![]() |
| | |||||||
İNSAN katogorisi Biyografi forumu içinde "Fethullah Gülen(1941-)" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: serkan altay ´isimli üyeden Alıntı selam konu önemli biriki kelam etmeden geçemiyeceğim öncelikle ünlü bir bilim adamının bir sözü geliyor aklıma paylaşayım sizinle demişki bu zaat insanların önyargılarını parçalamaktan ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #21 | |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 61 Rep: 5979 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Fethullah Gülen(1941-) Alıntı:
-"ben 25 yaşında bir müslüman cumhuriyet genciyim adım serkan ama çevremdekiler bana namaz kıldığım ve ibadetlerimi yerine getirdiğim vede dinimin gereği hoşgörülü olduğum için bana örümcek kafa molla yobaz gibi isimler takıyorlar ama kızmıyorum çünkü hoşgörü olmassa olmazlarındandır islamın" -diye bir cümle kurmuşsunuz.Arkadaşım simdi sen bu cümlenle öyle şeyler ima etmişsinki.Bak ben de elhamdülillah müslümanım ve türkiye cumhuriyetinde yaşadıgım için herkesin de oldugu gibi bende bir türk genciyim.Ama ben asla bunu öne sürerek konuşma yapmam cünkü karşımdaki insanı dinin ya da cumhuriyetin arkasına saklanarak eleştirisini kısıtlamak istemem. -Daha sonra ibadet kul ile Allah arasında olan birşeydir.Bunu kimse ne eleştirir ne de tartışabilir.Ben ilk defa duyuyorum ibadetlerini yerine getiren birisine böyle davranıldıgını!Senin arkadaşlarında bir sorun var ya da sana başka davranışlarından ötürü öyle diyorlardır. -şimdi ben size soruyorum tüm önyargılarınızdan kurtulup düşünün lütfen burası türkiye ve ne zorlularla kurulmuş kazanılmış muhafaza edilmiş bir ülke bu ülkede seninde dedelerin benimde dedelerim can vermiş sizce biz okadarmı sizi rahatsız ediyoruz konuyu bu boyuta çektim çünkü sizin eleştirdiğiniz aslında -ne güzel açıklamışsın burasının ne zorluklarla alındıgını iyi güzelde orada kafama takılan bir cümle var!Demişsin biz o kadarmı sizi rahatsız ediyoruz? nedir bu biz dediğin kimdir bölücümü?Tarikat mı?Provakatör mü?Yoksa devleti ayakta tutan bir kurum mu?Yada siz dedigin bunlarmı?Ne demeye çalışmışsın ?Biz dediğin kişi geralde Fethulla Gülen ve onu destekleyen "ABİLER" diye adlandırdıgınız bir düzenek heralde? -Benim yaşım 17 ve bende bir zamanlar abiler denilen şeye GİTTİM,GÖRDÜM,ALGILADIM VE UZAKLAŞTIM.Bu benim şahsi görüşümdür.Ama bana göre yararlı işler yapıyor gibi davranıp daha çok kişi olmaya çalışıyorlar.Genç yaştaki taze beyinleri önce ders çalışılacak diye çekiliyor daha sonra din konusunda eğitim veriliyor kimsede dinin oldugu yerde kötülük bi art niyet aramıyor ama onlara giden onları deli gibi savunuyor. -Ben kendi arkadaşım örneğini vereyim.Saf bi arkadaşımız var bizim.Birlikte gittik ben ayrıldım o kaldı ayrılmak istemedi.Bir süre sonra onlara öyle baglandı ki laf söyletmiyor ama savunamıyordu.Bunların kampları var o kamplar dolayısıyla bu şehir dışına gitti.Beni aradı ve bazı şeyler söylemeye başladı.Tartışmak istiyordu ama savundugu konuya inanamazsınız."Ben cumhuriyeti istemiyorum.Bu ülkede düşünce özgürlügü var ama bunu dile getirince neden suç oluyor?Ben askeriyeyide istemiyorum hepsi ülkeyi satıyor..."Gibi saçma sapan şeyler demeye başladı ne kadar açıklasamda anayasadaki suç unsuru taşıyan maddelerle açıklasamda anlamıyor.En sonunda peki sen nasıl birşey istiyorsun cumhuriyet yerine dedim oda direkt olarak şeriat yönetimini anlattı.Peki askeriye yerine ne istiyorsun dedim oda "daha dindar kişiler gelsin onlar yönetsin"vay be dedim sana ne yaptılarsa güzel yıkamışlar beynini söylediğin şeylerin kendi düşüncen olmadıgı savunmandan belli sagdece yazık etmişler dedim kapattım. -Doğru söylemişsin bu düzeni bozmaya kimsenin gücü yetmez.Seninde dediğin gibi "insanların önyargılarını parçalamaktan daha kolaydır atomu parçalarına ayırmak " yaşayan bir robot gibi vucudunuzda beyninizde var ama programlayan başka birisi. | |
| | |
| Sponsored Links |
| | #22 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1422 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Fethullah Gülen(1941-) herkese mrb bende bikaç söz söylemeden edemicem. anlamıyorum bu fethullah güleni nasıl savunuyosunuz. bir zamanlar haber bültenlerinde gizli kamera çekimleri çıkmıştı ve ordada fikirlerini açıkça ortaya koymuştu.hedefimize tam olarak ulaşmadan asıl düşüncemizi hiçbirzaman belli etmicez diyodu.onun niyetini artık çok ii biliyoruz biz. hatta bişey paylaşmak istiyorum bi tanıdığım vardı bu konuları çok araştıyordu fethullah gülenin amerikadan milyon dolarlarca para aldığını söylemişti.türkiye de dini yozlaştırsın diye. bu insan öyle bi imaj çizmişki türkiye de sanki peygambermiş gibi biçoğu onun peşinden koşuyo.onun yurtlarında evlerinde kalıp.onun kasetleriyle biçoğunun beyni yıkanıyo.aslında peşinden koştukları kişileri tarafsızca arastırsalar bunlar olmaz diye düşünüyorum. |
| | |
| | #23 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: Fethullah Gülen(1941-) Niles k. arkadaşım sana açık açık kanıt göseriyorum ama siz hala o okullarda Atatürk düşmanı gençler yetişiyor diyorsunuz, Gerçek Ne? Fethullah Gülen'in eserleri veya konuşmaları incelendiğinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü kötüleyici, ima yoluyla dahi herhangi bir husus tespit edilemediği gibi, Mustafa Kemal Atatürk'ü her zaman millî bir kahraman olarak nitelendirdiği ve ona karşı yapılan her türlü tahkir edici davranışa karşı çıktığı anlaşılmaktadır. 'Atatürk Din İle Aklı Mezcetmiş Bir Dahi İdi' Bu konuda bizzat kendisinin açıklamaları ise şöyledir. 'Diğer Türk büyükleri için söylediklerimi O'nun için de söylüyorum, artı bir şey de, istiklal mücadelesinin bayraktarlığını yapıp, bu günlere ulaşmamızda vesile olması bakımından da çok önemlidir Atatürk.Türkiye için hayati bir meseleyi başarmış ve büyüklüğe sıçramanın önünü açmıştır. Elli yıl cami kürsülerinde konuştum, hiçbir zaman Atatürk'ün aleyhinde söz etmedim. Hatta Atatürk'e hakaret eden birisini cami kürsüsünden protesto ettim Atatürk kendi toplumunda yanlış biliniyor. Yanlış takdim ediliyor.Nutuk'u dikkatle okuyanlar O'nun dinine apaçık sahip çıktığını görürler', [1] nutuk incelendiğinde görülecektir ki, bu ülkeyi kurtaran Atatürk, akıl ile dini mezc etmiş bir dâhi idi ve İsmet İnönü İle birlikte Hz.Muhammed'in savaş taktiklerini inceliyorlardı.' [2] 'Atatürk'e Hakaret Milletime Hakarettir' Bir söyleşide Atatürk'le ilgili olarak kendisine yöneltilen 'Sbetlerinizde sık kullandığınız bir hatıranız var. Siz Trakya'da askerliğinizi yaparken Gümülcine'de bir Yunan, Atatürk'e hakaret ediyor. Bu size çok dokunuyor. 'Atatürk bu milletin başına geçmiş, memleketi idare etmiş bir insandı. Ben bu mevzuda müdafi olurum. O'na hakaret benim milletime hakarettir.' diyorsunuz. Bu işi acaba bir Yunanlı değil de bir Türk yapsa tepkiniz ne olurdu?' [3] sorusuna karşılık şu cevabı vermiştir: 'Belirttiğiniz bu sözlerimi aynen kabulleniyorum. Yani devletin başına gelmiş bir insana karşı hakaret ettirmem. Bunu kim yaparsa yapsın, Türk de yapsa, Müslüman da yapsa yakışıksız şeyler bunlar. [1] 2.9.1997 Tarihli Milliyet Gazetesi, Yasemin Çongar'ın Fethullah Gülen'le söyleşisinden [2] NTV'nin 27.2.1998 tarihli 'Püf Noktası' Programında yapılan söyleşiden [3] Nuriye Akman Fethullah Hoca'yı anlatıyor, Sabah 27 Ocak 1995 17-07-2007 03:32 PM |
| | |
| | #24 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: Fethullah Gülen(1941-) Niles k'ya Ayrıca o dediğin kamera ççekimlerinin montaj teknikleri kullanılarak ve başından sonundan kesintiler yapılarak hazırlandığı kanıtlandı.Günümüzde video ve ses kayıtlarının kanıt olarak mahkemede bile kullanılamadığını bilmiyor musun? LÜTFEN yazılı kaynak göster birisini bir konuda itham etmeden önce!!!!!!! |
| | |
| | #25 |
| Banned Üyelik tarihi: Nov 2007 Nerden: ankaralıyım, ikametgahımda burada.
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 142 ![]() ![]() | Cevap: Fethullah Gülen(1941-) Fethullah Gülen Tarihin gördüğü en büyük takiyecilerden biridir! |
| | |
| | #26 |
| 1. avatar yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 65 Rep: 6283 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Fethullah Gülen(1941-) kusura bakmayın postacı arkadaşım türkçem iyi değil sanırım.takiyeci nin anlamını öğrenebilrmiyiz.cahilliğimi mazur görün. |
| | |
| | #27 |
| Banned Üyelik tarihi: Nov 2007 Nerden: ankaralıyım, ikametgahımda burada.
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 142 ![]() ![]() | Cevap: Fethullah Gülen(1941-) Takıyye: inancının aksini söylemektir. İnancını, görüşünü kısaca gittiği yolu saklamak,gizlemek demektir. Takıyyeci: Yukarıdaki işlemi gerçekleştirene denir.. |
| | |
| | #28 |
| 1. avatar yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 65 Rep: 6283 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Fethullah Gülen(1941-) teşeküürler açıklama için. |
| | |
| | #29 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Nerden: erzurum
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | bu ülke kimin İrana 'a gidin diyen şahısa bi sözüm var, benim dedelerim de bu ülke için şehit düştü, sarıkamışta çanakkalede sakarya da 5 atam şehit oldu ve onlar bugün torunları bu ülkeden kendini bilmez birileri tarafından kovulmak için bunu yapmadı.Bizler bu ülke için savaşmış canı cananı vermiş bir toplumun üyeleriyiz bunu yaparken bizi ayakta tutan şey din ve vatandı şimdi siz ve sizin gibi farklılığa tahammülü olmayan bağnaz zihniyetler nedense kendilerinin de ortak olmadıkları gayelere hükmetme hakını buluyor şaşıyorum , bu ülkeyi seven herkesin bu ülkede yaşama hakkı vardır buna Fetullah Gülen de onu seven lerde dahildir.Siz nasıl oluyorda kendinizde bu ülkenin sahiplerine yol gösterme gibi küçültücü bir hakkı kendinizde buluyorsunuz. İnsan olma erdemi insanların rengi dini dili ve kabullerini saygıyla karşılamktan geçer bence insan olup olmadığınızı sorgulamalısınız.Atatürk ü kendi zihniyetinize alet etmeyin ve Atatürk ü kullanarak zihniyetinizi inandırıcı kılmaya çalışmayın Atatürk kimsenin tek elinde değil o bu ülkenin ve hepimizin değeri. |
| | |
| | #30 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Nerden: erzurum
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | bu ülke kimin İrana 'a gidin diyen şahısa bi sözüm var, benim dedelerim de bu ülke için şehit düştü, sarıkamışta çanakkalede sakarya da 5 atam şehit oldu ve onlar bugün torunları bu ülkeden kendini bilmez birileri tarafından kovulmak için bunu yapmadı.Bizler bu ülke için savaşmış canı cananı vermiş bir toplumun üyeleriyiz bunu yaparken bizi ayakta tutan şey din ve vatandı şimdi siz ve sizin gibi farklılığa tahammülü olmayan bağnaz zihniyetler nedense kendilerinin de ortak olmadıkları gayelere hükmetme hakını buluyor şaşıyorum , bu ülkeyi seven herkesin bu ülkede yaşama hakkı vardır buna Fetullah Gülen de onu seven lerde dahildir.Siz nasıl oluyorda kendinizde bu ülkenin sahiplerine yol gösterme gibi küçültücü bir hakkı kendinizde buluyorsunuz. İnsan olma erdemi insanların rengi dini dili ve kabullerini saygıyla karşılamktan geçer bence insan olup olmadığınızı sorgulamalısınız. Atatürk ü kendi zihniyetinize alet etmeyin ve Atatürk ü kullanarak zihniyetinizi inandırıcı kılmaya çalışmayın Atatürk kimsenin tek elinde değil o bu ülkenin ve hepimizin değeri. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |