![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Köşe Yazarları forumu içinde "Başbakan galiba Türkiye’de yaşamıyor!" başlıklı konu görüntüleniyor, "Başbakan Erdoğan, öğrencileri dershanelere gitmeye zorunlu kılan eğitim sistemini garabet olarak nitelendirmiş. “Öğrenci en güçlü liseden, fen lisesinden, anadolu lisesinden mezun oluyor, o bile üniversite hazırlık kursuna gidiyor. Bu bir ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Başbakan galiba Türkiye’de yaşamıyor! Başbakan Erdoğan, öğrencileri dershanelere gitmeye zorunlu kılan eğitim sistemini garabet olarak nitelendirmiş. “Öğrenci en güçlü liseden, fen lisesinden, anadolu lisesinden mezun oluyor, o bile üniversite hazırlık kursuna gidiyor. Bu bir garabet. Bundan ülkemin kurtulması lazım, milletçe kurtulmamız lazım” demiş. Hayret ki hayret! Sanki bu sözleri söyleyen Başbakan değil, muhalefet lideri. Sanki dershaneye giden öğrenci sayısı, onun zamanın da ikiye katlanmadı, sanki gözbebeği Hüseyin Çelik’in adı Dershaneler Bakanı’na çıkmadı. Başbakan bu söylemiyle ya hepimizi enayi yerine koyuyor ya da gerçekten olandan bitenden haberi yok. Başbakan Erdoğan, medarı iftiharı Çelik’i çağırıp da bir sorsa. Öğrenciler daha önce kaç yaşında dershaneye başlıyordu, şimdi kaç yaşında gidiyorlar? Veliler daha önce dershanelere ne kadar para ödüyordu, şimdi ne kadar harcıyorlar? En önemlisi de ortada düzeltilecek bir garabet vardı da son beş yılda dershaneleri daha da güçlendirmenin ötesinde ne yaptılar?.. Başbakan diyor ki: “Öyle bir sistem var ki öğrenci okulda öğrendiği bilgiden imtihan edilmiyor, onun dışında farklı bilgiden soru soruluyor. Bu bilgiyi kim veriyor? Üniversiteye hazırlık kursu veriyor..” Görünen o ki, bu konuda birileri Başbakan Erdoğan’ı fena halde işletmiş. Çünkü çok iyi biliyoruz ki, üniversite giriş sınavında, müfredattakiler dışında kesinlikle soru sorulmuyor. Ama yine de muhatabınız Başbakan ve onun söylediklerini yalanlamak durumunda kalıyorsanız, bilinenleri bir kez daha doğrulama gereği hissediyorsunuz. ÖSYM’yi aradım. Başbakan’ın iddia ettiği gibi, okulda öğretilenlerin dışında soru sorulup sorulmadığını sordum. “Kesinlikle sorulmuyor” dediler. O halde Başbakan’a bu bilgiyi kim verdi? İşte asıl garabet olan bu galiba. Bu arada tıpkı ÖSS gibi, OKS ve SBS’de de kesinlikle müfredat dışı soru sorulmuyor. Bunu da Başbakan Erdoğan’a özellikle hatırlatırız. Peki, öğrenci dershaneye niye gidiyor? Erdoğan’ın bu sorunun cevabını bulması için uzağa gitmesine hiç gerek yok. Bu konunun uzmanı, Dershaneler Bakanı Çelik hemen yanı başında!.. Hani çok güçlüydünüz! Başbakan Erdoğan, sözü dershanelerin kapatılmasına da getirerek “Şimdi bunu kaldırmaya kalktığınız zaman acaba hangi bariyerlerle karşı karşıya kalacaksınız? Bunlar kalkacak ama milletçe buna karşı mücadele vermemiz gerekiyor. Biz akıl, insaf, izan sahibi olanları bu noktada dayanışmaya, desteğe devam ediyoruz. Bu belki birilerinin çıkarına, menfaatine ters düşebilir ama milletin menfaatine uygun düşecektir” dedi. Hani her şey bir yana, Başbakan Erdoğan’ın ilk defa bir şeyden tırstığını gördüm. Yargıya, orduya, üniversiteye, medyaya, işçiye, çiftçiye, patronlara, muhalefete hemen herkese hodri meydan çeken Erdoğan, dershaneler konusunda önüne çıkacak bariyerlerden korkuyor. Garip, hem de çok garip!.. Yazının başında dile getirdiğim görüşü maalesef bir kez daha hatırlatmak zorunda kalacağım: Başbakan ya bizimle kafa buluyor. Ya da kendisi eğitimin çok uzağında. En masum durum tespiti ise şu: Çelik, toplumu olduğu gibi, Başbakan’ını da ayakta uyutuyor!.. Peki dershaneler kapatılamaz mı? Dershanelere olan bağımlılık ortadan kaldırılamaz mı? Elbette her ikisi de yapılır. Ama zaman içerisinde. AKP, 5 yıl önce bu işe el atsaydı, bugünkü yakınmalar belki de hiç olmazdı. Ama tam aksini yaptı. Dershanelere tam gaz destek verdi. Dershane sektörüne kimilerine göre her yıl 8-10 milyar dolar para akıyor. Sonuçta da ne eğitimin kalitesi yükseliyor ne de fazladan bir öğrenci anadolu liselerine ya da üniversiteye giriyor. Yani kazanan tek taraf hep dershaneler oluyor. Oysa aynı kaynaklar eğitimin iyileştirilmesi ve yeni okullar açılması için harcansaydı, muhtemeldir ki bu sınavlara, dershanelere ve bu eziyete hiç gerek kalmazdı. Dershaneler, istihdam olanağı sağlayan, vergi veren, öğrencileri sokaktan kurtaran önemli eğitim kurumları. Ama sağladıkları yarar, götürülerinin yanında devede kulak kalıyor. Özetin özeti: Başbakan’ın donanımı ve gücü, eğer diğer konularda da dershanelerdeki gibi ise yandık. Milliyet Abbas Güçlü Abbas Güçlü hala bunu anlayamamışsa asıl biz yandık....:)))
__________________ |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Başbakan galiba Türkiye’de yaşamıyor! Bu hükümet ayrıca bundan önceki hükümetler ne hikmet ise bu knuya bir çözüm bulamadılar hala. Bu kadar saçma bir sistem herhalde sadece bizim ülkemizde olabilir idi. Okullar sadece ikinci planda kalıyor. Öğretmenlerimiz bence gayet başarılı. Öğrenciler de aynı öğrenciler o halde neden bu dershaneler??? Açık söylemek gerekir ise bu dershane sistemi 1998 de yoğun bir şekilde başladı ve hala kimse çözemedi... Bu o kadar da çözümsüz olmamalı bence?
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
| | #3 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 181 Rep: 17863 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Başbakan galiba Türkiye’de yaşamıyor! siyaseti politikayi birakin bakalim,, cok kisi kizacaktir ,sen evladin olsa dover misin diyecektir.. SOPA olsa var ya , demokrasi dedik avrupa toplulugu dedik, sopayi kaldirdik. Ogretmenin ne zaman sopa hakki elinden alindi , o zaman egitim bitti. Eskiden USTA ya egitmek icin evladinizi verirdiniz, Su soylenirdi Usta bak Eti Senin Kemigi benim , ona gore , Patlat tokati ama oldurme , adam et Dedelerimize bakiyoruz hepsi adam , Babalarimizda biraz bozulmus bizde dejenere olmus Su gibi ingilizcemin sebebi kafama cetvelle vuran Bir ingilizce ogretmeni, 4-5 dil birden ogrendim o gazla. Bazi milletler vardir. zorlanmadan calismaz. Yahu bakiyorsun universte bitiren cocuk, kapasite yok. kizamiyoruz evladimiz. sadece bilgisayara aklimiz ermiyor cogumuzun. Cogumuz para vererek bir sekilde egittik egitildik, sahtekarlikla da diplomalar alindi. bunu da biliyoruz. Dayagi geri koy bakalim dersaneye gerek var mi sadece 2 yil valla ben sopaciyim , Guney hanim kizmasin , ( sopanin en iyi acitani Kizilciktir ) |
| | |
| | #4 | |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Başbakan galiba Türkiye’de yaşamıyor! Alıntı:
Dayak hiç bir koşulda ve zeminde onaylamadığım bir şey....Şiddet biliyorumki senin tarafındanda onaylanmaz... Dersana sistemi dünyaya bakıldığında geri kalmış ülkelerde mevcut... Yeni getirilen SBS sistemi ise dersanelere olan öğrenci akımını azaltacağına dahada bir yogunlaştırdı... AKP son yıllarda eğitim sistemindeki garipliğin en açık vede en bariz temsilcisi oldu... Yapılan araştırmalara göre en fazla dersane bu hükümet döneminde açıldı.. Bir çok Akp millet vekilinin dersanelerle ortaklığı ise rivayet olmak tan çıkıp sıradan bir hale geldi.. Fetullah gülen in öncülüğünde açılan dersanelerde binlerce öğrenci eğitim almakta.. Peki okullar niye var? Neden öğretmenler ve okullar donanımlı bir hale getirilmezken her gün mantar gibi açılan dersanelere özel katkılar sunulur.. yani kısacası; EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ YOK... PARAN VARSA GİDERSİN DERSANEYE ALIRSIN ÖZEL DERSİNİ,EĞER YOKSA İŞTE O ZAMAN BAŞLAR DİNMEK BİLMEZ SANCILAR.....
__________________ | |
| | |
| | #5 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Başbakan galiba Türkiye’de yaşamıyor! Güney Hocam, Dershaneler en çok bu hükümet döneminde açıldı diyorsunuz ama peki biraz ekonomik açıdan neden düşünmüyorsunuz. Dershanelere talep patlamasına sebep emin olun bu dönemin suçu değpil. Sizde eminim benden iyi bilirsiniz maalesef bu dershanelerin artmasının sebebi 10 sene öncesine dayanır. Artarak ivme kazanmasıda gayet olağan. Çünkü aileler bunun mecburiyet olduğunu görüyor. Bu arada Fetullah Gülen'in önderliğinde açılann dershanelerde binlerce öğrenci eğitim almakta. Yoksa yasak mı var idi bilmeediğim. Yada öğrenciler ÖZDEBİR'den başka dershanelere gidemez mi. Başarı nerede ise öğrencinin oraya yönelmesinde bir beis görmüyorum. Ama dershaneciliği azaltamıyor diye de bu hükümete kızgınım. Elinde yeterince güçlü bir destek var. Adam akıllı fikirler ile okullar eski günlerine dönebilir. Ki aslında dershane çok da lüzumlu değil öğrenci adam olduktan sonra.
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
| | #6 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 181 Rep: 17863 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Başbakan galiba Türkiye’de yaşamıyor! Dayagi bas bakalim nasil okuyor adam oluyor. ogretmen dersi verir. 2 tokat yesin bakalim. derste uyuyolar butun ogretmenlerin adini unuttum, dayak yedigimi unutmadim Guney hanim Bu gidisle : Dayak makinesi icad ettireceksiniz bana, surda reklam yapsam Dayak makinesinden kim almak ister diye PM mesajlarini gorur gibiyim. bence lazim ,cok serbestler bazi haksizliklar var katiliyorum ama cok serbestler herseyi hep en sona atmaya calisiyorlar. umursamiyorlar. |
| | |
| | #7 | |
| 1. şiir yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 4
Cinsiyet: Rep Gücü: 308 Rep: 30689 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Başbakan galiba Türkiye’de yaşamıyor! Alıntı:
Jakadamba orkuorkun jakadamba :))) Günümüz okullarına bakın...Disiplin sıfır...Öğretmenler öğrencileriyle laubali...Cidiyetlerini muhafaza edemiyorlar.Öğrenciler , öğrenciden başka herşeye benziyor...Evet,belki öğretmenler öğrencileriyle arkadaş gibi olmalıdır...Fakat bunun sınırı iyi belirlenmelidir. Öğretmen öğrenciyle arkadaş olabillir,fakat öğrenci öğretmeniyle arkadaş olamaz... Dayak elbetteki savunulacak birşey değildir.Doğru birşey de değildir. Fakat öğretmenler ciddiyetlerini muhafaza etmelililer. Ayrıca Güney Hanım 'ın da dediği gibi eğitimde fırsat eşitliği yok...Herkes dershaneye giderken, özel dersler alırken ,benim abim prefabrike bir konutta ,günün yarısı bir nalburda çalışarak, üniversiteye hazırlandı.İstediği bölüme ,bölüm birincisi olarak girdi ama, diğerleri abim gibi çok da zorlanmadı...Daha rahat hazırlandılar. Burada dershaneye giden öğrencileri kötülemiyorum,ama sistem değişmeli....Mutlaka değişmeli...
__________________ | |
| | |
| | #8 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 181 Rep: 17863 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Başbakan galiba Türkiye’de yaşamıyor! ne demeli simdi bilmem ki , Hepiniz haklisiniz deyip durumu kurtarmali. ![]() bu hanim takimi ile ugrasmak olmaz. |
| | |
| | #9 | |
| 1. şiir yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 4
Cinsiyet: Rep Gücü: 308 Rep: 30689 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Başbakan galiba Türkiye’de yaşamıyor! Alıntı:
__________________ | |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |