![]() |
| | |||||||
Kültür, Sanat katogorisi Şiir forumu içinde "Şarkı sözü şiirlerden birkaçı" başlıklı konu görüntüleniyor, "Şarkı olarak dinlerken müzikle birlikte bazen sözlerin anlamını karıştırmak veya kavramak mümkün olmuyor, ama o şiiri okumanın zevki her zaman bana farklı gelir; Sizlerle birkaçını paylaşmak istedim. Kürdîli Hicâzkâr Bestekâr ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 177 Rep: 17439 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Şarkı sözü şiirlerden birkaçı Şarkı olarak dinlerken müzikle birlikte bazen sözlerin anlamını karıştırmak veya kavramak mümkün olmuyor, ama o şiiri okumanın zevki her zaman bana farklı gelir; Sizlerle birkaçını paylaşmak istedim. Kürdîli Hicâzkâr Bestekâr : Avni Anıl Öyle dudak büküp hor gözle bakma Bırak küçük dağlar yerinde dursun Çoktan unuturdum ben seni, çoktan Ah bu şarkıların gözü kör olsun Güzelsen güzelsin yok mu benzerin Goncadır ilk hali bütün güllerin Aklımda kalmazdı yüzün, ellerin Ah bu şarkıların gözü kör olsun Bir gülüşün var ki kaş çatar gibi En sıcak sözlerin ayarlar gibi Hiç bağlanır mıydım çoçuklar gibi Ah bu şarkıların gözü kör olsun Sonunda tuz bastım gönül yarama Nice dağlar koydun nice arama Seni terkedip de gitmek var ama Ah bu şarkıların gözü kör olsun Nihâvend Bestekâr : Osman Nihat Akın Güftekâr : Osman Nihat Akın Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin Söyle canım ne dersin Vuslatın başka alem, sen bir ömre bedelsin Sen bir ömre bedelsin Sükut etme nazlı yâr beni mecnun edersin Beni mecnun edersin Vuslatın başka alem,sen bir ömre bedelsin Sen bir ömre bedelsin Nihâvend Bestekâr : Zeynettin Maraş Güftekâr : Zeynettin Maraş İnleyen nağmeler ruhumu sardı Bir rüya ki orda hep şarkılar vardı Uçan kuşlar martılar Yeşil tatlı bir bahar Gülen şen sevdalılar vardı Arzular orada, şevk oradaydı Bir deniz ki aşk dolu dalgalar vardı Uçan kuşlar martılar Yeşil tatlı bir bahar Gülen şen sevdalılar vardı Muhayyer Kürdî (Semai) Bestekâr : Yusuf Nalkesen Güftekâr : Orhan Seyfi Orhon Hani o bırakıp giderken seni Bu öksüz tavrını takmayacaktın Alnına koyarken veda buseni Yüzüme bu türlü bakmayacaktın Gelse de en acı sözler dilime Uçacak sanırım bir kaç kelime Bir alev halinde düştün elime Hani ey gözyaşım akmayacaktın |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |