![]() |
| | |||||||
Kültür, Sanat katogorisi Şiir forumu içinde "Ozan Mahzuni'ye" başlıklı konu görüntüleniyor, "OZAN MAHZUNİ’YE Gezdin yurdun ile gurbet elleri, Barış fidanında dostluk gülleri. Bağlamanda kahır ile telleri, Boşunamı ezer oldun Mahzuni. Dünya alem gidip gelirken aya, Köylünün işçinin aldığı paya, Sitemler ederek ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Nerden: ÇORUM /Mecitözülüyüm ANKARADA oturuyorum.
Cinsiyet: Rep Gücü: 68 Rep: 6661 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ozan Mahzuni'ye OZAN MAHZUNİ’YE Gezdin yurdun ile gurbet elleri, Barış fidanında dostluk gülleri. Bağlamanda kahır ile telleri, Boşunamı ezer oldun Mahzuni. Dünya alem gidip gelirken aya, Köylünün işçinin aldığı paya, Sitemler ederek bu Ankara’ya, Boşunmı kızar oldun Mahzuni. Milletin bağrında kendi özüne, Dünya hayran kalıyordu sözüne. Kara kaşlarıyla ela gözüne, Boşunamı nazar oldun Mahzuni. Gezdin Avrupayı Alamanyayı, Hep bildirdin Anya ile Konyayı. Yunuslarla okyanusta deryayı, Boşunamı yüzer oldun Mahzuni. Salladın hep haksızlığın tahtını, Kem talihin ile kara bahtını. Sözlerinde geri kalan ahtını, Boşunamı yazar oldun Mahzuni. ÖZDEMİRİN akan gözü yaşına, Pare pare duman çökmüş başına. Hünkar Hacı Bektaş pirin taşına, Boşunamı mezar oldun Mahzuni. Bu şiirimi ;Aramızdan ebediyete göç eden Büyük ozan aşık Mahzuni ŞERİF in daha kırkı dolmadan,ölümünün yedinci gününde;bir Tv ekranlarında reyting uğruna yapılan bir proğrama sitem olarak kaleme almıştım. Gerçek, özde ,yürekten sevenlerine ithaf ediyorum. .
__________________ Hamdi ÖZDEMİR Emekli Astsubay. |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet: Rep Gücü: 586 Rep: 58391 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Ozan Mahzuni'ye [quote=Hamdi ÖZDEMİR;95480] OZAN MAHZUNİ’YE Gezdin yurdun ile gurbet elleri, Barış fidanında dostluk gülleri. Bağlamanda kahır ile telleri, Boşunamı ezer oldun Mahzuni. Dünya alem gidip gelirken aya, Köylünün işçinin aldığı paya, Sitemler ederek bu Ankara’ya, Boşunmı kızar oldun Mahzuni. Milletin bağrında kendi özüne, Dünya hayran kalıyordu sözüne. Kara kaşlarıyla ela gözüne, Boşunamı nazar oldun Mahzuni. Gezdin Avrupayı Alamanyayı, Hep bildirdin Anya ile Konyayı. Yunuslarla okyanusta deryayı, Boşunamı yüzer oldun Mahzuni. Salladın hep haksızlığın tahtını, Kem talihin ile kara bahtını. Sözlerinde geri kalan ahtını, Boşunamı yazar oldun Mahzuni. ÖZDEMİRİN akan gözü yaşına, Pare pare duman çökmüş başına. Hünkar Hacı Bektaş pirin taşına, Boşunamı mezar oldun Mahzuni. Bu şiirimi ;Aramızdan ebediyete göç eden Büyük ozan aşık Mahzuni ŞERİF in daha kırkı dolmadan,ölümünün yedinci gününde;bir Tv ekranlarında reyting uğruna yapılan bir proğrama sitem olarak kaleme almıştım. Gerçek, özde ,yürekten sevenlerine ithaf ediyorum. . [/QUOTE Emeğinize Sağlık...Büyük ozana ben de saygılarımı sunuyorum...Dinlemekten büyük keyif alıyorum.Allah rahmetiyle muamele eder inşallah
__________________ ağaç olsam hüzün dökülüyor yapraklarımdan yağmura koşsam hüzün boşanıyor üstüme ... |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| | |