![]() |
| | |||||||
Kültür, Sanat katogorisi Şiir forumu içinde "Gülgün Turan ŞİİRLERİ" başlıklı konu görüntüleniyor, "VATAN Her sevincin arkasından yanaklarda Buruk anlık bir tebessüm kalan Sırf mutlu olsun diye özgürlükler Ağaran şafaklar martılar Ihlamur kokan yollarda Kavgasına sarılmış özgürlük türküleri Söyleye söyleye yürüyen kardeşler Vatan ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #81 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 42 Rep: 4137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ VATAN Her sevincin arkasından yanaklarda Buruk anlık bir tebessüm kalan Sırf mutlu olsun diye özgürlükler Ağaran şafaklar martılar Ihlamur kokan yollarda Kavgasına sarılmış özgürlük türküleri Söyleye söyleye yürüyen kardeşler Vatan bizim Bayrak bizim Söz verdik and içtik Destanlar yazdık meydanlarda Yaşadık aynı bayrak altında Boyun eğmedik esaret diyene NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.. GÜLGÜN TURAN
__________________ bir sürgün şehirde sessizlikten boğuldum içimi acıtan gözlerini göremeyişim |
| | |
| Sponsored Links |
| | #82 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 42 Rep: 4137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ BİLİYORUM Bu gece sana bakıyorum Gözlerim yukarlarda bir yerlerde Ne çare göremiyorum Ordasın sevdiceğim biliyorum Pencerenden ışık süzülüyor dışarıya Aynı düşlerdesin Uzanmak istiyorum sana Gözlerim buğulanıyor Cesaret edemiyorum. Sen orada mutlusun Belkide unutmuşsun Yinede ordasın biliyorum.. Hissediyorum..... GÜLGÜN TURAN
__________________ bir sürgün şehirde sessizlikten boğuldum içimi acıtan gözlerini göremeyişim |
| | |
| | #83 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 42 Rep: 4137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ GELECEKTİM Gelecektim, Gecenin sessizliğinde, Yıldızların en parlak olduğunda, Sokak lambalarının caddeleri aydınlattığında, Rüzgarın yaprakları savurduğunda…… Geceler hep aynı sessizliğinde sensiz, Yıldızlar kasvetli parlaklığında, Sokağının lambası her geceye inat yanmakda, Rüzgâr yaprakları iki mevsimdir savurmakda, İki bahar geçti güzelim buralarda Şimdi kır çiçeklerine bakamıyorum sadece Nefretim var,güneşi görmem bana sanki bir işkence Ve papatyaları soldurdum vazomdaki Kitabın arasına koydum gelirken getiririm sana diye… Gülgün Turan
| | |
| | #84 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 42 Rep: 4137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ Elime fırçayı alıp bütün evleri beyaza boyayacağım Düşleri bembeyaz şehirimde bir başıma kalacağım Sade ve gösterişli olacak bahçeler İçinden bir elma koparacağım Yarısını sana ayıracağım Bu diriliş bu zulmün adını anlatacak heceler Sana bir şiir daha yazacağım Kalemimdeki mürekkep bitene kadar Yazıp yazıp üstünü karalayacağım Yazamam olmaz yazarsam kalemim ağlar Sayfalarım kendi kendini yakmak ister Evler kendini yakmak ister İnat değilmi bunlar Sensiz geçen günlerimi Seni,hisettiklerimi Bırakıp tozlu tavan arasında Sana inat HATIRLAMAYACAĞIM...
| | |
| | #85 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 42 Rep: 4137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ Gülümün Rengi Gülümün rengi soluk benzi atık Suratı hepten asık Neden gülüm sessizliğimiz Neden terkedişimiz... Gülüm rengin soluğun nerde Nerde gece ayazındaki sıcacık nefesin Şimdi bir otobüs geçecek camında seni arayacağım Biliyorum sen yine olmayacaksın... Gülüm ay tenine değmesin yıldızlar Güzelliğin kadar sarhoş edici olamazlar aşktan Yolların ucsuz bucaksız sonsuzluğunda da aramak değil Asıl olan asil varlığın gerisi umurumda bile değil... GÜLGÜN TURAN
| | |
| | #86 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 42 Rep: 4137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ SENİNLE Ne mutlu yüzümde gülücükler açtırana Rengimi yeniden tanımamı sağlayana İçimden kuşlar başladı havalanmaya Çok anlamlı vede güzel anayana... Hayat seninle güzel Hayat seninle değer bütün sıkıntılara Hayat seninle bir başımıza kalınca anlamlıysa Hayat seninle değer gülüm yarınlara Gülgün Turan
| | |
| | #87 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 42 Rep: 4137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ Çok Olmadı Yoksun nefes alışlarımda bakışlarda görünmüyorsun Gideli çok uzun olmadı unuttuğunda yalan sanki söyleyemiyorsun Dokunacak kadar yakınız birbirimize ama dokunamıyorsun İncitilmişliklerin var gülemiyorsun. Saçlarını boyadın mı kızıla alaca şafak kırmızısına söyle Ben giderken çok hoşlardı sanki ipek sanki sırma gibi öyle Susma yine şarkımızı en yüksek sesinle çal söyle Aldırmasın gönlün biliyorsun olamazdı benim gibi biriyle. Gülgün Turan
| | |
| | #88 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 42 Rep: 4137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ Dalga Parmaklarını kanatırcasına tırnaklarımla yazabilirim kumsala İsmini Hatta çizebilirim belirgin hatlarını vuran dalgayla Hissedişini Tarif etmek mümkün değil bu günlerde İsteyişini Yaramaz çocuklar gibi kaybolsakda gecede Titreyişini Yüzüne vuran yağmur damlasında Hepsine alışığım biliyorum ama görmeseydim Gidişini……. Gülgün Turan
| | |
| | #89 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 42 Rep: 4137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ Hayal Şarkımızı mırıldanıyorum hafif kısık sesle Ayaklarım ıslak yağmurda yürüyorum asice Bir köşe başı bir köşe daha yol çıkıyor evimize Pembe hayallerimize süslediğimiz ıhlamur rengine boyalı Sen içinde oturup kapıyı açacaktın Ben sakladığım çiçekleri ilk buluşmamız gibi sana verecektim Bana arada sigara içirecektin istemesende nezaketen Ayaklarım ıslak kayboluyorum yağmurda sessizce… Gülgün Turan
| | |
| | #90 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 42 Rep: 4137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ HOŞGÖRÜ Hayatın acımasızlığımı bu yoksa acizliğimi insanların İnsana insan derken bile şüphe uyandıran Her kelimede yalanlarla dolu bir hayat mı Bakışırken bile sahte Başbaşayken bile acizlik mi Olsun gülüm taş gibi sağlam yüreğim Buna da katlanır yine sana Güzellikler dilerim.... GÜLGÜN TURAN
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| | |