FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Supermeydan Kadın > Kadınlar Kulübü

Turkiye'de Kadının hali (istatistik)

Supermeydan Kadın katogorisi Kadınlar Kulübü forumu içinde "Turkiye'de Kadının hali (istatistik)" başlıklı konu görüntüleniyor, "Yapılan bir araştırma, Türkiye'deki kadınların yüzde 20'sinin okuma yazma bilmediğini, aile içi suçların çoğunun kadınlara karşı işlendiğini ortaya çıkardı Başbakanlık Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü'nce yapılan araştırma hepimizin bildiği ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-01-2007, 12:17 PM   #1
Uye

Sibel kıymetli bir taşSibel kıymetli bir taşSibel kıymetli bir taşSibel kıymetli bir taş
Turkiye'de Kadının hali (istatistik)

Yapılan bir araştırma, Türkiye'deki kadınların yüzde 20'sinin okuma yazma bilmediğini, aile içi suçların çoğunun kadınlara karşı işlendiğini ortaya çıkardı

Başbakanlık Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü'nce yapılan araştırma hepimizin bildiği gerçekleri sayısal karşılıklarıyla ortaya çıkardı. Türkiye'de kadınların yoğun şekilde şiddete maruz kaldığı ve şiddetin çoğunlukla kadına eşi, erkek arkadaşı ya da diğer aile bireyleri tarafından uygulandığı kaydedilen araştırma raporunda, şu bulgulara yer veriliyor:

-Aile içi suçların yüzde 87'si, kadınlara karşı işlenmiş

-Varoş olarak nitelenen gecekondu semtlerindeki kadınlar arasında yapılan araştırmada, kadınların yüzde 97'sinin aile içi şiddete maruz kaldığı belirlendi.

-Ailelerin yüzde 34'ünde fiziksel, yüzde 53'ünde ise sözlü şiddet görülüyor.

-Lise ve daha üstü eğitimli 15-24 yaş grubunda bulunan kadınların yüzde 39.6'sı işsiz, kentli kadınlarda bu oran yüzde 37.4 iken kırsal alandaki kadınlar için bu oran yüzde 45.3'e ulaşıyor.

-Kadınları yüzde 20'si okuma yazma bilmiyor.

-Üniversite ve diğer yüksek eğitim kurumlarında görev yapan toplam 53 bin 805 öğretim elemanının 17 bin 828'i kadın. Yani kadın öğretim elemanlarının tüm öğretim elemanlarına oranı yüzde 33.1 oranında.

-Türkiye'de kadınların yüzde 40'ı görücü usulüyle evleniyor, yüzde 20'si ise nikahsız yaşıyor.

-Eğitim gören 100 kadından sadece 2 tanesi yüksek öğrenim görüyor.

-Kadınların yüzde 55'i doğum kontrolü uygularken, yüzde 64'ü hamilelik döneminde doktora gitmiyor.

-Yılda 2 bin 500 kadın anne olmak isterken yaşamını yitiriyor
Sibel isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links
Alt 16-02-2007, 06:47 PM   #2
Uye

girdapsedef has a spectacular aura aboutgirdapsedef has a spectacular aura aboutgirdapsedef has a spectacular aura about
Cevap: Turkiye'de Kadının hali (istatistik)

of of ne olacak bu türkiyenin hali
girdapsedef isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 06-05-2007, 07:00 PM   #3
spermeydan 1.güzeli

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

her ne kadar kadın erkek eşit desekte bunu gururuna yediremeyen erkekler eşlerine baskı uygulayıp şiddette bulunarak egolarını tatmin ediolar..kendilerinden daha basarılı bi kadının olmasını yediremiolar gururlarına
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-06-2007, 08:39 PM   #4
Altın Üye (nisan 2008)

blueice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Supermeydan

blueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyor

malesef doğru.en gelişmiş sehirlerimizde bile kadının durumu aynı.bunun değişmeyeceği kanısındayım çünkü bu erkekleri ve toplumun diğer fertlerinde bizler yetiştiriyoruz.
blueice isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil