FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Kültür, Sanat > Edebiyat

Bir nefes bırak çocukluğuma

Kültür, Sanat katogorisi Edebiyat forumu içinde "Bir nefes bırak çocukluğuma" başlıklı konu görüntüleniyor, "Başıma çökmüş bir akşamın sığlığında uğradım gözlerinin enginliğine. Rengi nedir diye bile bakmaktan korktuğum gözlerinin avuçlarına bıraktım cocukluğumu. Sen konuştukça, ben büyüdüm sana. Birkaç dakika yanında olmanın kattığı umut deryasına ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-07-2008, 09:32 AM   #1
1. şiir yarışması birincisi

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 4
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor
Bir nefes bırak çocukluğuma

Başıma çökmüş bir akşamın sığlığında uğradım gözlerinin enginliğine. Rengi nedir diye bile bakmaktan korktuğum gözlerinin avuçlarına bıraktım cocukluğumu. Sen konuştukça, ben büyüdüm sana. Birkaç dakika yanında olmanın kattığı umut deryasına bıraktım Suna boylu yangınlarımı. Kaç gündür sesinin renginden düşecek haberleri beklerken, ben sen oldum. Saçlarındaki beyazlara dayadım çamurdan yüreğimi. Her arayana sen diye koşarken, sesinden yoksun düştü içimdeki nehir.Susadı dışımdaki çember, daraldı gökyüzü…Oysa ki sen benimle aynı gökyüzünün altında yaşamaktaydın..Fark edemedim, sezemedim..Meğer sen bana ben kadar yakınmışsın. Yabancı dursa gözlerin gözlerime, şimdiye kadar dudak kenarlarından kovulmadı çocukluğum..Sende – şimdilik - sessizce büyümeye devam ediyorum. Kim bilir birkaç gün sonra öleceğim dudaklarında..Sahi ölmek dedin de; ben senin yüreğinde kaç gün yaşabileceğim ? Çünkü bu yürek hiçbir deniz de yaşatılamadı..Şimdi diz çöktüm çocukluğumun başına, bir denizin maviliğini bekliyorum…Çünkü benim hiç denizim olmadı bur terli coğrafyada..

Evet, benim yüreğim şehrim gibi çoraktır.. İçi yangınlardan olma, dışı yalnızlıklardan doğma bir yaranın tam ortasına düşmüş ceninim. Keza kim bilir senin yazgında imlası bozuk bir cümlenin gırtlağına yazılmıştır. Şimdi uzandım Suna boylu rüzgarın koynuna..Ayak dibimde şiddeti yalnızlıktan ibaret bir deprem büyürken, ben senin gözlerinin avlusunda ömrümü huzura sıvamaktayım. Az sonra koşacaksın ya bana…Saçlarının arasına sevda alfabesini çözüp beni gözlerinin denizine kavuşturacaksın ya..Guslettim sensiz geçen ömrümü, değmese de bir yürek bu kurak toprağa yine de terimle yıkadım..kapındayım, beni gözlerinle buluştur. Beni de kabul et gözlerinin avlusuna..

Bilmem dikkat ettin mi, gözlerimin toprağa olan aşkını…İçimdeki çocukluğunun büyümemeye olan inadını..Sen sorma sakın..Boşa tüketme nefesini..Morg sessizliğine dönmüş yüzüm tüm soruların cevabıdır. Başım toprağa dik açılardan vurulsa da, ben sen kadar yalnızım..Küçüğüm senden biliyorsun lakin sana yetişmek isteyen ayaklarıma cevap ver. Sakın dur deme bana..Sakın herkesin dediği gibi – sen çok iyisin ama üzgünüm bana geçe kaldın – masallarını vurma yüzüme..İlla benim ol demiyorum sana..Ama gitme, sende gözlerimin içine bakıp yalnızlığın musallasına yatırma..Öldürme beni, hayat ver nabızlarından süzülmüş bir avuç suydan..Sakın karanlık bırakma beni..Sevda alfabesini çökmüşken başıma bir mum uzat yanağıma..

Bir nefes bırak cocukluğuma

alıntı
Sponsored Links
Alt 03-07-2008, 11:15 AM   #2
SUPER MODERATOR

Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar

Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor
Cevap: Bir nefes bırak çocukluğuma

..Şimdi diz çöktüm çocukluğumun başına, bir denizin maviliğini bekliyorum…Çünkü benim hiç denizim olmadı bur terli coğrafyada.

Çok güzel RABİA teşekkür ederim paylaşımın için:)
Alt 03-07-2008, 12:12 PM   #3
Altın Üye (nisan 2008)
Altın Üye (temmuz 2008)

blueice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Supermeydan

Blog Mesajları: 2
blueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyor

emeğine sağlık rabia çok güzel bir yazı
Alt 25-07-2008, 10:20 AM   #4
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor

eline sağlık çok güzel bir yazı
orkuorkun isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 25-07-2008, 11:56 AM   #5
Aktif Uye

aliÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BEN KENİMİ BEĞENMİYORUM.... BENİ BEĞENENLERİDE BEĞENMİYORUM......

Blog Mesajları: 17
aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor
aliÖZDEMİR - MSN üzeri Mesaj gönder

Büyümek istemiyorum , hep çocuk kalmak istiyorum.

Çocuklukki temizdir,
Saftır..
İvazsızdır...
Halıstır...
Tazedir...

Büyük görülen küçükleri gördükçe, sinir oluyorum. Tıpkı ben gibi.....
Çocuk bırakın beni, büyümek istemiyorum...

Kardeşimin emeğine sağlık...
güzel bir paylaşım...
aliÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil