![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Köşe Yazarları (alıntı) forumu içinde "Terör Batağından Kurtulanlar" başlıklı konu görüntüleniyor, "TERÖR BATAĞINDAN KURTULANLAR Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan biri kadın 3 terörist, ''etkin pişmanlık'' hükümlerinden yararlandırılarak serbest bırakıldı. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki 3 ayrı duruşmada, örgüt ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 7 Rep: 634 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Terör Batağından Kurtulanlar TERÖR BATAĞINDAN KURTULANLAR Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan biri kadın 3 terörist, ''etkin pişmanlık'' hükümlerinden yararlandırılarak serbest bırakıldı. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki 3 ayrı duruşmada, örgüt üyeleri, örgüte katılış nedenleri, örgütte bulundukları sürede yaşadıkları ve kaçış nedenlerini bütün detaylarıyla mahkeme heyetine anlattı. “Terör örgütüne 2005 yılında bazı kişilere olan borçlarından dolayı katıldığını” belirten PKK’lı C.B, ''Sağa sola olan borçlarımdan dolayı ailemden habersiz Irak'ın kuzeyine geçiş yaptım. Mahmur kampına kadar gittim ve orada örgüte katıldım. Örgütte bulunduğum sürede askeri ve siyasi eğitim aldım. Hiçbir silahlı eyleme katılmadım. Annem bana 'Yaptığın doğru bir iş değil. Bize yakışmıyor' dedi. Annemin sözleri beni çok etkiledi. Bir gün radyodan pişmanlık yasasıyla ilgili bir haber dinledim. Daha sonra kaçmaya karar verdim. Beni kaçmaya annem ikna etti.'' şeklinde konuştu. Diğer terörist F.A. ise 2005 yılında İstanbul'da inşaat sektöründe çalıştığı sırada amcasıyla aralarında yaşanan tartışma nedeniyle terör örgütüne katılmaya karar verdiğini, kendisini Van'dan İran'a kaçakçıların götürdüğünü söyledi. ''İran'dan Irak'a geçtim. Orada örgütün kamplarında askeri ve siyasi eğitim aldım. Lojistik faaliyetlerde bulundum. Gerçeklerin farkına vardıktan sonra kaçmaya karar verdim. Önce IKDP'ye, ardından da Türkiye'ye teslim oldum'' diyen F.A, “Yaşadıklarından dolayı büyük pişmanlık duyduğunu” vurguladı. Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu sanıklardan kadın örgüt üyesi G.K. ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, haklarında ''terör örgütü üyesi olma'' suçundan 10'ar yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar C.B, F.A. ve G.K'nin herhangi bir suçun işlenmesine iştirak etmeksizin gönüllü olarak örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldukları gerekçesiyle ''etkin pişmanlık'' hükümlerinden yararlandırılarak serbest bırakılmalarına karar verdi. Bu arada Şırnak'ta PKK'lı 8 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Terör örgütü PKK kamplarından kaçan teröristlerin silahsız geldikleri, Verimli Jandarma Karakoluna sığındıkları, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmaları için ifadelerinin incelenmesi gerektiği belirtildi. Öte yandan PKK'lı bir teröristin daha Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığına teslim olduğu kaydedildi. Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK mensubu İ.E'nin, Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığına gelerek silahsız ve teçhizatsız teslim olduğu, etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanabilirliği açısından sorgulamanın sürdüğü belirtildi. Türkiye’nin terörle mücadelede “Kucaklayıcı yumuşak gücün” kullanımı sonrasında kalpleri ve beyinleri kazanma noktasında, doğru yönde yol almaya başladığı görülüyor. Kucaklayıcı-yumuşak gücün akılcı kullanımının gerçekleştirilmesi ve süreklilik arz etmesi halinde ise PKK terör örgütüne karşı daha fazla başarı elde edilmesinin kaçınılmaz olacağı düşünülüyor. Helin Demir helindem@mynet.com |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |