanlış bakmayalım .. ama bir anormallik var.... iddia olunan tarih yani... 22.08.2000 de savcılarımız vardıda... 22.08.2008 de Yani şu an .. yani ikigün sonra.... Yani ; Bu memleketin savcısı ve hakımı yokmu şuan..... Çok saçma olur. Eğer Bir devletin savcı ve hakimlerini yok kabul etmek.... Var değilmi?? savcımız ve hakimimiz ? Bana sorarsanız var ... derim. |
| | |
| | #26 | ||
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 63 Rep: 6142 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Taraf'ın finansörü Fethullah! Alıntı:
Alıntı:
| ||
| | |
| | #27 | |
Ama anlıyana ... Konu varken kişilerle uğraşılmaz Haklıyım değilmi ? Sevgili Arkadaşım. | |
| | |
| | #28 |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet: Rep Gücü: 586 Rep: 58391 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Taraf'ın finansörü Fethullah! Bakın ; derdim şu ya da bu gazeteyi haklı çıkarmak değil...Hiçbir gazetenin de tarafı değilim.Çünkü tarafsız gazete yoktur. Derdim; derdi sadece Allah'ı ve O'nun dinini tanıtmak ve sevdirmek olan, dava adamını , bir ''tarafa'' bir ''cephe'' ye çekiştirenler , kendisini bir takım -cı, -ci eklerine sıkıştırmaya çalışanlardır.Bu ifadelerden ne kadar rahatsız olduğunu kendisi de defalarca dile getirmiştir. Birilerini takdir etmemek, sevmemek, onları küçümseme, alaya alma hakkını vermez bize...Siz takdir etmiyorsanız, başkası takdir ediyordur. Bakın bana Fethullah Gülen Hocaefendi'yi ailem ya da çevremdekiler sevdirmedi.Hatta kendisi hakkında duyduğum, yazılan çizilen şeylerden bir zamanlar etkilenmiştim.Adeta gözümde bir din düşmanı,bir vatan haini idi... Fakat; henüz hiçbir kitabını okumadığım,kendisi hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığım bir kişiyi birkaç kulaktan dolma bilgiler ile insafsızca infaz edemezdim. Aldım,birkaç kitabını okudum.Araştırdım.Sohbetlerini izledim,vaazlarını dinledim. Ve anladım ki ; söylenenler sadece YALAN VE İFTİRA... Ben bunları anladım...Siz ne anladınız...? Ya da anlamaya çalıştınız mı...? Bilemem. Gelin, o ucuz basit ifadelerden vazgeçelim.Kişilerin anne-babalarının koyduğu isimleriyle dalga geçmeliyim.O isimler üzerinde anne babaların hakları vardır. Mahkemeler,adliyeler....varsa bir sorununuz bu yolla çözebilirsiniz.En azından daha ahlaki ve adaletli olur. Herşeye rağmen saygılarımı sunuyorum. Saygılar.
__________________ ağaç olsam hüzün dökülüyor yapraklarımdan yağmura koşsam hüzün boşanıyor üstüme ... |
| | |
| | #29 | |
işte bu...... Sevmek yada sevmemek... Beğenmek yada beğenmemek.... tamamen saygı duyulması gereken şeylerdir. Saldırmak ve hakaretvarı davranmak olmaz diyoruz.. başka birşey mi dedik. saygı saygı saygı...... diyoruz ama... Vatandaşın biri her ne hikmetse anlamamak için diretiyor. Beni dinlemiyor.. belki seni dinler. | |
| | |
| | #30 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: İzmir Yaş: 30
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 276 Rep: 27590 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Taraf'ın finansörü Fethullah! FETHULLAHÇILAR VE HİZBULLAHÇILAR Dr. Necip Hablemitoğlu (ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCEKİ ARAŞTIRMA YAZILARINDAN) Fethullahçıların son iki yıl zarfında başlarına gelen tüm olumsuzluklardan sorumlu tuttukları -biri TSK kökenli- beş "can düşmanı" için taşeron peşinde olduklarını hiç bileniniz var mıydı?!. Dahası, önce Ülkü Ocakları vasıtasıyla bu beş "can düşmanı"nın korkutularak pasifize edilmesi talebini içeren girişimlerin sözkonusu olduğunu; ancak Devlet Bahçeli'nin cemaate ve diğer şeriatçı yapılanmalara mesafeli davranışı nedeniyle olumlu yanıt alınamadığını kaç kişi bilir?!. Keza, cemaate bağlı emniyetçilerin devreye girmesi önerisinin riski nedeniyle geri çevrildiğini?!. Ve en önemlisi de "tedbir merhalesi"ndeki fethullahçıların, tedbiri bir kenara bırakarak hizbullahçılara müstakbel taşeron olarak yeşil ışık yaktıklarını?!. Bu haberlerin, Kasım 2000'in ilk haftası itibariyle ışıkevlerinde konuşulmaya başlanması, çözülme ve fakirleşme sürecinin eşiğindeki bir cemaatin, müritlerine moral verme çabası olarak değerlendirilmiş ve hatta dışarıdan fazla ciddiye bile alınmamıştır. Ta ki, Fethullah Gülen'in, FP Genel Başkanı Recai Kutan ile aynı gün, gündemdeki Diyarbakır Emniyet Müdürü ve beş polisimizin şehit edilmesi olayı ile ilgili yaptıkları ortak temalı açıklamalara kadar!.. Recai Kutan, basın açıklamasıyla Hizbullahçı tabana şu dolaylı moral mesajını vermiştir: "Elde delil yokken niye Hizbullah? ... Ya arkadaş elinde delilin var mı? Yok!.. Ee, niye Hizbullah?... Emniyet olarak özellikle Gaffar Okkan rahmetlinin gayretiyle bu uyuşturuculara darbe vurulunca, e onlar da boş duracak değil herhalde. O halde ihtimallerden birisi de o ve en önemlisi de dış güçler var. Ola ki bu işin gerisinde yahudi MOSSAD var, belki CIA var, belki Alman istihbarat teşkilatı, İngiliz istihbarat teşkilatı var. Niye birden bire sadece Hizbullaha yüklendi ve bu ihtimallerin hepsi geri plana atıldı" (1) FETHULLAH GÜLEN VE ÖRTÜLÜ DESTEĞİ Fethullah Gülen'in tüm dünyaya dağılmış müritlerini yönlendirdiği internet sitesinde (2), Recai Kutan ile aynı gün, aynı doğrultuda "Türkiye'de Cinayetlerin Perde Arkası" başlıklı bir röportajı yayınlanmıştır. Burada verilen mesajların tümü, bağnazlığın ve yobazlığın, nasıl bilinen hukuksal gerçekleri bile yok sayabileceğinin en tipik örneğini oluşturmaktadır: "... Bahriye Üçok, Turan Dursun, Uğur Mumcu gibi basın-yayının önemli ve önde gelen insanları, faili meçhul cinayetlere kurban gittiler...gitti ve sahip oldukları kimliklerden dolayı da cinayetler müslümanlara maledildi. Medya da olayı tahkik ve tetkik etmeden, niçin ve neden sorularına cevap verecek sır perdelerini aralamasını beklemeden aceleden hüküm verince Müslümanlar bu menfur olayların katili oldu çıktı. Halbuki devletin yetkili organları biliyor ki, bu cinayetleri Müslümanlar işlemedi. Bu insanlar -isim tasrih etmeyeceğim- dünya çapındaki istihbarat örgütlerinde eğitim görmüş, profesyoneller tarafından öldürüldü. Pekala bu faili meçhul cinayetler neden Müslümanların üzerinde kalıyor denecek olursa: 1. Bu ülkede Müslümanlara karşı son yıllarda daha da belirginleşen güven ve itimadı sarsmak için İslami terör havasının estirilmek istenmesi önemli bir amildir. Bazıları bununla, gerek halk, gerekse elit tabakada oluşan, İslam'a yönelişin önünü kesmeyi planlamaktadır. 2. Bu olaylar vesilesiyle askeriyeye darbe adına davetiye çıkartıldığı da diğer bir saik. ... 3. Faili meçhul bu cinayetlerin Müslümanlar tarafından işlenmediğini ispat etmek çok zor, hatta imkansızdır. Zira hukuk mantığına göre 'nefy ispat edilemez'.... 4. Bence soruya esas cevab teşkil eden noktaya şimdi geliyoruz. Esas itibariyle Müslümanlıkta terör yoktur.... Netice itibariyle, terörizmi, İslamiyet ile telif etmek imkansızdır. Allah'ın rızasını gaye edinmiş bir Müslüman, kim olursa olsun adam öldüremez. Hatta bu müslüman, İslamı devlet çapında temsil etme, böylece bütün dünya ülkelerine örnek olma, devletlerarası muvazenede belli bir yeri alarak, Müslümanların hak ve hukukunu gözetme vs. gibi dolambaçlı yollardan Rabbin rızasına doğru yürüse bile yine adam öldüremez; zira bu neticeye adam öldüre öldüre varılmaz ve varılamaz" (3). Görüleceği üzere, Fethullah Gülen'in gerçeği yansıtmayan söylemleri, Recai Kutan ve de "bana sağcılar için katil dedirtemezsiniz" diyen eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in söylemleri ile örtüşüyor: Kurbanlarını arkadan vahşice öldürürürken tekbir getiren, üstüne şükür namazı kılan, sonra da evinin bodrumuna gömen, Sivas'da 37 Cumhuriyet Aydınını yakanlar sanki uzaydan gelmişçesine. "......" DİPNOTLAR: 1. "Kutan: Hizbullah'ta Bunca Israr Niye?", Akit, 29.1.2001. 2. Fethullah Gülen'in mürit ve sempatizanlarla doğrudan ilişki kurduğu mekân ise internet. Örgüte bağlı faaliyet gösteren çok sayıda web sitesi ve tartışma grubu-listesi mevcut. Ayrıca, sağ kesimi içine alan pekçok tartışma grubu-listede kod adlarla propaganda yapmaktalar. İşte sözkonusu sitelerin en önemlilerinden biri Nil A.Ş. tarafından yapılan ve her gün güncelleştirilen Fethullah Gülen Web Sitesi - Ana Sayfa sitesi. Burada Fethullah Gülen hakkında -sakıncalı görülen kasetler dışında- hemen her türlü bilgiye ulaşmak mümkün. Fethullah Gülen'in Türkiye'deki siyasal ve dinsel gündemle ilgili olarak örgüte (cemaate) mesaj niteliği taşıyan en yeni ya da önceden yazılmış makalelerini yine bu sitede okuyabilirsiniz. Diğer Fethullahçı sitelerden örnekler için bkz. cPanel®. kemalist org 3. Bkz. Fethullah Gülen Web Sitesi - Ana Sayfa 29.1.2001. Kaynak: Fethullahçılar ve Hizbullahçılar - Necip Hablemitoğlu Ulusalcı Duruş
__________________ SİVİL ÖRÜMCEKLER SARMIŞ DÖRT BİR YANINI SARMIŞ AĞLA KAPLAMIŞ BU CENNET VATANI |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| irtica taraf fetullah |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |