![]() |
| | |||||||
Kültür, Sanat katogorisi Şiir forumu içinde "Gülgün Turan ŞİİRLERİ" başlıklı konu görüntüleniyor, "GİDİYORSUN Yine bir otobüs camının Soğuk ve hüzünlü bakışlarıyla ayrılıyorsun buralardan Oysa ne mutluyduk az önce Yanımda bakıyordun gözlerimin içine kocaman kocaman Sevgi sözleri fısıldar gibi konuşuyordun son cümlelerini söylerken ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #51 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 83 Rep: 8256 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ GİDİYORSUN Yine bir otobüs camının Soğuk ve hüzünlü bakışlarıyla ayrılıyorsun buralardan Oysa ne mutluyduk az önce Yanımda bakıyordun gözlerimin içine kocaman kocaman Sevgi sözleri fısıldar gibi konuşuyordun son cümlelerini söylerken Tutsaklığımız asırlık değil güzelim Ne ayrılıklar yaşadık biz yürek yüreğe verip Sonunda kaybedilmişlik gibi unutulmadan Ve zaman hala ayrılığımıza inat aksada bilki Bilki adın dilimde sevgin yüreciğimde Gül kokulum..... Gülgün Turan
__________________ Sil Baştan |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #52 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 83 Rep: 8256 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: alıntıdır.. karlı kayın ormanı karlı kayın ormanında yürüyorum geceleyin. efkârlıyım, efkârlıyım, elini ver, nerde elin? ayışığı renginde kar, keçe çizmelerim ağır. içimde çalınan ıslık beni nereye çağırır? memleket mi, yıldızlar mı, gençliğim mi daha uzak? kayınların arasında bir pencere, sarı sıcak. ben ordan geçerken biri : "amca, dese, gir içeri." girip yerden selâmlasam hane içindekileri. eski takvim hesabıyle bu sabah başadı bahar. geri geldi memed'ime yolladığım oyuncaklar. kurulmamış zembereği küskün duruyor kamyonet, yüzdüremedi leğende beyaz kotrasını memet. kar tertemiz, kar kabarık, yürüyorum yumuşacık. dün gece on bir buçukta ölmüş berut, tanışırdık. bende boz bir halısı var bir de kitabı, imzalı. elden ele geçer kitap, daha yüz yıl yaşar halı. yedi tepeli şehrimde bıraktım gonca gülümü. ne ölümden korkmak ayıp, ne de düşünmek ölümü. en acayip gücümüzdür, kahramanlıktır yaşamak : öleceğimizi bilip, öleceğimizi mutlak. memleket mi, daha uzak, gençliğim mi, yıldızlar mı? bayramoğlu, bayramoğlu, ölümden öte köy var mı? geceleyin, karlı kayın ormanında yürüyorum. karanlıkta etrafımı gündüz gibi görüyorum. şimdi şurdan saptım mıydı, şose, tirenyolu, ova. yirmi beş kilometreden pırıl pırıldır moskova... ALINTIDIR SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM. İLK KEZ TANINMIŞ BİR ŞAİRİMİZİN CÜMLELERİNİ DİLE GETİRDİM ÇÜNKÜ İÇİNDE İNSANI UZAK DİYARLARA ALIP GÖRÜTEN CÜMLELERİ VAR...
| | |
| | #53 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 83 Rep: 8256 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ Ben gidiyorum.... Giderken, Seni sana emanet ediyorum.... Gelmeyeceksin, Çok iyi biliyorum.... Bu kelimelerle yetiniyorum... Sende gittin biliyorum.... Giderken, Benden nefret ettiğini biliyorum..... Gelemeyeceksin, Bu kelimelerle yetiniyorum..... Gülgün Turan
| | |
| | #54 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 83 Rep: 8256 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ ELVEDA SEVGİLİ Senden yadigarları yüreğime saklayıp Uzun gecelerde aklımda sen varken ağlayıp Mehtapları sensiz hayal edip Sıcak bir ağustos gecesinde Bir duble daha içeceğim şerefine Sonra sokaklara çıkıp Sensizlik uğruna ölüme gidip Bir sigaranın dumanında seni hissedercesine Kavuracağım bedenimi doğan güneşle Sonra bir biber fidanı sulayacağım Sırf seni hatırlamak adına Sulayacağım onu solmasın diye Dudaklarımı ıslatırken sıcak bakışların Buralarda olamayacaksın Aldırma sen doğan güneşe O hep aynı yerde Senin bana yakın olduğun kadar Beni uzaklarına Uçurumlarına Attığın kadar seni hapsedeceğim derinlerimde… Gülgün Turan...............
| | |
| | #55 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 83 Rep: 8256 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ AYRILIK HEDİYESİ şimdi saat sensizliğin ertesi yıldız dolmuş gökyüzü ay-aydın avutulmuş çocuklar çoktan sustu bir ben kaldım tenhasında gecenin avutulmamış bir ben... şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim ki bu yaşlar utangaç boynunun kolyesi olsun bu da benden sana ayrılığın hediyesi olsun soytarılık etmeden güldürebilmek seni ekmek çalmadan doyurabilmek ve haksızlık etmeden doğan güneşe bütün aydınlıkları içine süzebilmek gibi mülteci isteklerim oldu ara sıra, biliyorsun.. şimdi iyi niyetlerimi bir bir yargılayıp asıyorum bu son olsun be..bu son olsun! bu da benim sana ayrılırken mazeretim olsun! şimdi saat yokluğunun belası sensiz gelen sabaha günaydın! işi-gücü olanlar çoktan gitti bir ben kaldım voltasında sensizliğin hiç uyumamış bir ben... şimdi dişlerimi sıkıp dudaklarıma kanamayı öğrettim ki bu kızıl damlalar körpe yanağında bir veda busesi olsun bu da benden sana heba edilmiş bir aşkın son nefesi olsun... kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni beyninin içindekileri anlayabilmek ve yitirmeden, yüzündeki anlık tebessümü bütün saatleri öylece durdurabilmek için çıldırasıya paraladım kendimi lanet olsun! artık sigarayı üç pakete çıkardım günde olsun be! ne olacaksa olsun! bu da benim sana ayrılırken şikayetim olsun alıntıdır....
| | |
| | #56 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 83 Rep: 8256 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ Sen çook uzaklardaydın ben ise tam burda seni bekliyordum. Ve gelişin çok güzel oldu çok muhteşemdi sanki içimdeki fırtınalar dindi senle sen bana hayat veren muhteşemliksin sana olan sevgimi kelimeler ifade etmez ama şunu bilmelisinki senin bana ağladığın kadar hasretinden ben her gece kan ağlıyorum ama sana hissettirmeden gülen gözlerin hiç solmasın sevgilim yüreğimden sevgin hiç eksik olmasın bir tanem........
| | |
| | #57 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 63 Rep: 6142 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ Bütün hepsini okuyamadım şiirlerinin fakat okuduklarım gerçekden çok güzel ve duygu yüklü hepside. Fakat dikkatimi çeken birşey oldu şiirlerinin genelinin konusu hüzün, özlem, yakınma... olaylar üzerine kurulu. Aralarındaki bu kücük mutluluk şiirini gördüm ve gerçekden bu da diğerleri gibi harika olmuş. Kalemine sağlık ve devamını bekliyecez :) |
| | |
| | #58 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 83 Rep: 8256 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ Çok teşekkürler. Eğer bir nebze yüreklere mutluluk serpiştirebildiysek ne mutlu. Rabbim ömür verdikçe devamı gelecek tabiki şiirlerin...
| | |
| | #59 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 83 Rep: 8256 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ Mutluluğun Resmi Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin? işin kolayına kaçmadan ama gül yanaklı bebesini emziren melek yüzlü anneciğin resmini değil ne de ak örtüde elmaların ne de akvaryumda su kabarcıklarının arasında dolaşan kırmızı balığınkini Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin? 1961 yazı ortalarındaki Küba'nın resmini yapabilir misin? Çok şükür çok şükür bugünü de gördüm ölsem gam yemem gayrının resmini yapabilir misin üstad? Nazım Hikmet
| | |
| | #60 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 83 Rep: 8256 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ ANLAYAMADILAR Biz ince bel,elagöz, sütun bacak için sevmedik güzelim, Gümbür gümbür yürek diledik kavgamızda Ateşin yanında barut,barutun yanında ateş olasın diye Rakı sofralarında söylenip acı tütün çiğnercesine sevdik, Anlayamadılar... Nazım Hikmet
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| | |