FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > İNSAN > Biyografi

Deniz Gezmis (1947 - 1972)

İNSAN katogorisi Biyografi forumu içinde "Deniz Gezmis (1947 - 1972)" başlıklı konu görüntüleniyor, "Fikirleri için insanların asılması düşüncesi bana çok da doğru gelen bir fikir değil . Bugün üç fidan asılır yarın öbürgün Yassıada'da Adnan Menderesler gider bu diyardan ... Bunun sonu gelmez ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-12-2007, 11:48 AM   #11
Aktif Uye
yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var .. o da SENsin...

sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor
Cevap: Deniz Gezmis (1947 - 1972)

Fikirleri için insanların asılması düşüncesi bana çok da doğru gelen bir fikir değil . Bugün üç fidan asılır yarın öbürgün Yassıada'da Adnan Menderesler gider bu diyardan ... Bunun sonu gelmez . Düşünce özgürlüğü olmadığı , düşündüğü ve inandığı davası uğruna canından olma ihtimali varolduğu sürece demokrasiden sözedemeyiz . İşte bu noktada zaten demokratik haklar bekleme şansımız da gider . O yüzden diyeceğim şu ki ; kominist de olsa şer-i düzeni benimsemiş de olsa fikirlerin cezası ölüm olmamalı .
sahrabetis isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 16-12-2007, 06:45 PM   #12
Yeni Kayıt

dishi.sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Maniac.$heytan

dishi.sheytan is on a distinguished road

elıne saqlıq kardes güsell bi paylasım:)
Alt 16-12-2007, 06:53 PM   #13
SUPER MODERATOR
Altın Üye (mayıs 2008)

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor

Alıntı:
mrs.x.ray´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Büyük Padişah Fatih Sultan Mehmet,ŞEYHÜLİSLAM dan fetva almıştır
'DEVLETİN BEKASI İÇİN KARDEŞ KATLİ VACİPTİR'
evet devletin bekası için bazı kişilerin idamı vaciptir bencede.vatanımızın bütünlüğü için birçok Türk askeri şehit oluyor hergün,birkaç komunist idam edilmiş çok değil.
şuan günümüzde de devletimizi içten yıkmaya çalışan birçok hain var bunların birkaçının sallandırılması diğerlerine de belki ibret olur.
(bunlar benim düşüncem)
Yazık gerçekten çok yazık.Gencecik üç insan ve hiç bir suçları yokken.Siz ve sizin gibiler eğer hala onların anısı onların vatan sevgisi konuşuluyorsa bu sizin gibi düşünenlerin yüzünde tokattır. Ve bu tokatlar yıllar geçtikçede eksilmeyecektir.Sakın ağzınıza alıp kirletmeyin bu isimleri sizin ne aklınız nede yaşınız yeter onları anlamaya.
güney isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 16-12-2007, 10:45 PM   #14
Uye

toprak81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gericiliği nerde gorsem tepelerim K. Atatürk

toprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecek

anlamadıhım bır sey var neden denız gezmıs yusuf aslan yada huseyın ınan degılde ne denız gezmıs¿¿
toprak81 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 16-12-2007, 11:09 PM   #15
Aktif Uye
yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var .. o da SENsin...

sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor

Yusuf Aslan ve hüseyin İnan da her zaman anılan isimler olmuşlardır ancak nasıl che guevera ya da kastro belli bir misyon üstlenmişse , Deniz Gezmiş de benzer bir misyona sahiptir . Sadece onun adı anılır ama diğer iki deklianlının da kastedildiği bilinir .
sahrabetis isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 17-12-2007, 12:39 AM   #16
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Alıntı:
sahrabetis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yusuf Aslan ve hüseyin İnan da her zaman anılan isimler olmuşlardır ancak nasıl che guevera ya da kastro belli bir misyon üstlenmişse , Deniz Gezmiş de benzer bir misyona sahiptir . Sadece onun adı anılır ama diğer iki deklianlının da kastedildiği bilinir .
Evet konuya yorum yazma gereği duymuyorum benim yazdığınız cevaba istinaden sizden bir açıklama istesem; mümkünse,

Kastro dikdatörmü dür? Devrimcimi? yoksa bütün devrimciler yukarıda (aşağıda) cevap yazan (güney) gibi hazımsız olanları ve dikdatör, dayatmacı olanlarımı çoktur. Sayısal azınlık durumunu siyasal ve kaba güçle üstün kılmanın başka yolunu bilmezlermi, mesela!
İyi forumlar.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 20-12-2007, 12:43 PM   #17
SUPER MODERATOR
Altın Üye (mayıs 2008)

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor

Alıntı:
erkişi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet konuya yorum yazma gereği duymuyorum benim yazdığınız cevaba istinaden sizden bir açıklama istesem; mümkünse,

Kastro dikdatörmü dür? Devrimcimi? yoksa bütün devrimciler yukarıda (aşağıda) cevap yazan (güney) gibi hazımsız olanları ve dikdatör, dayatmacı olanlarımı çoktur. Sayısal azınlık durumunu siyasal ve kaba güçle üstün kılmanın başka yolunu bilmezlermi, mesela!
İyi forumlar.

commandante belgeselinde yönetmen Fidel castro ya soruyor o da cevaplıyor diktatörlük iddialarını aynen fidelden aktarıyorum: "diktatör nedir? "diktatör kanun hükmünde kararnamelerle yasaları hiçe sayarak, anlık fikirlerle devleti yöneten kişidir". kübada böyle bir şey mümkün değildir. ancak bu bağlamda ülkesini her an kanun hükmünde kararnamelerle yöneten abd başkanı bir diktatördür.Sadece "devrim" değil "evrim" de gereklidir.Ancak gerekli koşullar oluştuğunda "devrim" söz konusudur.Bu engellenemez.Evrim ve devrim içiçedir.Demokratikleşme de bir evrimdir.Bu kavramların iyi bilinmesi gerekir.Bu konularda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini düşünüyorum.
ABD başkanının diktatörlüğü,sayısal çogunluğun,siyasal kaba güce dönüştüğü durumdur.Buna itirazınız varsa tartışırız
güney isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 20-12-2007, 11:59 PM   #18
Super Aktif

Bay X - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senin yerinde olsam, Benim yerimde olmak isterdim..

Blog Mesajları: 1
Bay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyor

Deniz Gezmiş hakkında yapılan olumsuz eleştirileri gülerek karşılıyorum,Bu memlekette onun gibi adamlar çok az gelmekte onu herkes bir Robin Hood gibi tanıyor çünkü haksızlığa karşı çok mücadele etti,çaba sarfetti ama bazı çevreler onu terörist olmakla itham etti!Deniz Gezmiş dedimya Robin Hood gibi haksızlığın karşısında dikilirdi yapmış olduğu bir soygun olayı vardı Ankara Emek şubesi soygunu tamamen halk için yapılmıştı,kendine ev almadı,araba almadı, kimseyi öldürmedi kimsenin canını yakmadı ama bir apolet uğruna yargıçlar onun kalemini acımasızca kırdı!Devleti soyanları hepimiz biliyoruz ama onlar sıcacık yataklarında uyuyorlar onların ismini ileride kimse hatırlamayacak ama Deniz ismini tüm cihan unutmayacak!ABD faşizminin emperyalizminin her zaman karşısında oldu,ama diğerleri gibi kendini başkalarına satmadı!Bizler hiç bir zaman Deniz olamayız ama onun Dalgası bile olmak güzel..bir kere daha Yusuf Hayaloğlu'nun şiir olarak seslendirip daha sonrasında Selda Bağcan tarafından ölümsüzleştirilen bu şiir verilecek en iyi cevaptır!

Denizlerin Dalgasıyım

Sevinmesin ey zalımlar öldüğüme benim
Yiğit ölmez kolay kolay, ben ölmedimki
Bakmayın suskunluğuma, bakmayın durgunluğuma
Bedel verdim her kavgada, yenilmedimki
Denizlerin dalgasıyım, ben halkımın kavgasıyım
Yarınların sevdasıyım, yenilmedimki
Gelir günler gelir elbet, gör o zaman beni
Bana neyler zalım felek, ben ölmedimki
Esirgemem sözümü ben, çıkıp gelsede ölüm
Geri götüremez adımlarımı
Ve yıldıramaz beni hiçbirşey gülüm
Ne dikenler bıraktım ardımda, ne dikenler
Ki uçları hâlâ kanıyor ayaklarımda
Oysa karanfiller ekmiştim yollara
Aşk ile mızrap vurup sevdalı sazıma
Kavgamı türkülemiştim yarın bakışlı çocuklara
Ve semahlar dönmüştüm turnalar gibi
Pir aşkına, hak aşkına, halk aşkına
Kim söyleyebilir öldüğümü kim
Siz türkü gibi dağılırken dağ yollarına
Ve toprak gibi yeşerirken memleketim
Kim söyleyebilir solduğumu kim, ben ölmedimki

O nu asanlar tarihe ve gelecege hiç bir zaman hesap veremeyek.Onunda dedigi gibi:

BEN HALKIMIZIN BAGIMSIZLIGI VE ŞEREFİ İÇİN BİR DEFA ŞEREFİMLE ÖLORUM SİZ BİZİ ASANLAR ŞEREFSİZLİĞİNİZLE HER GÜN ÖLECEKSİNİZ

Bay X isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 21-12-2007, 12:40 AM   #19
spermeydan 1.güzeli

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

Alıntı:
Bay X´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Deniz Gezmiş hakkında yapılan olumsuz eleştirileri gülerek karşılıyorum,Bu memlekette onun gibi adamlar çok az gelmekte onu herkes bir Robin Hood gibi tanıyor çünkü haksızlığa karşı çok mücadele etti,çaba sarfetti ama bazı çevreler onu terörist olmakla itham etti!Deniz Gezmiş dedimya Robin Hood gibi haksızlığın karşısında dikilirdi yapmış olduğu bir soygun olayı vardı Ankara Emek şubesi soygunu tamamen halk için yapılmıştı,kendine ev almadı,araba almadı, kimseyi öldürmedi kimsenin canını yakmadı ama bir apolet uğruna yargıçlar onun kalemini acımasızca kırdı!Devleti soyanları hepimiz biliyoruz ama onlar sıcacık yataklarında uyuyorlar onların ismini ileride kimse hatırlamayacak ama Deniz ismini tüm cihan unutmayacak!ABD faşizminin emperyalizminin her zaman karşısında oldu,ama diğerleri gibi kendini başkalarına satmadı!Bizler hiç bir zaman Deniz olamayız ama onun Dalgası bile olmak güzel..bir kere daha Yusuf Hayaloğlu'nun şiir olarak seslendirip daha sonrasında Selda Bağcan tarafından ölümsüzleştirilen bu şiir verilecek en iyi cevaptır!

Denizlerin Dalgasıyım

Sevinmesin ey zalımlar öldüğüme benim
Yiğit ölmez kolay kolay, ben ölmedimki
Bakmayın suskunluğuma, bakmayın durgunluğuma
Bedel verdim her kavgada, yenilmedimki
Gelir günler gelir elbet, gör o zaman beni
Bana neyler zalım felek, ben ölmedimki
Esirgemem sözümü ben, çıkıp gelsede ölüm
Geri götüremez adımlarımı
Ve yıldıramaz beni hiçbirşey gülüm
Ne dikenler bıraktım ardımda, ne dikenler
Ki uçları hâlâ kanıyor ayaklarımda
Oysa karanfiller ekmiştim yollara
Aşk ile mızrap vurup sevdalı sazıma
Kavgamı türkülemiştim yarın bakışlı çocuklara
Ve semahlar dönmüştüm turnalar gibi
Pir aşkına, hak aşkına, halk aşkına
Kim söyleyebilir öldüğümü kim
Siz türkü gibi dağılırken dağ yollarına
Ve toprak gibi yeşerirken memleketim
Kim söyleyebilir solduğumu kim, ben ölmedimki

O nu asanlar tarihe ve gelecege hiç bir zaman hesap veremeyek.Onunda dedigi gibi:

BEN HALKIMIZIN BAGIMSIZLIGI VE ŞEREFİ İÇİN BİR DEFA ŞEREFİMLE ÖLORUM SİZ BİZİ ASANLAR ŞEREFSİZLİĞİNİZLE HER GÜN ÖLECEKSİNİZ

o insanlarda bunları hatırlayacak kadar vicdan var mı yada çevrelerindekilerin bunları hatırlatacakları kadar yürekleri var mı bilmiyorum :(

Grup Yorum/Deniz Koydum Adını
Nerde kendini bilmez çocuklar
Bir sabah öylece çekip gittiler
Çınladı alkışlar kör sokaklarda
Yankısı kime kaldı

Deniz koydum adını
Kederi bende saklı
Uzak köyler kurdum birbirine
Denizine aldandım

Acının surlarında ateşler yaktık
Vuruldu şehirler soluksuz kaldık
Kendine çekilde bütün zamanlar
Gölgeler orda kaldı

Deniz koydum adını
Kederi bende saklı
Uzak köyler kurdum birbirine
Denizine aldandım

Konu sheytan tarafından (21-12-2007 Saat 12:46 AM ) değiştirilmiştir..
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 21-12-2007, 12:55 AM   #20
Super Aktif

Bay X - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senin yerinde olsam, Benim yerimde olmak isterdim..

Blog Mesajları: 1
Bay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyor

Alıntı:
mrs.x.ray´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Büyük Padişah Fatih Sultan Mehmet,ŞEYHÜLİSLAM dan fetva almıştır
'DEVLETİN BEKASI İÇİN KARDEŞ KATLİ VACİPTİR'
evet devletin bekası için bazı kişilerin idamı vaciptir bencede.vatanımızın bütünlüğü için birçok Türk askeri şehit oluyor hergün,birkaç komunist idam edilmiş çok değil.
şuan günümüzde de devletimizi içten yıkmaya çalışan birçok hain var bunların birkaçının sallandırılması diğerlerine de belki ibret olur.
(bunlar benim düşüncem)
Bir cevabımda sana sen daha önce ETİ markasınıda sırf senin düşünce odağının uzağında diye eleştirmiştin açıkcası senin düşünce yapın millattan öncelerde kalmış senin kriterine göre Sol düşünceye hakim kurum,kuruluş ve markaları kötülemek propagandasını yapmak bir vazifeye dönmüş anlaşılan?Her konuştuğunda bir pot kırıyorsun haliyle benimde yorum yapma hakkım doğuyor Deniz Gezmiş'i ne kadar tanırsın onunlamı büyüdün hiç bir şeyleri araştırmaya gerek duymadan yargısız infaz yapmaya kalkıyorsun peki kendi fikir ekseninde bulunan Faşist düşünceye hakim kişilikleri niye araştırmıyosun Komünistleri tek kalemde katli vacip diyebiliyorsun ve kardeş olarak nitelendiriyorsun!Sana bir çift sözüm kulağına küpe olsun Osmanlı Devletini ve gerileme,yıkılış sürecini iyi araştır ozamanda bile Faşist düşünceye hakim padişahların bazıları ve sadrazamları tüm yenilikleri,icatları,tıptaki gelişmeleri bulan insanları şeytan icadı diye katli vaciptir diye ferman çıkaranlarıda unutmadık!Sonuçta Osmanlı yıkıldı eloğlu bizim yapmaya çalıştıklarımızı yaparak teknoloji tumunu ektiler!Şimdi soruyorum Tv,Pc,Otomobil ve diğerleri bunları üretmek ve kullananların katlide vacip değilmi nede olsa Faşist zihniyeti bu!Dünya Faşistleride çok iyi tanıdı örnekleri çok lafını etmeme gerek yok!Sen bir kaç Komünist diyerek fikir ayrılığında bulunsanda itham etmek sana düşmez yıllarca Osmanlı devletinden bu yana sürekli katlettiniz en iyi yaptığınız şey bu ama düşünce yapısını katletmeye gücünüz yetmez.Yazında Türk Askerini bile alet ediyorsun peki onlarıda kelle olarak gören Devletin Beka'sı değilmiydi!

Sana son bir söz daha:
.ıçtığın b.k denize bile gitmedi daha

Umarım bundan sonra belli bir dayanağı olan açıklamalarınla gelmezsin Deniz'in adını bile alman hata dikkat et yüzme bilmoyorsan Deniz'de boğulursun....

Forumdaki tüm arkadaşların affına sığınıyorum bu açıklamayı zaruri bir ihtiyaç olarak gördüm..

Bay X isimli Üye şuanda  online konumundadır  

Seçenekler
Stil