![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Vip Salonu forumu içinde "Okuma Aliskanligi" başlıklı konu görüntüleniyor, "genelde dikkat ettigimiz zaman ,elimizdeki maalzemeler,cep telefonundan tutun baska ulkelerin akillarindan fikirlerinden başka bir ülkede icat edilmis , bizim bulduklarimiz ise sifirdan degil genelde, Modifiyeciyiz diyebilirim, buna bende dahilim teknolojinin ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 124 Rep: 12160 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Okuma Aliskanligi genelde dikkat ettigimiz zaman ,elimizdeki maalzemeler,cep telefonundan tutun baska ulkelerin akillarindan fikirlerinden başka bir ülkede icat edilmis , bizim bulduklarimiz ise sifirdan degil genelde, Modifiyeciyiz diyebilirim, buna bende dahilim teknolojinin cogunlukla uretildigi ulkeler, amerikan ,ingiliz , japon, rus ,alman kokenli diger olanlar modifiye hindistan da kismen , ama en cok yahudi-israil kokenli bilim adami gozume carpiyor. islam devriminden once de iran acemler goze carpiyor. Cinlilere bakiyoruz adamlarin 1000 yillik tibbi yazilari var , genelde ortak ozelliklerine bakinca bu ulkelerin okuma aliskanliginin yuksek oldugunu goruyoruz, japonlar mesela hizli trende bile kitap okurlar. ,amerika ise son zamanlarda dusunmekten cok beyin ithaline gitsede. okur yazarlik coktur. bircok yazarin amerikan ,ingiliz oldugunu romanlarindan biliyoruz. Okuma aliskanligini neden kazanamiyoruz ? Kitap fiyatlarinin yuksek olmasi mi durduruyor ? Biz mi kitap okumayi sevmiyoruz, Egitimciler mi bize bu aliskanligi veremiyor Yoksa komple bilincisiz olmamiz planlanmis mi (boyle diyenler de var) sizce neden ? okumuyoruz dinii siyasiii politik, ilimsel, kitaplar disinda ---- bilimsel kac kitap okudunuz bu yil ? Konu orkuorkun tarafından (03-05-2008 Saat 10:08 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: Okuma Aliskanligi kendi adıma cevaplayayım. sabah 06:00 kalkıp işe gidiyorum, akşam18:00 da paydos edip 18:45'de evde oluyorum, giysilerimi değiştirip yemek yiyorum saat 19:15, sonra bu sefer kendi işime gidiyorum oradanda 22:30,23:00 civarı tekrar eve dönüyorum, giysilerimi çıkrıp,duş almamla saat 23:30 buluyor sonra birazda pc de takılıp yatağa girmem 0?:?? buluyor. ve çoğunlukla haftanın 7 günü bu tempodayım. ama işe giderken veya işten dönerken yolda muhakkak okumaya çalışıırım iş yerindeyken öesai aralarında gazete bulursam okurum ancak bilimsel bir kitap veeya yazı olmaz okuduklarım çünki bi işime yaramayacağını düşünüyorum.ha aklıma takılan bilimsel konuları merak eder arar bulur okurum ama oda en fazla üç beş sayfa birşey olur,öyle kitap mitap ıı okumadım.
__________________ Sekerat-ı Mevt |
| | |
| | #3 | |
| Banned Üyelik tarihi: Jan 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 6826 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Okuma Aliskanligi Alıntı:
evet dostum gerçekten çok düşünmememiz gereken bir eksik bir noksanlık hatda öyle bir noksanlıkki farkında bile değiliz gerek dünyayı görsel olarak tanımaya alışmamız gerekse kendimize olan sorumluluğumuzu unutmamız diyebilirim ..., aslında soru şöyle olsaydı NEDEN OKUYAMIYORUZ diye daha çok yorum yapıla bilirdi sanırım. kendimden örnek verirsem ben fazla okumaya vakit ayıramıyorum her gün okumam gereken lerden..... hariç bilimsel kitap okuyamıyorum... dinimizin ilk emri oku olmasına rahmen bu benim için büyük bir noksanlıktır diyorum burada suçlu aranması bence yanlış kitap fiyatı,eğitimci,......... okumayan kişi niçin okumuyorum diye kendini suçlamalıdır ben niçin okuyamıyorum .....?veya niçin okumayı sevemiyorum.....? içimdeki okuma hırsını öldüren katil kim? bu soruları sorarsa katilin kim olduğunu bulur.. iyi forumlar | |
| | |
| | #4 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus
Cinsiyet: Rep Gücü: 122 Rep: 12081 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Okuma Aliskanligi Alıntı:
İnsanlar üşeniyor kitap okumaya ben böyle düşünüyorum. İçlerinde istek olmayınca okuyamazlar önce istemeleri lazım. Özellikle kadınlar alınmasınlar kitap okumaktansa çoğu boş işlerle uğraşıyorlar. Bence kitap okumayı sevmediği için insanlar kitap okumuyorlar. Kitapların fiyatları yüksek ama bu bile beni engellemiyor. Kitap alamazsam eğer arkadaşımdan ödünç alıp okurum.:)
__________________ Şiddet göstermeme,inancımın birinci maddesidir.Aynı zamanda o,benim itikatımın da son maddesidir. M.G. | |
| | |
| | |