![]() |
| | |||||||
Kültür, Sanat katogorisi Şiir forumu içinde "Gülgün Turan ŞİİRLERİ" başlıklı konu görüntüleniyor, "BAŞIMI YASTIĞA KOYDUM Başıma yastığa koydum göz yaşlarım yastığımı ıslatıyor acı çığlıklar dökülüyorlar bu gece nasırlar kaplamış olan göz pınarlarım kendilerini bırakıyor bu kadar ağırımıydı hayat denen kavram hiç bu ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #41 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 38 Rep: 3789 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ BAŞIMI YASTIĞA KOYDUM Başıma yastığa koydum göz yaşlarım yastığımı ıslatıyor acı çığlıklar dökülüyorlar bu gece nasırlar kaplamış olan göz pınarlarım kendilerini bırakıyor bu kadar ağırımıydı hayat denen kavram hiç bu kadar zor gelmemişti göz yaşlarımın tuzluluğu yanağımı kavuruyor ağlamanın hep zayıflık olduğunu söyledikleri için göz yaşlarımı herkes den saklıyorum sadece yastığımı, yorganımı ve bulutların karattığı geceyi gösteriyorum. Bu kadar ağar yıkıma neden olan beni benliğimden alıp götüren yârime düşünüyorum ben ne yaptım ki bu acıyı yaşamak için. İçim boş ver diyor üzülme bu kadar demek ki senin gözyaşlarını akıtacak kadar sevginin kıymetini bilmeyen bu adam için deymez dese de göz yaşlarım yanağımdan süzülüyor, su damlacığı gibi görünen ıslaklıklar yanağımı kavururken derin yaralar acılan yüreğimin derinliklerini kaçıyor daha çok kavurduğunu hissediyorum dayanılmaz olan bu acının bir an önce son bulmasını bitmesini istiyorum atık yalvarıyorum bu gecenin bir an önce son bulup bu acıyı benden almasını istiyorum. İnsan hayallerin peşinden gitmek istese de senin kurduğun o güzel hayallerini bile alıyorlar. Bir köşede oturmuş ölümünü izliyorlar sadece vefasız aşkları terk ediyorum seni ve yüreğini bana yaşattığın acının sadece çok azını sana yaşatmanı istiyorum o zaman anlarsın benim neler hissettiği ne yaşadığımı tabi anlayacak kadar sevdiysen sen sevginin kıymetini bilmeyen sevgili boş uçurumun kenarın da dur sonsuzluk gibi gelen uçurumdan aşağıya bak sende ölümle yaşam arasındaki bu çizginin ortasında kal ben hiçbir zaman senin incinmeni kırılmanı istemedim hep sevecen iyi davrandım anlamadın anlamasında çünkü bu sevgi senin görmeye alışık olmadığın bir durumdu bunu çok kez fark ettim ama o da öğrenir kalbi onu da sevmesini öğretir dedim meğer ben koca bir okyanusun ortasında boşuna kulaç atıyormuşum artık ilk günkü güzel alımlı kanatlarım yok benden onları da aldın sen her gün biraz daha kırarak, inciterek harcadın onları Yinede sana son kez şunu söyleyeyim hayatta hep mutlu ol SEVGİLİ…… Gülgün Turan
__________________ ___SeSSizLiK___ |
| | |
| Sponsored Links |
| | #42 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 38 Rep: 3789 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ BİR YOLCULUK DAHA Bir yolculuk daha otobüsün orta koltuklarında oturuyorum beni uğurlamaya kimse gelmedi gelmemelerini istemedim aslında her zaman bana hüzün ve acı vermişti yine bir başka şehre doğru yolculuğum başlamıştı yanımdaki bayanla konuşmak istemedim aslında hep sessiz sakin yaşarım yolculukları kendi dünyamla baş başa kalmak hoşuma gider herkesin yerleşme telaşı bittikten sonra yanındakiyle tanışma aşaması başlar kısa zamanda birde bakmışsınızdır yanındakini bütün hayat hikâyesini anlatmıştır gecenin sessizliğinde bense karanlığa dalarım yol kenarındaki çizgilere takılırım kısa çizgileri hep hüzünler olarak bakmışımdır bir an gelip hayatımızı alt üst eder ama zamanla yeni yaşama yeni umutlara koyuluruz uzun çizgiler ise mutluluklarımız içimizde hiç bitmeyen yaşama sevinçleri gibi gelir. gözümü uzaklara dağların eteğindeki evlerin ışıklarına dikilir çok küçük görünüyorlar yıldızlar dağın eteğine düşmüş gibiler neler yaşanıyor kim bilir o ışıkların altında kimi sevinçlerini paylaşırken, kimi hüzünlerle boğuşuyordur yanımdaki oturan bayanın bir şeyler uzatmasıyla dağılıyor bütün ilgim biraz kızar gibi olsam da sonra ona da hak veriyorum uzun olan bu yolculukta sadece kendisiyle konuşacak arkadaş arıyor etrafıma sessizce bakıyorum herkes yanındakiyle dertleşirken şoför bile muavine bir şeyler anlatmakla meşgul bir an önce şu yolculugu bitirip evine çocuklarının yanına döneceğini onları 3 gündür görmeyişini anlatıyor her şey onlar için diyor bu zorlu yolları katlanmamın tek sebebi onlar rahat yaşasınlar diye yanımdaki bayana bakıyorum o yalnız kalmış gibiydi otobüsün içinde ona küçük bir tebessümde bulunma hakkını elinden almak istemiyorum sonra arkası kesilmeyen sorular başlıyor nereye gidiyorsun ne zaman döneceksin kendi hikayesiyle devam ediyor ailesinden sevdiklerinden ilk ayrılışıymış yeni şehirde yeni bir hayata başlamak çok güzel ama, ama diyor ayrılık tahmin ettiğimden daha zormuş derken gözünden yaşlar damlıyor boğazı tıkanıyor zor konuşuyor acaba hiç çıkmasaydım hatamı yaptım ki diyor bense ne söyleyeceğimi bilemiyorum içimden alışırsın unutursun bu günün acısını geçer diyorum ama kelimelere dökemiyorum ağlama diye biliyorum sadece yanındayım der gibi çantamdan mendil çıkartıp veriyorum gözünün yaşını silsin diye kendi ilk yolculuğum geliyor aklıma sanki sen ağlamadın mı o gün diyorum acı çeken sen deyimliydin yüreğin seninde böyle parçalanmadı mı çok kalabalık bir uğurlama merasimi yaşamıştın sende ama o kalabalın içinde de yapa yalnızdın evet diyorum içimdeki sese bu tercih benimdi üzüntümü de kendim yaşamalıyım diyorum hiçbir zaman alışamadığım vedalar hep derin yaralar acar insanın yüreğinde giden hep içtenlikle kal denmesine beklerken kalanda gitme demek istese de bir türlü söyleyemez sadece elini sıkıca tutar sanki ellerimden anla beni bırakma der ama yapamasın bir karar vermiş tirsin gitmelisindir. Geriye döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi olmaz artık sevdiğin seni bırakıp gitmenden dolayı cezalandırmak için yeni birini hayatını sokmuştur sense hayatın verdiği ağır yükün altında olgunlaşmışsındır artık farklı taraflardan bakarsın bir de bakarsın eskisi gibi bütün hayallerinin içinde onu koymadığını fark edersin küçük bir tebessümle biz çoktan birbirimizden gitmişiz dersin Gülgün Turan
| | |
| | #43 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 38 Rep: 3789 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ DUYGULARIM ÇOK FARKLI Bir tarafım sensiz olmaz derken, Diğer tarafımda seninle olmaz diyor Koyamıyorum bir yerlere ve çok yorgunum artık Bir labirentin içine girmiş gibiyim Çıkmazlarda yaşıyorum bu aşkı Anlatamıyorum duygularımı Anlatmak istesem de kimseler anlamıyor ya Ne yapacağımı, nereden bir çıkış bulacağımı şaşırmış gibiyim Seninle mutlumuyum yoksa mutsuzmuyum Hoş onu da bilemiyorum ya Uzaklara kaçmak geliyor buralardan O da çözüm değil ki Bu yolculukta kalbimde benimle olacak Anılar, yaşanmışlıklar da benimle gelecek Kafam çok karışık artık doğru düzgün düşünemiyorum Sen varken bile sensizliği yaşıyorum Sen yokken de sensizliği yaşıyorsam, Bitmeli diyor kalbim, bitirmelisin Ama bitiremiyorum kendimi bu kadar güçsüz ve aciz hissetmemiştim Tamam, kalsın diyorum sana gitme kal diyorum Bundan sonra hayata beraber elele yön verelim diyorum Ona da zaman var diyorsun Bilmiyorum sevgili ne yapmak istediğini Aslında ikimizde bilmiyoruz galiba ne istediğimizi Gülgün Turan
| | |
| | #44 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 38 Rep: 3789 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ NE GÜZEL ŞEY HATIRLAMAK SENİ Hastaydım bu gece titriyordum Hayalin gitmiyordu yüreğimden hiç Bütün sancılarda canımı acıtan Seni göremeyecek oluşumdu belkide O alev sarısı saçlarını yumuşacık ellerini Mutlu ol sevgilim Sen mutlu kal yüreğin ürpermesin hiç Rengarenk düşlerinde yeşersin tüm ümitlerin Bırak beni ben hep karanlık kalayım Bırak beni ben hep seni seveyim.... GÜLGÜN TURAN
| | |
| | #45 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 38 Rep: 3789 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ Dileğim Bu gün sana sataşasım var aşkım Dediğin gibi seni severken sınırsız olmak istiyorum Geçen günlere inat savaşırcasına Hangi kıyıda hangi kuytuda olduğumu bilmeden Çılgın dedik amansız dedik engeller çıktı napalım Aşamadık hepsine inat Her şeye bulaşırcasına Bu gün mutlusundur umarım Bu gün yüreğin hep sıcak Senden tek dileğim Hep gülsün o güzel yüzün… Gülgün Turan
| | |
| | #46 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 38 Rep: 3789 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ GİDİYORSUN Söyleyecek sözüm çok Ama sen gidiyorum dedin Bu saatten sonra ben ne anlatsam Ne söylesem boş Madem gitmek istedin git sevgili Güle güle Giderken bende ki sevgin kaldı Onuda bir ara göçmen kuşlarla yollarım Ama artık dönüşü olmayan bir gidiş olacak bu Bu kararı kendin aldın Sonuna kadarda yalnız başına Devam edeceksin Ben bir kere affetme büyüklüğü gösterdim Sevgi kısıtlamalar yasaklar değildir Sen hep böyle algıladı O yüzden de hep yaralar oldu zaten Neyse hayat her zaman kaldığı yerden Devam eder sevinç ve üzüntüleriyle. Gülgün TURAN
| | |
| | #47 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 38 Rep: 3789 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ 1 KİŞİMİ BEĞENDİ ŞİMDİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM Emeğe Saygı
| | |
| | #48 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 38 Rep: 3789 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ SENSİZLİĞİM Bir kırmızı gülün dalı gibiyim şimdi Koparılmış atılmış bir bardağın içinde. Öylece bakıyorum etrafıma baktıkça kuruyasım geliyor. Düşüncelerimin içinde boğuluyorum sanki. Dört yanım ucsuz bucaksız okyanus gibi geliyor. Anlamsızım tarifsizim umutlarım yok olmuş sanki. Ama yinede içimde öyle bitmek tükenmez Vermek istediğim güzellikler varki her zerremde her hücremde senin mutluluğunu istiyorum. İnat ediyorum ısrarla güzelliklerden yana olmanı istiyorum... Hayata verebilecek umudum kalmasada yüreğim sitem etmez. Yıllarda geçse aradan,kalemin yazabildiği, Gözün göremediği sevgi besteleriyle dönmek istiyorum sana. Aylardan ne olursa günlerden ne olursa farketmez Bir gün olsun bir saat olsun sana dönüşüm Sonsuzluğuma verebilirim içimdeki sevgiyi sana ellerimle Yinede sen mutlu ol sevgiden yana ol Sen kör sağır ve dilsiz ol bana ki ben acımı Kimsenin bulamayacağı bir toprak parçasına gömeyim Üstümden nehir suları aksınki benim içimdeki çağlayanların Sesini bana unutturabilsin sevgili can...... Gülgün Turan
| | |
| | #49 | |
| 1. şiir yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 257 Rep: 25571 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ Alıntı:
Sizin de şiirleriniz güzel...Teşekkürler,paylaşımlar için...
__________________ Bİr vicdan ayaklanmasına doğru genişlerse kalbin/ şiir gibi yürürse ince ve narin… Anla ki herkes değilsin! | |
| | |
| | #50 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 38 Rep: 3789 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gülgün Turan ŞİİRLERİ İçimden geçen duygularımı kelimelerle ifade etmeye çalıştım az çok beğendiğinize sevindim...
| | |
| | |