![]() |
| | |||||||
Kültür, Sanat katogorisi Şiir forumu içinde "HASAN SANCAK IN BENİM ANNEM MELEKTİ ŞİİRLERİ 1.BÖLÜM" başlıklı konu görüntüleniyor, "AYAN BEYAN BİLİNSİN-"ANNEMİZ BİR MELEKTİ" O UNUTULMAYACAK-HAYATIMIZDA TEKTİ 13 Ağustos Günü-sabah Saat Üç Otuz Anne naaşın geldi-içimize bastın tuz 4-5 kişi birlikte-tuttuk kaldırdık seni Hepimizi çok üzdün-insanları ve beni Ayan ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Kısıtlanmıs Uye | HASAN SANCAK IN BENİM ANNEM MELEKTİ ŞİİRLERİ 1.BÖLÜM AYAN BEYAN BİLİNSİN-"ANNEMİZ BİR MELEKTİ" O UNUTULMAYACAK-HAYATIMIZDA TEKTİ 13 Ağustos Günü-sabah Saat Üç Otuz Anne naaşın geldi-içimize bastın tuz 4-5 kişi birlikte-tuttuk kaldırdık seni Hepimizi çok üzdün-insanları ve beni Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti" O unutulmayacak-hayatımızda tekti Hani konuşuyordun-soğuktu o bedenin Hep manasız bakışlar-hareketsizdi tenin Şu uykusuz geceler-kız oğlunu soldurdu Acı ve sıkıntıyı-içimize doldurdu Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti" O unutulmayacak-hayatımızda tekti Sabah olduğu anda-beyler ile kadınlar Seni anmaya geldi-nice nice insanlar Çoluk çocuk akraba-Trabzon İstanbul'dan Kavuştular araçla-ayrılmadılar yoldan Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti" O unutulmayacak-hayatımızda tekti Bütün akrabaların-açtılar tabutunu Hayatın başlangıcı-evet vardır bir sonu Sesler ve haykırışlar-hepten kapladı arzı Ora kimler gelmişse-içte duyuldu sızı Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti" O unutulmayacak-hayatımızda tekti O yüzün bembeyazdı-aktı burnundan kanlar Gerçekten de üzüldü-oğlun kızın ve canlar "Hoca dedi Şehittir"-ağlamayın siz sakın Ruhu ile bedeni-Allah'a oldu yakın Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti" O unutulmayacak-hayatımızda tekti Amca dayı torunu-hala ve teyzelerim Hangisini sayayım-toplandı bütün erim Öğle namazı ile-biz kaldırdık naşını Sıkıntı acı doldu-sızlattın bütün canı Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti" O unutulmayacak-hayatımızda tekti Şu Şadibey Camisi-duy anne ağza kadar İnsanlarla dolmuştu-bütün meydan geldi dar Şiirim dörtlüklerim-anneciğim hep sana Söyleyen Oğlun Hasan-rüyamda görün bana Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti" O unutulmayacak-hayatımızda tekti AYRILIĞIN ACISI-BİZLERİ SOKTU ZORA ANNEM KALP RUHUMUZDA-AÇTI DERİN BİR YARA Anne senden ayrıldık-bu ayrılık çok da zor Erkekleri kızları-acı sıkıntıya kor Hasretin hepimizi-bezdirdi ve soldurdu Ruh ve bedenimize-üzüntüyü doldurdu Ayrılığın acısı-bizleri soktu zora Annem kalp ruhumuzda-açtı derin bir yara Öyle ateşe düştük-tutuştuk yanıyoruz Hep seni düşünerek-durmadan anıyoruz İçimiz ve dışımız-yakmaktadır benliği Bir türlü bulamadık-evlerde düzenliği Ayrılığın acısı-bizleri soktu zora Annem kalp ruhumuzda-açtı derin bir yara Bu ayrılık bambaşka-sadece ruhlarımız Sıkıntıyı çekerler-görülür ahlarımız Vakit geldiği anda-ayrılır el ve kollar İnsanlar perişandır-titrer yapraklar dallar Ayrılığın acısı-bizleri soktu zora Annem kalp ruhumuzda-açtı derin bir yara Haftanın yedi günü-sensiz sessiz derinden Bir ses duymak isteriz-haber gelmiyor senden Acaba bir tıkırtı-bakıyorum etrafa Düşündüğüm anlarsa-beni kaplıyor cefa Ayrılığın acısı-bizleri soktu zora Annem kalp ruhumuzda-açtı derin bir yara Ne mektup ne telefon-postacı seslenemez Ne telgraf ileti-canlar zoru yenemez Ağlayarak inleme-kaplıyor yeri arzı Birlikte duyuluyor-tükenmeyen bir sızı Ayrılığın acısı-bizleri soktu zora Annem kalp ruhumuzda-açtı derin bir yara Sabah öğle ve akşam-güneş yağmur sesleri Bakanları üzüyor-tutuyor nefesleri Öğretmen Hasan söyler-yaş doluyor gözleri Şiirle anlatıyor-ruhta kalır izleri Ayrılığın acısı-bizleri soktu zora Annem kalp ruhumuzda-açtı derin bir yara BEBEKLİK ÇOCUKLUKTA-ANNEM SARDI UYUTTU HASTALIKTAN KORUYUP-BENİ GÖĞSÜNDE TUTTU Çeşme mahallesinin-iki katlı evinde Doğumum orda olmuş-mutluluk olmuş tende Komşular birbirine-bu müjdeli haberi Hemen ulaştırmışlar-kalplerde tutmuş yeri Bebeklik çocuklukta-annem sardı uyuttu Hastalıktan koruyup-beni göğsünde tuttu Çok güzel bebekmişim-söylemişler maşallah Ömrünü uzun etsin-derlermiş Rabbim-Allah Abla ağabeylerim-sonraki kardeşlerim Huzura huzur katmış-bunu şiirle derim Bebeklik çocuklukta-annem sardı uyuttu Hastalıktan koruyup-beni göğsünde tuttu Annem kazak örerken-ayağına beşiği Durmadan sallar imiş-hazırlarmış döşeği Beşikler bebeklerin-uyuduğu sağlam yer Kendisine gelmiştir-buralarda bir çok er Bebeklik çocuklukta-annem sardı uyuttu Hastalıktan koruyup-beni göğsünde tuttu Hasan sallanır iken-söylenir tatlı ninni Hep dörtlükler oluşur-şarkı türkü ve mâni Güzel ve yanık bir ses-hemen toplar odayı Söylenince duyarsın-bağırışı nidayı Bebeklik çocuklukta-annem sardı uyuttu Hastalıktan koruyup-beni göğsünde tuttu Ayaklarda bir yastık-başım koyulur ora Bir de pış pış demeler-kalpte düzelir yara Canlar anne emeği-asla unutulamaz Okuyorsan şiiri-bunu bir tarafa yaz Bebeklik çocuklukta-annem sardı uyuttu Hastalıktan koruyup-beni göğsünde tuttu Onlara değer verin-bütün anneler güzel Yere düşen çocuğa-onlar uzatırlar el Sevelim o canları-Hasan verir değeri Canınızdan çok sevin-sırtı dönmeyin geri Bebeklik çocuklukta-annem sardı uyuttu Hastalıktan koruyup-beni göğsünde tuttu BİZİ ÖKSÜZ BIRAKTIN-GİTTİN BİZLERDEN ÖTE SANA ÇARE OLMADI-NE İLAÇ NE REÇETE Bugün on bir gün oldu-ayrılalı seninle Sancak ailesinde-hâlâ sürüyor çile Uzaktan ve yakından hep eve geliyorlar Kalbimiz ve ruhumuz-Anneciğim inan dar Bizi öksüz bıraktın-gittin bizlerden öte Sana çare olmadı-ne ilaç ne reçete Almanya Alaçam'da-o Yasin-i Şerifler Senin için okundu-veririm sana haber Oğulların kızların-unutmuyorlar seni Anneciğim özlerler-sendeki beyaz teni Bizi öksüz bıraktın-gittin bizlerden öte Sana çare olmadı-ne ilaç ne reçete Daha yeni duyanlar-gerçekten epeyi var Vatanın dört yanında-görüyorsun itibar Yokluğun hissedilir-kapıda pencerede Torunların soruyor-babaannem nerede Bizi öksüz bıraktın-gittin bizlerden öte Sana çare olmadı-ne ilaç ne reçete Öksüz kaldı koyunlar-tavuklar ve inekler Kendince konuşurlar-O Emine’ m nerde der Şu an yatsı ezanı-okunuyor güzelce Saat tamam yirmi bir-bizi sarsıyor gece Bizi öksüz bıraktın-gittin bizlerden öte Sana çare olmadı-ne ilaç ne reçete Ağustos sıcağında-dışarıda yağmurlar Çok kuvvetli yağıyor-yetişmiyor buna far O ruhun hisseder mi-yağmurun sularını Dolarsa mezarına-acıtır mı şu canı Bizi öksüz bıraktın-gittin bizlerden öte Sana çare olmadı-ne ilaç ne reçete Senin o yatak odan-anneciğim sessiz boş Babam da huzursuzdur-gece ışık yanar loş Şiirler anlatamaz-senin güzelliğini Kımıldamayan vücut-şu an sızlatır beni Bizi öksüz bıraktın-gittin bizlerden öte Sana çare olmadı-ne ilaç ne reçete Çektiğin sıkıntılar-seni bitirdi yedi Canlılarda ses çıkmaz-sanki boş kaldı vadi Söylüyor Oğlun Hasan-şiirini yazıyor Yoksun sen yanımızda-içimize düştü kor Bizi öksüz bıraktın-gittin bizlerden öte Sana çare olmadı-ne ilaç ne reçete BÜTÜN ANNELER GÜZEL-BENİM Kİ EN GÜZELİ HELE DE BAKIŞLARI-OKŞAR DAİMA ELİ Seni düşündüm yine-aklıma geldin hemen Bana üzücü laflar-deme annem ağlarken Ah unutamıyorum- gerçekten de inan ben Çıkmıyorsun aklımdan-gece gündüz anne sen Bütün anneler güzel-benim ki en güzeli Hele de bakışları-okşar daima eli Oturdum kaldım evde-hayâller kuruyorum Düşlere daldığım an-karşında duruyorum Gel diyerek yanıma-durmadan soruyorum Kapı kapalı diye-hep tık tık vuruyorum Bütün anneler güzel-benim ki en güzeli Hele de bakışları-okşar daima eli Gelecek misin bana-ışığı çakıyorum Gözyaşları içinde-yollara bakıyorum Neredesin diyerek-sokağa çıkıyorum Şu akan sular gibi-sanki ben akıyorum Bütün anneler güzel-benim ki en güzeli Hele de bakışları-okşar daima eli Söylediğim sözlerin-hepsi binde biridir Benim sevdiğim annem-ceylân gözlü diridir Alaçam'ın güzeli-gerçekten de eridir Annem güzel konuşur-hem akıllı seridir Bütün anneler güzel-benim ki en güzeli Hele de bakışları-okşar daima eli Canım niçin bu kadar-aklıma geliyorsun İçimden geçenleri-anne sen biliyorsun Telefon mektup ile-haberi salıyorsun Oğlunu düşünerek-geçmişe dalıyorsun Bütün anneler güzel-benim ki en güzeli Hele de bakışları-okşar daima eli Bunlar geçer elbette-inşallah kavuşuruz Bu hasretlik tez biter-çok çabuk buluşuruz Evdeki insanlarla-canlarla karışırız Annem türkü atarak-birlikte yarışırız Bütün anneler güzel-benim ki en güzeli Hele de bakışları-okşar daima eli Şu an yoksun yanımda-zannetme ki oğlun tok Bu Hasan endişeli-kalbime batan bir ok Dertlerim çok artıyor-keder dersen bende çok Bütün bu zor durumlar-canda bıraktı bir şok Bütün anneler güzel-benim ki en güzeli Hele de bakışları-okşar daima eli DURUYOR BÜTÜN SÖZLER-CENNET'TEN ANNEM GÖZLER O'NU BİR KEZ ANDIKÇA-DOLUYOR BÜTÜN GÖZLER Ağlattın hepimizi-kalplere acı doldu Kederlendik aniden-bütün yürekler soldu Yaşın 77 ' ydi-söylerdin heyecanlı Bir gül toprağa düştü-kırıldı yeşil dalı Duruyor bütün sözler-Cennet' ten annem gözler O' nu bir kez andıkça-doluyor bütün gözler Ağlıyorum durmadan-yazıyorum yazımı Allah'ım n 'olur dindir-içimdeki sızımı Gönül kırık kalp yaslı-yüzlerimde bütün yaş Annemizi kaybettik-bundan eğik oldu baş Duruyor bütün sözler-Cennet' ten annem gözler O' nu bir kez andıkça-doluyor bütün gözler Rabb' imizin takdiri-eğdik biz boynumuzu Senin ile ağlıyor-hem insanlar hem kuzu Gerçekten seviyordun-canlıları hayvanı Yoksun sen aramızda-üzdün annem dört yanı Duruyor bütün sözler-Cennet' ten annem gözler O' nu bir kez andıkça-doluyor bütün gözler Şu hakkını helâl et-anneciğim duyayım Bir kez bana oğlum de-sözlerine uyayım Sabah Saat 7' de-yazarım şiirimi Bak oğlun yalvarıyor-beni hatırla emi Duruyor bütün sözler-Cennet' ten annem gözler O' nu bir kez andıkça-doluyor bütün gözler Anlatırdın durmadan-başına gelenleri Seni kim dinliyorsa-oluyordu haberi Bütün mendil çarşaflar-yetmezdi inan bize Hep dua ediyoruz-hep anneciğim size Duruyor bütün sözler-Cennet' ten annem gözler O' nu bir kez andıkça-doluyor bütün gözler Beklemekten yorulduk-ben özledim yüzünü Anneciğim unutmam-senin tatlı sözünü Bekliyoruz naşını-oğulların kızların O feryat kaplayacak-hem bugün hem de yarın Duruyor bütün sözler-Cennet' ten annem gözler O' nu bir kez andıkça-doluyor bütün gözler Yurdun dört tarafından-sana koştular sana Hasan unutmaz seni-bir kez duy canım ana Anneciğim Cennet' te-olsun o güzel yerin Uçurum oluşturdun-yara kapanmaz derin Duruyor bütün sözler-Cennet' ten annem gözler O' nu bir kez andıkça-doluyor bütün gözler ELİMDEN BİR ŞEY GELMEZ-ANNESİZ OLAN YÜREK AİLEYİ BİTİRİR-YANA DEVRİLİR DİREK Bak seneler geçiyor-sesin niçin çıkmıyor Annem yanımda yoksun-kimse bana bakmıyor İlkbahar ile yazı-sonbahar ile kışı Birbirini kovalar-hâlâ gözde var yaşı Elimden bir şey gelmez-annesiz olan yürek Aileyi bitirir-yana devrilir direk Dünyamız ayrı ayrı-seninki ruh alemi Benimki ise beden-canda görülür nemi Gel desem de gelmezsin-Cennet ile Cehennem Allah’ım acı verme-öldürecek beni sem Elimden bir şey gelmez-annesiz olan yürek Aileyi bitirir-yana devrilir direk Daha dün yaşıyordun-uzanmıştık yan yana Şu ansa sesin çıkmaz-ey gidi canım ana İnsan gelip geçici-alma beddua sakın Annelere yaklaşın-olun onlarla yakın Elimden bir şey gelmez-annesiz olan yürek Aileyi bitirir-yana devrilir direk Çile ile ıstırap-hiçbiri çekmemeli Daim yanında kalın-zorluğa banın eli Oğlu ile kızını-yanında hazır bulsun Saygı ile sevgiyi-hemen annelere sun Elimden bir şey gelmez-annesiz olan yürek Aileyi bitirir-yana devrilir direk Sıcakta serinletin-soğukta halı serin Onlar düşünmesinler-gerçekten derin derin Anne demek can demek-anne esenlik demek Hepsinin yollarında-verilmelidir emek Elimden bir şey gelmez-annesiz olan yürek Aileyi bitirir-yana devrilir direk Önemi göstermeli-öf bile demesinler Duasını alırsın-birazcık da önem ver Sözü yabana atma-Hasan diyor anlayın Hemen sese ses verin-huzur ile çınlayın Elimden bir şey gelmez-annesiz olan yürek Aileyi bitirir-yana devrilir direk HER ANNE GÜZEL AMA- FARKLIYDI BENİMKİSİ KALBİMİZE KOR DÜŞTÜ-KESİLDİ BÜTÜN SESİ Onun gibi şefkatli-onun gibi fedakâr Acaba var mı bilmem-seven sayan güzel yâr Daha sanki dün gibi-geçti ikinci hafta Solmak yakışmıyordu-konuşan o surata Her anne güzel ama- farklıydı benimkisi Kalbimize kor düştü-kesildi bütün sesi İnsanlığı mükemmel-o insaniyetliydi Kolay kolay yıkılmaz-"Can Annem Heybetliydi" Oğlu ve kızlarına-derman oldu kol oldu Tümsek taşlı tarlada-annem bize yol oldu Her anne güzel ama- farklıydı benimkisi Kalbimize kor düştü-kesildi bütün sesi Beş vakit namazını-kılar hiç bırakmazdı Yıllarca yaşayacak-unutulmaz o adı Tatlı bir ses güzel yüz-hep disiplinliydi Annem mükemmel insan-çok cana yakın idi Her anne güzel ama- farklıydı benimkisi Kalbimize kor düştü-kesildi bütün sesi Canım hepimiz ile-ilgilenirdi her an Kara toprağa düştü-Annem denen büyük can Çok sıkıntılar çekti-daim attı içine Okşardı ve severdi-önem verirdi yine Her anne güzel ama- farklıydı benimkisi Kalbimize kor düştü-kesildi bütün sesi Son derece titizdi-dağınıklığı sevmez Düzeltirdi her yanı-hemen davranırdı tez Evine bağlı idi-gerçek usta biriydi Zorluklardan yılmazdı-hem kuvvetli iriydi Her anne güzel ama- farklıydı benimkisi Kalbimize kor düştü-kesildi bütün sesi Dört dörtlük bir insandı-asla kaçmazdı işten Terlerini silerdi-sıkıntı çekerdi ten Annem boş oturmazdı-onun eli açıktı Onunla sağlamlaştı-güçlendi bütün çatı Her anne güzel ama- farklıydı benimkisi Kalbimize kor düştü-kesildi bütün sesi Seni biz özlüyoruz- kalbimizdesin her an Sesleniver bir kere-sana koşsun bütün can Hasan Sancak yazıyor-şiiri dörtlükleri Rabb' im seni korusun-ben isterim dön geri Her anne güzel ama- farklıydı benimkisi Kalbimize kor düştü-kesildi bütün sesi HER GECE GİR RÜYAMA-SENİNLE KONUŞALIM RABBİM ÇİLE ÇEKTİRME-ZORLUKLARI AŞALIM 23.02-sene 2006 Günlerden perşembedir-anne gördüm suratı O günden bu güne dek-ilk defa rüyamdasın Gerçek heyecanlıydın-yüreğim çarptı çın çın Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Evimizin önüne-gelmiştin taksi ile Yukardan bakıyorum-kayboldu sende çile Sessizce ağlıyorum-açtım bu anda camı Uyandığımda yoktun-hissettim o an gamı Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Sınıfta ve okulda-okurum şiirimi Düşünüyorum seni-atamıyorum nemi Dinleyenler başını-yerlere eğiyorlar Yüzlerinde yaşlar var-ağlıyorlar zarı zar Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Annem acıya soktun-duygularım karışık Gündüzüm gece oldu-bulamıyorum ışık Saatler ile aylar-hep seneler geçiyor Sen orada biz burda-bizi üzüntüye kor Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Yazılır dörtlüklerim-yıllarca okunacak Hem doğum hem de ölüm-böyle yaratmıştır Hâk Dörtlükler yazılırken-farklı farklı düşüncem Gerçekten özlüyorum-sabaha döndü gecem Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım Bundan sonra seninle-ya rüyada ahrette Bir gün görüşeceğiz-bizde geçeriz öte Oğlun Hasan yazıyor-anlatacak durmadan Seni orda korusun-dünyaları Yaratan Her gece gir rüyama-seninle konuşalım Rabbim çile çektirme-zorlukları aşalım OĞLUN SANA YALVARIR-ANNEM ANLA HÂLİMİ SESİN SOLUĞUN ÇIKMAZ-TUTSANA ŞU ELİMİ Hastalık birdenbire-perişan etti seni Anneciğim bitirdi-hem yüzü hem de teni Bütün çocuklarını-durmadan sayıklardın İnan yaşayacaktır-soyadın bir de adın Oğlun sana yalvarır-Annem anla hâlimi Sesin soluğun çıkmaz-tutsana şu elimi O hayvanlara karşı-gösterdin merhameti Gerçekten senden aldık-gücü ve cesareti Sakın öldürme derdin-karınca ve yılanı Dosdoğru insan olun-deme derdin yalanı Oğlun sana yalvarır-Annem anla hâlimi Sesin soluğun çıkmaz-tutsana şu elimi Sabah erkenden kalkar-akşam dokuza kadar Bütün torunlarınla-annem güderdin davar Severdin inekleri-öperdin ve koklardın Bir şey olmuş mu diye-sağı solu yoklardın Oğlun sana yalvarır-Annem anla hâlimi Sesin soluğun çıkmaz-tutsana şu elimi Hepsi seni severdi-hep çağırdığın anda Bütün bağırırlardı-duyulurdu o seda Kaşırdın başlarını-verirdin otlarını Anneciğim unutmam gerçekten de bu anı Oğlun sana yalvarır-Annem anla hâlimi Sesin soluğun çıkmaz-tutsana şu elimi Ne zaman satıldılar-hemen arttı dertlerin Hep kemik erimesi-yarayı açtı derin Kalp yetmezliği ile-hele nefes darlığı Gerçekten de tüketti-beden denen varlığı Oğlun sana yalvarır-Annem anla hâlimi Sesin soluğun çıkmaz-tutsana şu elimi Şu 2004 yılı-uğursuz geldi bize Oğlun kızın uğradı-sıkıntıya krize Bir bilsen hâllerimi-seni hiç unutamam Yataklarda diken var-batar bana yatamam Oğlun sana yalvarır-Annem anla hâlimi Sesin soluğun çıkmaz-tutsana şu elimi Dedin beni götürün-yurdum dedin de yurdum Sesini duymayınca-başımı yere vurdum Senden önce sözlerin -bil geldi Alaçam'a Hasan'ın sözü gerçek- sensiz kapanmaz yama Oğlun sana yalvarır-Annem anla hâlimi Sesin soluğun çıkmaz-tutsana şu elimi OLMUYOR ANNECİĞİM-İNAN SENSİZ OLMUYOR HEPTEN ÇARESİZ KALDIK -ANLA VAKİT DOLMUYOR Bugün günlerden Cuma- Saat 7'de kalktım O perdeyi kaldırdım-pencereden bir baktım Oda sessiz ben sessiz-yapraklar kımıldıyor Kuşlar cik cik ötmekte-beni üzüntüye kor Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor Sokak tamamen bomboş-karşı yolu gözlerim Bir elimde kalemim-ağlamakta gözlerim Üzdün annem bizleri-soldurdun yürekleri Bir kez daha görmekti-bizlerin dilekleri Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor Rabb'im seni bizlerden-seviyormuş çok daha Yeşillenen ağaçlar-bana görünür vaha Allah'ım güç kuvvet ver-koyma bizi ellerde İnan dua ederiz-Bismillahım dillerde Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor İlk defa tadıyorum-gerçekten son ayrılık Annem bak toplanıyor-durmadan kalabalık Herkes seni konuşur-bütün insanlığını Hepsi de çok seviyor-Emine denen canı Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor Almanya'da namazın-kılınmış toplu hâlde Anneciğim duymadın-dolmuştu sende vade Vücudu yıkamışlar-sarmalamışlar seni Biz nasıl göreceğiz-konuşmayan o teni Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor Duy Cumartesi günü- tamam öğle namazı Bizlere zehir oldu-hem kışı hem de yazı Teker teker geliyor-bütün akrabaların Durmadan anlatılır-o sevgin itibarın Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor Hasan şiir yazıyor-bir taraftan ağlıyor Sen yoksun yanımızda- karaları bağlıyor Mevla'm sorgu sualden-kolay geçir annemi Yıkıldım perişanım-ben kaybettim hanemi Olmuyor anneciğim-inan sensiz olmuyor Hepten çaresiz kaldık -anla vakit dolmuyor PERİŞANLIK SÜRÜYOR- HER AN HATIRLANIRSIN DÜN OLDUĞU GİBİ DE-KALBİMİZDE HEP VARSIN Anne bir sene oldu-yokluğun hissedilir Değer ve önemini-seni sevenler bilir Sanki daha dün gibi-saat günü ve ayı Sıkıntılara soktun-torun evlat ve bayı Perişanlık sürüyor- her an hatırlanırsın Dün olduğu gibi de-kalbimizde hep varsın Mezarını yaptırdık-mermer ile çevrili İsmin başta yazılı-değdiriyoruz eli Dualar ediliyor-okunuyor Kur'anlar Biri gelip gidiyor-acı duyuyor canlar Perişanlık sürüyor- her an hatırlanırsın Dün olduğu gibi de-kalbimizde hep varsın Annem dün konuşurdun-bugün mezarın sessiz Oralara gelenler-duruyorlar nefessiz Hepsi dinliyor seni-toprağı okşuyorlar Sen yalnız başınasın-ağlıyoruz zarı zar Perişanlık sürüyor- her an hatırlanırsın Dün olduğu gibi de-kalbimizde hep varsın Gelmemişti yanına canım Ayşe ablamız Onu ora getirdik-kalplerimiz etti cız Alaçam Mezarlığı-ağlamaklı narayla Öyle büyük çınladı-yayıldı cadde yola Perişanlık sürüyor- her an hatırlanırsın Dün olduğu gibi de-kalbimizde hep varsın Almanya'dan izine-gelen o canım babam Her gün Kur-an okuyor-pencerede açık cam Öyle dua ediyor-ilk Peygamberimizden Evliyalar enbiya-haber veriyor sizden Perişanlık sürüyor- her an hatırlanırsın Dün olduğu gibi de-kalbimizde hep varsın Elleri yukarıda-okudukça okuyor Ruhun hep hissetmiştir-bizlere geliyor zor Dünya gelip geçici-bugün yaşayan yarın Hayatta olmayacak-olmalı itibarın Perişanlık sürüyor- her an hatırlanırsın Dün olduğu gibi de-kalbimizde hep varsın Seni örnek alacak-senden sonra gelenler Anlayacaklar seni-hem kızları hem de er Hasan her an yazacak-binlerce dörtlükleri Annem benim Cennette-daima onun yeri Perişanlık sürüyor- her an hatırlanırsın Dün olduğu gibi de-kalbimizde hep varsın SAĞLIK VE SIHHAT İLE-ANNEM BAKAR YOKLARDI YANINA GELDİĞİMDE-BİR ŞEY VAR MI KOKLARDI Anneciğim karnında-dokuz ay süre ile Korudun ve sakladın-arttı sıkıntı çile Hakkını ödeyemem-yaşadığım an be an Gerçek sana kurbandır-bütünü ile bu can Sağlık ve sıhhat ile-annem bakar yoklardı Yanına geldiğimde-bir şey var mı koklardı Acı ve tatlı günü-hep yaşadık birlikte Bazen evler caddeler-seninle gittik öte Hakkını ödeyemem-çünkü verdin emeği Saygı sevgiye soktun-hem ruhumu yüreği Sağlık ve sıhhat ile-annem bakar yoklardı Yanına geldiğimde-bir şey var mı koklardı Uykularını böldün-emzirdin ve salladın Rüzgardan fırtınadan-sen bizleri kolladın Dört beş altı ve yedi-kardeşler sıra sıra Ağlayanlara koştun-gerçekten dura dura Sağlık ve sıhhat ile-annem bakar yoklardı Yanına geldiğimde-bir şey var mı koklardı Evlerde ve tarlada-ya ocakta sırtında Bizlere ninni dedin-huzur bulduk o canda Okula yazılınca-kızın oğluna dedin Çalışın da okuyun-kaynadın için için Sağlık ve sıhhat ile-annem bakar yoklardı Yanına geldiğimde-bir şey var mı koklardı Güzellikle söylettin-bizlere hatırlattın Mutluluk esenlikle-bizi çağlara attın Seni sevmeyen eller-inan rahat olamaz Birlik bütünlük yoksa-ömür boyu kalamaz Sağlık ve sıhhat ile-annem bakar yoklardı Yanına geldiğimde-bir şey var mı koklardı Dinle kızım ve oğlum-kötü sözü söyleme Anneyi çiğneyerek-sakın zulüm eyleme Hasan Sancak anlatır-hep yazacak yıllarca O canlarla tütüyor-evlerde bütün baca Sağlık ve sıhhat ile-annem bakar yoklardı Yanına geldiğimde-bir şey var mı koklardı Benim Annem Melekti Şiir Kitabıma Destek Olur musunuz? Benim Annem Melekti Ankara’da Gündüz Kitabevinden çıktı. Merkez:Talatpaşa Bulvarı Çifteler Sok. No:7/a Hamamönü/ ANKARA Zafer Çarşısı Yanı Adil Han Kitapçılar Çarşısı No: 41 Kızılay ANKARA Şube:Demetevler 7.Sok. No: 7/b Yenimahalle /ANKARA İNTERNETTEN ONLİNEANTOLOJI COM -KİTAP STORE-YENİ SAYFA WEBLEBİ -KİTAP YURDU -PANDORA EDEBİYAT SİTELERİNDE ONLİNE OLARAK SATIŞI YAPILMAKTADIR. |
| | |
| Sponsored Links |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |