![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Köşe Yazarları forumu içinde "Eşgüdümlü gazeteler" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bugünün en ilginç olaylarından biri hiç kuşkusuz "Yandaş Medyanın" tavrı. Bliyorsunuz, AKP medyada kendine yakın bir grup oluşturdu. Bu medyalar, iktidar partisine ve hükümete kayıtsız şartsız bir destek veriyor. Ancak ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 295 Rep: 28733 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Eşgüdümlü gazeteler Bugünün en ilginç olaylarından biri hiç kuşkusuz "Yandaş Medyanın" tavrı. Bliyorsunuz, AKP medyada kendine yakın bir grup oluşturdu. Bu medyalar, iktidar partisine ve hükümete kayıtsız şartsız bir destek veriyor. Ancak bu destek zaman zaman zıvanadan çıkıyor. İktidar, destek konusunda o kadar talepkar ki, bazen bu desteği bizzat yönlendiriyor. Bir süre önce, yine kritik bir dönemde, iktidar yanlısı 6 gazete, aynı gün aynı başlıkla çıkmışlardı. Bugün de aynı durumla karşı karşıyayız. İktidarın yayın organı haline gelen Sabah, Star, Yeni Şafak, Bugün gazeteleri belli bir yerden servis edilen bir iddia ve yine belli bir yerden verilen bir talimatla atıldığı açıkça anlaşılan aynı başlıkla çıktılar. İşte gazeteler ve başlıkları? Sabah: 7 Temmuz Kaos planı Star: 7 Temmuz'da kaos planı Yeni Şafak: Kanlı plan Bugün: 2 generalin 7 Temmuz kaos planı Belli ki, bu iddia sadece bu gazetelere servis edilmiş ve atılacak başlık da Ankara'dan, büyük ihtimalle Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden talimatla bildirilmiş. Bence bu gazeteler için bu kadar geniş kadroya, binalara, masaflara ihtiyaç yok. Tek bir ekip otursun ve gazeteleri hazırlasın. Aynı gazetelere farklı farklı logolar koyup farklı isimlerle çıkarsınlar. Nasıl olsa hepsi aynı şeyi yazıyor. Ama bu dediğimi yapmak işlerine gelmeyebilir. Çünkü iktidar yalakası onca köşe yazarını beslemek için çok gazete ve televizyona ihtiyaç var Fatih Altaylı /haberturk
__________________ Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Eşgüdümlü gazeteler Fatih Altaylı pek beğenmem ama çok doğru tespitler yapmış.... "Bu kadar yalakayı beslemek için çok tv.ye ve gazeteye ihtiyaç var"...Doğru söze ne denir....
__________________ |
| | |
| | #3 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 181 Rep: 17863 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Eşgüdümlü gazeteler gazete okumuyorum cahil değilim. önüne gelen herkes kendi düşüncesini yaydığı için. her kitabı da okumuyorum cahil değilim. adam bir kere isminden foyayı ele veriyor, direk önyargılıyım kitap okurken ilk 20 sayfanın sözcüklerine bakınca hemen belli ediyor kendini. bilim teknik okuyorum orda yön yok. meslek kitapları okuyorum orada siyaset yok Türkçe de okumuyorum inadına , Kafa törpüleyenler türkçeden başka dil bilmiyor .cahiller. ![]() Yabancı tv ajansları seyrediyorum mesela Çin CCTV |
| | |
| | #4 | |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 9 Rep: 708 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Eşgüdümlü gazeteler Alıntı:
| |
| | |
| | |