![]() |
| | |||||||
YAŞAM katogorisi Supermeydan Kadın forumu içinde "emekçi kadınlar!!!!" başlıklı konu görüntüleniyor, "Sevgili kadınlar;bugün 8 Mart dünya EMEKÇİ kadınlar günü.sevgili arkadaşımız karakarizma konuyu açmış ellerine sağlık fakat,ben yeniden açma ihtiyacı hissettim zira bu gün "kadınları sevelim ,aman ne ciciler"gibi bir durum değil.Bugün ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 136 Rep: 13404 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | emekçi kadınlar!!!! Sevgili kadınlar;bugün 8 Mart dünya EMEKÇİ kadınlar günü.sevgili arkadaşımız karakarizma konuyu açmış ellerine sağlık fakat,ben yeniden açma ihtiyacı hissettim zira bu gün "kadınları sevelim ,aman ne ciciler"gibi bir durum değil.Bugün bir çok kadının mücadelesiyle kazanılmış bir gün.Ben güney ;bütün EMEKÇİ KADINLARIN bu mutlu gününü kutluyorum... |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 136 Rep: 13404 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! -------------------------------------------------------------------------------- Bursa'nın ipek kadınları, Türkiye'nin ilk kadın eylemini 3 Ağustos 1910'da gerçekleştirdi. Aynı yıl, Alman sosyalist Clara Zetkin 'II. Sosyalist Enternasyonel'de, 1857'de New York'da yanarak ölen dokumacı kadınların anısına 8 Mart'ın bir kadın günü olarak kutlanmasını talep etti. Yani ısrarla saptırılmaya çalışılan 8 mart bir kadın günü değil, bir "emekçi kadınlar" günüdür.... |
| | |
| | #3 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Samsun
Cinsiyet: Rep Gücü: 208 Rep: 20455 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Tüm bayanların 8 mart kadınlar gününü kutluyorum.Aslında böyle bi gün ne için var onuda anlamış değilim.Yalnız ben kadınların emekçi olduğunu düşünmüyorum,kadın var olması gereken bir canlıdır.Bir araç,yada bi işi uygulayan kişi değil.Kadın olmalı:çünkü o bir anne,varoluşumuzun temel direği.
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler |
| | |
| | #4 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Nerden: umut dolu bir yerlerden
Cinsiyet: Rep Gücü: 53 Rep: 5247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Alıntı:
evet bu günün önemi burdan gelmektedir...DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...
__________________ Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!! | |
| | |
| | #5 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 136 Rep: 13404 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Alıntı:
| |
| | |
| | #6 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Samsun
Cinsiyet: Rep Gücü: 208 Rep: 20455 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Emek kelimesinin ne anlama geldiğini bilirim kelime lugatım zengindir.Sözlerimi tartışma konusu olsun diye söylemedim ayrıca.Emek veren ne olursa olsun önce insandır.Ama günümüzde kadınlara emekçi derseniz bi işi uygulamak zorunda olan tarafmış gibi gösterirsiniz.ve malum günümüzde hala kadınlar köle muamelesi neyazıkki görüyor.verdiğiniz örneklemeyi daha önceden okudum ve hala kadınlarımızın neler için çırpındıklarınada şahidim,ama bunlar niye hala bizleri yani "kadınları" hissettirebilme duygularını yansıtmak zorunda mıyız?Siz bi erkeğin biz işçi,emekçi,yada eğitimciyiz,yada prof. olduk yada emek veriyoruz bizim günümüz işte bugün dediğini duydunuzmu?Yani artık biz bunları yapıyoruz demiyelim,biz hep vardık hepte varolucağız diyelim! bu benim nacizane fikrimdir.Ben kadınlarımızın neler yaptığını ve neler yapabilceceğini zaten biliyorum bu aşikardır.Sadece başlığımız emekçi değil var olması gereken bi varlıktır denmesi taraftarıyım.İyi forumlar..
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler |
| | |
| | #7 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Nerden: umut dolu bir yerlerden
Cinsiyet: Rep Gücü: 53 Rep: 5247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! KADINLARIMIZ (27784 Hit) Toprak öyle bitip tükenmez, /dağlar öyle uzakta, sanki gidenler hiçbir zaman hiçbir menzile erişemeyecekti. Kağnılar yürüyordu yekpare meşaleden tekerlekleriyle Ve onlar ayın altında dönen ilk tekerlekti. Ayın altında öküzler başka ve çok küçük bir dünyadan gelmişler gibi ufacık kısacıktılar ve pırıltılar vardı hasta kırık boynuzlarında ve ayakları altından akan toprak, toprak, ve topraktı. Gece aydınlık ve sıcak ve kağnılarda tahta yataklarında oyu mavi humbaralar çırılçıplaktı. Ve kadınlar birbirlerinden gizleyerek bakıyorlardı ayın altında geçmiş kafilelerden kalan öküz ve tekerlek ölülerine. Ve kadınlar bizim kadınlarımız: korkunç ve mübarek elleri ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle anamız, avradımız, yarimiz ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki ve kara sabana koşulan ve ağıllarda ışıltısında yere saplı bıçakların oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan kadınlar, bizim kadınlarımız şimdi ayın altında kağnıların ve hartuçların peşinde harman yerine kehriban başlı sap çeker gibi aynı yürek ferahlığı, aynı yorgun alışkanlık içindeydiler. Ve onbeşlik şaraplenin çeliğinde ince boyunlu çocuklar uyuyordu. Ve ayın altında kağnılar yürüyordu Akşehir üzerinden Afyon`a doğru. NAZIM HİKMET
__________________ Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!! |
| | |
| | #8 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 136 Rep: 13404 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! 8 Mart’ta engelli kadınların sesi olalım… - Mine İşeri Ekonomiden siyasete, eğitimden kültüre, spora varıncaya kadar yaşamın her alanında farklı biçimlerde eşitsizliklerle bir aradayız. Eşitsizlikler toplum içinde adaletsizliği körüklüyor ve sonuçta her konuda gerilimler hızla artıyor. Toplum hemen tümüyle belli standartlara göre biçimlendirilmiş, hemen her konuda bu standartlar egemen anlayışı olabilecek en kaba biçimiyle yüzümüze vuruyor. Anayasa’ya göre hepimiz eşitiz, nüfus yapımıza baktığımızda kadınlar ile erkeklerin eşit sayıda olduğu görülüyor. Ancak iş hakların kullanımına geldiğinde eşit nüfus dağılımı, eşit olmayan bir yaşam biçimine dönüşüyor. Kadın olmak başlı başına bir sorun iken buna bir engelli olmak eklenince Türkiye’de insan olarak var olmak adeta bir hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor. Türkiye nüfusunun yüzde 12,29’u engellilerden ve süreğen hastalıkları olanlardan oluşuyor. Yaklaşık 8,5 milyon engelli nüfusumuzun yüzde 55’ini engelli kadınlar meydana getiriyor. Engelli kadınların yaşam içindeki konumlarını farklı yönlerden ele alındığımızda bizleri karamsarlığa götüren bir eşitsizlik tablosuna yaratılıyor. Okuma yazma bilmeyen kadınların oranı erkeklerin iki katına çıkıyor (yüzde 48). Engelli kadınların yalnızca yüzde 6,71’i istihdama katılabiliyor. Oysa bu oran erkek engelliler açısından yüzde 32’ye ulaşıyor. Engelli kadınlar bir yuva kurmayı bile hayal edemiyorlar, yalnızca yüzde 44,52’si evlenebiliyorlar. Erkekler ise engelli olsalar bile yüzde 66,88 oranıyla kadınlardan daha “şanslı” görülüyorlar. Kadın ve engelli olmak, sayılarla da görüldüğü gibi eğitimsiz kalmak, iş bulamamak, hatta hayatlarını tek başlarına geçirmeye mahkûm olmak gibi sonuçlar üretiyor. İş bulanlar ise aldıkları eğitim ne olursa olsun, ancak kota uygulaması sayesinde ve girdikleri tarihten ayrıldıkları tarihe kadar aynı tarifeyle, asgari ücretle çalıştırılıyorlar. Kadınlara yönelik taciz, tecavüz olayları engelli kadınlar için çok daha fazla tehdit haline geliyor. Özellikle zihinsel engelli kadınlar, yaşları ne olursa olsun cinsel saldırıların kurbanı oluyor. Ki bunların çok azı gün ışığına çıkıyor, suçluların çok azı adalet önünde hesap veriyor. Sadece engelli kadınlar değil, içinde engelli bir birey olan her ailede kadınlar ailenin en fazla ezileni oluyor. Ailesinde engelli olan kadınlar kendilerini erken yaşlarda çökerten, hayata küstüren ağır sorumluluklar üstleniyor. Birçok engelli ailesi yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışıyor, açlıkla mücadele ediyor. Engelli kadınlar, engelli ailelerinin kadınları yoklukla, yoksunlukla yaşama mucizeleri yaratıyor. Ve bu ülkede hayatın dibine itilmiş engelli kadınları, çocuklarıyla bir tür tutuklu hayatı yaşayan anneleri, ablaları, teyzeleri, halaları, büyükanneleri konuşan çok fazla insan çıkmıyor. Herkes “yüksek siyaset yapıyor” ama aşağıda insan gibi yaşamak kavramından bile habersiz, elbirliğiyle yarattığımız kaderlerine terk edilmiş engelli kadınları, engellilere bakmaya mahkum kadınları düşünenler parmakla sayılıyor. Bırakın “erkekler dünyası”nda eşit olmayı, kadınlar içinde bile eşitlikten uzak kalmış engelli kadınların engelsiz ve insanca yaşama talebinin de artık duyulabilir olması gerekiyor. 8 Martlarda yükselen çığlıklara, alanlara çıkamayan, çıkma olanağı olmayan kadınların da seslerinin eklenmesi gerekiyor. |
| | |
| | #9 | ||
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 250 Rep: 24222 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Alıntı:
Alıntı:
__________________ Her lafa verilecek cevabım vardır. Lakin! lafa bakarım laf mı diye, Adama bakarım adam mı diye... | ||
| | |
| | #10 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Ben yine "Dünya Kadınlar Günü" demeyi tercih edeceğim. Zaten Güney Hanım'da aslında kendisi yazmış Ortaya çıkış şekli belli ama alınan kararda Emekçi kadınlar dememişler ki. Kadınlar için bir gün denilmiş. Hem neden olayı kısıtlayalım. Kadınları neden ayıralım. Hepsi Kadın değilmidir? Veya söyle demem daha anlaşılır olacaktır zannımca. Annem maalesef okumamış. Bu nedenle çalışmıyor. Ben annemin Kadınlar gününü kutlamayacak mıyım? Olacak iş mi bu. Ne kadar yanlış birşey insanları toplumda ayrımak. Hele bunu sizler gibi Sosyalist idelojiyi savunan insanların söylemesi. Çok şasırttınız beni Vallahi ??? |
| | |
| | |