FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Supermeydan Kadın > Ask, Sevgi

Alevi ve sünni aşkı..

Supermeydan Kadın katogorisi Ask, Sevgi forumu içinde "Alevi ve sünni aşkı.." başlıklı konu görüntüleniyor, "Şiiliğin Anadolu'da ki kolu yada adı da Aleviliktir.Doğru mudur unabated tornado?..."

Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-05-2008, 10:46 PM   #11
spermeydan 1.güzeli

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor
Cevap: Alevi ve sünni aşkı..

Şiiliğin Anadolu'da ki kolu yada adı da Aleviliktir.Doğru mudur unabated tornado?
sheytan isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 13-05-2008, 10:56 PM   #12
Banned
SUPERMEYDAN

Unabated Tornado will become famous soon enough
Unabated Tornado - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
sheytan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şiiliğin Anadolu'da ki kolu yada adı da Aleviliktir.Doğru mudur unabated tornado?
Doğrudur..

Horasan erenlerinin himmetleriyle Anadolu’ya gelen Hazret-i Pîr’le ve ozanların nefesleriyle hayat bulunduğu inanmaktadır.

Allah, Muhammed, Ali kutsallığını kalbinde taşıyan , Hz.Ali’nin adaletinden ayrılmayan temelinde insan sevgisi bulunan her dine , mezhebe ser inanca saygı duyan ve hoşgörü ile bakan, dil, din, ırk, renk , farkı gözetmeyen eline diline sahip olma ilkelerini şart koşan, gelmek isteyen, inançlı insanları çatısı altına alarak manevi susuzluklarını gideren, insanları yaşadıkları toplumda kendi istekleriyle kendi kendilerini yargılamalarını sağlayan, laik,demokrat, eiştlikçi, katılımcı, paylaşımcı düşünceyi savunan, zalime ve zulme karşı gelen, mazlumun yanında olan, şeriatın bağnaz kuralllarına bağlı olmayan, ve onu reddeden, İslam dinini kendine göre ve sunni inancın dışında yorumlayan, aslı doğruluk, kemali dostluk, cevheri, merhamet, görüşü eşitlik, hazinesi bilgi, meyvası sevgi hamuru ile yoğrulmuş, insanı Kamil ve erdemli insan yaratmayı ön gören, korkuyu aşıp sevgi ile tanrıya yönelen, Enel-Hak ile insanın özünde tanrıyı gören, yaradan ile yaradılan ikiliğinen Varlk Birliğine varan, edep ve ahlaklığı yaşamın temeline oturtan, insanı yücelten, hamurunda hem ilahiliğin hemde irfaniliğin mayası bulunan; kişinin ahlaklı ve karakterli yaşam ilkelerini belirleyen, Hz. Muhammed ve Hz. Ali’den gelen neslin imametini teberra ve tebelle ilkesi ile sahiplenen, dini biçim ve şekil olarak değil, gerçek anlamıyla algılayan, dini bağımsız bir irade gücü ve batını özelliği ile evrimleştiren akıl ve iman bütünlüğünde birleştiren ve tüm bunları Kırklar Cemi ile yürüten bir inanç sistemidir. Alevilik Aleviler için üst kavramı, Bektaşilik ve Kızılbaşlık ise alt kavramları oluşturur.

Alevilikte Allahtan başka Tanrı Yoktur.
Unabated Tornado isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 13-05-2008, 11:01 PM   #13
1. hikaye yarışması birincisi

Selinamm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

Selinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyor

Bu sizin anlattığınız yayğın olan yani bilinen alevilik ama gizli kalan o kadar çok alevilik çeşidi varki..
Alt 13-05-2008, 11:10 PM   #14
spermeydan 1.güzeli

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

Arkadas zaten yazmıs cesitlerini eger eksikse tamamlar mısın?
sheytan isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 13-05-2008, 11:14 PM   #15

SUPERMEYDAN

Selinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyor

Bey efendi siz beni yalnış anladınız bunu yapacak en son kşilerden biri benim ne demek ya
kaç senedir malatyadayım ve alevilerden dostum arkadaşım var ben sadece malatyada alevilerin çoğunlukta olduklarını söyledim lütfen
ve ısrar ediyorum en azından 5 çeşit alevilik var ..
Alt 13-05-2008, 11:27 PM   #16
Uye

atmaca34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor

Alıntı:
Unabated Tornado´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğrudur..

Horasan erenlerinin himmetleriyle Anadolu’ya gelen Hazret-i Pîr’le ve ozanların nefesleriyle hayat bulunduğu inanmaktadır.

Allah, Muhammed, Ali kutsallığını kalbinde taşıyan , Hz.Ali’nin adaletinden ayrılmayan temelinde insan sevgisi bulunan her dine , mezhebe ser inanca saygı duyan ve hoşgörü ile bakan, dil, din, ırk, renk , farkı gözetmeyen eline diline sahip olma ilkelerini şart koşan, gelmek isteyen, inançlı insanları çatısı altına alarak manevi susuzluklarını gideren, insanları yaşadıkları toplumda kendi istekleriyle kendi kendilerini yargılamalarını sağlayan, laik,demokrat, eiştlikçi, katılımcı, paylaşımcı düşünceyi savunan, zalime ve zulme karşı gelen, mazlumun yanında olan, şeriatın bağnaz kuralllarına bağlı olmayan, ve onu reddeden, İslam dinini kendine göre ve sunni inancın dışında yorumlayan, aslı doğruluk, kemali dostluk, cevheri, merhamet, görüşü eşitlik, hazinesi bilgi, meyvası sevgi hamuru ile yoğrulmuş, insanı Kamil ve erdemli insan yaratmayı ön gören, korkuyu aşıp sevgi ile tanrıya yönelen, Enel-Hak ile insanın özünde tanrıyı gören, yaradan ile yaradılan ikiliğinen Varlk Birliğine varan, edep ve ahlaklığı yaşamın temeline oturtan, insanı yücelten, hamurunda hem ilahiliğin hemde irfaniliğin mayası bulunan; kişinin ahlaklı ve karakterli yaşam ilkelerini belirleyen, Hz. Muhammed ve Hz. Ali’den gelen neslin imametini teberra ve tebelle ilkesi ile sahiplenen, dini biçim ve şekil olarak değil, gerçek anlamıyla algılayan, dini bağımsız bir irade gücü ve batını özelliği ile evrimleştiren akıl ve iman bütünlüğünde birleştiren ve tüm bunları Kırklar Cemi ile yürüten bir inanç sistemidir. Alevilik Aleviler için üst kavramı, Bektaşilik ve Kızılbaşlık ise alt kavramları oluşturur.

Alevilikte Allahtan başka Tanrı Yoktur.

ney dostum çok aceleci görüyorum seni yahu......

bence yukarıdaki kelimeleri hz ali görseydi yanlış yazıyorsun derdi eminim......

şeriatin bağnaz kurallarına bağlı olmayan.......çok yanlış bir yorum....

neyse ben kendi inancımda şöyle ifade ediyim...ben hz.ali yi çok ama çok seviyorum....

ve bir kaç cümlede eklemek istiyorum

bir gün ALLAH resulu şöyle buyuruyor.ya ali sen meryemin oğlu isa ya benzersin
senden sebep iki kavim ziyana uğrayacak bir seni hiç sevmeyenler iki seni çok sevenler

geçmiş tarihimizde hiç sevmeyenler çıktı günümüzde de çok sevenler hatda ona o bir peygamberdir diyenler çıktı....

yorum size kalmış....

iyi forumlar
Alt 13-05-2008, 11:31 PM   #17

SUPERMEYDAN

Katılıyorum ve hatta dahada ileri gidenleri bile var..
Alt 13-05-2008, 11:39 PM   #18
Uye

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor

Alıntı:
Selinamm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Katılıyorum ve hatta dahada ileri gidenleri bile var..
selinam dikkat buyurursan ben yorum yapmadım..........

buradaki herkes yani türkiyedeki herkes benim gözümde eşitdir.......

kimin ileri gitdiği kimin geri kaldığı hakkında yorumlarda bulunursak

yanlış anlaşılmalar ve aramızda kopukluklar oluşur.....

konumuz aleviliğin iyiliği ve kötülüğü değil........

konumuz..aşk....aşkın gözü körmü.......

aşkın görebileceği farklılıklar varmı....?
Alt 13-05-2008, 11:42 PM   #19

SUPERMEYDAN

ya neden herkes benim aleviligi ayrı bir teraziye koyduğumu söylüyor anlamadım onlar kardeşlerimiz canlarımız lütfen ..
Alt 13-05-2008, 11:45 PM   #20
Uye

Alıntı:
Selinamm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ya neden herkes benim aleviligi ayrı bir teraziye koyduğumu söylüyor anlamadım onlar kardeşlerimiz canlarımız lütfen ..

kardeşlerimiz değilde vatandaşlarımız yurdaşlarımız dostlarımız arkadaşlarımız diyebilirim ama kardeşlik farklı........
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
alevi

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:34 AM .