FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > SUPERMEYDAN KADIN > İlişkiler > Ask Sevgi

Aşk Şeriatı

Merhaba! "Kader, hayatımızın önceden çizilmiş olması demek değildir. Bu sebepten, "ne yaparsak yapalım kaderimiz böyle" deyip boyun bükmek cehalet göstergesidir. Kader yolun tamamı değil, sadece yol ayrımlarını verir. Güzergah bellidir

BackLink Seçenekler
Alt 02-03-2010, 01:29 PM   #1
Hiper Aktif

Rep Gücü: 79951
mopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyor
Aşk Şeriatı

Merhaba!

"Kader, hayatımızın önceden çizilmiş olması demek değildir.
Bu sebepten, "ne yaparsak yapalım kaderimiz böyle" deyip boyun bükmek cehalet göstergesidir.
Kader yolun tamamı değil, sadece yol ayrımlarını verir.
Güzergah bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir.
Öyleyse ne hayatının hakimisin, ne de hayat karşısında çaresizsin."
sayfa- 275

"ne yaparsak yapalım niyetimizdir farkı yaratan, suret ile yaftalar değil." (s.183)

"karşılaştığım her insanı senin yeryüzündeki halifen olmaya layık açık bir kitap, konuşan kuran belledim.
fildişi kulelerde alimler, medreselerde şeyhler, makamında şıhlar, tahtında sultanlarla değil, aforoz edilmişlerle, kalbi incinmişlerle, kenara itilmişlerle yarenlik yaptım"
sayfa-64

"cenneti ve cehennemi illa ki gelecekte arama.
ikisi de şu anda burada mevcut. ne zaman birini çıkarsız, hesapsız ve pazarlıksız sevmeyi başarırsak, cenntteyiz aslında.
ne vakit birileriyle kavgaya tutuşsak; nefrete, hasede ve kine bulaşsak, tepetaklak cehenneme düşüveririz."
sayfa-230

"kuralların olsun ama kurallarını başkalarını dışlamak yahut yargılamak için kullanma...
ve sakın kendi doğrularını putlaştırma"
sayfa-305

"başlı başına bir dünyadır aşk. ya tam ortasındasındır merkezinde, ya da dışındasındır, hasretinde."
sayfa-415

vaktiyle biri farısi, biri arap, biri türk, biri rum dört ortak varmış. ellerine geçen parayla ne yapacaklarına karar verememişler. farısi, ''haydi, ‘engür’ alalım'', demiş; arap’sa ''o da ne öyle, istemem; ‘ineb’ alalım'' demiş; türk’se tutturmuş ''üzüm de üzüm'' diye; bu arada rum kararlıymış, ''geçin hepsini ‘ingabil’ alacağız'' demiş. çok geçmemiş, kafadarlar kavgaya tutuşmuş. nihayet dördünün de aynı şeyi istediklerini anlamışlar. ama bu sefer yeni bir tartışma çıkmış aralarında. her biri kendi üzümünü beğenirmiş. biri kara, biri yeşil, biri sarı, biri mor üzüm salkımı taşırmış. hepsi üzümünü yere göğe koyamazmış. neyse ki oradan gönüllere tercüman bir sufi geçiyormuş. kavga ettiklerini duyunca dört satıcıdan birer salkım üzüm almış, bir kaba koyup üzümleri ezmiş. üzümün suyunu çıkarıp kabuğunu atmış. çünkü aslolan meyvenin özüymüş, posası değil.

Elif Şafak
mopsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Facebook EkleTwiter'de paylaşMySpace'de paylaş
Alt 02-03-2010, 01:40 PM   #2
Aktif Uye

Guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep Gücü: 62051
Guney çok gurur duyuyorGuney çok gurur duyuyorGuney çok gurur duyuyorGuney çok gurur duyuyorGuney çok gurur duyuyorGuney çok gurur duyuyorGuney çok gurur duyuyorGuney çok gurur duyuyorGuney çok gurur duyuyorGuney çok gurur duyuyorGuney çok gurur duyuyor
SENİ ÇOK SEVİYORUM SEVGİLİ MOPSY.....
Okunulası güzellikte bir eser..

Not:Mopsy i seviyorum Mopsy i değil...:))
Alt 02-03-2010, 02:11 PM   #3
Yeni Kayıt

Rep Gücü: 389
thenilly çok gurur duyuyorthenilly çok gurur duyuyorthenilly çok gurur duyuyorthenilly çok gurur duyuyorthenilly çok gurur duyuyorthenilly çok gurur duyuyorthenilly çok gurur duyuyorthenilly çok gurur duyuyorthenilly çok gurur duyuyorthenilly çok gurur duyuyorthenilly çok gurur duyuyor
bu kitabın devamı niyetinee bab_ı esrar okunur arkadaşlar....................
thenilly isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 02-03-2010, 02:18 PM   #4
Hiper Aktif

Rep Gücü: 79951
mopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyormopsy çok gurur duyuyor
Alıntı:
thenilly´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu kitabın devamı niyetinee bab_ı esrar okunur arkadaşlar....................
Merhaba!

Burdan okudugunuz anlamini cikarabiliriz sanirim.
Ahmet Umitin " bab_ı esrar "indan baslik acsaniz.
Altini cizdiklerinizi altina yazsaniz.
Bizlerde bir fikir sahibi olabilirdik.

Ne dersiniz?
mopsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 02-03-2010, 04:11 PM   #5
Aktif Üye

Rep Gücü: 38841
shgiptare çok gurur duyuyorshgiptare çok gurur duyuyorshgiptare çok gurur duyuyorshgiptare çok gurur duyuyorshgiptare çok gurur duyuyorshgiptare çok gurur duyuyorshgiptare çok gurur duyuyorshgiptare çok gurur duyuyorshgiptare çok gurur duyuyorshgiptare çok gurur duyuyorshgiptare çok gurur duyuyor
etkisinden hala çıkamadım ben kitabın..bu kadar güzel anlatılmaz ..sadece aklıma takılan bu kitapla ilgili kimyanın neden şems ile eevlendiği...yazık olmadımı kimyaya..

Seçenekler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:41 PM .