![]() |
| | |||||||
Kültür, Sanat katogorisi Şiir forumu içinde "Louis Aragon Siirleri..." başlıklı konu görüntüleniyor, "Sana Büyük Bir Sır Söyleyeceğim Sana büyük bir sır söyleyeceğim, Zaman sensin. Zaman kadındır, ister ki Hep okşansın, diz çökülsün hep Dökülmesi gereken bir giysi gibi ayaklarına. Bir taranmış, Bir ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Eski Üye ![]() Üyelik tarihi: Aug 2006
Cinsiyet: Rep Gücü: 144 Rep: 13964 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Louis Aragon Siirleri... Sana Büyük Bir Sır Söyleyeceğim Sana büyük bir sır söyleyeceğim, Zaman sensin. Zaman kadındır, ister ki Hep okşansın, diz çökülsün hep Dökülmesi gereken bir giysi gibi ayaklarına. Bir taranmış, Bir upuzun saç gibi zaman, soluğun buğulandırıp sildiği ayna gibi. Zaman sensin uyuyan, sen şafakta, ben uykusuz seni beklerken, Sensin gırtlağıma dalan bir bıçak gibi.. Sen ki benim saat-sakağımda vurursun, Boğulurum soluk alıp vermesen, Tenimde bir duraksar ve yerleşir adımın. Sana büyük bir sır söyleyeceğim, Her söz, Dudağımda bir dillenen zavallı, Acınacak bir şey ellerim için, kararan bir şey bakışının altında.. Sana büyük bir sır söyleyeceğim, Korkuyorum senden, Korkuyorum yanın sıra gidenden, pencerelere doğru akşam üzeri El kol oynatışından, söylenmeyen sözlerden. Korkuyorum hızlı ve yavaş zamandan, korkuyorum senden. Sana büyük bir sır söyleyeceğim, Kapat kapıları. Ölmek daha kolaydır sevmekten, Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam, Sevgilim... Louis Aragon Bırakıp Gittin Beni... Bırakıp gittin beni bütün kapılardan. Bütün çöllerde tek başıma kodun beni. Şafakta arayıp öğle vakti yitirdiğim Vardığım hiçbir yerde değildin. Sensiz bir odanın sahrasını nasıl anlatsam ! Hiçbir şeyin seni andırmadığı bir pazar kalabalığını, Denizde dalga kıranda da boş boşluğunu bir günün, Seslenip de senden cevap alamadığım sessizliği.. Bırakıp gittin beni kalarak olduğun yerde hareketsiz Her yerde bırakıp gittin beni gözlerinle Düşlerin yüreğiyle bırakıp gittin beni. Yarım kalmış bir cümle gibi bırakıp gittin, Gelişigüzel bir nesne, bir "şey", bir iskemle gibi, Yazla birlikte biten bir kısa tatil, Çekmecede bir kart gibi bırakıp gittin. Senden düşen hep ben oldum en küçük kımıldanışında. Başını çevirdiğin için ağladığımı görmedin hiç Bana bakıp görmediğin için, Ben yokken içini çektiğin için. Ayağına düşen gölgene acıdın mı sen hiç ? Louis Aragon
__________________ |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |