FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Supermeydan Kadın > Kadınlar Kulübü

Aile ici siddet

Supermeydan Kadın katogorisi Kadınlar Kulübü forumu içinde "Aile ici siddet" başlıklı konu görüntüleniyor, "Maalesef Turkiye de aile ici siddet cok sık rastlanan bir durum Ya ortaya cıkmayanlar gizlenenler .Sizce ailelerde yaşanan şiddetin nedenleri neler?..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-10-2006, 04:00 PM   #1
Uye

EMRE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EMRE gözlemlemek için görkemli biriEMRE gözlemlemek için görkemli biriEMRE gözlemlemek için görkemli biriEMRE gözlemlemek için görkemli biriEMRE gözlemlemek için görkemli biriEMRE gözlemlemek için görkemli biriEMRE gözlemlemek için görkemli biriEMRE gözlemlemek için görkemli biri
Aile ici siddet

Maalesef Turkiye de aile ici siddet cok sık rastlanan bir durum Ya ortaya cıkmayanlar gizlenenler .Sizce ailelerde yaşanan şiddetin nedenleri neler?
EMRE isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links
Alt 05-02-2007, 11:51 PM   #2
Uye

girdapsedef has a spectacular aura aboutgirdapsedef has a spectacular aura aboutgirdapsedef has a spectacular aura about
Cevap: Aile ici siddet

ailelerde yaşanan şiddtler önce baba ve annenin yetiştirilmesi yani onlarda kendi ailelerinden görüosa yapabilio sonra çevre sonra kültür sonra eğitim bunlardan kaynaklanıo bana göre
girdapsedef isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 06-02-2007, 12:31 AM   #3
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor

tamamen yetişim kültürü ile alakalı ben buna sistem diyorum,
stress i en yüksek ülkeyiz, insanlar ekonomik problemlerini anlatabilmek için, deşarj olmak istiyorlar, anlatmak yasak, ve bunu Futbol sahalarında döner bıçakları ,taş ve sopalarla anlatmaya çalışıyorlar. Aslında bu görülmeyen bir sosyal patlama , diğer taraftan da ceza sistemi var ,ceza sistemini cezaları üreten de devlet sistemi, ekonomik sorunları da yaratan aynı (30 sene önce aldığınız maaşla kaç ekmek alıyordunuz bugün kaç ekmek alıyorsunuz o zaman sorun sizde değil sistemde)

fakat insan tam ortasında kalmış durumda , hırsını biryerlerden alıyor,
asabii bir toplum oluşuyor, ve en ufak problemde eşine saldırıyor,,
genelde ekonomik sorunlar kavga yaratıyor,, Türkiye geneli şiddet sebebi bu, ekonomik gerisi psikopati başka birşey değil
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-09-2007, 11:48 AM   #4
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

TAMARASESSİZ is on a distinguished road

PSİKOLOJİK VE RUHSAL RAHATSIZLIĞI OLAN KİŞİLER AİLELERİNDE ŞİDDETİ ÖN PLANA ÇIKARTIRLAR.ŞARTLAR VE ORTAM NE OLURSA OLSUN.... SAĞLIKLI KİŞİLERİN AİLE ORTAMLARI HER ZAMAN HUZURLU VE MUTLUDUR.......İŞYERİNDE PATORUNUNA KIZIP EVDE ÇOLUK ÇOCUGUNA SALDIRAN KİŞİLER VS VARDIR BU ÖRNEKLER MALESEFKİ GÜNÜMÜZDE ÇOK FAZLADIR......AİLE BÜYKLERİNİN KESİNLİKLE TEDAVİ OLMALARI GEREKİR BÖYLE KİŞİLER KESİNLİKLE HASTA İNSANLARDIR.
TAMARASESSİZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 25-09-2007, 11:22 AM   #5
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

barbar255 is on a distinguished road

toplumsal patlama diyorsun katılıyorum da .topu hep birbirimize atmayalım .arabam yok üstüme çamur sıçratmayın ltfn.
barbar255 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 25-09-2007, 11:38 AM   #6
Aktif Uye
yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var .. o da SENsin...

sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor

Aile içi şiddet bence babadan oğula geçen ya da genetikleşmiş bir duurm değil . Elbette , ailesinde şiiddet gören kişilerin şiddete biraz daha fazla meyilli olacaklarına ben de inanıyorum ama bana göre pek çok bileşen , kişideki şiddet eğilimini arttırıyor . Ailedeki tavır , çevrenin etkisi , kişide bulunan ruhsal bozukluklar , küçük yaşta başına gelmiş olan bir üzücü olay ya da kızgınlık sebebi olabilecek bir travma ... bu ve bunun gibi pek çok nedenin biraraya gelmesi ile kişinin saldırganlaştığını ve şiddete düşkünlüğünün arttığını düşünüyorum . Aile içinde de bu saldırganlığını yansıtan bir birey , ister istemez ailesinde çok da sevilmeyen fert olarak bir rol üstlenecektir . Ve ne yaparsa yapsın , bu üstlendiği rolü ömrü boyunca değiştirebileceğini de sanmıyorum .
Ailemden şu yaşıma kadar hiçbir şiddet görmedim fakat annemin ailesinden ( en azından çocukken ) dayak yediğini biliyorum . Yalnız bu dayak olayından belki de o denli nefret etmiş ki , kendi gördüğü saldırganlığı , çocuklarına ( kardeşime ve bana ) hiç yansıtmamış .
Bu durumda aile içinde şiddet gören çocuklar ya ilerde kendileri de şiddet uygulayacak ya da nefret ettiği için bu olayı hiçbir zaman gündeme getirmeyecektir . İşte bu durumda da diğer bileşenlerin devreye girdiğine inanıyorum . Özetle , bana göre aile içi şiddet yadsınamaz bir gerçek ama ille de aileden çocuğuna miras kalan bir özellik değil .

Konu sahrabetis tarafından (25-09-2007 Saat 11:44 AM ) değiştirilmiştir..
sahrabetis isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil