![]() |
| | |||||||
Supermeydan Kadın katogorisi Ask, Sevgi forumu içinde "Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın..." başlıklı konu görüntüleniyor, "Bir aşk için yapabileceğin her şeyi yaptığına inanıyorsan ve buna rağmen hala yalnızsan, için rahat olsun. Giden zaten gitmeyi kafasına koymuştur ve yaptıkların onun dudağında hafif bir gülümseme yaratmaktan başka ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 49 Rep: 4871 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın... Bir aşk için yapabileceğin her şeyi yaptığına inanıyorsan ve buna rağmen hala yalnızsan, için rahat olsun. Giden zaten gitmeyi kafasına koymuştur ve yaptıkların onun dudağında hafif bir gülümseme yaratmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Sen kendini paralarken o her zaman bahaneler bulmaya hazırdır. Hani ağzınla kuş tutsan "Bu kuşun kanadı neden beyaz değil?" diye bir soruyla bile karsılaşabilirsin.. iki ucu keskin bıçaktır bu işin. Yaptıklarınla değil yapmadıklarınla yargılanırsın her zaman. Bu mahkemede hafifletici sebepler yoktur. İyi halin cezanda indirim sağlamaz. Sen, "Ama senin için şunu yaptım" derken o, "şunu yapmadın" diye cevap verecektir. Ve ne söylesen karşılığında mutlaka başka bir iddiayla karşılaşacaksındır. Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın.Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, düşündün, şiirler yazdın. "Peki o ne yaptı" deme. Herkes kendinden sorumludur aşkta. Sen aşkını doya doya yaşarken o kendine engeller koyuyorsa bu onun sorunu. Bir insan eksik yaşıyorsa, ve bu eksikliği bildiği halde tamamlamak için uğraşmıyorsa sen ne yapabilirsin ki onun için? Hayatı ıskalama lüksün yok senin. Onun varsa, bırak o lüksü sonuna kadar yaşasın. Her zamanki gibi yaşayacaksın sen. "Acılara tutunarak" yaşamayı Öğreneli çok oldu. Hem ne olmuş yani, yalnızlık o kadar da kötü bir şey değil. Sen mutluluğu hiçbir zaman bir tek kişiye bağlamadın ki.... Epeydir eline almadığın kitaplar seni bekliyor.Kitap okurken de mutlu oluyorsun unuttun mu? Kentin hiç görmediğin sokaklarında gezip yeni yaşamlara tanık olmak da keyif verecek sana.Yine içeceksin rakını balığın yanında. Üstelik dilediğin kadar sarhoş olma özgürlüğü de cabası.... Sen yüreğinin sesini dinleyenlerdensin ve biliyorsun asolan yürektir.Yürek sesi ne bilmeyenler, ya da bilip de duymayanlar acıtsa da içini unutma; yasadığın sürece o yürek var olacak seninle birlikte. Sen yeter ki koru yüreğini ve yüreğinde taşıdığın sevda duygusunu. Elbet bitecek güneşe hasret günler. Ve o zaman kutuplarda yetişen cılız ve minik bitkiler değil, güneşin çiçekleri dolduracak yüreğini... NAZIM HİKMET
__________________ living is easy with eyes closed... |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 4
Cinsiyet: Rep Gücü: 391 Rep: 38846 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın... Eğer sevmenin hakkını verdiysen,üzülme...BIrak gitsin giden.Gidenler hiç sevmeyenlerdir aslında...Gidenler gelmeyi bilmeyenlerdir. Üzülme...Senin sevmeyi bilen kocaman bir yüreğin var. Teşekkürler bu güzel paylaşım için...
__________________ CANIN CENNETE ADAMIM ! |
| | |
| | #3 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Nerden: ank
Cinsiyet: Rep Gücü: 229 Rep: 22627 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın... "Yine içeceksin rakını balığın yanında. Üstelik dilediğin kadar sarhoş olma özgürlüğü de cabası.... " ne güzel bir sözdür içerisinde her şeyi içeren derin anlamlar taşıyan.. bu yazıları okuyunca çok mutlu oluyorum teşekkürler paylaşım için... |
| | |
| | #4 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 49 Rep: 4871 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın... ben teşekkür ederim ayrıca sevindim beğendiğinize..bana çok dokundu yazı ilk okuduğumda hiçbişi düşünemedim bile...onun için paylaşmak istedim sizle de...
| | |
| | #5 |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın... sayfalar dolusu yazı yazdım sana kendini yıpratıp üzüldüğün zamanlarda teselli etmek için değildi o zaman yazdıklarım umudunu yaşatman gerektiğini ve herşeyin bitmediğini anlatmak istiyordum. Nazım Hikmet'in bu yazısını o zaman okusaydın inan yine değişmeyecektin çok şükür şimdi iyisin ve herşey yolunda ama yinede bu yazı dursun beyninin odalarında inşAllah lazım olmaz bir daha sana
__________________ Dişlerinin arasında bir silahın namlusu varsa sadece sesli harfleri söyleyebilirsin. |
| | |
| | #6 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 49 Rep: 4871 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın... haklısın demekten başka sölicek bişeyim yok abicim..umarım o günleri bi daha yaşamayız..bi de ii ki varsın demek istedim :)
| | |
| | #7 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: Sinop Yaş: 34
Cinsiyet: Rep Gücü: 35 Rep: 3409 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın... giden aşkların arkasından ağlanmaz.Üzülmeye gerek değmez.anılarla yaşayıp acı çekmektense önümüze bakıp mutluluğu aramalıyız.Bu yüzden aşk zor tercihtir.anlamı bile zor sorsak aşk nedir diye çok farklı cevaplar alırız.Geçmiş geçmişte kalır.Önemli olan gelecek ufuklara yelken açıp mutluluğu aramaktır... |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |