![]() |
| | |||||||
Kültür, Sanat katogorisi Şiir forumu içinde "Mükremin Kızılca'dan Şiirler" başlıklı konu görüntüleniyor, "DEDİLER Kİ Duvarlara ördüm fikirlerimi Yazayımmı dedim yazma dediler Ölmeden ölüpte kendi kabrimi Kazayımmı dedim kazma dediler Hak yolundan çıkıp çizgiden taşma Mevkiini öğren haddini aşma Yürünecek yerde hızlanıp koşma ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 226 ![]() ![]() ![]() | Mükremin Kızılca'dan Şiirler DEDİLER Kİ Duvarlara ördüm fikirlerimi Yazayımmı dedim yazma dediler Ölmeden ölüpte kendi kabrimi Kazayımmı dedim kazma dediler Hak yolundan çıkıp çizgiden taşma Mevkiini öğren haddini aşma Yürünecek yerde hızlanıp koşma itaatsiz olup azma dediler ibret al arıdan çiçekten gülden Kendinde yok ise bekleme elden Bir yerde karar kıl çalma hertelden Artık bir meyve ver tozma dediler Bilince kabul et örtme hatanı Afvetme dinini pula satanı Köprü et yarına medfun atanı Yapıcı ol hanı bozma dediler Dostların cürmünü deme yüzüne Elin kanda olsa bağlan sözüne Dedi kodu bulaştırma yazına İkaz edenlere kızma dediler. Mükremin Kızılca |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 226 ![]() ![]() ![]() | Cevap: Mükremin Kızılca'dan Şiirler MEMLEKET KUŞLARI Memleket kuşları heryıl Geçer gider yurdumuzdan Kana kana soğuk suyun içer gider yurdumuzdan Yuva yapar çalı çırpı Yavrusunu alır kirpi Atlar zirveleri sarpı Göçer gider yurdumuzdan Çekirgenin özelini Danelerin kızılını Eşlerin en güzelini Seçer gider yurdumuzdan Yuvalarını bozarsak Analarını üzersek derilerini yüzersek Kaçar gider yurdumuzdan Tekrar geri gelmek için Bizleri dost bilmek için Yavrusuyla gülmek için Uçar gider yurdumuzdan Mükremin Kızılca |
| | |
| | #3 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 226 ![]() ![]() ![]() | Cevap: Mükremin Kızılca'dan Şiirler Er Mektubu... Dilberler içinde bir güzel gördüm Gözleri kömüre sürülmüş gibi Onu çok ayrı ve pek özel gördüm Kainat kendinde dürülmüş gibi.. Kaşları,hilali andırır durur Kendine bakanı yandırır durur Saçları mahbubu kandırır durur Örülmemiş ama örülmüş gibi.. Tertemiz ahlakı sanki kar suyu Alyanaklar kızarıyor arsuyu Dudakları sanırsın ki nar suyu Az durgun ve bitkin yorulmuş gibi.. Gözlerinin önü ikiz gamzeli Burnunda lamelif ağzı hemzeli Onun nasibdarı vardır ezeli Ta galu bela da sorulmuş gibi.. Boybosu endamı herşey uğrunda Kolları kıvrılmış durur böğründe Zümrüt gibi dökülen saç yağrında Duvara manıza sarılmış gibi.. Neredesin ey talihim nerede Daha dün gördüydüm onu derede Şansım,banada gül,gel bir kerede Geri geri durma darılmış gibi.. Bir güzelki sana dönüp bakmassa Bir tebessüm edip seni yakmassa İkinci kez karşınada çıkmassa Bir yargıya ulaş,Verilmiş gibi... Allah bağışlasın sevgilisine Haydi çek git yolcu kendi işine Kul hakkını bulaştırma dişine BİR ER MEKTUBUDUR GÖRÜLMÜŞ GİBİ.. Mükremin Kızılca |
| | |
| | #4 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 226 ![]() ![]() ![]() | Cevap: Mükremin Kızılca'dan Şiirler Emmoğlu Ben kaldım emmoğlu gurbetellerde Hastalardan ölenlerden haber ver Sıladan habersiz yabanellerde Hırslanandan yılanlardan haber ver Merdi az bulunur çoktur namerdi İnsaniyet artık hıtama erdi Atalar kalksaydı bilmem ne derdi Doğrulardan yalanlardan haber ver Memleketin insanını özledim Gitmek için aylar yıllar gözledim Televizyon varmış geçen,izledim Kırda arpa yolanlardan haber ver Kocaköyden,öteköyden,mahleden Camilerden kürsülerden rahleden Varsa köye hiç varmayan,kahreden Bayramlarda gelenlerden haber ver İtburnular çiçek açınca söyle İrtibat keseni ihbar et köyle Hiç vatan sevgisi olurmu böyle Bu sözüme gülenlerden haber ver Eski karlar kışlar yokmu diyorsun? Yoksul yok herkesler tokmu diyorsun Hasretlik böğrümde okmu diyorsun? Açanlardan,solanlardan haber ver. Mükremin Kızılca |
| | |
| | #5 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 226 ![]() ![]() ![]() | Cevap: Mükremin Kızılca'dan Şiirler ANNE Cenneti gözledim rüyalarımda Bütün işaretler seni gösterdi. Taradım konuyu kitaplarımda Kur'anda ayetler seni gösterdi. Allaha ibadet sonra valideyn İkisini tartar akıllı beyn Fatımanın oğlu Hasan Hüseyn Bütün ehlibeytler seni gösterdi. Padişahlar, sultan yaptı başına Kurban olam mezarının taşına Herkes yazsın kitabının başına Bütün kitabeler seni gösterdi. Ciğerinden kopup Dünyaya geldik Nasıl geldi isek öylede öldük Ağlarsan ağladık,gülersen güldük Bir gün işaretler sonu gösterdi. Ol ulu Peygamber sana, bana der; Allaha itaat sonra ana, der Asi kullarına, narım fena der Bütün oklar senden yanı gösterdi. Ben ağlarken gözlerinde ki yaşlar Sarı saçlarımla o, kara kaşlar Her yokluğa karşı dik duran başlar Senden bana geçen kanı gösterdi. Ayaklarınınzın altında Cennet Bunu anlamayan geçirmiş cinnet İslami kaynaklar,kitap ve sünnet Hepsi birden aynı yönü gösterdi. Mükremin Kızılca |
| | |
| | #6 |
| Aktif Uye | Cevap: Mükremin Kızılca'dan Şiirler paylaşım için teşekkürler gargaralı |
| | |
| | #7 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 226 ![]() ![]() ![]() | Cevap: Mükremin Kızılca'dan Şiirler ÇAKIRGÖZLÜM Çakırgözlüm Güneyyurdu ararsan Tam Sadı'ya çıktığında görürsün Avcıları nerde diye sorarsan Mavizeri sıktığında görürsün Olur her şey ancak merak edince Sılayı bırakma uğra südünce Ermenekten tam batıya gidince Bileği'den baktığında görürsün Görmek için çıkmalısın Kaşına Dokunmayın yeşiline yaşına Binerek Yamacın ince Taşına Çarşaklardan aktığında görürsün Yaşamalı Hayaller ve Umutlar Palamutla dolduğunda Pelitler Ağdığında Göğe kara bulutlar Ancak Şimşek çaktığında görürsün Derenin başına sığınır Kunduz Ardıca kardeştir dağında Andız Toroslara veda edince Gündüz Işıkları yaktığında görürsün Dağda Taşta Arazide İnsanı Çalışkanlık onun en iyi yanı Güneş doğmak için ağartıp Tanı Bıyıkları taktığında görürsün Mükremin Kızılca 020108/Konya BALKUSAN-1 Yüce dağın zirvesine yerleşmiş Tarihi bin yıllık bir Köy Balkusan Köylülerle Yörüklerden birleşmiş Kırk Elli haneliktir Köy Balkusan Ayıbeleninden hemen görünür Yorulmadan uzun yollar yürünür Kışın Damdan bir metre Kar kürünür Hep başına buyruk Hür Köy Balkusan Yazın soğuk suları var içilir Yellibelden Karamana geçilir Varanların Gözü-Gönlü açılır Adamı eroğlu Er Köy Balkusan Ermenekle Karamanın ara da Üstüne yok Çalında ki Çıra da Karaman bey oğlu ile burada Kalenin başında Sur Köy Balkusan Deresinden Tepesinden atlanır Yamaçlarda Kısrakları otlanır Onbir Mayıs Dil bayramı kutlanır Herkesin bildiği Yer Köy Balkusan Deresi var akar Yaz-Kış önünde Mertlik vardır insanının kanında Kazma-Kürek eksik olmaz yanında Köylerin içinde Ser Köy Balkusan Mükremin Kızılca 050108/Konya YUKARI ÇAĞLAR Yaylaların eteğine kurulmuş Durur endamıyla Yukarıçağlar Yolu Beli Kayalarla örülmüş Çatısız damıyla Yukarıçağlar Devasa Kayalar Sur yapar ona Bir Atmaca konmuş kur yapar ona Tarihi sevenler Tur yapar ona Bekler encamıyla Yukarıçağlar İzvidi ulya'dır eskiden adı Yüksek diye koymuş adını Kadı Siyam efendiler gibi üstadı Çıkarır namıyla Yukarıçağlar Çevirmesi Bekeresi ünlüdür Keçisi kıl,Koyunları yünlüdür Halkı coşkun geleneği canlıdır Böyle her anıyla Yukarıçağlar Kekliklere Kafes yapan elleri Bir başkadır Sümbülleri,Gülleri Kışın bile zararsızdır Yelleri Bilinir şanıyla Yukarıçağlar Mükremin Kızılca 060108/Konya |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| konya, mukremin kizilca, siir |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |