FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Kültür, Sanat > Edebiyat

siz hiçkorkuyu tattınız mı?

Kültür, Sanat katogorisi Edebiyat forumu içinde "siz hiçkorkuyu tattınız mı?" başlıklı konu görüntüleniyor, "KORKMAK İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için sevmekten korkuyor Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için.Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için.Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için.Duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktuğu için.Yaşlanmaktan korkuyor, ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-10-2006, 08:16 PM   #1
Yeni Kayıt

baykal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep Gücü: 2 Rep: 50
baykal will become famous soon enough
siz hiçkorkuyu tattınız mı?

KORKMAK

İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için sevmekten korkuyor Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için.Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için.Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için.Duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktuğu için.Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğinin kıymetini bilmediği için.Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi birşey vermediği için.Ve ölmekten korkuyor, aslında yaşamayı bilmediği için.
baykal isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links
Alt 18-01-2007, 09:10 PM   #2
Yeni Kayıt

yaseminella84 is on a distinguished road
Cevap: siz hiçkorkuyu tattınız mı?

İnsanın türlü tehlikelerden uzak durması ve dolayısı ile hayatta kalma şansını arttırması için işleyen mekanizmadır.Korku çoğu zaman hayat kurtarır!!!!
yaseminella84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 19-01-2007, 03:58 PM   #3
Yeni Kayıt

ohorepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ohorepe is on a distinguished road

Kormak insani bir duygudur.Korku sebebi ile temkinli bir yaşam tercih edilir.Aslında korkmanın neticeyi değiştirmeyeceği malum olduğu halde yine de yukarıda arkadaşın sıraladığı etki eden faktörlerden ötürü korkularımız olur...Cesaret ise; sıralanan kulvarlardan birinde korku yenilip gereği gibi davranma biçimidir...Burada en çok dikkat edilmesi gereken durum ise aptallıkla cesareti birbirinden ayırabilme ferasetinin iyi öğrenilmediği durumlarda kötü netice vereceğidir..
ohorepe isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19-01-2007, 07:30 PM   #4
Yeni Kayıt

yaseminella84 is on a distinguished road

Erek Dağı'nda kaldığı günlerde, Molla Hamid'i dereden su almaya gönderdi. Dere vahşi hayvanların olduğu tehlikeli bir yerdi. Fakat suyu çok tatlı ve lezzetliydi.

- "Efendim ben dereye inmeye korkuyorum" dedi, Molla Hamid.

- "Niye korkuyorsun?"

- "Efendim, o derede her türlü vahşi hayvan var. Banma saldırmalarından korkuyorum" diye açıkladı korkusunun sebebini.

Bediüzzaman, talebesinin cesaretini artırmak için:

- "Git," dedi. "Korkma, hiçbir şey olmaz!"

Molla Hamid, gitti, dereden suyu aldı geldi.

Bediüzzaman sordu: "Ne gördün?"

- "Hiçbir şey görmedim efendim" dedi.

- "İnsan biraz cesaretli olmalı" dedi Bediüzzaman ve başından geçen bir olayı şöyle anlattı:

- "Geçen sene geç bir vakitte kalkmış, elbisemi giyiyordum. Kapıdan bir hayvan girdi. Önce köpek zannettim. Bana doğru gelmeye başladı. Baktım ki kurt. O zaman kendi kendime bu hayvanın niyeti ne olabilir diye düşündüm.

- "Kurt karşımda durdu ve bana bakmaya başladı. Yarım saat kadar öyle bakıştık durduk. Sanra döndü, çekip gitti. Ben onun bu halini şöyle değerlendirdim. Kendi kendine şöyle diyordu sanki:

- "Bu kadar yanında durdum. Bana bir ikramda bulunmadın. Ben de sana minnet etmiyorum. İşte gidiyorum. Asıl rızık verici olan Allah'ın sofrasında rızkımı arayacağım."

Bediüzzaman bu hadiseyi anlattıktan sonra, devamla şöyle dedi:

- "Görüyorsun ki, elimizde hiçbir silahımız yok. Eğer bu hayvanlar başıboş bulunsalar, Allah'ın iradesi dışında kalsalar, hepimizi paramparça ederler. Onun için korkma, her şey Allah'ın emriyle hareket ediyor.

(alıntıdır)
yaseminella84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 22-01-2007, 03:24 PM   #5
FORUM MODERATOR

Affrodit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
üniversiteye okudukca, hayatı yaşadıkca diploma alırsın

Affrodit çok gurur duyuyorAffrodit çok gurur duyuyorAffrodit çok gurur duyuyorAffrodit çok gurur duyuyorAffrodit çok gurur duyuyorAffrodit çok gurur duyuyorAffrodit çok gurur duyuyorAffrodit çok gurur duyuyorAffrodit çok gurur duyuyorAffrodit çok gurur duyuyorAffrodit çok gurur duyuyor

cesaret çok önemli korkuyu yenmek lazım özellikle şu günlerde türkiyenin haline bakılırsa cesaret lazım
Affrodit isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:25 AM .

© Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir, yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız 'supermeydan@gmail.com' email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Aktifbir  Sinop  

eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0