![]() |
| | |||||||
YAŞAM katogorisi Supermeydan Kadın forumu içinde "emekçi kadınlar!!!!" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: Karakarizma ´isimli üyeden Alıntı Ben yine "Dünya Kadınlar Günü" demeyi tercih edeceğim. Zaten Güney Hanım'da aslında kendisi yazmış Ortaya çıkış şekli belli ama alınan kararda Emekçi kadınlar dememişler ki. ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #11 | |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Alıntı:
| |
| | |
| Sponsored Links |
| | #12 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Anlıyorum ayrımcılık yapmıyorum diyorsunuz ama okuyunca yazdıklarınızı yine çok ayrım görüyorum. Mesela işimnde patronu ile mücadele eden kadınlar demişsiniz ? Patron olan kadınların suçu ne? Kapitalist düzenle mücadekle eden kadınlar diyorsunuz. Kapitalist kadın emekçi olmuyor mu? Yada aslında sizin bahsettiğini z Emekçi Kadınlar kimler. Ona göre bugün kutlayacağım insanları seçeyim. Burada yazı yazan kadınlar mesela sadece çiçek böcek için yazı yazıyorsa sonraki cümleleriniz ile önceki cümleleriniz de çelişiyor demektir. Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun Dostlarım. Emek sözcüğünü iyi düşünmekle beraber sadece kimileri tarafından tekellerinin altına alınmasına da sinir olurum eskiden beri. Sizde bu tekele alma kısmını iyi düşünün derim Güney Hanım |
| | |
| | #13 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Yaş: 27
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1559 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! asıl emekcıler kımlerdır bu tartısılır mutlaka ama luks ve sefa ıcınde ysayan ve kendını emekcı olarak lanse eden o kadar cok ınsan varkı tıpkı erbakan hocanın adıl duzenı gıbı ![]() butun kadınların emekcı olsun olmasın gunu kutlu olsun |
| | |
| | #14 |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 293 Rep: 28542 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Marks, "emek" sözcüğünü iki anlamda kullanır. Birincisi, genel-evrensel kullanımdır, "üretici faaliyet" demektir. Bu genel-evrensel anlamıyla emek, insan ile doğa arasındaki alışverişi sağlayan aracı süreçtir, dolayımdır. Emek süreci, insanın varoluşuna doğanın dayattığı ebedî koşuldur. Marks, emek sözcüğünü aşağıdaki alıntıda genel-evrensel anlamıyla kullanır, emek süreci bütün toplumsal aşamalarda ortaktır, der: "Emek süreci, ... kullanım değerleri üretimi amacıyla, yani doğal maddeleri insan ihtiyaçlarını karşılar şekilde sahiplenmek amacıyla girişilen insan eylemidir. Emek süreci, insan ile doğa arasında madde alışverişini sağlamanın zorunlu koşuludur. Emek süreci, insanın varoluşuna doğanın dayattığı ebedî koşuldur. Bu nedenle de emek süreci, insanın varoluşunun bütün toplumsal aşamalarından bağımsızdır, ya da daha doğrusu, bütün toplumsal aşamalarda ortaktır."* (* K. Marks, Kapital, 1867, (İng.), c. 1, s. 179.) Marks, "emek" sözcüğünü bir de yabancılaşmış emek anlamında kullanır. Bu kullanım, genel-evrensel kullanım değil, fakat belli tarihsel koşullara özgü, yani partiküler kullanımdır. İnsan ile doğa arasındaki alışverişi sağlayan emek faaliyeti, tarihsel süreç içinde doğrudan üreticiler ile üretimin maddi koşullarının birbirinden kopmasıyla partiküler bir biçim almıştır. Bu partiküler biçimiyle emek sapkındır, insana aykırıdır, insana yabancıdır. Doğrudan üreticiler ile üretimin maddi koşullarının yeniden birliğini sağlayacak olan komünist devrim, bu ikinci anlamdaki emeği, yani yabancılaşmış emeği ortadan kaldırır: --------------------------------------------------------------------------------------------------- Karakarizma , Kutlama yaparken yukarıda yazılanlara dikkat edelim, Kutlamalarımızı ona göre yapalım (Annenin kadınla günü kutlu olsun)--------------------------------------------------------------------------------------------------- Not: 20 yaşindan komunist olmayanın, 40 yaşinda komunist olan adamın aklından şuphe ederim
__________________ Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır |
| | |
| | #15 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Not muhteşem;"20 yaşında kominist olmayanın, 40 yaşında kominist olan adamın aklından şüphe ederim" |
| | |
| | #16 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Karakarizma , Kutlama yaparken yukarıda yazılanlara dikkat edelim, Kutlamalarımızı ona göre yapalım (Annenin kadınla günü kutlu olsun) Teşekkürler Yüksell Bey, En azından kutlamam gereken insan sayısı % 80 azaldı. |
| | |
| | #17 | |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 293 Rep: 28542 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Alıntı:
'20 yaşında kominist olmayanın, 40 yaşında hala kominist kalan adamın aklından şüphe ederim' Şeklindeydi ama ,Eh naparsın Adminlerinde hiçbir tarafı kırmamak gibi bir bir zorunluluğu var:) Nabza göre şerbet veriyoruz anlayacağınız :))
__________________ Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır | |
| | |
| | #18 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1559 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! |
| | |
| | #19 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! Ben 40 da gelsem 60 a da gelsem koministtim kominist yaşarı ve kalırım..Aklıma gelince bunu tartışmam bile..Bence bu sözünüzle daha da çok kırdınız.Keşke o sözü not olarak eklemeseydiniz..... |
| | |
| | #20 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1559 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: emekçi kadınlar!!!! bolesı onemlı bı konunun daha fazla tartısılacagını umuyodum ozellıkle bayan arkadaslarının konuya duyarsız olmsı cok garıbıme gıttı dogrusu. affınıza sıhınarak ben de olaya mızahı acıdan son bısey eklemek ıstedım bı daha belırtıorum saka arkadaslar saka bazıları anlamıoda |
| | |
| | |