FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Supermeydan Kadın > Kadınlar Kulübü

Dünyada 5 Kadından 1'i Şiddet Görüyor

Supermeydan Kadın katogorisi Kadınlar Kulübü forumu içinde "Dünyada 5 Kadından 1'i Şiddet Görüyor" başlıklı konu görüntüleniyor, "türkiye de bu oran daha az tabiki bu dünya çapındaki bir oranlama benim de böyle adamları sinek gibi eziveresim geliyor..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-03-2008, 06:59 PM   #11
Altın Üye (nisan 2008)

blueice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Supermeydan

blueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyor
Cevap: Dünyada 5 Kadından 1'i Şiddet Görüyor

türkiye de bu oran daha az tabiki bu dünya çapındaki bir oranlama benim de böyle adamları sinek gibi eziveresim geliyor
Sponsored Links
Alt 09-03-2008, 07:03 PM   #12
Uye

toprak81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gericiliği nerde gorsem tepelerim K. Atatürk

toprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecek

Alıntı:
blueice´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
türkiye de bu oran daha az tabiki bu dünya çapındaki bir oranlama benim de böyle adamları sinek gibi eziveresim geliyor
sımdı hatırladım haklısın turkıyede ıkı kadından bırı sıddete maruz kalıo guclerı yetıosa bana satassınlar
toprak81 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 09-03-2008, 07:06 PM   #13
Altın Üye (nisan 2008)

Supermeydan

blueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyor

gücü yetmeyen kadına el kaldırıyor zaten olay bu be bu gibi adamlara erkek diyemiyorum üzgünüm ben onlardan daha erkeğim o zaman kendimden güçsüze elim kalkmaz benim daha doğrusu kimseye kalkmaz
Alt 10-03-2008, 12:26 AM   #14
Altın Üye (nisan 2008)

Supermeydan

Kadınların en büyük sorunu "Aile içi şiddet"

Türkiye'de kadınlarla ilgili yapılan sosyal ve psikolojik araştırmalar, Türk kadınlarının 21. yüzyıla bir çok sorunla girdiğini ortaya koyuyor.

Eğitimsizlik, ataerkil bir aile yapısının birçok bölgede hala etkinliğini koruması, annelik rol modelinin hala en önemli kariyer noktası gibi görülmesi ve kadının yerinin evi kabul edilmesi gibi durumlar ülkede kadının yaşadığı problemlere başlıca neden olarak gösteriliyor.

Kadınlar hakkında yapılan çeşitli araştırmalardan derlenen bilgilere göre, Türkiye'de kadına yönelik şiddet halen yaygın şekilde devam ediyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın yaptığı araştırmadan çıkan sonuca göre, kadınların yüzde 46.5'i şiddete maruz kalıyor.

Araştırmada, aile içinde şiddeti uygulayan kişinin yüzde 98.5 gibi çok yüksek oranda "koca" olduğu belirlenirken, kadına şiddetin "dövme", "tehdit" ve "küfür" şeklinde kendini gösterdiği kaydediliyor.

Şiddet uygulama nedenleri arasında ilk sırayı yüzde 32.2 ile "kadının ev içi görevlerini yerine getirmemesi" alırken, bunu yüzde 21.6 ile "erkeğin ekonomik ve psikolojik sorunları" izliyor.

CÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Doğan'ın yaptığı araştırmaya göre de ruhsal sorunlar nedeniyle psikiyatri polikliniğine başvuran kadınların yüzde 57'sini, çeşitli nedenlerle fiziksel şiddete maruz kalanlar oluşturuyor.

Polikliniğe başvuran evli kadınlar üzerinde yapılan araştırmada, bu kadınların yüzde 36'sının duygusal, yüzde 32'sinin ekonomik, yüzde 30.7'sinin cinsel, yüzde 29.3'ünün ise sözel şiddetle karşı karşıya bırakıldığı kaydediliyor.

CÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yeltekin Demirel, araştırma görevlileri, Selma Çetinkaya, Dilek Arzu Bakır ve öğretim görevlisi Naim Nur tarafından doğum yapmış kadınlar üzerinde yapılan araştırmaya göre ise, kadınlar doğum sonrası eşinden yeterince ilgi ve destek göremiyor.

Eşinden yeterince ilgi göremeyen kadınlardan doğum sonrası depresyon yaşayanların oranının yüzde 28 olarak belirlendiği araştırmada, eşi ilgisiz olan kadınların hamilelik sonrası depresyona girme riskinin normale göre yaklaşık 3 kat arttığı ifade ediliyor.

alıntı

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:31 AM .