![]() |
| | |||||||
Kültür, Sanat katogorisi Şiir forumu içinde "Selinam Ve Yavuz01' in Şiir Bahçesi" başlıklı konu görüntüleniyor, "AŞK MI AL SENİN OLSUN. SANA SENİ ANLATMAK NASIL MÜMKÜN OLACAK BİLEMİYORUM. AMAM BİriNİN SANA SENi ANLATMASI GEREkeCEK O DA SENİN İÇİN BAŞKASI OLAN BANA DÜŞTÜ. OYSA DÜNE KADAR HERŞEYİNDİM ..."
![]() |
| | LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
| |
#1 |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 105 Rep: 10297 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Selinam Ve Yavuz01' in Şiir Bahçesi AŞK MI AL SENİN OLSUN. SANA SENİ ANLATMAK NASIL MÜMKÜN OLACAK BİLEMİYORUM. AMAM BİriNİN SANA SENi ANLATMASI GEREkeCEK O DA SENİN İÇİN BAŞKASI OLAN BANA DÜŞTÜ. OYSA DÜNE KADAR HERŞEYİNDİM SENİN İÇİN AMA ŞU ANDA BAŞKASIYIM. NERDEN BAŞLAMALI ÖNCe YÜREĞİMİ YAKAN SONRA DA KAVURAN SEVDANLA BAŞLAMAK EN GÜZELİ. ŞİMDİ SEMTİME UĞRAMAYAN İNSANLAR HABERLERİNİ GETİRDİ İLKİN. AŞK KOKAN GÖZLERİNDEN BAHSETTİLER. BANA OLAN SEVGİNDEN, BENİM İÇİN DÜŞLEDİĞİN İÇİNDE BEN OLDUĞUM HAYALLERİNDE. EVET ONA DİYECEK BİRŞEYİM YOK. ÇÜNKÜ HAYALLERİN DE Kİ GİBİ YAŞADIĞIN İÇİN ZATEN ÇIKTI BU AYRILIK. SEN HAYALLERİNİ KURMUŞSSUN. HERŞEYİ YERLİ YERİNE KOYMUŞSUN. KOLTUĞU ŞURAYA, MASAYI ŞURAYA PERDELER ŞÖYLE OLACAK. MUTFAK TA ŞUNLAR OLMALI EŞYALAR MARKA OLMALI. VE EŞİM ŞURAYA OTURMALI. FARKINDAYSAN HERŞEY ORAYA OTURMAMAMLA BAŞLADI. HER ŞEYİ HESAP ETMİŞTİN AMA BENİM ORAYA OTURMAMA İHTİMALİ Mİ HESaP ETMEDİN. SENİN KURDUĞUN BİR OYUN DA BAŞROL VERDİĞİN BEN DEDİĞİNİ YAPMADIM. ANLIYORUM Kİ ÇOK KIZDIN BUNA. VE İLK O GÜN ASTIN SURATINI VE BANA CEZA VERMELİYDİN VE DE VERDİN. 10 GÜN KONUŞMAMA , TAKİ AKILLANDIĞIMI HİSSEDİNCEYE KADAR. AMA BEN İLK GÜN AKILLADIM BELKİ AKILLANMADIM AMA BU TÜR İLİŞKİLERDE BÖYLE DARGINLIKLAR SAÇMA İKİ İNSAN BİRBİRİNE BÖYLE YAPMAMALI DEDİM. ELİNİ TUTTUM BUNUN BÖYLE OLMAMASI GEREKTİĞİNİ HERKESİN BİR BENLİK TAŞIDIĞINI "BEN"+"SEN"=BİZ OLMASI GEREKTİĞİNİ ANLATTIM. "EVET ANLIYORUM AMA" DEDİN. VE BU "AMA " ASLINDA HALA BENİM DEDİĞİM OLMALI ŞEKLİNDE BİR KONUŞMAYLA SON BULDU. BEN SANA ŞÖYLE BİR AÇIDAN BAKMANI İSTEDİM. SEN BENDEN ŞUNU İSTİYORSUN SANA BAZEN "SEN" DEMELİYİM BAZEN "SİZ"DEMELİYİM. FAKAT BU KELİMELER BİRLEŞİNCE "SENSİZ" LİK ORTAYA ÇIKAR DEDİM. DEDİM DE KİME DEDİM. KONUŞMANIN SONUN DA KENDİMİ KENDİMLE KONUŞUYOR BULDUM. SEN ÇOKTAN DİĞER ODAYA ATMIŞTIN VE AĞLAMA MERASİMİNİ BAŞLATMIŞTIN |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 105 Rep: 10297 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Siz Hangisisiniz? -------------------------------------------------------------------------------- Bir zamanlar, her şeyden sürekli şikayet eden; her gün hayatının ne kadar berbat olduğundan yakınan bir kız vardı. Hayat, ona göre çok kötüydü ve sürekli savaşmaktan, mücadele etmekten yorulmuştu. Bir problemi çözer çözmez, bir yenisi çıkıyordu karşısına. Genç kızın bu yakınmaları karşısında, mesleği aşçılık olan babası ona bir hayat dersi vermeye niyetlendi. Bir gün onu mutfağa götürdü. Üç ayrı cezveyi suyla doldurdu ve ateşin üzerine koydu. Cezvelerdeki sular kaynamaya başlayınca, bir cezveye bir patates, diğerine bir yumurta, sonuncusuna da kahve çekirdeklerini koydu. Daha sonra kızına tek kelime etmeden, beklemeye başladı. Kızı da hiçbir şey anlamadığı bu faaliyeti seyrediyor ve sonunda karşılaşacağı şeyi görmeyi bekliyordu. Ama o kadar sabırsızdı ki, sızlanmaya ve daha ne kadar bekleyeceklerini sormaya başladı. Babası onun bu ısrarlı sorularına cevap vermedi. Yirmi dakika sonra, adam cezvelerin altındaki ateşi kapattı. Birinci cezveden patatesi çıkardı ve bir tabağa koydu. İkincisinden yumurtayı çıkardı. Daha sonra son cezvedeki kahveyi bir fincana boşalttı. Kızına dönerek sordu: 'Ne görüyorsun?' 'Patates, yumurta ve kahve' diye alaylı bir cevap verdi kızı. 'Daha yakından bak bir de' dedi baba, 'patatese dokun.' Kız denileni yaptı ve patatesin yumuşamış olduğunu söyledi. 'Aynı şekilde, yumurtayı da incele'. Kız, kabuğunu soyduğu yumurtanın katılaştığını gördü. En sonunda, kızının kahveden bir yudum almasını söyledi. Söylenileni yapan kızın yüzüne, kahvenin nefis tadıyla bir gülümseme yayıldı. Ama yine de bütün bunlardan bir şey anlamamıştı 'Bütün bunlar ne anlama geliyor baba? ' ... ... 'Yoksa, kahve çekirdekleri gibi, başına en her olayın duygularını olgunlaştırmasına ve hayatına ayrı bir tat katmasına izin mi vereceksin ' Siz Hangisisiniz??... |
| | |
| | #3 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: Kütahya Yaş: 31
Cinsiyet: Rep Gücü: 25 Rep: 2492 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Siz Hangisisiniz? Çok güzel bir paylaşım Selinamm her şeyin başı sabır. Atalarımız boşuna dememiş Sabreden Derviş Muradına Ermiş diye. Yaşadıkça ve yaşlandıkça insan olgunlaşıyor. Gençken her şeyi ben bilirim havası ile büyüdük hepimiz veya büyümekteyiz.
__________________ Halk İçinde Muteber Bir Nesne Yok Devlet Gibi Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi |
| | |
| | #4 |
| Altın Üye (nisan 2008) ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007 Nerden: izmir
Cinsiyet: Rep Gücü: 176 Rep: 17354 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: AŞK MI ? AL SENİN OLSUN Tebrik ederim selinam çok güzel ve düşündürücü bir yazı umarım herkes okur ve anlar
__________________ |
| | |
| | #5 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 105 Rep: 10297 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Siz Hangisisiniz? katılıyorum sana kanuni bence hala büyümeye ve olgunlaşmaya ihtiyacımız var... |
| | |
| | #6 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Nerden: istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 24 Rep: 2369 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: AŞK MI ? AL SENİN OLSUN ![]() Bazı an gelir deli bir fırtına gibi tutar kolundan savurur, Bazen kışın ortasında baharı yaşatır gönlüne. Çıkmazlara girersin,patikadan yürürsün,Yokuşlar tırmanırsın. Birgün bakmışsın düz yola çıkmışsın. Kocaman bir kutu gibidir hayat, içi süprizlerle dolu. Tahmin etme,hep yanılırsın. HAYAL Et...!!! Sayfanı yeni farkettim. Akşam yoğundum biraz.Hayırlı olsun. Güzel paylaşımlar dilerim... |
| | |
| | #7 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 105 Rep: 10297 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: AŞK MI ? AL SENİN OLSUN Seni yüreğimden atabilsem atamıyorum, Seni gözlerimden silebilsem silemiyorum Sensizlik acısını çekemiyorum, Dönersen diye koştum camlara Ama yoksun yine yok.. Her sabah uyanıp yüzünü güneşe verdiğinde, Gücünü alamazsın sıcak sevgilerden, Unutma sakın bir sevgi bin sevgi doğurur ve O sevgilerden yepyeni bir dünya kurulur.. Ben Toprağım suyum sensin, ben yaprağım dalım sensin İlkbaharım yazım sensin sensiz hayat çekilmiyor. Ufukta bir gemi görsem seni taşıyan, Mavi denize dalardım geriye bakmadan Uçsuz bucaksız mavilikte arardım beni Taa ki beni sende bulana kadar. Ay yıldıza mutluluk fısıldarken Gökyüzü sevincini yeryüzü ile paylaşırken Ben sana bir parça mutluluk yolluyorum içindeki umut çiçekleri hiç solmasın diye Hani gözler varya sözleri anlatır, Hani sözler varya gözleri aglatır, Hani anlar varya değeri geç anlaşılır, Bir de aşk varya seni bana anlatır.. Başını göğsüme yasladığında tek bir düşmanım vardır: O da geçip giden zaman... Seni düşünür , seni özlerim , Sevgilerin özlemlerin derinliğinde Ne olur kır şeytanın bacağını birkez beni hatırla , Bir sonbahar serinliğinde.. Kalbimi kırmak suya yazı yazmak kadar zordur. Kalbimi düzeltmek ise gece doğan güneşe dokunmaya benzer. Sen o suya yazı yazdın Şimdi güneşin doğmasını bekle. Şimdi daha iyi anlıyorum ki, Nefes almak değilmiş, yaşamak. Ateşlerde yanmak gibi bir şey, Seni severken,sensiz olmak... |
| | |
| | #8 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 75 Rep: 7287 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: AŞK MI ? AL SENİN OLSUN Bu kadar derin ifadeler içeren şiirlere ve sadece AŞK adına yazılmış şiirlere oldum, olası pek yakın duramıyorum, okudum, güzel cümleler ve tutkular ve anlamlar gördüm ama o kadar. Bende eksiklik yok inanın, ama sizde fazla olan birşeyler vardır herhalde, şiire bakınca, emeğinize sağlık. |
| | |
| | #9 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Nerden: istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 24 Rep: 2369 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: AŞK MI ? AL SENİN OLSUN |
| | |
| | #10 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007 Nerden: Aslen Gürcistan ama ANkara'da yaşıyorum Yaş: 30
Cinsiyet: Rep Gücü: 64 Rep: 6237 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: AŞK MI ? AL SENİN OLSUN Şimdi daha iyi anlıyorum ki, Nefes almak değilmiş, yaşamak. Ateşlerde yanmak gibi bir şey, Seni severken,sensiz olmak Her dize birbirinden güzel ve anlamlı ama burası özellikle çok hoşuma gitti . Bemce çok güzel şeyler çıkartıyorsunuz ortaya , emeğinize sağlık :) |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| cicek, ferhat, gece, kar, misal, ruzgar, sevgi, siir |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.supermeydan.net/forum/forum310/thread21049.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| SUPERMEYDAN | This thread | Refback | 08-01-2008 09:42 PM | |