FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > İNSAN > Biyografi

Muhammed Raşit Erol (k.s)

İNSAN katogorisi Biyografi forumu içinde "Muhammed Raşit Erol (k.s)" başlıklı konu görüntüleniyor, "Muhammed Raşid Erol Esseyyid (k.s.) 23.3.1930 tarihinde Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Siyanüs köyünde doğmuştur. Babası Gavsi Bilvanisi Seyyid Abdulhakim Hüseyni (k.s.) hazretleri olup Nakşibendi büyüklerindendir.Dedeleri Seyyid Muhammed Şeyh Muhammed Diyauddin ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-07-2008, 12:45 AM   #1
Yeni Uye

Mehdikonya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Müzik,Müzik ve Müzik gerisi 2. plan :)

Mehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyor
Mehdikonya - MSN üzeri Mesaj gönder
Muhammed Raşit Erol (k.s)

Muhammed Raşid Erol

Esseyyid (k.s.) 23.3.1930 tarihinde Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Siyanüs köyünde doğmuştur.

Babası Gavsi Bilvanisi Seyyid Abdulhakim Hüseyni (k.s.) hazretleri olup Nakşibendi büyüklerindendir.Dedeleri Seyyid Muhammed Şeyh Muhammed Diyauddin (k.s.) hazretlerinin halifelerindendir. Baba ve dedeleri ilim ve tarikat ehli olan Seyda hazretleri Evladı Resul olup Bilvanis seyyidlerindendir. Hz. Hüseyin (r.a.) soyundan geldiği için de "El-Hüseyni" denilmektedir.

Dedesi Seyyid Muhammed (k.s.) medreselerde yetişmiş çok büyük bir alimdi. Hüsn-ü hat sanatında çok mahirdi. Hazret'e intisab etmiş, Nakşibendi halifesi olarak icazet ve hilafet almıştı. Fakat kendisi şeyhine "Sizin sağlığınızda kendi halifeliğimi açıklıyamam, sizden sonraya kalırsam, açıklanmasını birisine vasiyyet edersiniz. Aksi takdirde sizin yaşadığınız devirde ben mürşidim ben şeyhim diyemem, lütfen beni gizleyiniz" diye rica etmişti. Şeyhinden önce vefat ettiği içinde halifeliği aşikare olarak ilân edilmeyip gizli kalmıştır.

Babası olan Gavs hazretlerini Seyyid Muhammed'in vefatı üzerine Seyyid Maruf (k.s.) (Seyda hazretlerinin dedesinin babası) büyütmüştür. Gavs hazret-
leri Siyanüs seyyidlerinden olan Fatıma Validemizle evlenmişler, bu izdivactan Seyyid Muhammed (ka.), Seyyid Muhammed Raşid (k.s.) ve Seyyid Zeynel
Abidin isimlerinde üç oğlu ile Halime ve Hatice isminde iki kızı olmuştur. Zeynel Abidin küçük yaşta vefat etmiştir. İlk zevcesinin teşvikiyle evlendiği Ta-
runi köyünden Seyyide olan ikinci hanımı Sıdıka Validemizdende Seyda hazretlerinin diğer kardeşleri, Seyyid Abdülbaki (k.s.), Seyyid Ahmed, Seyyid Ab-
dülhalim, Seyyid Muhyiddin ve Seyyid Enver ile Aynulhayat, Refiate, Raikate, Naciye adlı kızkardeşleri olmuştur. Seyda hazretleri 2 yaşlarında iken Seyyid
Ma'ruf vefat edince Gavs hazretleri evini Siyanüs köyünden Taruni köyüne taşıdı. Burada 13 sene kaldılar.Daha sonra mürşidi Ahmedi Haznevi'nin (k.s.) izniyle
Bilvanis köyüne hicret ettiler. Seyda hazretleri (k.s.) bu köyde yine Seyyide olan Sekine Validemizle evlenmişlerdir. Bu evlilikten Seyyid Fevzeddin, Seyyid
Abdülgani, Seyyid Taceddin, Seyyid Mazhar, Seyyid Abdurrakib isimli oğulları ile Hasine, Muhsine, Hasibe, Rukiye, Münevver, Mukaddes, Mümine ve Hediye
isimli kızları dünyaya gelmiştir. Gavs hazretleri Bilvanis köyünde 6 sene kaldıktan sonra Seyda hazretleriyle birlikte Bitlis'in Kasrik köyüne tâşındılar. Burada
11 sene kaldıktan soma Siirt'in Kozluk kazasının Gadir köyüne hicret ettiler. 9 sene (Burada iken vatan görevini önce acemi birliği olan Manisa'da, soma Di-
yarbakır'da tamamladı) kaldıkları Gadir'den hayatının sonuna kadar ikamet edecekleri Adıyaman ilinin Kâhta kazasının Menzil köyüne yerleştiler. Babası
Gavs hazretleri 1 Haziran 1972 yılında vefat edince başlıyan irşad görevi 21 sene 4 ay 19 gün devam etmişti.

1968 yılında halifelik icazetini alan 1972 yılında irşad görevine başlayan Seyda hazretlerinin (k.s.) yurtiçinden ve yurdışından aşırı ziyaretçisinin gelmesi 18.7.1983 tarihinde Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde mecburi ikametine yolaçmıştır. Önce Adıyaman'a, soma Adana'ya oradanda Gökçeada'ya götürülen Seyda' hazretleri çektiği sıkıntı ve adanın havasının sıhhatini etkilemesi sonucu 30.1.1985 tarihinde Ankara'ya nakledilmiştir. Burada da 16 ay gözetim altında tutulduktan soma Merkezi idarenin müsadesiyle tekrar Menzil'e dönmüştür. Tekrar tebliğ ve irşad hizmetine devam ederken 1991 yılının Ramazan Bayramı bayramlaşması sırasında içersine zehirli böcek ilacı çekilmiş şırıngayla suikast yapılmış, eline isabet eden zehir etkisini göstermiş, acil müdahaleyle hastaneye yatırılan Seyda hazretleri (k.s.) hayati tehlikeyi atlatmış, fakat elinin üstündeki ve içindeki yaralar sebebiyle uzun
süre ızdırap çekmiştir.

Şeker, damar sertliği, tansiyon ve romatizma hastalıkları nedeniyle uzun yıllar tedavi gören Seyda hazretlerinin ölümünden bir yıl önce ayağı kırılmış
çektiği ızdıraplarına bir yenisi eklenmiş, fakat irşad faaliyetleri kesintisiz devam etmiştir.Romatizma sebebiyle her yaz gittiği Afyondaki kaplıcalardan Ankara'ya dönüşünden bir kaç gün sonra 22.10.1993 Cuma günü cuma namazından iki saat sonra 63 yaşında Rahmet-i Rahmana kavuşmuştur.Vefat haberini alan onbinlerce bağlısının katılı-
mıyla ertesi gün Menzilde babasının yanı başında toprağa verilmiştir.

Dr. A.Selahaddin Kınacı
Sponsored Links
Alt 11-07-2008, 02:41 PM   #2
1. hikaye yarışması birincisi

Selinamm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

Selinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyor
Cevap: Muhammed Raşit Erol (k.s)

çok takdir ettiğim ve zaman zaman arkadaşlarımın da anlatığında sayğıyla dinlediğim ve nedense kalbimde apayrı bir yeri olan bir muhterem zat
Alt 11-07-2008, 03:27 PM   #3
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 4
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor

Allah razı olsun...Allah dostlarını tanımak ve tanıtmak gerekir...
Alt 14-07-2008, 04:05 AM   #4
Yeni Uye

Mehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyorMehdikonya çok gurur duyuyor

Şerefli Ruhları dünyadan göç etmeden önce Allah (c.c.) kısmet etti ve şükürler olsun ki hayattayken gördüm. Hamd olsun.
Alt 14-07-2008, 11:14 AM   #5
1. hikaye yarışması birincisi

Selinamm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

Selinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyor

gerçektenmi gördün inanamıyorum hadi anlat nasıl biriydi defterimin arasında bir resmi var arada sıkıntım olunca konuşurum onunla..
Alt 06-08-2008, 05:48 AM   #6
Yeni Uye

Ben 8 veya 9 yaşındaydım sanırım. Afyonda kaplıcalara gelmişti mübarek. Babam ziyaret etmek istemişti ve beni de yanında götürdü; çok şanslıydım :) Afyonda kaldığı termalde babam ve arkadaşlarıyla bi oda tuttuk ve ziyaret saatini beklemeye başladık. Ben aslında göreceğim kişinin kim olduğunu, yani mübareğin çok değerli bir zat olduğunu bilmiyordum. Sadece anlatılanları, o yaşımda anlayabileceğim kadarıyla kafamda şekillendirmeye, çocuk aklıyla yorumlamaya çalışıyordum.

Derken ziyeret saati gelmişti. Fakat öyle bir kalabalık vardı ki; sadece elini öpebilmek 1 km. uzunluğunda kuyruk oluşmuştu ve sıranın bize gelmesine daha çok vardı. Heyecanla sıranın bize gelmesini bekliyordum. Bu arada uzunca kuyruğun sonlarındaydık. Bir ara burnuma öyle güzel bir koku geldi ki anlatamam sizlere. Babama sordum bu kokunun ne olduğunu " oğlum o kokuyu ben duymuyorum, sen duyuyosun ve o koku mübareğin nispet kokusu" dedi bana. " Ayrıca bu kokuyu herkes duyamaz, çok şanslısın oğlum dedi" bana. Meğer biz sıranın sonunda beklerken mübarek dinlenmekte olduğu daireden çıkmış ve ziyaret başlamıştı. Babam benim kokuyu aldığımı duyunca "Muhammed Raşit Erol (k.s) odasından çıkmış ve ziyeret başlamış" dedi. Ben o mübarek kokusunu yüzlerce metre öteden almıştım.

Derken sıra uzun süre sonra bize geldi. Mübarek apart dairesinin avlusunda ziyaret etmek isteyenlere o mübarek ellerini uzatıyodu. Ve ben o bembeyaz, yumuşacık ellerinden tuttum,öptüm ve alnıma götürdüm. Sonrasında o beyazlamış sakalına ve yüzüne baktım. Yanından ayrılmak istemiyordum ama Mübareğin, benden sıra bekleyen sofileri vardı ve haklarını gasp etmek istemedim huzurlarından ayrıldım. Hayatım boyunca unutamıycam anların en başında gelir bu an. Tabi daha sonraları Menzil Köyünde mübareği görme şerefine iki kez daha mazhar oldum Allah'a şükür.

Şimdi ise mübareğin halifesi Gavs-ı Sani Şeyh Seyyid Abdulhakim El Hğseyini hz. görme şerife eriyorum kısmet oldukca. Allah (c.c.) görme arzusunda olanları alıkoymasın.
Alt 07-10-2008, 06:02 PM   #7
Yeni Kayıt
Hayatta hiçbir sorun yoktur ki fırsatlarla yüklü olmasın.

avşarbeyi sadece gerçekten hoşavşarbeyi sadece gerçekten hoşavşarbeyi sadece gerçekten hoşavşarbeyi sadece gerçekten hoşavşarbeyi sadece gerçekten hoş

Allah onu sevenlerin, onlarca sevilenlerin duasından bizleri mahrum etmesin.
avşarbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil