![]() |
| | |||||||
İNSAN katogorisi Biyografi forumu içinde "6 Mayıs 1972..." başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: No Exit ´isimli üyeden Alıntı Hanımefendi baloda değiliz ama maske konusuna iyi değindiniz sizin maskeniz gerçek yüzünüzü saklıyor anlaşılan bu forumu hep takip ederim yıllardır üye değildim fakat bende ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #21 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus
Cinsiyet: Rep Gücü: 194 Rep: 19254 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 6 Mayıs 1972... Alıntı:
Demek yıllardır takip ediyorsunuz bu forumu ve ne hikmetse ve birden dikkat uyandırdım siz de ve foruma üye oldunuz. Buna kim inanır sizce? :) Maske konusuna gelince çok iyi oynuyorsunuz ama ben sizin gibi oyuncuları çok gördüm.
__________________ Yüreğinde zerre kadar art niyet ve riya taşıyan insan, benim yüreğimi göremez! Konu SAHARAY tarafından (08-05-2008 Saat 08:08 AM ) değiştirilmiştir.. | |
| | |
| Sponsored Links |
| | #22 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 70 Rep: 6826 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 6 Mayıs 1972... bu söz size hiç yakışmamış.....güney hanım..... konuyla alakalı bende bu sayfaya girmek istemiyordum çarpılmak korkusundan değil insanların düşüncelerine sagı duyduğumdan. ama görünür oki siz pek saygı göstermek istemiyorsunuz..... böyle bir cümle bence yanlış..çok yanlış .fark etmişsinizdir sanırım.... iyi forumlar....sevgili güney..
__________________ |
| | |
| | #23 |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 273 Rep: 26904 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 6 Mayıs 1972... Atmaca Takdir- ilahi ne demek konuda bahsi geçen kişiler idam edilmiş burada konuyu açan arkadaşımıza saygısızlık olduğunu sezinliyorum şayet o dönemden kesitler verilmiş idam edilen kişiler hakkındaki suçlamalar,deliller ve varılan adli karar bugün bile tam manasıyla açıklığa kavuşmamışken konuya yersiz müdahil olan hanımefendi bir cümle sarfetmiş peki her idam ilahi adaletmidir?Yada cellat gibi can almak ilahi adaletmidir?
__________________ Wenn ich Du wär, wär ich lieber ich !!! |
| | |
| | #24 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 194 Rep: 19254 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 6 Mayıs 1972... Alıntı:
Sizin ideolojik anlayışınıza göre eşitlik nasıl olmalı? Benim ideolojime göre değil, ben kendi anlayışıma göre bu sorunuza cevap vereceğim. Benim için, din,ırk, ideoloji ayrımı yoktur. Benim gözümde tüm insanlar eşittir. Her insan sonradan kazandığı kimliklerden önce, özünde benim için sadece insandır. İnsanları dinlerinden dolayı,yada ideolojilerinden dolayı yermek benim anlayışıma uymaz. İnsanlar arasında ayrımcılık yada bölücülük yapmakta benim anlayışıma uymaz. Sevgi ve itibar için düşüncelerimden ve inandığım doğrulardan asla ödün vermem. O yüzdendir ki forumlarda en sevilmeyen üye ünvanı her zaman bana verilir.:) Kimseye şirinlik yapma yada yalakalık yapma gibi bir derdim hiç olmadı. Evet ben eşitlik anlayışımı savunuyorum ama sizin gibi sözde değil,özde savunuyorum. Olup bitenleri de asla görmezlikten gelme gibi bir lüksüm yok. İyi Forumlar
__________________ Yüreğinde zerre kadar art niyet ve riya taşıyan insan, benim yüreğimi göremez! Konu SAHARAY tarafından (08-05-2008 Saat 08:09 AM ) değiştirilmiştir.. | |
| | |
| | #25 | |
-------------------------------------------------------------------------------- Yunus Suresi 49 De ki: "Ben kendime bile Allah'ın istediği dışında bir zarar verme yahut yarar sağlama gücünde değilim. Her ümmetin bir eceli var. Ecelleri geldiğinde bir saat geri de kalamazlar, ileri de gidemezler." .................................................. .................................................. ..... Bay X Kuran'da değişmeyen tek kaderin ecel olduğu yazılıdır. Deniz Gezmiş idam edildi ve bence de o idamlar yanlış kararlardı. Ama insanın ecel zamanı tek değişmeyen şeydir. Kader ve kaza çok derin bir konudur o yüzden sadece ecelle ilgili ayeti kopyaladım.
__________________ Yüreğinde zerre kadar art niyet ve riya taşıyan insan, benim yüreğimi göremez! | |
| | |
| | #26 | |
Yazdıklanızda bir şey çok dikkatimi çekti.Sizin gibi düşünmüyorlar diye insanları yermeye çalışmanız ve bu yorum yazma tarzınız nedense bana birini hatırlattı. Özellikle ağzınızdan düşmeyen şu adil düzen tekrarlarına şaşırmadım desem yeridir. Alaycı bir üslubuda ekleyerek yazdığınız yorumunuza tekrar tşk ediyorum. Ama şunu bilinki sizin gibi düşünmeyen insanların da saygı görmeye hakkı var. Güney Hanıma yazdığım bir yoruma sizin gibi iki günlük bir üyenin, birden ortaya çıkıp sazan gibi atlayıp bana yorum yazması gerçekten çok ilgimi çekti.:) Hele de iki günlük bir üye olarak diğer üyelerin sözcülüğünü yapmanız çok ilginç. Ben başkaları adına fikir beyan edemem sadece kendi fikrimden sorumluyum. Burdaki üyeler kendi fikirlerini açıklayabilecek kadar zekiler bana kalırsa. Sizin tercümanlığınıza kimsenin ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. İsteyen üye arkadaş benim fikirlerimle ilgili eleştiri yapmak istediğinde konular burda özgürce yorum yapabilir ve yazabilir. Ben hep bu forumdayım ve tek başınmayım her zaman yorumlarınızı bekliyorum.
__________________ Yüreğinde zerre kadar art niyet ve riya taşıyan insan, benim yüreğimi göremez! Konu SAHARAY tarafından (08-05-2008 Saat 07:25 AM ) değiştirilmiştir.. | |
| | |
| | #27 | |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 6 Mayıs 1972... Alıntı:
Ben hiç bir zaman düşüncelerimden ödün vermedim.Hangi konum ,hangi şartta olursa olsun... Benim onurumdur inançlarım...Küçük beyinlerin sırf demogoji yapmak uğruna sarf ettikleri sözcüklere, provakatif tanımlamalara benim karnım tok... Yanlış ?? Şaşırtma beni.... Bu söz az bile bu kadar değerli ve önemli bir konuda sırf ortalığı karıştırmak amacıyla yapılan bir tavıra , ben kendi adıma az bile laf söyledim... Yanlış olduğunu asla kabul etmiyor ve sözlerimin arkasında duruyorum... ÇARPILIRLAR.... ÇARPARLAR..... Sanada iyi forumlar sevgili atmaca..... | |
| | |
| | #28 | |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 6 Mayıs 1972... Alıntı:
Efendim hoş gelmişsiniz; Muhteşem tespitlerinizi kocaman alkışlıyorum.... Bakmak la görmek arasındaki farkınız olaganüstü..... Aramızda olmanız sevindirici.... | |
| | |
| | #29 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 6 Mayıs 1972... Maceraperest delikanlılar” değil egemenler için büyük bir tehdittiler. Devrimciydiler! –Devrimci Gençlik En uzun koşuysa elbet Türkiye'de de devrim O, onun en güzel yüz metresini koştu En sekmez lüverin namlusundan fırlayarak ... En hızlısıydı hepimizin, En önce göğüsledi ipi... Acıyorsam sana anam avradım olsun Ama aşk olsun sana çocuk, Aşk olsun Can Yücel Deniz’lerin idamının üzerinden 36 yıl geçti. Hala idamın “haklılığını” savunan faşist zihniyetli kişilikleri saymazsak pekçokları için 68, “güzel ve masum olaylar dönemi” olarak hafızalardaki yerini koruyor. Üstelik şimdilerde bu “güzellik ve masumiyet” pek bir revaçta. Bu kuşağın değerlerini ve mücadelesini yeni yeni duyan, öğrenen kuşakların “hayranlık ve özenmeleri” için değil belki ama düzenin kirli çarklarında çoktan yerini almış hamkafalar için 68’i “hatırlatmak ya da gündeme almak” hiçbir şey için değilse bile piyasa değeri ve “güzel şeylerdi ama başarılamadı gördünüz” psikolojisini aşılamak için anlamlı! Tam da böylesi bir dönemde tarihin şaşmaz bir gerçeğini hatırlamakta fayda var: Egemenler, zamanında türlü katliam ve karalamaya maruz bıraktıkları devrimcileri, ölümlerinin üzerinden hayli zaman geçtikten sonra tabiri caizze “kutsarlar”. Bu “kutsama operasyonu”, devrimcilerin düşüncelerini ve onları devrimci yapan değerlerini “ortadan kaldırmayı”, “zararlı noktalarından ayıklamayı” amaçlar. Ta ki, bu devrimcilerin anılarının bugünün ezilenlerinin zihninde hareket ettirdikleri devrimci kıcılcımı yok edene kadar, “zararsızlaştırana” kadar! Bu kutsama ve zararsızlaştırma operasyonu en çok da “gerçekleşmesi mümkün olmayan romantizmle” tescilleme şeklinde gerçekleştirilerek, devrimci düşünceler çarpıtılır, sakatlanır. Olayın ya da kişilerin midesi geniş kapitalizmin serbest piyasasında markalaştırılması ve üzerinden sağlanan ticari kazançlar da cabası olur. Böylesi bir “tarih bilincinin” kime ne zararı dokunur ki? Egemenlerin bu operasyonlarından en çirkinini Che Guevera yaşadıysa, Türkiye’deki örneklerinin başında da Denizler, Mahirler, İbolar geliyor. Ancak özellikle Deniz Gezmiş’in 68’in “masum bir öğrenci lideri” olarak diğerlerinden daha özentili bir şekilde “çekilip çıkarılmasının” da anlamları var. Bugün kendisine “solcu” diyen “ırkçılardan”, sağcı politikacılara, faşistlere ve sermaye kodamanlarına kadar pek çok kesim “Deniz”i hala yukarıdaki operasyona tabi tutmaya çalışmaktadırlar. Her ne kadar Denizleri anmak “suçu ve suçluyu övmek” olarak kanunlarda yerini korusa da onun adının “sık sık” dile getirilmesi ve her dile getirilişinde onun özelliklerinden birinin budanması, dahası onun diğerlerinden ayrıştırılarak masumlaştırılması hiç de iyi niyetli bir çabanın ürünü değildir. Sermayenin gazeteleri, TV’leri, islamcıların Aksiyon gibi dergileri bu aralar Denizleri ve 68’i gündem yapıyorlar. Üstelik Aksiyon dergisi arsızca “68’den geriye ne kaldı?” manşetiyle süslediği son sayısında AKP’ye malzeme çıkararak soruyor: “Demokrasi mi, Cuntacılık mı?” Onurlu bir tarih ve daha da güncel bir sorun olarak “devrim fikri” ancak böyle sulandırılabilir, böyle sıfırlanabilirdi. Ne demokrasi ne de özgürlük kelimesi ağızlarına hiç yakışmayan bu zevata bu soruyu sordurma fırsatını veren “ulusalcılar”, “ulusalcı solcular” da bu gericilerden az zarar vermiş değiller Denizlerin mirasına... Bugün 6 Mayıs. Bundan tam 36 yıl önce, 6 Mayıs 1972’de idam edilen THKO savaşçıları Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için bugünlerde kimileri hala “operasyon çekiyor”; kimileri ise onların yarattıkları, yaşattıkları değerlere sahip çıkıyor ve yaşatıyor... Günlerdir medyada 68 için, özellikle de Deniz için “pırıl pırıl bir delikanlı”, “Türkiye’nin bağımsızlığından başka bir şey istememiş popüler bir öğrenci lideri” olarak bahsediliyor ve o kuşak için ekleniyor: “Kendi dışlarında gerçekleşen büyük oyunların, olayların kurbanı oldular”! Hayır! Onlar, Denizler büyük oyunların kurbanı olmuş “maceraperest delikanlılar” değillerdi. Tıpkı bugün 1 Mayıs’ta olduğu gibi kendilerinden felaket derecede korkan ve de o yüzden onları gencecik yaşlarında darağacına gönderen egemenlerin yüzüne haykırdıkları gibi “THKO savaşçıları”ydılar. ABD emperyalizmine karşı dünyada gelişen devrimci direnişler kuşağının Türkiye'deki ilk örneklerindendiler. Denizlerin daha 1969’da başlattıkları “Bağımsız Türkiye” kavgasını bugünlerde “ulusalcı-milliyetçi” ideolojilerine “güya gelenek” yapan arsızlar, Denizlerin “emperyalizmden ve kapitalizmden bağımsız bir Türkiye” vurgularının adını bile anmazlar. “Türkiye halkının 2. Kurtuluş Savaşı’nın” ordusunu kurmaya girişen devrimciler olan Denizlerin düşüncelerini bugünün koşullarında güya bir mücadele klavuzu olarak gördükleri “Kemalizmle” suistimale uğratır; Denizlerin devrimci düşüncelerini “Mustafa Kemal’le” yan yana getirerek gençlikteki devrimci kıvılcımlanmaları “resmi ideolojinin Türkiye’si ve Atatürk sevgisi” ile sakatlar ve iğdiş ederler... Yaptıkları, savunduğu fikirleri ve devrimciliklerinden eser kalmayan Denizleri basit birer figüre dönüştürür, bugünün gençliğinin tarihi ve onları doğru öğrenmelerini; bugün doğru mücadele etme eğilimlerini budarlar... Piyasanın bir “ürün olarak 68’i” pazarlamakla ünlenen şahsiyetlerine sormak lazım: Pek sevdiğiniz Deniz’lerin 69 kışında silahlı mücadele vermek üzere gruplar halinde Siyonist İsrail’in işgali altındaki Filistin’e gitmelerinden neden hiç söz etmezsiniz? Hep “masum öğrenciler” olarak görmek istediğiniz devrimci öğrencilerin mücadelelerinin halkta uyandırdığı kıvılcımdan, THKO’dan neden hiç bahsetmezsiniz? THKO’nun gerçek beyni Hüseyin İnan’dan neden hiç sözetmezsiniz? 31 Mayıs 1971’de Nurhak’ta pusuda vurduğunuz Sinan Cemgil’den, Alpaslan Özdoğan’dan, Kadir Manga’dan neden hiç sözetmezsiniz? Mahir’lerle birlikte Kızıldere’de bizlere mücadelenin en güzelini, en ahlaklısını öğreten THKP-C ve THKO’lulardan neden hiç sözetmezsiniz? Türkiye halklarının emperyalizmden ve faşizmden kurtulmaları için ilk sistematik gerilla savaşını örgütleme girişimlerinde bulunan bu devrimcilerden, onların değerlerinden kirli ellerinizi çekin! Onlar, esir edilmiş bir halkın onurlu evlatları olarak büyük toplumsal iddilarının peşinden gittiler. Üniversiteli olarak, liseli olarak, genç olarak, eğitim görmüş-kitap okumuş aydın kişiler olarak onlar sömürge bir halkın özgürleşmesi için kendilerine düşen sorumlulukla hareket ettiler. İddialarının büyüklüğü egemenlerin gücünden fazla olduğu için egemenlerin yüreklerine korku saçtılar; cesaretleri “akılla, bilgiyle ve stratejiyle” buluştuğu için hala Tayyipgillerin tüylerini diken diken ederler... Denizler ve onların devrimci geleneği, bugünün gençliğine ve halklarına önemli bir miras bıraktı: Emperyalizmin bağımlılaştırdığı ve sömürgeleştirdiği bir ülkede mücadele beklemeye gelmez! Ve o mücadelenin gereksinimleri tesadüflere bırakılamaz. Denizlerin mücadelesi, anılarda değil yine ve sadece mücadelede yaşayabilir. Öyle de olacak! Sendika org....(devrimci gençlik) |
| | |
| | #30 |
| 1. avatar yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 65 Rep: 6283 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 6 Mayıs 1972... bilmeyenlere duyurulur takdir i ilahi kelimesinin manası; tanri'nin takdiri, onun rizasi, istegi olarak belirir. ve..... Demogoji, toplumun duygularını ve önyargılarını kullanarak var olan gerçekleri farklı şekilde gösterme sanatıdır. şimdi demogojiyi yapan ben miyim siz misiniz güney hanım.siz deniz gezmişi melek gibi gösteriyorsunuz ben öyle düşünmüyorum olay bundan ibaret,nasıl ki ben sizin düşüncelerinizi değiştiremem siz de benım düşüncelerimi değiştiremezsiniz.çarpılmak konusuna gelince ben Allah ın emir ve yasaklarına uyduğum sürece inşaallah hiçbişey olmaz siz kendinizi düşünün ve kendiniz için endişelenin. |
| | |
| | |