FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Text Reklam Estetik prefabrik Text Reklam

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Supermeydan Kadın > Diyet Fitnes

Zayıflama ilacları

Supermeydan Kadın katogorisi Diyet Fitnes forumu içinde "Zayıflama ilacları" başlıklı konu görüntüleniyor, "Kilo Kaybı İçin Sihirli Haplar Bizler genelde kilo vermek için mümkün olan en çabuk ve en kolay yolları arardururuz. Bu sayede büyüklüğü yüzlerce milyarlar doları bulan bir sektörgelişmiştir: diyet ilaçları ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-09-2006, 12:45 AM   #1
Uye

Sibel kıymetli bir taşSibel kıymetli bir taşSibel kıymetli bir taşSibel kıymetli bir taş
Zayıflama ilacları

Kilo Kaybı İçin Sihirli Haplar

Bizler genelde kilo vermek için mümkün olan en çabuk ve en kolay yolları arardururuz. Bu sayede büyüklüğü yüzlerce milyarlar doları bulan bir sektörgelişmiştir: diyet ilaçları ve diyet yiyecekleri sektörü. Ancak bizlere sunulanbu ürünler işe yarıyor mu ve daha da önemlisi bu ürünler sağlığımıza zararverebilir mi ? Halen zayıflamak için diyet yapanlara yardımcı olmak amacı ilekullanılan 5-6 tane popüler ilaç bulunmaktadır. Bunların yanı sıra yiyecek gibiveya yiyecek yerine tüketilerek zayıflatacağı söylenen çok sayıda ürünbulunmaktadır. Kilo fazlası olanların bir kısmı zayıflama ürünlerinikullanırken, çoğunluk kendince bazı yöntemler denemekte ve çok azı ilaçkullanmaktadır.

Şişmanlık (obezite) kronik bir hastalık olarak kabul edilebilir ve diğer kronikhastalıklar gibi dereceleri vardır. Obesitenin derecesi de Vücut Kitle İndeksi(VKİ) ile hesaplanır (hesaplamak için tıklayın).

Sonuçta çıkan VKİ sayınız ne kadar yüksek ise şişmanlığa bağlı gelişebilecek birhastalığa yakalanma şansınız o kadar fazladır.

VKİ değeri 30 veya üzerinde çıkanlar, zayıflama ilacı kullanma gereksinimi olankişilerdir denilebilir. Veya VKİ sayınız 27 ve üzerinde ise ve şişmanlıklailişkili olabilecek bir hastalığınız varsa (şeker hastalığı, hipertansiyongibi) yine zayıflama ilacı kullanmanız gerekebilir.

Zayıflama ilaçları arasında en çok kullanılanlar Reductil(=Meridia) ve Xenical(=Orlistat) dir. Her iki ilacın da etki mekanizmaları son derece farklıdır veher biri beraberinde yan etkilerle gelmektedir. Her iki ilaç da zayıflamayayardımcı olabilecek etkilere sahiptirler, ancak her ikisi de aradığımız SİHİRLİHAPLAR DEĞİLLERDİR.

Reductil
Reductil iştah kesici değildir, ancak beyinde bulunan iştah kontrol merkezleriüzerinde etisi vardır. Beyne etkisi diğer birçok antidepresan (depresyonuortadan kaldırıcı) ilaçlar gibidir.
Reductil, kişide kontrol duygusu oluşmasına neden olur. Konunun otörlerireductil in özellikle sürekli açlık hisseden ve yiyecek düşünmekten kendinialıkoyamayanlar için ideal olduğunu belirtiyorlar. İlacı üreten firmaya göreilacın kullanılmaya başlandığı ilk ay sonunda en az 2-2.5 kg kilo kaybıbeklenebilir.
Reducti in yan etkileri genellikle hafiftir ve ağız kuruluğu, kabızlık,uykusuzluk ve baş ağrısı yapabilir. Bazılarında reductil alımı ile birliktetehlikeli derecede tansiyon artışı saptanmıştır, bu nedenle ilk bir kaç aytansiyonunuzun kontrolü gerekebilir.
Tansiyon problemi olan kişilerin reductil alması zararlı olabilir,denilmektedir. Ayrıca 16 yaşın altındaki çocuklar, antidepresan ilaçkullananlar ve migren ilacı alanların da reductil almaması önerilmektedir.

Xenical (Orlistat)
Orlistat, yiyeceklerle alınan yağların üçte birinin barsaklar tarafındanemilmesini engellemektedir. Emilmeyen üçte iki yağ barsaklar tarafından dışkıile atılmaktadır.
Orlistatın hoş olmayan yan etkileri gaz oluşumunun artışı, sık dışkılama, ishalve yağlı dışkıdır. Yine uzmanlara göre, bu yan etkiler zaman içerisindeazalmaktadır, ancak zaman içerisinde fazlaca yağ yenilen herhangi bir durumdayan etkiler tekrarartabilir.
Üretici firma, az kalorili diyete devam eden ve orlistat kullanan kişilerin biryılda ortalama olarak 6.5-7 kg zayıfladıkalrını oysa sadece düşük kalorilidiyetle beslenenlerin ortalama bir yılda 2.5-3 kg zayıfladıklarını iddiaetmektedir.
yağların üçte bir emilmeden atılacağından, bu ilacı kullananların ilave olarakyağda çözünen vitaminleri (A, D, E ve K vitaminleri ve beta karoten) almalarıönerilmektedir.
Spastik kolon (irirtabıl barsak sendromu) gibi sindirim problemleri olanlarınorlistat kullanmamaları önerilebilir.

Bu ilaçlar aradığımız kolay ve çabuk çözümler mi ?

Bazı uzmanlar diyet haplarının yeterince çabuk ve kolay çözümler olduğunu vezayıflamak isteyenlerin mucize beklentisi içerisinde bulunmamaları gerektiğinisöylüyorlar.

Farklı düşüncede olan bazı uzmanlarsa tüm bu ilaçların az miktarda etkiye sahipolduğunu ve en iyi çalışma sonuçlarına göre bile bu ilaçlarla ancak kilonuzun%10 unu verebileceğinizin saptandığını belirtiyorlar; ayrıca bu ilaçlarınkullanımına son verildiğinde tekrar kilo almaya başlayabilirsiniz diyeekliyorlar.

Ve unutulmaması gereken bir nokta bir ilaç alıyorsanız az veya çok yanetkisinin de olacağını uznutmayın ve daima dikkatli olun.

Ancak tüm uzmanların birleştikleri bir ortak nokta var: zayıflama ilaçlarıkişinin hayat tarzlarını değiştirme isteklerine ne kadar çok katkısağlayabiliyorsalar o kadar iyidirler. İlaçlar kilo vermenizi daha kolay vekontrol edilebilir bir hale getirebilirler, ancak en iyi ilaç bile sadece vesadece sizin kilo verme girişimlerinize yardımcı olabilir, siz çabaharcamadıkça ilaçlar tek başlarına sizi zayıflatamazlar.
Sibel isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 16-12-2006, 09:36 PM   #2
Yeni Kayıt

Gozdegul is on a distinguished road
Cevap: Zayıflama ilacları

Merhaba arkadaşlar, Sibel Hanım'ın dediği gibi, ürünler ile birlikte kararlılık ve irade şart benim kanaatimce de. Zayıdlama haplarından Lida kullanan bir arkadaşım resmen bir kaç ayda gözlerimin önünde eridi, 15 kilo civarında verdi 2 ayda. Ben araştırdım fakat belgeli bir ürün olmadığını öğrendiğim için bir türlü kullanmaya cesaret edemedim. Fakat şimdi bir firma gerekli belgeleri alarak yasal ithalatına başlamış, daha once satılanların tamamı ya sahte ürünmüş ya da gerçek fakat ülkeye yasa dışı yollarla sokulan ürünlermiş.Bunu da ayırabilecek en önemli belirti fatura üzerinde net olarak "Lida Zayıflama Kapsülü" olarak belirtilmesiymiş. Kasa fişi ya da faturasız gönderilen ürünler, faturalı olmasına rağmen "Zayıflama ürünü" şeklinde genel bir ibare ile faturaya yansıtılmış ürünler kaynağı belli olmayan ürünlermiş. Net üzerinden geçtiğimiz hafta tüm firmaları tek tek ara***** soruşturdum, sadece www.xxxxx.com firmasının temsilcisi ürünlerinin belgeli olduğunu ve fatura üzerinde ürün isminin aynen belirtildiğini belirtti. Açıkçası ikna oldum ve sipariş verdim, umarım zyıflayabilirim yaa:( Gerçi 5-6 kg versem benim için kafi ama yine de mutsuzum işte:(
Deneyimlerimi paylaşacağım...
Gozdegul isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 22-09-2007, 06:24 PM   #3
SUPER MODERATOR

doğangüneş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Olması gerekenler yanımda..Olması gerekipte yanımda olmayanlar kimin umurunda..

Blog Mesajları: 7
doğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyor

Arkadaşım aynı konuyu lütfen tekrar tekrar başka başlıklarada açmayın.teşekkürler

Her Hakkım Saklıdır®
|l|lllll|lll||ll||lll|
569076912008
SÜPERMEYDAN

DİĞER KONULARIM İÇİN TIKLAYIN
http://www.supermeydan.net/forum/image.php?type=sigpic&userid=59583&dateline=121882  6917

doğangüneş isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 07-11-2007, 03:34 PM   #4
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

GizemAkkoyun is on a distinguished road

Bu ilaçların çok zararlı olduğunu artık hepimiz biliorz.çok fazla zararı var ve içinde bir çok kimyasal madde bulunduğu için sağlığı çok fazla tehdit ediyo.bu yüzden bitkisel ürünler kullanmak lazım.ben 37 yaşında bir bayanım ve artık sağlıklı beslenmenin zamanı geldi de geçiyor bile.sebze ağırlıklı beslenmeye ve vücudumu formda tutmaya çalışıorm.ama tabii bitkisel zayıflama ürünleri ile.bundan yaklaşık 9 ay önce Ti-ji adlı bir zayıflama bandı ile tanıştım. tv reklamlarında görmüştüm daha sonra arkadaşımın arkadaşı kullanmış ve baya yararını görmüş bana da tavsiye ettiler.benimde vermem gereken 7 kilom vardı.geçrekten bu zayıflama bandının bana çok yararı oldu.ne aç kaldım ne de diyetisyene tonla para verdim.hiçbir yan etkiside olmadığı için içim rahat kullandım.şimdi istediğim kilodayım.tabi sabahları bir kaç egzersiz hareketi yaptım ve beslenmeme dikkat ettim. sebze meyve ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum hala ve istediğim kilodayım. bu yüzden iyice araştırıp öyle kullanmak lazım bu tür zayıflama ürünlerini.
GizemAkkoyun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 25-12-2007, 03:53 PM   #5
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

_Simge_ is on a distinguished road

gizem hanımın bahsettiği ti-ji zayıflama bandını bende sürekli tv reklamlarında görüyordum.en sonunda almaya karar verdim.urun hakkında kucuk caplı bir arastırma yaptım gordum ki bir cok kısı bu urunden memnun kalmıs.siparis vermek icin urunun satıldıgı topshop.com.tr sitesine girdim.yılbasına ozel indirimler ve kampanyalar yapmıslar.bir cok urun neredeyse yarı fiyatına inmıs.ti-ji zayıflama bandı'nın yanında dünya klasiklerinin ıcınde bulunduğu eternal elassic albümü 135 ytl'ye düşmüş.elimi cabuk tuttum ve siparisimi verdim
_Simge_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26-12-2007, 02:41 PM   #6
Min
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

Min is on a distinguished road
Icon14 Cevap: Zayıflama ilacları

bende ti-ji kullanıyorum.gercekten bu kadar etkili olabileceğini hiç dusunmemistim kullanırken.bır banttan fazla sey bekleyemezdim ama yanıldıgıma sımdı seviniriyorum.buyuk konusmamak lazımmıs.kısa zamanda, dengeli ve orantılı bıcımde kilo verdim.bandım bıttı 1 haftadır kullanmıyorum Simge hanımın belirttiği kampanyadan yeni haberdar oldum.hazır indirim ve kampanyada var hemen siparisimi vereyim
Min isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26-12-2007, 02:48 PM   #7
Banned
THE NOTHİNG İMPOSİBLE...

Runaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyor
Runaw@y - AİM üzeri Mesaj gönder

Tebrik ediyorum sizi....................
Runaw@y isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 25-06-2008, 04:27 PM   #8
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

SultanG is on a distinguished road

Öncelikle herkese, (bu yazıyı başka konulara da gönderdim artık kimden cevap gelirse)

Siteye acil bir durumdan dolayı üye oldum. Eğer cevap yazma nezaketi gösterirseniz çok mutlu olucam. En son (10 yıl kadar önce) yaptığım diyetle 15 kilo vermiştim. Üstelik öyle çok sıkı bir diyet de değildir. Bol bol diyet ekmekle taze kaşar peynirini fırına verip yiyordum, bol miktarda yoğurt tüketiyordum. Bir de çok sevdiğim yemekler olursa, mantı, pasta gibi onlardan da arada tüketiyordum. Ama en faydalı olan sanırım o dönemde çok yürümem ve beynimi zayıflamaya odaklamam olmuştu. Şimdi aradan 10 yıl geçti. Çocuğum oldu. Ondan kalan bir miktar kilo ve yılların biriktirdiği kilolarımla uğraşıyorum.
Anladım ki o dönemde yaptığım diyet şu dönemde işime yaramıyor. Hatta o dönemdekinden az yesem de birşey farketmiyor. Üstelik şimdi daha yoğun çalıştığım için ve evin sorumlulukları çocuğun sorumlulukları bir araya gelince o uzun yürüyüşlerimi de yapamıyorum. Egzersiz aleti aldım ama onu kullanmaya da halim olmuyor.
İnternetteki diyet ürünlerini araştırıyorum. Ti-Ji bantlardan aldım ama hiç faydasını görmedim. Hala araştırıyorum. Diyet max'ın işe yaradığını söyleyenler var sanırım onu deniycem. Bir de başka birşey gördüm, bakanlık izinli falan. Lida olayından sonra malum çok korkuyorum bu tür ürünlerden. bu bahsettiğimin adı neopuntia. Bir sürü klinik test falan yazmışlar. Etkisi kanıtlanmış gibi. Ama bunlar ne kadar doğrudur. Ne kadar ticaridir bilmiyorum. Bu ürünü kullanan var mı? Varsa lütfen bana bilgi versin.
Çok acil!!! 15 gün sonra tatile çıkıyorum ve en azından o şişlik hissinden kurtulmayı istiyorum...
SultanG isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 25-06-2008, 04:39 PM   #9
Aktif Uye

carpediemcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İNADINA YAŞAMAKK...

carpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyor

diyete başlarken ne yemesek diye başlamayın ne yesek diye başlayın...mümkünse az yiyin.yaş ilerledikçe metebolizma yavaşlar..ve tahliller yaptırmadan kimsenin dediklerine uymayın..kan tahlili vs uzmanlar sizi yönlendirir..diğer tüm sorularınız yanıtlamaktan onur duyarız..biz her halimizle güzeliz pozitif düşünün....
carpediemcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 22-07-2008, 10:14 AM   #10
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

sevgipinari is on a distinguished road

Merhaba arkadaşlar bende yaklaşık olarak 2 haftadır hodobax kullanıyorum ve çok memnunum bundan öncede slimcream kullanmıştım oda harika etkili bir üründü ve ikisinde de yan etkiyle karşılaşmadım. size resmi sitelerini veriyorum umarım işinize yarar. Hodobax Resmi İnternet Sitesi Slim Cream Resmi İnternet Sitesi - Baydur Kozmetik , hoşçakalın.

uyarıdır

Uyarı

Reklam yasak, Forum kuralarını okuyunuz

sevgipinari isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil