FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Vip Salonu

İnsanlar Düzelmeli...

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Vip Salonu forumu içinde "İnsanlar Düzelmeli..." başlıklı konu görüntüleniyor, "Doç. Dr. Mete Gündoğan Her zaman ifade ediyoruz. 21. yüzyılın başlarındayız ve dünya her anlamda yeniden şekilleniyor. Bir taraftan hakim güçler ya da gobal elitler dünyanın ekonomi-politiğini yeniden şekillendirmeye çalışırken ..."

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 17-05-2008, 09:52 AM   #1
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)
 
RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Yaş: 24
Mesajlar: 2.778
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet:
Rep Gücü: 586 Rep: 58391
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor
İnsanlar Düzelmeli...

Doç. Dr. Mete Gündoğan







Her zaman ifade ediyoruz. 21. yüzyılın başlarındayız ve dünya her anlamda yeniden şekilleniyor. Bir taraftan hakim güçler ya da gobal elitler dünyanın ekonomi-politiğini yeniden şekillendirmeye çalışırken diğer yandan da global ısınma ile birlikte oluşan iklim değişikliğinin sonuçlarını gözlemliyoruz.

Bu iki gelişme iki önemli risk olarak önümüzde durmaktadır. Bunlarla ilgili daha çok risk analizi yapılacaktır. Ancak bugün dikkat çekmek istediğim konu petrol ile ilgilidir.

Petrol fiyatlarının 200 doların çok çok üzerine çıkacağı artık herkes tarafından söylenmektedir. Talepte çok büyük bir patlama olmadığına göre, fiyatlar niçin bu kadar artıyor sorusuna herkes cevap arıyor. Tabi, aslında aranan “cevap” değil, petrol faturalarını ödeme yöntemi!

Ülkemizde yıllık petrol tüketimi yaklaşık 28.5 milyon ton. Bunun yüzde 15’ini kendimiz üretiyoruz. Kalan yüzde 85’i ise ithal ediliyor.

Türevleri ve her türlü maliyetleri de hesap ettiğinizde, petroldeki bir dolarlık artış bizim ödemeler dengesinde 500 milyon dolarlık bir kaynağa mal oluyor. Önümüzdeki petrol fiyatları ile ilgili öngörüleri de hesap ettiğinizde, bunun ciddi bir maliyet olarak karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.

Sebepleri ne olursa olsun, petrol ve türevlerinin faturaları bundan sonra daha da çok el yakacaktır.

Ancak bazı uzmanlar şimdi daha başka bir tehlikeden bahsetmektedirler.

Son sıralarda yaşadığımız global ısınma ve tektonik hareketlerin etkilerini yeryüzü üzerinde görüyoruz. Depremler, seller, kasırgalar, kuraklıklar, aşırı yağışlar, suların çekilmesi... vb gibi etkiler hep yeryüzü etkileridir.

Bir de bunların yeraltı etkileri var. Yani yerin altında da görmediğimiz birçok şeyler oluyor. Bunları henüz bilemiyoruz. Örneğin şimdiye kadar petrol arzında herhangi bir tehlike olmadığı söyleniyor. Ancak, bu tektonik hareketler neticesinde petrol ve doğalgaz gibi enerji yataklarında da değişiklikler olma olasılığı çok yüksek. Bu yataklarda olası bir kayıp mevcut modern yapıyı inanılmaz bir şekilde değiştirebilir. Böyle bir değişiklik petrolü altından da değerli hale getirebilir! Çünkü modern dünyanın hidrokarbon bağımlılığı çok yüksektir.

Tabi yine sizlere bir başka felaket olasılığından bahsediyorum. Ancak bu olasılıklar biz bahsediyoruz diye ortaya çıkmıyor. Onlar ortaya çıktığı için biz bahsediyoruz.

Kısacası, bambaşka bir döneme giriyoruz. İnsanların kendi elleriyle yaptıkları kötülükler sebebiyle dünyadaki düzen bozuldu. Yine düzelme, insanın kendisine bağlıdır. Önce insan düzelecek. Başka çaresi yok.

Doç. Dr. Mete Gündoğan

çileweb
__________________
ağaç olsam hüzün dökülüyor yapraklarımdan
yağmura koşsam hüzün boşanıyor üstüme ...
RABİA isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 17-05-2008, 11:46 AM   #2
SUPER MODERATOR
 
orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Yaş: 39
Mesajlar: 1.850
Cinsiyet:
Rep Gücü: 286 Rep: 28326
orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
Cevap: İnsanlar Düzelmeli...

global isinma dolayisiyla Turkiye tropik iklime dogru giriyor. Tropik iklim de kim iklim paraya cevirmis nasil yapmis bu ulkelerin orneklerini incelememiz gerektigi bir zamandayiz. ARGE arastirmalarina kac kisi yer aliyor. secilenler Belli dusunceli kisiler mi?
siradan herhangi bir kisi olmasi ne farkeder?

kim simdi yatirim yapar gelecekte kazanir. biz ise politikayla inanci birbirine karistirip isin icinden cikamiyoruz.
gelecekte bu topraklar bu akilla corak kalir. bilimle akilla calismayi dusunmeyi tesvik etmeliyiz. Dogrunun yolu birdir.
Ruhanii hayatimiz var. bedenimiz ac kalirsa ruhumuz da aci ceker. once beynimizi ac kalmamak icin calismali sonra ruhani hayati dusunmeli. hem calisip hem ruhani hayati dusunursek olmuyor. etyopyadaki eritredeki ac insanin artik sadece ruhanii hayati var .ne dusunecek zamani var nede calisacak kuvveti,sadece inanci kalmis dua edebiliyor ,once isi yapin dua ederken sessiz olun ,ettiginizi herkes duymasin, bugunku politikacilar neredeyse namaz kilarken onden sagdan soldan fotograf cektirecek. Namaz pozu. bu boyle olmaz. hangi camii ye gittikleri belli. Sanki camilerde bir marka var. nereye falancaya(camii ismi)

radikallesme ile belediyeler de islamii dusunceye ,cemaatlere burunmus durumda Taseron firmalar da secilmis.tanidiklar gelmis(birbirlerine para kazandiriyorlar) deprem guclendirmede belediye kolonlarinin arasina musluman muslumana kazik atmis olabilir mi bunu dusunmek istemiyorum. Bu bir para cikar savasi
inanci asmis. , insanin kendi kendine zarar vermesi gunahtir. gercekleri deprem olduktan sonra gorecegiz. ruyadan uyandiktan sonra.
İnsanlar Düzelmeli C.C. Allah akil fikir versin . Akilin yolu birdir.
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:33 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO