![]() |
| | |||||||
İNSAN katogorisi Biyografi forumu içinde "MÜNİR NURETTİN SELÇUK" başlıklı konu görüntüleniyor, "MÜNİR NURETTİN SELÇUK 1900' de İstanbul'da doğdu ve aynı şehirde 1981'de vefat etti. Ses sanatçılığı ve besteciliğinin yanı sıra, istanbul Belediyesi Türk Musikisi İcra Heyeti Şefliği ile de ün yaptı. ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 75 Rep: 7287 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | MÜNİR NURETTİN SELÇUK MÜNİR NURETTİN SELÇUK 1900' de İstanbul'da doğdu ve aynı şehirde 1981'de vefat etti. Ses sanatçılığı ve besteciliğinin yanı sıra, istanbul Belediyesi Türk Musikisi İcra Heyeti Şefliği ile de ün yaptı. Klasik üslûbun en iyi yorumcularındandır. Babası Divan-ı Hümayun müntesiplerinden Nureddin Bey, Annesi Hanife Hanımdır. Hocaları arasında Etfıem Nuri Bey, Ahmet Irsoy, Hoca Ziya Bey başta gelirler. içinde bulunduğu Musiki Cemiyeti, Dar'ül Elhan, Muzika-i Humayun, Riyaset-i Cumhur İnce Saz Heyeti ve son olarak da İstanbul Belediyesi İcra Heyeti Şefliği'dir. Ayrıca İstanbul Radyosunda ve Plak alanında önemli faaliyetlerde bulunmuş ve ürünler vermiştir. Besteci olarak, dini ve dini olmayan eserler bestelemiş ve bu arada, geleneksel gazel tarzınıda yaşatmıştır. Sesi, besteleri, hocalığı klasik üslubu ve sanatçı kişiliği ile Musiki Tarihimizin seçkin kişilerinden biri olmuştur. En güzel şarkısının sözlerinide ekleyelimde tamam olsun. Makber Abdulhak Hamit Tarhan Eyvah ne yer ne yar kaldı Gönlüm dolu ah u zar kaldı Şimdi buradaydı gitti elden Gitti ebede gelip ezelden Ben gittim o haksar kaldı Bir köşede tarumar kaldı Baki o enisi dilden eyvah Beyrutta bir mezar kaldı Bildir bana nerde nerde Ya Rab Kim attı beni bu derde YA Rab Nerde arayayım o dil rübayı Kimden sorayım bi-nevayı Derler ki unut o aşnayı Gitti tutarak reh-i bekayı Sığsın mı hayale bu hakikat Görsün mü gözüm bu macerayı? Sür'atle nasıl da değişti halim Almaz bunu havsalam hayalim. Çık Fatıma! lahteden kıyam et Yanımdaki haline devam et Ketn etme bu razı şöyle bir söz Ben isterim ah öyle bir söz Güller gibi meyl-i ibtisam et Dağı dile çare bul meram et Bir tatlı bakışla bir gülüşle Eyyamı hayatımı temam et Makber mi nedir şu gördüğüm yer Ya böyle reva mı ey cay-ı dilber |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| 1. şiir yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 184 Rep: 18280 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: MÜNİR NURETTİN SELÇUK Münir Nurettin Selçuk'tan bahsetmek istedim bugün...Fakat forumları incelediğimde sizin benden önce yazmış olduğunuzu gördüm.Emeğinize sağlık...Teşekkürler. Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın Öylesine yıktınki bütün inançlarımı Beni sensiz bıraktın, beni bensiz bıraktın En sevdiğim eseridir bu ...Saygı ve rahmetle anıyorum sağlam sesli müzik adamını...
__________________ EDEP İLE GELEN LUTUF İLE GİDER |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |